Gå til innhold
Hundesonen.no

Hvorfor ikke klippe ned hunderaser (bilde)


Anette
 Share

Recommended Posts

"any double coated dog"

Eh, ok, så min labrador med underull og dekkhår tydelig separert skal liksom bare groomes også forsvinner underulla? Yeah I think not :lol: Den sitter på den gitt.

Ja sant, eller spisshunder... Men jeg tror ikke på at det hjelper så mye og barbere heller jeg da. Varga malinois sliter mye mer i varmen enn begge malamutene gjorde... til tross for lite dekkhår og lite underull..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi måtte barbere ned sheltien vår på et område på bakparten siden han fikk våteksem. Det tok hundre år før pelsen kom tilbake, og den pelsen som kom var kjempe rar. Jeg ville aldri klippet han ned, jeg kan ikke skjønne hvorfor folk tror det er lurt? Det beste er som sakt over her at man holder pelsen ren og tugge fri, så kjøler de seg bedre selv.

Underulla på huskyene forsvant den etter som vi børstet de tre ganger om dagen en periode. Nå er de korte og fine, men det er uansett polarhunder så de liker ikke sommeren uansett...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Barberte ned min og søstra mi sin aussier i fjor sommer +blandingen til pappa. Begge er nå tilbake i full pels, og ingen har tatt noen skade av barberingen. Begge trivdes kjempegodt barberte, og hadde null problemer med varme, eller å arbeide ute om sommeren uten å blir for varme.

Mange påstår at bikkja sin pels blir ødelagt av nedbarbering, at de får mer underull, og at dekkhåra blir stive. Dette skjedde IKKE med hverken Jatzy eller Obi, eller med blandingshunden (som hadde den sære langhårsschæfer pelsen). Obi kommer til å bli barbert i år igjen, Jatzy skal ikke, for hun skal stilles ut i år.

Det er hundens gener som avgjør hvordan pelskvalitet den får, samt fòring og om hunden er inntakt eller ikke. Så det med at man ikke skal barbere ned en langhåra hund, fordi pelsen blir ''ødelagt'', er for meg bullshit.

  • Like 7
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fordi du får sol og varme rett på. Se på mennesker i ørkenen de pakker seg jo inn for å beskytte seg mot varme, og hunder har såpass fancy pels at de både kan isolere og kjølne(isolere mot varme..). Så å ta den av blir å tukkle litt med naturen i mange tilfeller :)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Skjønner ikke helt hvordan det kan være mer kjølende med masse pels enn uten, altså hvorfor bikkja skal bli overopphetet om man barberer den. De hundene jeg har som har tålt varme best er tynnpelsa hunder uten underull. Og f.eks CC tåler jo varme særdeles godt :P

Her har jo folk masse forskjellig erfaring. På varme sommerdager har det vært shibaen som har tålt varmen best, og ikke den nakne blandingen min. Så AnetteH sitt innlegg stemmer her i huset.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Interessant det du sier. Selv har jeg helt motsatt erfaring, men det er nok avgjørende hvilken pelstype hunden har?

Kanskje de hundene jeg har vært borti har hatt feil type dobbelpels. :P

Hundene vi har hatt som har hatt pels, bc, flat, golden, har slitt ubeskrivelig mye mer med varmen enn de kortpelsa hundene uten underull som vi har hatt. Har også hørt om flere som må barbere ned sine hunder pga de ikke trives i varmen med pelsen.

(Sånn på siden, i ørkenen kler menneskene seg slik for å beskytte seg mot sol, vind og sand. Hvor overførbart det er mtp hundepels og overoppheting vet jeg ikke. Bare en kommentar til penøttsmør.)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

På rasen min har mange opplevd å få tilbake hunder med dårligere pels etter å ha vært barbert ned på diverse steder. Fryser letter og tåler varmen dårligere på stedene. I tillegg slipper man jo å måtte tenke på å smøre inn bikkja med solkrem så den ikke blir solbrent ;)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Er det ingen i nærheten som har en hund du kan låne? En oppdretter med flere hunder, eller noe? Nå var jo det for min og Odins del, men når jeg ikke orket å konkurrere med ham mer så gikk jo Lisa her på forumet konkurranser med ham. Men ja, livet som hundeeier er jo veldig i faser. Fra valpestadiet og få dem til velfungerende hunder i hverdagen, til å kunne ha dem med på aktiviteter og konkurranser, og så når de ikke er med på alt lengre igjen, og trenger mer oppfølging  helsemessig.
    • Akkurat nå har jeg lyst på en hund som kan henge med på lange fjellturer og som jeg kan konkurrere med, men som kan bo et annet sted så lenge senioren min fortsatt lever. Må jo bare innse at hun er en gammel hund som ikke lengre kan være med på alt jeg har lyst til, men vil jo også gi henne en god alderdom. Så ny hund i huset er uaktuelt så lenge hun er her. Hvorfor må det være så vanskelig...
    • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
    • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
    • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...