Gå til innhold
Hundesonen.no

Noen som kan fortelle meg litt om grønlandshunden?


Artemis
 Share

Recommended Posts

Ja, som overskriften sier, er det noen her med erfaring med grønlandshunder og som ønsker å dele den? Hvordan er de med tanke på gemytt og aktivitetsbehov? Hvordan skiller de seg fra andre polarhunder som f.eks. alaskan malamute og samojed? Hvordan er de i forhold til andre hunder, samkjønnsaggresjon etc.? Jeg har hørt at de regnes som en svært frisk rase, er det noe som har andre erfaringer?

:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg kan bare si det lille jeg "vet", som jeg har hørt av Heidi, og det er at de de siste årene skal ha blitt bedre i gemyttet. Jeg liker selv grl., men har alltid hatt inntrykk av at det er litt ustabile hunder, men muligens det er bedret seg nå! Kanskje Heidi kan litt mer. Skal be henne titte innom.

Ja, dessverre ingen erfaring da, men ja :P haha

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har ikke så mye erfaring, jeg kjenner ei som har en eller to, og hun virker kjempefornøyd. Hadde også en "fast" på kennelen, da jeg jobba der, og det var en SKIKKELIG god hannhund. Han ELSKA kos, han var bare snill mot alt og alle, og han uuuula av glede, når han fikk besøk. Så, det lille inntrykket jeg har, er at de er skikkelige godhunder! :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg kan ikke veldig mye om dem selv, har blitt fortalt masse fra tiden da tante og pappa kjørte ambulanse i Nordmarka, men det er så lenge siden at det blir lite vesentlig i forhold til dagens grønnlandshunder.

Men min tantes gode venninne har fortsatt grønlandshunder og jeg formidler gjerne kontakt til henne om du vil ha førstehåndserfaring fra en som har drevet med rasen i mange år, både i bruk og oppdrett.

Her er en link til en gammel side om henne.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dette hadde vi jo nylig en tråd om? Mener Heidi lurte på rasen kontra malanute. Hvis du søker opp, så finner du sikkert, får ikke leita via tlf. :)

Hahaha! Der så jeg den ja. Kan ikke huske å noen gang ha lest noe om grønlandshund her inne, så det var litt morsomt at noen postet en tråd om det for bare to uker siden. :P Den har jeg ikke fått med meg nei.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har ingen personlig erfaring med GRL, men jeg har snakket en del med Katinka Mossin (Tinka's) som jo har åresvis med erfaring med hauger av GRL og må si at jeg virkelig har fått sansen for rasen. Tidligere var den litt anonym for meg. Kommer nok ikke til å skaffe meg en, men om du vil snakke GRL så spør Katinka (hun er titt og ofte på Facebook).

Ut fra hva hun har fortalt meg (hun har også hatt noen få SH for en god stund siden) så er jaktinnstinktet hos GRL langt mindre enn hos SH. Mens en SH går å leiter opp noe å jakte på, vil GRL kun jakte om de ser noe spennende. De holder seg mye nærmere og er tryggere som "løse" til mye eldre valpealder (generelt sett selvsagt).

Katinka kjører storspann, har lite krangling blant sine hunder. Og seinest denne uka fikk hun en "kjæsj" i løypa med et annet spann, linesurr og det som var. Ingen krangling mellom spanna. De går også bra forbi sau (mye trening i saueland bak dette).

De av Katinkas hunder jeg har møtt på utstillinger er greie og omgjengelige hunder. Stort sett blide og sosiale. Men ikke særlig showtrent. De virker som noen ærlige brukshunder.

Alt er selvsagt ikke rosenrødt. Det er en rase med høyere samkjønnsaggresjon enn det SH har (men tror ikke det er noe særlig forskjell på GRL og AM). Det er en rase som generelt er lite helsesjekket. og det er jo på alle måter en Polarhund med alle de + og - det i seg selv innebærer.

Her er mitt svar fra den andre tråden :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Litt av problemet er at om man avler renrasede hunder så får man konsekvenser i det at man ikke får registrert valpene, mens med blandingshunder så er det litt mer "fritt frem". Dessverre. Og det er lite man kan gjøre så lenge hundene har tilgang til mat, vann og ly, og får det tilsynet de har behov for helsemessig.
    • Hei.. Jeg blir så frustrert.. Noen jeg så hadde valper liggende ute på finn i starten av året (valpene født i Desember), har nå parret tispa igjen på første løpetid etter forrige kull, dette skjer så ofte og jeg blir kvalm! Er det virkelig ingen lov som skjermer de stakkars tipsene for sånt? De blir jo brukt som pengemaskiner. "Oppdretter" får søte små valper og itillegg så tjener de GODT på det, vinn vinn tenker de..  Ikke bare skal de ha nytt kull, men rett etter å solgt valpene fra forrige kull så ble både mor og far (de eier begge selv) lagt ut for omplassering på finn, dette ett eller annet vås om at de skulle bruke tid på Gud og hadde blitt frelst og blabla. Jeg blir helt paff.. Men viser seg jo at hundene aldri ble omplassert allikevel for nå har de lagt ut ny annonse om at de venter valper i August, fra samme tispe og hannhund... Har forresten screenshot fra annonsen til forrige kull. Er det lov å holde på sånn? Rådrift på tispa for at de har funnet ut at de tjener gode penger på det?!  Gjelder forresten Malamute/husky blanding, hvite hunder, du finner de på finn 🤪
    • Takk for tipset, fikk plass så nå får vi testet ut<3
    • Hei! ☺️ Er det noen her som forer med Dyrisk? Er dere fornøyde?
    • Nei, hu har i grunn spist det samme i en stund nå, og er vant til å spise variert. Jeg får ta meg en tur til veterinæren og snakke med de. Takk for svar 😊
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...