Gå til innhold
Hundesonen.no

Eventyrmixen Bud


buddy13
 Share

Recommended Posts

Jeg og samboer skulle sånn egentlig ikke ha hund. Men plutselig kom det enn finn.no-annonse, og plutselig satt vi i bilen på vei til valpebesøk. Og plutselig var vi forelska...

Bud ankom rett etter at jeg hadde hatt en tung periode med eksamener og salg av hest, og midt i oppussing av bad. Så det var en noe sliten mamma og pappa som gikk turer med poden de første dagene, uvaskede og leie av baderomsfliser og utedass, men hallo - vi hadde fått i hus verdens beste lille bøll <3

Til saken, eller hunden:

Bud er en liten eventyrmix, iflg. min søster kan han kalles en jackbichpoo, hihi.. Han er altså 50% Jack Russell Terrier, 25 % Dvergpuddel og 25% Bichon Havanaise. Han er født i april, og kom til oss 13.juni '13, litt over 2 mnd. gammel.

Here we go (advarer mot en uanstendig mengde med bilder):

IMG_0098-2.jpg

Da vi besøkte valpene første gangen.

Noen bilder fra oppdretter, i den meget laaange og slitsomme ventetiden mens vi venter på og hente han hjem til Lillehammer...

IMG_0177.jpg

IMG_0167.jpg

IMG_0313.jpg

Pusse opp bad er gøy, spesielt når pappa står på kne og legger badegulv...

Etterhvert blir man så stor og tøff og trygg på livet at man kan leke blomst og posere med bildekk...

IMG_0390.jpg

DSC_0045-1.jpg

Men det blir man jammen sliten av!

IMG_0368.jpg

Etterhvert som Bud vokser til, så utvides horisonten fra hagen hjemme, og til...

... fjelltur på Sognefjellet.

DSC_0335-2.jpg

DSC_0336-1.jpg

Og fjellturer liker vi, så det har det blitt mange av, og blir forhåpentligvis også i fremtiden - hjemme på Lillehammer, i Jotunheimen og i Valdres.

IMG_0971.jpg

IMG_1144-1.jpg

IMG_1237.jpg

IMG_1851.jpg

IMG_2333.jpg

IMG_2599.jpg

Vi møter også mange mennesker og dyr på vår vei..

.. her representert med mine foreldres elghund, som lurte på "hva f**n den lille dotten der var for noe".

IMG_1132-1.jpg

Men det gikk seg til!

IMG_2613.jpg

Bud får en god tone med de fleste, her på besøk hos hestene jeg solgte.

IMG_1663.jpg

Og her med bestevenn, Casper.

IMG_1899-2.jpg

Men når det regner får vi plutselig festblære, og nekter å gå ut...

IMG_0649.jpg

SNØ liker vi imidlertid!

IMG_2643.jpg

På tross av at vi helst er høyt når vi skal være lavt, og nok har endel diagnoser, har vi faktisk fullført valpekurs!

IMG_1548.jpg

Bud blir sliten av turer, venner, valpekurs og fotografering, fysj.

IMG_1786.jpg

IMG_2603.jpg

NÅ skal jeg gi meg for denne gang :rolleyes:

  • Like 12
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så søt han er :)

Bud takker og bukker!

For en utrolig søt og herlig liten fyr! Vil se flere bilder av ham!

Flere bilder er nok ikke noe problem, heller tvert i mot :lol:

Herlighet, for en skjønn liten tass :wub:

Takk :)

For en skjønn liten sak! :wub:

Takk, han er gooo' :)

Ser mye av Havanaisen i han, synes jeg. :) Utrolig skjønn!

Møtte en gang en som var blanding av Havanais og strihåret Dachs, utrolig lik deres Bud.

Artig mix det også! Jeg har ikke væt borti andre blandinger med JRT eller havanais i, så er ikke sikker på hvordan andre mixer av den typen ser ut, men min har ialefall mye glede og mye pels :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 weeks later...

Tiden flyr. Nå er Bud 7 mnd., og pelsdotten min blir bare mer og mer voksen for hver dag som går. I går var vi på besøk hos "bestemor og bestefar", dvs. mine foreldre, og min gode gamle gråhund (11 år gammel tispe, mine foreldre har overtatt henne). Ble liv i gamla da hun fikk besøk av lillegutt, skal si de herjet :)

DSC_0380-1.jpg

DSC_0388-2.jpg

DSC_0386-1.jpg

DSC_0364-2.jpg

Men vi kan sitte pent også, altså...

DSC_0353.jpg

DSC_0359.jpg

Filmet bødden mens han lekte med et rådyrgevir… Ikke bare bare når det er klink is under nysnøen ;)

http://www.youtube.com/watch?v=zY4wrTWNzjI

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 weeks later...

Jeg savner grevlingen min!!!! Han er hos svigers. og har vært det en uke. Jeg hadde først eksamen, så streiket bilen og nå har jeg skadet kneet. Jeg ligger her på sofaen og lytter desperat etter hunden, helt ubevisst. Savner sånn alle lydene han lager, er så himla stille uten han *snufse*

Håper kneet kommer seg snart, slik at jeg kan få han hjem. Han har det så utrolig bra hos dem, med masse turer, sosialisering og kos, og jeg greier jo uansett ikke ha han med ut når kneet er ute og kjører, så det er nok til det beste. Men lov å savne likevel, ikke sant??

1426288_10202565673209625_1579780259_n.j

1472975_10202570113800637_2002504253_n.j

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 weeks later...
Guest Yellow

Skam å si når man har pelsrase tydeligvis, men foretrekker dem faktisk korthåret/i en sporty frisyre, jeg! Vakre med pels (hår hos min rase), men får liksom frem hunden bedre og så er de mye mer deilig å ta på synes jeg ("alle" sier min har så bløt og deilig pels langhåret, men).

Upraktisk på vinterstid, men er jo bare å kle på godt. :)

Ville personlig ha spart på barten, men det vokser fort ut igjen. Min egen kan jeg nesten ikke ha helt kort for han blir så veldig rosa, haha.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Off, gutten fryser :( Han skjelver, spesielt om morgenen (kanskje før han har "rukket" å bli varm?), så nå har jeg, mot min samboers vilje, kjøpt 1 fleecedekken og 1 varmedekken. Han får bare fnyse av det, men jeg går ikke tur med hund som fryser, da får folk heller flire av eieren (mannebeinet er litt redd for å bli sett på som femi med liten hund med dekken). MANNFOLK altså.

Godgutten :wub:

1526853_10202853108075317_1638816046_n.j

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Er det ingen i nærheten som har en hund du kan låne? En oppdretter med flere hunder, eller noe? Nå var jo det for min og Odins del, men når jeg ikke orket å konkurrere med ham mer så gikk jo Lisa her på forumet konkurranser med ham. Men ja, livet som hundeeier er jo veldig i faser. Fra valpestadiet og få dem til velfungerende hunder i hverdagen, til å kunne ha dem med på aktiviteter og konkurranser, og så når de ikke er med på alt lengre igjen, og trenger mer oppfølging  helsemessig.
    • Akkurat nå har jeg lyst på en hund som kan henge med på lange fjellturer og som jeg kan konkurrere med, men som kan bo et annet sted så lenge senioren min fortsatt lever. Må jo bare innse at hun er en gammel hund som ikke lengre kan være med på alt jeg har lyst til, men vil jo også gi henne en god alderdom. Så ny hund i huset er uaktuelt så lenge hun er her. Hvorfor må det være så vanskelig...
    • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
    • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
    • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...