Gå til innhold
Hundesonen.no

Navn til kattepus


Poter
 Share

Recommended Posts

Endelig, etter mange års tenking og leting har vi funnet ei pus vi tror kan passe godt inn i vår lille flokk. Hun heter Pusi, er ett og et halvt år gammel og kommer fra Dyrebeskyttelsen.

311104_452092201493143_914134953_n.jpg

Bilde tatt av Dyrebeskyttelsen avd Tromsø

Hun er ei rolig og trygg katt, ganske lik både i utseende og gemytt som katten vår Max. Hun virker å være avballansert, åpen, kosete, nysgjerrig og litt lekete.

Vi blir å overta henne over nyttår og ha henne på prøve 1 mnd, så jeg håper jeg ikke jinxer noe med å legge ut denne tråden *krysse fingrer og kaste salt bak skulderen*

Men hva skal hun hete? Mannen og jeg er enige om at hun ikke kan hete Pusi. Han foreslo Mini, så blir det Max og Mini :lol: Jeg synes det er morsomt, men vet ikke heeelt om jeg vil gå for det.

Hvilke navn liker vi? Av de dyrene vi har hatt, synes jeg Brimi, Ia og Eine er gode navn. Jeg liker nok mer norske navn enn engelske og synes to-stavelser er bra. Han er interessert i fotball, trening og yoga. Jeg liker fantasy, psykologi, trening, yoga og natur/friluftsliv. Et fantasy-navn hadde nok passet meg perfekt, men spørs om han er like gira på det. Ellers drar vi til Dubai snart, kanskje vi blir inspirert der og kommer tilbake med et arabisk navn :)

Har dere noen forslag? Ser hun ut som ei Mini, ei fantasyjente eller kanskje ei arabisk prinsesse? Eller er hun ei hardbarka fotball -eller naturjente?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Yogini er kvinnebestemmelsen på en som gjør yoga, så skulle kanskje vært det i stedenfor yoga? Men Yoga var litt kult, det må jeg si :D Mannen er jo nettopp blitt yogainstruktør og startet med kurs, så da må han vel ha ei pus som heter Yoga... haha :D

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mana er ikke noen figur, men en ofte brukt "energikilde" til magi eller noe i den dur. jeg er ikke helt inn i det, men wikipedia sier følgende:

"Modern fantasy fiction, computer and role-playing games have adopted mana as a term for magic points, an expendable (and most often rechargeable) resource out of which magic users form their magical spells."

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg og likte Yoga.

Eventuelt Sol. Det er vel en stilling i yoga som heter solstillingen eller noe.

Yama, som det står om i skriftet Yogasutra og er en del av yogatradisjonen.

1. etisk trening (yama, som er ikke-vold, sannhet, ikke-stjele, måtehold/kyskhet, ikke-grådighet;

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg og likte Yoga.

Eventuelt Sol. Det er vel en stilling i yoga som heter solstillingen eller noe.

Yama, som det står om i skriftet Yogasutra og er en del av yogatradisjonen.

1. etisk trening (yama, som er ikke-vold, sannhet, ikke-stjele, måtehold/kyskhet, ikke-grådighet;

Mannen likte ikke Yoga... Sol synes jeg er et veldig fint navn :) Solhilsene er oppvarmingsøvelser, så det kunne kanskje vært noe synes jeg, men den derre gubben min likte ikke det.

Yama var litt vanskelig å si... Ahimsa tror jeg er sanskrit for ikke-vold. Liker tanken bak, men vanskelig å uttale.

Mekker :innocent: Max og Mekker, Max Mekker :P

Haha, nei :P

Leila, fra Star Wars?

Edit: fin katt forresten!

Takk! Ingen av oss er noe Star Wars fan og jeg har ei tante som heter Laila, så det blir litt for likt :P

Takk for forslag så langt! Tar gjerne i mot flere :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det første som slo meg var de utrolig flotte, grønne øynene hennes.

Så søkte litt på fargen grønn på flere språk:

Zelena (Kroatisk).

Zeleny (Serbisk).

Vihreä (Finsk).

Lunti (Filipinsk).

Yuš (Chontal-Maya).

Verda (Esperanto).

Rora (Macushi).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Max Manus :lol: Den var jo litt god, da!

Minus likte jeg, ligner på Mini og siden mannen er økonom passer jo det også litt :P Han vil forresten ikke kalle henne for Mini likevel, det minnet han for mye om fotballspilleren Mini og ham liker han ikke. Ikke jeg heller i grunn...

Jeg la faktisk ikke merke til at hun hadde grønne øyner da vi var og hilste på henne. Grønt er en av favorittfargene mine. Grønt er skog og skog er vi begge veldig glad i. Og når jeg tenker skog tenker jeg også alver og da tenker jeg videre på drager og jeg har lest om en grønn drage som heter Safira :D

Takk for mange forslag!

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ikke for å pirke, men dragen som heter Safira er vel strengt tatt blå ;) Den grønne dragen heter Fírnen, og er en hanne :)

Han tilhører alven Arya da, men det er kanskje litt oppbrukt nå i disse A song of Ice and Fire-dager :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ikke for å pirke, men dragen som heter Safira er vel strengt tatt blå ;) Den grønne dragen heter Fírnen, og er en hanne :)

Han tilhører alven Arya da, men det er kanskje litt oppbrukt nå i disse A song of Ice and Fire-dager :P

Hvaaa, husker jeg helt feil nå? Jeg som nettopp har lest serien og alt :P Jaja, der ser man med den hukommelsen.

Har ellers kommet på to navn jeg liker: Bianca og Mali. Kjenner et menneske som heter Bianca så er kanskje litt rart å kalle katten sin for det... og Mali er en hund som vi trener med av og til. Men liker navnene :) Ellers tenker jeg at hun virker litt å være ei Bjørk. Eller Selje. Jeg liker slike skogs-navn.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Selje er fint, men på min dialekt blir det mer æ over den første e`en og da blir det ikke så fint likevel.

Myske var en fin liten plante! Men får det ikke helt til å stemme i munnen når jeg skal si det :P

Synes også at Rim er fint. Kan Eik går eller det en hannavn?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her er et nytt bilde av henne som dyrebeskyttelsen har tatt:

399250_458459547523075_620839432_n.jpg

Er hun ikke nydelig?

Her er navnene jeg har på lista foreløpig (må dere ikke stjele, da ;) ):

Eir
Rim
Nala
Milli Kakao

Bianca
Penny (fordi vi liker The Big Bang Theory)
Mynte
Mali

Mana
Myrtel
Melis
Bjørk
Maja Mjau
Min
Mi

Tar gjerne i mot flere forslag! Artig å tenke på navn :) Og ja, angående Milli Kakao, hehe, jeg veeet... :P Men jeg synes det er et fint navn.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • F1 og F2 minst vil jo være i ett x register ala lundehund prosjektet. Det var vel først i år de mønstra inn noen hunder som fikk fullverdig vanlig nkk stamtavle og en av dem er vel allerede blitt utst champion. Dog usikker på hvilken generasjon de er.  Vet ikke om offentligheten har innsyn i x registeret? Isåfall burde det jo være mulig å sjekke der om noen har fått noe der. 🤔 Ev er nok den sikreste løsningen å sende en mail til NKK direkte å høre med dem. 
    • Skal sjekke litt rundt dette. Høre med hundehotellet som vi har brukt. De er flinke og driver med med kurs.  Tilbakemeldingen der ifjor ( like etter han ble kjemisk kastrert) var at han hadde godt hundespråk. De satte han sammen i et stor område med endel hunder, også hanhunder. Da hunder som var veldig trygge på seg selv. Vår hund "gjemte" seg og ville ikke ha kontakt med hannene, men lekte med tispene.  Det "positive" var at hundespråket var tydlig, og at de andre hundene respekterte dette. Men at han gjemte seg litt og var redd kan også være sammenheng med at den kjemiske kastreringen kanskje virket så han ikke var så "tøff"  Uansett er det bare tanker jeg har rundt dette.  Men det er iallefall en jobb som må gjøres.     
    • Haha, åå det er lenge å vente til da 🤣 Jeg tenker og håper at nå er verst. Nå kan de ikke gjøre så mye, som du sier @Stjerneskinn. Men de kan jo gjøre mer og mer jo eldre de blir. Da er det jo litt gøyere som du sier. De er søte den første tiden, små og med deilig fleece pels. Det er morsomt å se de oppdage verden. Men for hver dag som går tenker jeg at yes, han blir eldre 😂
    • Det er helt vanlig at hunden trigges når eier kommer fram til dem. Det mest sannsynlige er at eier tolkes som "backup" og hunden får mer mot av det. Hvis man er rimelig sikker på at hunden ikke vil skade den andre så er ofte en bedre løsning faktisk å gå motsatt vei og rope, men det kommer selvfølgelig helt an på situasjonen om det er trygt eller ikke. Det er mange gode instruktører i Innlandet, bare sjekk at de har formelle kurs innen adferd og språk hos hund, og gjerne innen passering, og ikke bare har "20 års erfaring med hunder". Det er noe med å forstå den teoretiske bakgrunnen for hvordan hunden oppfører seg slik den gjør.
    • Takk   Skal sjekke de 2, fant allerede masse materialle om eller med dem på youtube.    Dersom din hund begynte på 100 meters avstand! wow da er det kanskje håp for min hund også. Hos oss er det når den andre er i nærheten.  Har også oppfattet det som om han vil "beskytte" oss. Har opplevd at i en hundepark sammen med hannhund har det gått greit, de holder avstand osv. Men så raskt jeg tar på båndet så er rullgardinen nede igjen...:)  Bøkene du nevnte skal jeg ta en titt på. Vi bor på innlandet og privattimer med instruktør er noe vi vurderer.  Takker...:)        
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...