Jump to content
Hundesonen.no

Tips til nyttårsmiddag


buddy13
 Share

Recommended Posts

Tja, jeg feirer egentlig ikke nyttårsaften, men det er da en hyggelig anledning for en god middag :) Mannen har fått bestemme hovedretten, og det blir elgbiff! Så da håper jeg noen kreative soniser har noen knakende gode tips til tilbehør, forrett og dessert :)

Jeg tenkte en enkel, liten forrett (siden det liksom er en "fin" middag + greit å begynne litt "forsiktig" og bare kose seg) - men hva? Mannebeinet er allergisk mot fisk/sjømat og skalldyr, ellers er vi altetende begge to. Hvilke små forretter "passer" sammen med kjøtthovedrett? Det er jo bare meg og han (og bikkja da, men han får nøye seg med hundemat), så er ikke så nøye om det ikke passer sammen heller, men jeg er helt blank.

Hovedretten blir som sagt elgbiff. Til tilbehør hadde jeg planer om soppstuing, rosenkål, tyttebærsyltetøy og en eller annen saus. Hvilken saus synes dere er best på vilt? Pleier å bruke bernaisesaus, men kanskje prøve noe anna, for en gangs skyld.. Og ville dere hatt med poteter, eller blir det nok likevel?

Til dessert tenkte jeg sjokolademousse med daimkuler oppå, servert i litt fine glass som har stått i kjøleskapet over natta. Vurderte multekrem en stund, men vi spiste oss dårlige på det i jula, så allright med litt variasjon….

Og så drikke da. "Må" man ha rødvin til viltkjøtt, eller funker hvitvin også? Kommer vel helt ann på smak, behag og vinmerke, men sånn generelt? Har bare hvitvin i hus for tiden, siden jeg ga bort all rødvinen i gave (liker ikke rødvin). Og øl da, men det drikker jeg heller ikke, så det får evt mannen helle i seg.

Og til sist i masetråden min lurer jeg på hva dere spiser nyttårsaften? :D

Link to comment
Share on other sites

Jeg liker å ha poteter eller stekte potetbåter /chips til elg. Og det meste av grønnsaker passer til: brokkoli, blomkål, gulrøtter eller rosenkål. Susen er best hjemmelaget med smør, mel og stekeskyen, eller vanlig viltsaus er også godt. :)

Vi bruker aldri forrett, for vi vil ha mest plass til hovedmiddagen! og desserten da hehe.

Syns desserten din hørtes god ut :)

Angående drikke er jeg ikke noe flink, siden jeg ikke drikker alkohol. Jeg pleier å ha vann fordi brus blir man mett av, men brus går også an til maten her hos oss.

VI skal selv ha kalkunbryst med chips, rosenkål,gulrot og hjemmelaget saus. Namnam.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Jeg synes rotgrønnsaker og rosenkål er veldig godt til elg, en god viltsaus og potet(vanlig kokt/stekt/bakt/båter/fritert) eller rotmos.

asparges surret i seranoskinke er jo en lett, enkel og god forrett :)

Helt enig! (Bare at jeg synes potetene skal være kokt eller i mosform, stekte poteter er for meg litt mer gatekjøkken enn tradisjonsmiddag, men der er jo smaken delt)

Rødvinssaus er også veldig godt til elg.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Takk for tips!

Er ikke så glad i chips/potetbåter, så om vi skal ha poteter vil jeg helst ha de i "vanlig" form, ellers takk for tips! Fløtegratinerte går også ann, hmm.

Og ang asparges surret med serranoskinke, stekes/varmes de på noe vis da? Hørtes godt ut!

Stekes i stekeovn med olje, salt og pepper :)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Min meny ville vært:

Forrett: en liten skål suppe, f.eks. sopp, asparges eller blomkål

Hovedrett: Elg, rosenkål, brokkoli, gulrøtter med smørstekt sopp, saltbakte poteter og rødvinsaus

Dessert: karamellpudding, hjemmelaget is eller lignende. nam.

Link to comment
Share on other sites

Hos meg blir det i år servert helstekt kalkun med stuffing av blant annet eple, selleri, loff og bacon ved siden av. Ved siden av blir det også servert hjemmelaget fløtesaus laget på kraft fra kalkuninnmaten, waldorfsalat og båtstekte poteter. :) Til dessert blir det creme brule. Vi blir 10 stk i år og jeg skal lage til alle sammen. Eeelsker å lage festmat :D

Link to comment
Share on other sites

Her blir det pinnekjøtt med tradisjonelt tilbehør, riskrem til dessert. Siden jeg har en kresen gutt som ikke spiser pinnekjøtt, så steker jeg (eller min fars samboer) kalkunstek til ham. Han spiser bare kjøttet så hvis noen andre vil ha kalkun også, så blir det med det samme tilbehøret som til pinnekjøttet.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...