Gå til innhold
Hundesonen.no

Recommended Posts

Skrevet

Så, jeg spurte Fredrik her i går om han ville ha pai til middag.

Det ville han ikke! Han ville nemlig ha pai til dessert. Men han ville ikke ha "bare pai", den skulle ha blåbær, og den skulle se ut som på film. Ja, takk for tilliten!

Uansett, jeg tenkte "Jeg skal vise deg pai fra film, jeg!" og se nå! :D :

8429102625_268e306af2_z.jpg

8429101905_ce7a60ea50_z.jpg

8430188228_c84c886c8b_z.jpg

8430187620_b2443ffe62_z.jpg

8429100069_c0186732bd_z.jpg

Høhø, spent på om det går an å få den ut av den formen (hadde ikke paiform).

Det er forøvrig også vaniljekrem oppi der også, fordi jeg hadde lyst! :D

Flere bilder kommer når den er avkjølt og kan smakes på, også kan jeg kanskje gidde å gi dere oppskriften også, om den er god! :heart:

  • Like 13
Skrevet

Den vaaaaaaaaaar så god, dere! :hyper:

SETT PRIS PÅ denne oppskriften, for har stjålet litt herfra og litt derfra, og kombinert det til en helt special Sopp-pai!

Det er fra bl.a. Martha Stewart, derfor er det litt teite mål innimellom (har ikke 1 cup, jeg). :P

Paibunn

512 g mel

342 g smør

4,7 dl isvann

1ts salt (kun hvis du bruker usaltet smør)

Bruk en stor bolle. Sikt mel og salt. Kutt smøret i terninger, og ha i melet. Bruk et eller annet passende kjøkkenredskap, og bland smør og mel godt sammen. Ikke bruk fingrene, for dette skal være kaldest mulig, og det skal hånderes snillest og minst mulig. Tilsett vann, litt etter litt. Når alt er blandet til en god deig, del den i to, og pakk hver del inn i plastfolie. Klem deigene litt flatere, og legg i kjøleskapet i minst 1 t (om det blir i kjøleskapet i flere timer, skal deigen hvile på kjøkkenbenken i 15 min før den håndteres).

Spre litt mel utover benken (eller hva dere nå enn baker på), og kjevle deigen flat. Pass på å snu deigen ofte, sånn at den ikke setter seg fast. Martha Stewart sier man bare skal kjevle i en retning (jeg kjevla fra meg og mot meg), og snu deigen ofte nok til at den ikke setter seg fast, men også til den er flat i alle retninger.

Bruk paiformen og mål hvor mye av deigen som skal brukes. Kutt opp litt større enn selve formen, deigen skal gå over kantene.

Ha i det fyllet du ønsker, jeg hadde vaniljekrem nederst, og blåbær øverst. Om du bruker blåbær, kan det være fordelsmessig å blande i litt sukker og litt potetmel. Mos dette lett sammen. Potetmelet gjør at røra ikke blir så rennende.

Lokket kjevles ut av deigklump nummer to, på samme måte som første gang. Legg den forsiktig over paien (bruk gjerne kjevla som hjelpemiddel her). kutt fire ventiler på lokket, slik at damp kan sive ut. Trim den overflødige deigen som henger ut over paiformen, og klem paibunnen og -lokket sammen rundt hele formen. Pensle med egg (for finest gyllenfarge) eller vann.

Stek på 225 grader i en halvtime, så skru ovnen ned til 130 grader, og stek i ytterlige 1 time. Jeg hadde så på vifta i noen minutter på høyere varme, for en gyllenbrun farge.

Vi kunne nok ventet littttttt til før vi åpna den, så hadde den kanskje ikke vært SÅ rennende! :P

8429483345_d7c84d9557_z.jpg

  • Like 5
Skrevet

Mmm den så bare herlig ut :wub::wub::wub:

Jeg som er bakemenneske ut av dimensjoner har faktisk aldri laget en pai, ser for meg en kjempe jobb osv osv..så jeg har fryktet det litt, men denne så ikke så vanskelig ut, så den skal jeg jammen prøve å lage en dag.

Takk for inspirasjon!!! :icon_clapping:

  • Like 1
Skrevet

Den så knallgod ut Soppen!!

Mmm den så bare herlig ut :wub::wub::wub:

Jeg som er bakemenneske ut av dimensjoner har faktisk aldri laget en pai, ser for meg en kjempe jobb osv osv..så jeg har fryktet det litt, men denne så ikke så vanskelig ut, så den skal jeg jammen prøve å lage en dag.

Takk for inspirasjon!!! :icon_clapping:

Pai er egentlig veldig enkelt altså :) Og så må man ikke ha lokk.

  • Like 1
Skrevet
Vi kunne nok ventet littttttt til før vi åpna den, så hadde den kanskje ikke vært SÅ rennende! :P

Den så god ut! :)

Blåbærpaier er ikke alltid like lett å få til uten at de renner. Min mor lager en del blåbærpai og andre typer paier. Kanskje jeg må spørre hva trikset hennes for å forhindre rennende paier er. :P

Etter at vi fikk sansen for denne sangen:

...så laget min mor kirsebærpai også. :lol:

  • Like 2
Skrevet
Den så knallgod ut Soppen!!

Pai er egentlig veldig enkelt altså :) Og så må man ikke ha lokk.

Ja. nå MÅ jeg bare prøve den så skikkelig god ut, kan prøve med lokk eller sånn "netting" og går det til h**** så blir det uten lokk ;)
Skrevet

Til alle dere som sikler på paien til Soppen - den var KJEMPEGOD! :drool: Nydelig fyll og perfekt sprø og god bunn. :yes: Jeg koste meg veldig med en ismokka og en stor porsjon pai - og kommer som alltid gjerne på besøk igjen. :ahappy:

  • Like 1

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Vi hadde en elghund som stod og ulte ved døra hvis det var løpetisper innen en mils radius (satt på spissen), og en annen elghund som ikke brydde seg i det hele tatt, så det er nok i alle fall til en viss grad individbetinget. Ellers har jeg bare hatt relativt små hunder (6-8 kg), men det har kun vært tisper, og de har vært veldig enkle mtp. løpetid (lite blod, ikke noe særlig hormonpåvirking mentalt utover at det skal markeres hver 5. meter på tur). simira nevner livmorbetennelse, jeg vet ikke om det er mer vanlig på småraser, men min forrige hund fikk i alle fall det. Men skal man ikke drive med avl eller andre raserelaterte aktiviteter er det jo ikke verre enn at man kastrerer.
    • Hvordan er rasene hunden er blanding av? Og ikke minst foreldrene? Det er jo ulempen med blanding, det er vanskelig å gjøre grundig research, men foreldrene og evt. tidligere kull kan jo gi indikasjoner. Hvis det er bevisst blandingsavl så ville jeg uansett håpet at de ikke ville avlet på en hannhund som er slik, men samtidig så ville de da kanskje ikke avlet på blanding heller, om de var opptatte av genetikk. Jeg kan ikke veldig mye om miniatyrhunder, jeg har kjent et par hannhunder som var slik du beskriver, og et par som er helt greie. Når det er sagt er jo tispene også "kjent" for mer gneldring og innbilte svangerskap og livmorbetennelse, så man velger jo litt sine onder. 
    • Hei! Jeg er helt ny i liten-hund-verden. Har tidligere hatt springer spaniel, boxer og schæfer, men skal nå få en liten blandingsrase.  Jeg er så usikker på valget av hannhund eller tispe! Personlig har jeg ikke en sterk preferanse, har hatt to tisper og en hannhund, og heller nok kanskje mer mot hannhunder. Men jeg hører fra mange med små hunder at hanner kan være veldig vanskelig å få stuerene, at de markerer inne og at de er så stressa rundt løpetid i nabolaget feks at de står og uler ved døra osv. Dette er ikke noe jeg har vært borti med store raser, verken min egen eller venner sine (vært aktiv i NRH og NBF-miljø i 15 år, så vært borti en del forskjellige raser) i det hele tatt, så er det en typisk type atferd for små hunder, eller er det mer individbetinget? Vi legger så klart til rette for rotrening og passe aktivitetsnivå osv osv.  Hadde vært fint å høre noe annet enn skrekkhistorier om små hunder, for akkurat nå lener jeg veldig mot tispe.
    • Vi har hittil foret vår valp på 13 uker med fire måltider om dagen og har planer om å gå ned til tre måltider om dagen. Ved fire måltider ga vi frokost ca 07-07.30, lunsj 12, middag 16 og kveldsmat 19.30.  hvilke tidspunkter forer dere valpene deres og hva har fungert for dere?
    • Hei @Betan, min erfaring strekker seg fra 2002 da jeg fikk min første bull-hund. Min første ambull ble født i 2007 og jeg har hatt mange verv i det norske raseklubbens styre, nå sitter jeg i den svenske klubbens styre. Jeg har som oftest hunder i par og jeg er utdannet innefor atferd men også jobbet som hundetrener i mange år. Nå for tiden konkurerer jeg med min ambull-tispe. Vi er i kl 3 i RL f.eks og har flere sporprøver bak oss, tatt i Sverige. Så erfaringen strekker seg fra egne hunder til mange av norges og sveriges ambuller. Holder det?
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...