Gå til innhold
Hundesonen.no

fordommer


vega
 Share

Recommended Posts

Det er ikke uvanlig at folk trekker til seg hundene sine når jeg kommer med min malamute heller. Hun er stor for mange og ser vist veldig farlig ut.. Ikke minst er alle malamuter aggressive mot andre hunder.

Jeg har møtt folk som slipper bort hundene sine og sier "åh, er det en husky?", jeg sier "nei, det er en alaskan malamute". Da trekker de til seg bikkja igjen, mumler noe om at de er farlige og går..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 108
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Jeg synes ikke du er tåpelig, og jeg forstår godt hvorfor folk føler som de gjør når det kommer til akkurat disse rasene spesifikt, man har fått det pepret inn fra alle kanter i lang, lang tid. Men si

Næmmen skjerp dere da!!! Kangu sa jo nesten det samme som meg, og den pepperen hun får nå fortjener hun virkelig ikke! Nå får dere jaggu ta dere sammen og lese med rette briller. Bare drit i å ta noe

Jeg merker godt dette med fordommer mot schäferhunder. Tidligere hadde vi vanlige svart/brune schäferhunder og selv om ingen av de var utagerende, de var hyggelige med andre hunder og oppførte seg pen

Morsom historie ikke sant, flirer litt nå.. snu om på rollene, så var det plutselig ikke noe å le av lengre. Men det er orginalversjonen som er sann.

Tenk om rollene var snudd ja, og historien ble fortalt av en nyregistrert bruker på hundesonen. :ahappy:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har en historie om en dvergpuddel som antastet stakkars lille uskyldige Gubbelille også, den er morsom i orginalversjonen, den hadde vært tragisk om den var omvendt.

På en måte så skjønner jeg det. Det er strengt tatt ikke urettferdig heller. Sa hun som har blitt bitt av både små og stor hund det siste året, og foretrakk den lille fremfor den store, selv om den lille mente mest alvor.

Og siden vi er i en tråd om fordommer, når små hunder biter, så er det noe alle veit at de gjør. Biter. Fordi de er noen små aggressive jævler av noen ankelgnagere.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Om vi legger på chi'n som jagde arme Asti av hundejordet så hadde tråden vært fullkommen!

Eller knertmonsteret som også jagde den stakkars, søte Astien... :innocent: Morsomt med han, ikke like morsomt når det går utover mjuke Issi hvis eneste udåd er å svime litt for nærme Imoutos "territorium".

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har ikke fordommer mot hunderaser, mener jeg. Spesielt ikke etter å ha jobbet på hundepensjonat og sett og erfart ekstremt mange ulike raser.

Men jeg HAR fordommer mot noen eiere…..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hehe, ser det er forskjell på å ha "hvit shæfer" og brun/sort. Har hatt folk uten hund som har villet kaste seg over henne for å kose, og blitt fornærmet når jeg går i mellom og sier at det ikke er aktuelt! Hun liker ikke fremmede :P Skulle selvfølgelig ønske at jeg kunne latt dem gjøre det, men desverre går ikke det :cry:

Ikke greit å se ut som en stor hvit kosebamse :wub:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Etter over 30 år med et aktivt hundeliv, og eier av mange raser, er det flere hunderaser som jeg ikke ønsker at mine hunder skal komme i kontakt med.

Så kan man jo spørre om det skyldes erfaringslære eller fordommer?

Forøvrig er det enda flere hundeeiere jeg ikke ønsker å ha noe med å gjøre......

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
    • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
    • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
    • Jeg har en Dvergpuddel gutte valp som er 5 mnd. Han har siden han var ny hatt oppheng i sokker og biter og henger seg etter føttene dine så lenge d har sokker på. Hvordan få det til å slutte.    Å jokker på andre hunder under samvær ute, møtes på tur og får hilse og på alle størrelser og hunder i alle aldre. Hva gjør jeg? - helt fersk i hunde verden, ønsker kun seriøse svar😅😭
    • Er vel først fra fjerde generasjon at de potensielt kan stambokføres etter typegodkjenning?
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...