Gå til innhold
Hundesonen.no

fordommer


vega
 Share

Recommended Posts

Det er ikke uvanlig at folk trekker til seg hundene sine når jeg kommer med min malamute heller. Hun er stor for mange og ser vist veldig farlig ut.. Ikke minst er alle malamuter aggressive mot andre hunder.

Jeg har møtt folk som slipper bort hundene sine og sier "åh, er det en husky?", jeg sier "nei, det er en alaskan malamute". Da trekker de til seg bikkja igjen, mumler noe om at de er farlige og går..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 108
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Jeg synes ikke du er tåpelig, og jeg forstår godt hvorfor folk føler som de gjør når det kommer til akkurat disse rasene spesifikt, man har fått det pepret inn fra alle kanter i lang, lang tid. Men si

Næmmen skjerp dere da!!! Kangu sa jo nesten det samme som meg, og den pepperen hun får nå fortjener hun virkelig ikke! Nå får dere jaggu ta dere sammen og lese med rette briller. Bare drit i å ta noe

Jeg merker godt dette med fordommer mot schäferhunder. Tidligere hadde vi vanlige svart/brune schäferhunder og selv om ingen av de var utagerende, de var hyggelige med andre hunder og oppførte seg pen

Morsom historie ikke sant, flirer litt nå.. snu om på rollene, så var det plutselig ikke noe å le av lengre. Men det er orginalversjonen som er sann.

Tenk om rollene var snudd ja, og historien ble fortalt av en nyregistrert bruker på hundesonen. :ahappy:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har en historie om en dvergpuddel som antastet stakkars lille uskyldige Gubbelille også, den er morsom i orginalversjonen, den hadde vært tragisk om den var omvendt.

På en måte så skjønner jeg det. Det er strengt tatt ikke urettferdig heller. Sa hun som har blitt bitt av både små og stor hund det siste året, og foretrakk den lille fremfor den store, selv om den lille mente mest alvor.

Og siden vi er i en tråd om fordommer, når små hunder biter, så er det noe alle veit at de gjør. Biter. Fordi de er noen små aggressive jævler av noen ankelgnagere.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Om vi legger på chi'n som jagde arme Asti av hundejordet så hadde tråden vært fullkommen!

Eller knertmonsteret som også jagde den stakkars, søte Astien... :innocent: Morsomt med han, ikke like morsomt når det går utover mjuke Issi hvis eneste udåd er å svime litt for nærme Imoutos "territorium".

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har ikke fordommer mot hunderaser, mener jeg. Spesielt ikke etter å ha jobbet på hundepensjonat og sett og erfart ekstremt mange ulike raser.

Men jeg HAR fordommer mot noen eiere…..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hehe, ser det er forskjell på å ha "hvit shæfer" og brun/sort. Har hatt folk uten hund som har villet kaste seg over henne for å kose, og blitt fornærmet når jeg går i mellom og sier at det ikke er aktuelt! Hun liker ikke fremmede :P Skulle selvfølgelig ønske at jeg kunne latt dem gjøre det, men desverre går ikke det :cry:

Ikke greit å se ut som en stor hvit kosebamse :wub:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Etter over 30 år med et aktivt hundeliv, og eier av mange raser, er det flere hunderaser som jeg ikke ønsker at mine hunder skal komme i kontakt med.

Så kan man jo spørre om det skyldes erfaringslære eller fordommer?

Forøvrig er det enda flere hundeeiere jeg ikke ønsker å ha noe med å gjøre......

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Få hunder krever pelsstell mer enn 2-3 ganger i uken, spørsmålet er mengden klipping og børsting. Med kravene dere har ville jeg vurdert en voksen omplasseringshund, der dere vet litt mer hva dere får. En valp er mye jobb, både å lære inn renslighet, hverdagslydigheten og det å lære inn å være alene hjemme. Ingen hunder er født trent til å være alene, og det kan ta mye tid. Selv med en omplasseringshund må dere regne med å bruke noen uker på tilvenning til å være alene hjemme en hel arbeidsdag i nytt hjem. Med valp må dere regne med å være hjemme de første 4 ukene eller så, og videre ha mulighet for tilpasning, ha med valp på jobb, korte dager eller hjelp fra andre, for å gradvis tilvenne lange dager alene hjemme. Vår forrige hund kunne ikke være alene en arbeidsdag før han var 6 måneder. I tillegg til daglig tur må dere huske at hunden må også ut innimellom for å gjøre fra seg, morgen og kveld. Den skal fôres, stelles, oppdras, og selvfølgelig ha kos og kvalitetstid. Det går mye tid på å ha hund utenom de 1-2 timene med tur. De fleste hunder setter også pris på mental stimulering i form av søk, triksetrening eller lignende. Jeg tenker umiddelbart at en collie kunne passet dere, enten kort- eller langhår. De krever litt børsting, røyter en del, men er relativt enkle hunder som ikke krever veldig mye. Men jeg vil også forslå at dere låner/passer en hund en ukes tid eller to, for å se om dette er et liv dere kan tenke dere. Det er ofte koslig med tanken på å ha en hund til selskap, men få er klar over hvor mye tid og fokus det faktisk tar i hverdagen.    
    • Jeg og min samboer ønsker oss veldig en pelskledd venn i vårt selskap, vi har følt oss klare til å skaffe oss en hund det siste halvåret. Vi har noen ønskelige krav når det kommer til hundens personlighet og atferd, men vi syntes det er vanskelig å finne den mest perfekte rasen for oss. Blant de kravene vi har er: - lite bjeffing. Dette er en grunn ved at vi bor i leilighet og ikke vil være til sjenanse for de andre beboerene.  - ikke en alt for aktiv hund. Vi har ikke hatt vår egen hund før, og er bekymret for om vi får gitt nok fysisk stimuli for rasen. Vi vil rett og slett ha en hund vi ikke er bundet til å måtte gå mer enn 2 timer om dagen med, fordi vi er usikre på vårt eget energinivå i denne sammenhengen.  - ikke et krav om å være mye ute i hagen. Vi bor i borettslag uten egen hage, men vi har et fellesområde med hage som vi kan benytte.  - vi trenger en hund som kan være alene hjemme. Vi er begge i 100% stilling i jobb på dagtid og hunden må være hjemme i opptil 8 timer alene på hverdagene. (utenom jobb er vi stort sett alltid hjemme). Som personer er vi veldig avslappet og rolige og ser etter en selskapshund som kan bli vår venn i hverdagen. Vi er ikke spesielt aktive av oss nå, men vi håper vi kan bli det med en hund i hus. Vi tar gjerne hunden med oss hvis vi skal bort, for å være mest mulig med hunden. Vi er i en familiekjær familie som vi er mye sammen med og ønsker å ha med oss hunden på besøk. Vi har ikke barn nå men vi ønsker oss det i fremtiden.    vi bor i en leilighet på 70 kvadratmeter på et boligfelt utenfor sentrum, med muligheter for både bading og skogsturer med voffsen.  selvom utseende på hunden ikke skal bestemme hvilken rase man skal velge så har vi noen ønsker til utseende. Vi ønsker en hund med en god pels å kose med, men som ikke krever noe særlig mer en pelsstell mer enn 2-3 ganger i uken. Vi har mest lyst på en hund mellom 7-25 kilo +/- som kan trives i leilighet.   vi har lenge vært inne på tanken på en golden retriver, men er usikker med tanke på aktivitetsnivået og størrelsen.
    • Jeg har heller ikke lov å gjerde inne utenfor, så jeg har en hau kompostgrinder stående som jeg drar ut og bruker som gjerde når jeg vil. Funker gull og ikke noen som kan si noe på det. 😊 Dog er egen hage et must når jeg en gang flytter, firte på det kravet her fordi jeg fikk så mye annet jeg ville ha og jeg kan gjøre som jeg gjør nå med grindene. 
    • Foreslår som Simira, langline. Da jeg bodde i Trondheim hadde jeg heller inne inngjerdet hage. Den lydige hunden gikk løs, den ikke så lydige var i langline. Haha, nei, si det. Man blir vandt med det etterhvert. Men det er mange ganger hvor jeg teller etasjene for å motivere meg  I tillegg har jeg drømt om å på en eller annen måte kunne gå rett ut fra 4.etasje og ned på gress. Vi koser oss ekstra mye når vi er på hytten hvor vi kan ta to skritt fra soverommet, også er vi ute.
    • Bodde i blokk (med heis) med marka like utenfor døra og parker i nærheten og synes det fungerte helt fint med valp/hund. Selvsagt deilig med egen hage som vi har nå, men det er først og fremst en større fordel for oss tenker jeg (tror ikke hunden bryr seg nevneverdig om å være ute i egen hage eller sitte en rolig plass ute i nærheten, med mindre hunden liker å være mye ute i hagen også alene da, som ikke har gjeldt hundene jeg har hatt/den jeg har). 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...