Gå til innhold
Hundesonen.no

Trenger råd


Camilla Frydenlund
 Share

Recommended Posts

Hei,

Jeg har nå kjikket rundt i flere uker om den rette hunden. Har lyst til å skaffe hund av så mange grunner, men kravene jeg må stille gjør at jeg liksom ikke finner den rette hunden.

Jeg bor i en leilighet i kjeller med en liten/mellomstor hage, det er landlig og mange turomeråder. Jeg driver å flytter inn hos kjæresten og deter da foreldrene hans som eier huset. Det blir da trolig alles hund og ikke bare min og kjærestens hund. Foreldrene hans har også mye besøk av et barn på 2 år, så må ta hensyn til det. Det er jeg som vil ha mest tid med hunden siden jeg er halvveis arbeidsledig. Har praksis 3 ganger i uken ellers så er jeg på kurs og kan være hjemmefra mellom 4-8 timer daglig. De andre har fulltidsjobb så blir mindre mosjon og selskap for hunden, men ønsker da en liten eller middels stor hund for å kunne ha mulighet til å ta den med på jobb/kurs. Noe stell er greit, men da ikke alt for mye.

Ønsker da en selskap/familie hund. Jeg har kjikket på alt mulig av hunder. Alle typer pomerian, mops, tibbe, terriere m.m. Har prøvd sånne undersøkelses programmer som finner den rette hunden, men med ingen lykke. Har både tenkt blanding og renraset, men jeg vet liksom ikke. Den infoen jeg har lest om alle hundetypene går imot hverandre. mest av alt er det viktig at den er rolig, frisk, er god med barnet, ikke alt for mye stell og ikke gneldring og kan holdes inne eller ute alene i ca 8 timer.

Jeg lurer nå på om det finnes den perfekte hund for oss, eller om vi må vente? Har hatt lyst på hund siden jeg var liten, men aldri blitt noe av. Har da alltid hatt katt, noe som de jeg bor med nå ikke vil ha... de vil heller ha hund. Jeg har også tenkt tanken på å adoptere en som har blitt reddet som da er voksen og mer rolig med barn. Da tenker jeg en som ikke har hatt noen dårlige erfaringer med mennesker.

Så jeg trenger da råd om vi burde skaffe eller burde vi vente? hva burde vi skaffe isåfall?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mops er kanskje ikke den friskeste rasen, men alle mopsene jeg har møtt har vært rolige, trivelige og stødige hunder :) De fleste ganske aktive også! Ingen tvil her at dersom jeg skal ha en liten roligere hund en dag, så skal det være en mops!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvem er det som skal kjøpe hunden? Hvem står som eier på papiret? Det er vel denne som til syvende og sist har siste ordet på rase.

Alle hunder kan trenes opp til å være hjemme alene, men det må man bruke litt tid på. Man plasserer ikke en valp hjemme alene, inne eller ute, så lenge. Jeg er uansett skeptisk til å ha en hund stående ute i 8 timer alene uten tilsyn, samme hvilken rase det gjelder.

Forøvrig tenkte jeg golden retriever.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

hmm... vel, en av oss har iallefall mulighet til å i såfall gå hjem og ta den med inn i mat pausen. den får da litt selskap i 15 min el no

Den som står på papiret blir nok enten foreldrene hans eller meg. Jeg har ikke snakket så mye med dem om akkurat det helt enda.

Har kjikket på forslagene deres :)

Golden Retriver er nok for stor. Vi vil ikke ha en hund som blir stort mer enn 40cm

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du sier at du går på kurs og praksis nå, men hva med om 2 år? 5 år? 10 år? Hvis du er heldig kan du ha denne hunden i 15 år framover, og du skal ha ansvaret for denne hunden 365 dager i året, enten det er hverdager, høytid, ferier osv.

Som andre har nevnt tror jeg det er viktig at dere er enige om hvem som eier og har ansvaret for hunden. Hvem betaler dersom den trenger en dyr operasjon? Hvem bestemmer hvordan hunden skal trenes, om den skal stilles ut, hvem tar ansvaret dersom det blir slutt mellom dere (selv om man ikke tenker det på forhånd så er det ikke alltid folk greier å samarbeide om en hund på den måten i etterkant).

Ta en titt på finsk lapphund eller dansk/svensk gårdshund.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Belgerpia

For meg så høres det egentlig litt ut som om dere egentlig ikke har tid til hund i livet akkurat nå. Kanskje er det lurt å vente.

Å tenke at man skal skaffe seg en liten hund fordi den ikke trenger så mye blir for meg helt feil. Neida - de MÅ kanskje ikke ha timesvis med trim og aktivisering i løpet av en dag - men de FORTJENER det på lik linje med alle andre hunder OG de setter stor pris på det.

For meg blir det bare helt feil å skaffe seg hund og samtidig tenke at man ikke vil ha en som krever noe.

Beklager altså.

Dette er jo noe dere må finne ut, men som sagt - jeg synes ikke det høres ut som om dere egentlig har rom for en hund akkurat nå. Alternativet kan jo være å være forvert for førerhund - da har dere hunden ett år og får ett innblikk i hva som kreves osv. når man har hund. Passer det ikke for dere - vel, så fant dere ut det og er en erfaring rikere.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Det kan ikke være en brist i en tå eller noe sånt da? Små sår har jeg også oppdaget at de blir fryktelig utilpass av, selv om de nærmest er mikroskopiske. Min hund ble tilnærmet invalid når hun hadde et bittelite gnagsår mellom to tær, ville ikke legge vekt på den foten i det hele tatt 🙈
    • Jeg forstår hva du mener, og jeg kan sette meg inn i situasjonen din. Om det hadde vært en hunderase som ikke var tallrik; der foreldredyr og linjer bakover utmerket seg, f.eks ved å ha god mentalitet og fantastiske brukshundsegenskaper ville jeg kanskje kunne ha firet noe på krava. Men om det er en tallrik rase (som schæfer, rottweiler, belgisk fårehund, golden eller labrador) ville det måtte en god del overtalelse til for at jeg hadde takket meg til en hund med potensielle leddsjukdommer eller mentale brister.  Hunder er levende vesener og vi er selvfølgelig ikke garantert at de holder seg friske. Og det kan jo hende at du uansett ender opp med en hund med både HD og svak mentalitet for det jeg vet. Men hvorfor ta sjansen? Om det så skjer, kan du i minste trøste deg med at du gjorde det du kunne for å få en frisk hund, og at bare har hatt uflaks. 
    • Det er en vanskelig balanse. Jeg er godt i gang med å analysere alt han gjør for å unngå skader og slikt. Går han rart, virker han mer sliten enn normalt. Spiser han som han burde? Hvis han begynner å røyte mer enn vanlig, er det tegn på stress og at han har ondt, eller er det på grunn av årstidsskifte? Mange krisetanker etter hvert, ja 😪 Enn så lenge tror jeg at jeg trykte på alarmknappen unødvendig.. Sikkert ikke siste gangen, i og med at han ikke er noe ungdom lengre.  Tusen takk svar, setter pris på at dere setter av tid til å hjelpe meg ❤️ 
    • Det er skummelt med godt voksne hunder. Hva er filleting og hva er viktig å legge merke til, liksom. God bedring, håper dette bare var en filleting!
    • Takk for svar, @simira❤️ er veldig nøye på å ta på ulldekken når vi har vært på trening/tur og han skal i bilen. han ligger mjukt og varmt inne buret. skal se på back on track dekken. Har jo lest og hørt mye bra om disse dekkene gjennom årene.  6 tenner er en del, men merker at han er mye mer oppesen etter operasjonen. Han virker mye mer fornøyd med livet   Den gode nyheten nå er at jeg *kan* ha vært en smuuule hysterisk. Etter tannoperasjonen nå i april ser jeg etter tegn til vondter på ham, jeg er kjemperedd for å overse ett eller annet. som jeg gjorde med tennene.. Jeg mistenker at det "kun" er våteksem som har oppstått innimellom tredepotene 😅 Kan hende et eller annet har vært kilt innimellom der, som jeg ikke har sett. Jeg syntes det gir mening i og med at vi har gått i mye vått terreng, og at jeg ikke har vært spesielt flink til å tørke ham. Pluss, han er allergiker og får fort sår og eksem av tilsynelatende ingenting. Har begynt behandling og håper det fort går over 😊 Har en bulldog med utypisk smerteterskel for kan ikke skjønne at det lille greiene kan gjøre *så* vondt. Blir om eieren: Dramaqueen!! Tusen takk for gode ønsker ❤️  Enn så lenge puster jeg letta ut. Men, vil fortsatt begynne med tilskudd til leddene. Noen forslag? Hva skal jeg se etter i et godt tilskudd, eller er det bortkasta pæng? 🤷‍♂️
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...