Jump to content
Hundesonen.no

Fadderbarn


Recommended Posts

Noen her som har fadderbarn? Fra hvor, og hvordan fungerer det? Betaler man bare penger inn til en organisasjon, eller får man virkelig et fadderbarn man kan sende eksempel gaver til og slikt?

Link to post
Share on other sites
Guest Gråtass

Som barn sendte vi penger til SOS barnebyer av ukelønnen vår, da hadde vi ikke fast fadderbarn, men fikk brev og tegninger fra barnebyen og enoppdatering fra "mammaen" i det barnehuset som fikk vårt bidrag. Som voksen ga jeg Unicef en fast sum i mnd i flere år, men jeg kuttet de ut da jeg følte at det jeg ga ikke var nok. Jeg fikk tiggerbrev, sms og telefoner om jeg kunne gi mer for akkurat NÅ var det en katastrofe for barn ett eller annet sted i verden. Jeg sendte de en høflig mail og sa at jeg gir det jeg har mulighet til, så jeg hadde satt pris på om jeg slapp å få alt det andre i tillegg. Det sluttet ikke så da fant jeg en annen organisasjon som får pengene mine i stedet.

Jeg gir fast sum pr mnd til leger uten grenser, førerhundforbundet og fransiskushjelpen. Ikke det samme som et fadderbarn riktignok, men verdig trengende.

Link to post
Share on other sites

I SOS barnebyer kan man velge om man vil være fadder til et barn eller en hel barneby. Barnebyen inneholder familiehjem, barnehjem, barnehager, skoler, oppholdsrom og sykehus som hele landsbyen utenfor Barnebyen også kan bruke. Du kan og velge lang, kjønn, alder, by etc i SOS barnebyer. Det finnes også barnebyer her i Norge man støtter. Man velger en sum i mnd'en man betaler, man trenger ikke å betale fast, da de er veldig opptatt av at det skal føles som en gave å gi, og ikke en plikt.

Når du registrerer deg vil du først få et informasjonbrev om arbeidet til SOS barnebyer og evt barnet/Barnebyen du har fått, og kan selv velge å følge opp dette. Du vil og få 28% skattelette om du registrerer hele personnr ditt når du registrerer deg. De er også veldig beviste på hvor pengene går til, og at det skal gå spesifikt dit det er tiltenkt. Derav minst mulig skriv/reklame etc for å holde de administrativt kostnadene nede (:

Link to post
Share on other sites

Er fadder for Peter på sju år i Kenya. :ahappy: Har fått bilde og brev og greier, stas! Og det minnar meg på at eg burde vere grei og sende brev med bilde til han og, han har bursdag i januar (eller var det februar) så det burde eg rekke. Kjem nok ikkje fram til jul.

Betaler 250,- kr i mnd trur eg, gjennom Plan, og eg veit faktisk ikkje kor mykje som går til han og kor mykje som går til andre ting? Innbiller meg at det går til skulegang for Peter.

Og så er me fadder for nasehorn gjennom WWF, men der har eg fått korkje bilde eller brev. :P

Edit: Me får ikkje lov å sende gave, dei gjekk visst vekk frå det sidan det vart urettferdig sidan det var veldig mange som ikkje fekk eller noko slikt. Men kan sende brev og bilder.

Link to post
Share on other sites

Jeg har fadderbarn på Filippinene. Vi var på klassetur på fhs og fikk møte de, så jeg har fått gleden av å bli kjent med fadderbarnet mitt, sett hvordan hun bor og møtt familien hennes :) så fort jeg får en mer stabil økonomi vil jeg bli fadder for en "større gruppe", og ikke bare ett enkeltbarn. (I tillegg til hun jeg er fadder for nå)

Sånn det er nå betaler jeg 200 kr i mnd som går til skolesaker, medisiner og diverse annet som trengs. Vi får også "tilbud" om å hjelpe til ved naturkatastrofer hvor vi da hjelper "alle".

Link to post
Share on other sites

Jeg snakket med en fyr som hadde et fadderbarn i Afrika. Familien hans dro på ferie bort dit hvor hun bodde og besøkte henne et par ganger og når hun ble 18 år så flyttet hun til Norge for å studere tannpleie, bare pga fadderfamilien hennes som hjalp henne og de fikk veldig god kontakt!

 • Like 3
Link to post
Share on other sites

Takker. :)

Jeg bruker å gi penger til organisasjoner hvert år. Har vekslet litt på hvem som får, men standard noen år nå har vært gaver til Fattighuset. Tviler litt på at jeg kan være Fadderbarn til et barn der... Men jeg tenkte kanskje det var hyggelig med et fadderbarn der man vet man hjelper et konkret barn, som man får oppdateringer fra og slikt. :)

Og dårlig gjort av neshornet og ikke sende oppdateringer! :o

Link to post
Share on other sites

Takker. :)

Jeg bruker å gi penger til organisasjoner hvert år. Har vekslet litt på hvem som får, men standard noen år nå har vært gaver til Fattighuset. Tviler litt på at jeg kan være Fadderbarn til et barn der... Men jeg tenkte kanskje det var hyggelig med et fadderbarn der man vet man hjelper et konkret barn, som man får oppdateringer fra og slikt. :)

Og dårlig gjort av neshornet og ikke sende oppdateringer! :o

Beklager, orker ikke lese hele tråden. Men man hjelper vel uansett ikke et konkret barn, men heller landsbyen de bor i, feks. :) Vi gjør det, men har allikevel ett fadderbarn (føler det blir litt på liksom, jeg). Plan-fadder for ei i Sierra Leone og betaler 250,- i mnd. Får brev av henne og kan sende tilbake. Også får jeg litt oppdateringer om landet og om stedet hun bor på jevnlig.

Jeg synes det er koselig med fadderbarn, men noe av poenget vårt med å være faddere er også at vi da gir en fast sum som faktisk blir en god slump penger i året. Om vi skulle gitt her og der hadde det nok ikke blitt de summene, men når 250,- trekkes fra konto hver mnd merker vi det ikke :)

Link to post
Share on other sites

jeg har gjennom plan norget har 2 barn gjennom dem . jeg får brev og bilder var å besøkte hun ene da jeg bodde i ghana forje sommer veldig spenende se det hjelper . de andre 2 har jeg gjennom et senter i afrika siste kan anbefales jobbet der forje sommer 1,5 måned og så hvor viktig denne hjelpen er for dem . eks skolen /sentere servere mat man ons og fredag mange av barna får ikke mat mellom dette .

http://www.ucc-development.co.uk/sponsor.htm

send meg en private melding vis noen der ute ønker å sponse et barn eller fler så kan jeg hjelpe å få det til . Man får bilde og oppdatering og tegning /brev fra barnet

koster ca135 per barn i måneden .

Link to post
Share on other sites

Jeg har en kamerat fra India (han bor fast her i Norge) som kjenner en familie som er ganske så fattige, de får et beløp av meg hver mnd, har lagt det som autotrekk.

På denne måten vet jeg hvem det går til og jeg har blitt kjent med hele familien ;)

Link to post
Share on other sites

Takker.

@soelvd Regner ikke med at alle pengene gikk til akkurat det barnet nei, men hele stedet de bor på. Men det blir bare litt mer personlig for meg, om jeg vet at lille Gustav får et bedre liv (og det gjør han jo ved at de får skole i landsbyen, brønn, kloakk, helsetjenester etc, som også alle andre nyter godt av). Vet at det er superegoistisk tenkt av meg, man bør jo gi blaffen bare man hjelper noen. Men jeg synes det bare virker så koselig å være fadder til lille Gustav (eller hvem det måtte være, jeg kunne utmerket være fadder til en fattig voksen også sånn sett... ).

Link to post
Share on other sites

Har hatt barn i SOS og Plan, samt pingvin og hest i andre organisasjoner. :) (og da fikk man faktisk rapporter fra sin egen pingvin!)

Det er så merkelig. Er fadder til en sjøku ved navn Brutus, og jaggu får jeg ikke brev en gang i året med bilder og greier.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Jeg kjenner til problemet med hunder som gjør ugang for oppmerksomhet. Min erfaring er at det beste er å bryte uvanen ved å fjerne tilgang en periode, f.eks. med kompostgrinder, eller fjerne møblene i noen uker. Dersom det er umulig så ville jeg sett om jeg fikk til å kjøpe rør på biltema og lage midlertidige beskyttere til bord- og stolben. Har aldri prøvd det selv, men tenker det er verdt et forsøk hvis ingenting annet fungerer. En meget midlertidig løsning (som jeg bruker på graving i sofaen) er å spraye eddik så snart hunden begynner med tullet sitt. Da henter jeg sprayflasken med eddik og sprayer området uten å gi hunden oppmerksomhet. Men eddik forsvinner raskt, så det er en løsning som kun fungerer i øyeblikket.
  • Kule videoer! Takk! Hvis man tenker seg at det sitter en Julius K9 sele på tredemøllehunden, så vil den ligge utenpå bevegelig musklatur/ledd uten å hindre bevegelse. Jeg vet at brystseler er populært på korte, kraftige bullehunder som har trøbbel med å få seler som passer. Når man må velge selen som passer minst dårlig i stedet for en god sele, så blir vanligvis ikke resultatet så bra. Når det er sagt; turseler SKAL hindre fri bevegelse ved uønsket trekking. Når mine hunder trekker så er det jeg som hindrer fri bevegelse (med vilje), og da er det viktig at den holder igjen uten å skade. Da er problemstillingen om selen holder seg såpass på plass at den ikke legger press på halsen, og det er avhengig av hund/sele kombinasjon. Jeg ser ikke problemet med brystseler som passer, men for meg personlig er de best som gå-løs sele. Da vil jeg ha en sele hundene kan komme seg ut av dersom uhellet er ute og de kommer bort fra meg. Vil ikke at de skal bli sittende fast i noe, og brystseler er de enkleste å rygge ut av.   
  • Burde vel være mulig å finne noe på Etsy etc, service dog vester, seler og tilbehør er jo et relativt stort marked i statene. Ellers hadde jeg nok bare sydd på en borrelås bit på en webmaster eller hurtta weekend warrior/active selene eller lignende, både feel active og nonstop har vel slike. Om rent plass til borrelåsmerker er det du er ute etter. 
  • Pingeling: De har vært skikkelig fy fy i mange år nå. Men, så går de der da, eierene som synes de er fy fy med y seler og hunder som holder på stryke med av pustenesvær pga de drar sånn. Er ikke det spor bedre da. Hunder som drar i bånd er det jo kun trekksele som duger🙂
  • Når man ser hvordan hunder beveger seg, ser man at reimene på brystseler ligger tvers over skulderen og skulderleddet. Det skjer ganske mye bevegelse der som vil bli hindret straks selen blir stram, og det er også min erfaring at den gjør på muskuløse hunder. På hunder med smalt bryst og lite utstikkende muskulatur (hiterrier) var det ingen synlig forskjell på bevegelse, men jeg kommer aldri til å bruke det igjen fordi jeg tviler på at det er noe bra å ha en reim der. Har man en hund som går med slakt bånd for det meste og selen er tilpasset slik at den er romslig nok til at skulderen kan bevege seg fritt, har det jo mindre betydning selvfølgelig.  
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...