Gå til innhold
Hundesonen.no

Soppens paitråd!


SoppenCamilla
 Share

Recommended Posts

Så, jeg spurte Fredrik her i går om han ville ha pai til middag.

Det ville han ikke! Han ville nemlig ha pai til dessert. Men han ville ikke ha "bare pai", den skulle ha blåbær, og den skulle se ut som på film. Ja, takk for tilliten!

Uansett, jeg tenkte "Jeg skal vise deg pai fra film, jeg!" og se nå! :D :

8429102625_268e306af2_z.jpg

8429101905_ce7a60ea50_z.jpg

8430188228_c84c886c8b_z.jpg

8430187620_b2443ffe62_z.jpg

8429100069_c0186732bd_z.jpg

Høhø, spent på om det går an å få den ut av den formen (hadde ikke paiform).

Det er forøvrig også vaniljekrem oppi der også, fordi jeg hadde lyst! :D

Flere bilder kommer når den er avkjølt og kan smakes på, også kan jeg kanskje gidde å gi dere oppskriften også, om den er god! :heart:

  • Like 13
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Den vaaaaaaaaaar så god, dere! :hyper:

SETT PRIS PÅ denne oppskriften, for har stjålet litt herfra og litt derfra, og kombinert det til en helt special Sopp-pai!

Det er fra bl.a. Martha Stewart, derfor er det litt teite mål innimellom (har ikke 1 cup, jeg). :P

Paibunn

512 g mel

342 g smør

4,7 dl isvann

1ts salt (kun hvis du bruker usaltet smør)

Bruk en stor bolle. Sikt mel og salt. Kutt smøret i terninger, og ha i melet. Bruk et eller annet passende kjøkkenredskap, og bland smør og mel godt sammen. Ikke bruk fingrene, for dette skal være kaldest mulig, og det skal hånderes snillest og minst mulig. Tilsett vann, litt etter litt. Når alt er blandet til en god deig, del den i to, og pakk hver del inn i plastfolie. Klem deigene litt flatere, og legg i kjøleskapet i minst 1 t (om det blir i kjøleskapet i flere timer, skal deigen hvile på kjøkkenbenken i 15 min før den håndteres).

Spre litt mel utover benken (eller hva dere nå enn baker på), og kjevle deigen flat. Pass på å snu deigen ofte, sånn at den ikke setter seg fast. Martha Stewart sier man bare skal kjevle i en retning (jeg kjevla fra meg og mot meg), og snu deigen ofte nok til at den ikke setter seg fast, men også til den er flat i alle retninger.

Bruk paiformen og mål hvor mye av deigen som skal brukes. Kutt opp litt større enn selve formen, deigen skal gå over kantene.

Ha i det fyllet du ønsker, jeg hadde vaniljekrem nederst, og blåbær øverst. Om du bruker blåbær, kan det være fordelsmessig å blande i litt sukker og litt potetmel. Mos dette lett sammen. Potetmelet gjør at røra ikke blir så rennende.

Lokket kjevles ut av deigklump nummer to, på samme måte som første gang. Legg den forsiktig over paien (bruk gjerne kjevla som hjelpemiddel her). kutt fire ventiler på lokket, slik at damp kan sive ut. Trim den overflødige deigen som henger ut over paiformen, og klem paibunnen og -lokket sammen rundt hele formen. Pensle med egg (for finest gyllenfarge) eller vann.

Stek på 225 grader i en halvtime, så skru ovnen ned til 130 grader, og stek i ytterlige 1 time. Jeg hadde så på vifta i noen minutter på høyere varme, for en gyllenbrun farge.

Vi kunne nok ventet littttttt til før vi åpna den, så hadde den kanskje ikke vært SÅ rennende! :P

8429483345_d7c84d9557_z.jpg

  • Like 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mmm den så bare herlig ut :wub::wub::wub:

Jeg som er bakemenneske ut av dimensjoner har faktisk aldri laget en pai, ser for meg en kjempe jobb osv osv..så jeg har fryktet det litt, men denne så ikke så vanskelig ut, så den skal jeg jammen prøve å lage en dag.

Takk for inspirasjon!!! :icon_clapping:

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Den så knallgod ut Soppen!!

Mmm den så bare herlig ut :wub::wub::wub:

Jeg som er bakemenneske ut av dimensjoner har faktisk aldri laget en pai, ser for meg en kjempe jobb osv osv..så jeg har fryktet det litt, men denne så ikke så vanskelig ut, så den skal jeg jammen prøve å lage en dag.

Takk for inspirasjon!!! :icon_clapping:

Pai er egentlig veldig enkelt altså :) Og så må man ikke ha lokk.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi kunne nok ventet littttttt til før vi åpna den, så hadde den kanskje ikke vært SÅ rennende! :P

Den så god ut! :)

Blåbærpaier er ikke alltid like lett å få til uten at de renner. Min mor lager en del blåbærpai og andre typer paier. Kanskje jeg må spørre hva trikset hennes for å forhindre rennende paier er. :P

Etter at vi fikk sansen for denne sangen:

...så laget min mor kirsebærpai også. :lol:

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Litt av problemet er at om man avler renrasede hunder så får man konsekvenser i det at man ikke får registrert valpene, mens med blandingshunder så er det litt mer "fritt frem". Dessverre. Og det er lite man kan gjøre så lenge hundene har tilgang til mat, vann og ly, og får det tilsynet de har behov for helsemessig.
    • Hei.. Jeg blir så frustrert.. Noen jeg så hadde valper liggende ute på finn i starten av året (valpene født i Desember), har nå parret tispa igjen på første løpetid etter forrige kull, dette skjer så ofte og jeg blir kvalm! Er det virkelig ingen lov som skjermer de stakkars tipsene for sånt? De blir jo brukt som pengemaskiner. "Oppdretter" får søte små valper og itillegg så tjener de GODT på det, vinn vinn tenker de..  Ikke bare skal de ha nytt kull, men rett etter å solgt valpene fra forrige kull så ble både mor og far (de eier begge selv) lagt ut for omplassering på finn, dette ett eller annet vås om at de skulle bruke tid på Gud og hadde blitt frelst og blabla. Jeg blir helt paff.. Men viser seg jo at hundene aldri ble omplassert allikevel for nå har de lagt ut ny annonse om at de venter valper i August, fra samme tispe og hannhund... Har forresten screenshot fra annonsen til forrige kull. Er det lov å holde på sånn? Rådrift på tispa for at de har funnet ut at de tjener gode penger på det?!  Gjelder forresten Malamute/husky blanding, hvite hunder, du finner de på finn 🤪
    • Takk for tipset, fikk plass så nå får vi testet ut<3
    • Hei! ☺️ Er det noen her som forer med Dyrisk? Er dere fornøyde?
    • Nei, hu har i grunn spist det samme i en stund nå, og er vant til å spise variert. Jeg får ta meg en tur til veterinæren og snakke med de. Takk for svar 😊
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...