Gå til innhold
Hundesonen.no

Hva får man penger igjen for?


MegaMarie
 Share

Recommended Posts

Guest Gråtass

Helt avhengig av kontrakten som er skrevet det og den varierer nok i svært stor grad. Jeg f.eks har ingen tilbakebetaling ved sykdom, feil eller mangler. Kun retur av hund mot kjøpesum. Andre har 25% ved HD, tannmangel, ad, testikkelmangel etc.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg synes egentlig det er litt rart at så mange oppdrettere dekker åpenbart skjulte feil og mangler og ting som dukker opp etterhvert, ting som ingen kan råde over. Leja har f.eks. tannmangel. Jeg fikk ikke igjen penger for dette, men det er heller ikke noe jeg forventer å få igjen. Slekta "sliter" ikke med samme problem og oppdretter hadde ikke hatt noen forutsetninger for å vite dette på forhånd. Dessuten er hunden solgt uten "utstillingsgaranti".

Hvis jeg selv skal drive oppdrett en dag vurderer jeg å gi igjen penger for div. helse- eller mentaltester slik at avkommene fra mine kull i størst mulig grad blir testet. Men det er i så fall et valg som har lite med feil/mangler å gjøre. Skulle det f.eks. vise seg at en av hundene i et kull fikk HD hadde jeg ikke betalt tilbake noe med mindre det var veldig spesielle omstendigheter. Jeg ville kun brukt HD-frie hunder og slekt i avl, derfor.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg ville kun brukt HD-frie hunder og slekt i avl, derfor.

PÅ dine to raser, er det vanlig at hele kull rtg? For selv om foreldrene og etpar i slekta på hver side er rtg fri, betyr det ikke at de ikke bærer på HD defekten, det "vet" man kun etter tre-fire generasjoner der ALLE er rtg frie.
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så det er ingenting man har rett på som kjøper uten at det står i kontrakten? Var det ikke en sak her inne for litt siden om en som kjøpte en pomme som var alt for stor i forhold til rasen, og dermed fikk penger igjen fordi hun ikke fikk det produktet som hun kjøpte?

Jeg tenker også at det går litt på hva man kan forutse av problemer som kan komme. Jeg hadde heller aldri regnet med å få penger igjen for noe som de ikke kunne forutse at dukket opp.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg trur dette kommer veldig an på

1) Hva som er nedfelt i kontrakt

2) Hva slags forhold en har til oppdretter

3) Hva en ønsker å bruke bikkja til

Jeg har feks fått Imouto av oppdretter som en kompensasjon for Aikos handicap, til tross for at hun er for fri for både HD og AD, og ingen andre i slekta på noen av sidene har vist samme symptomer som henne (dette trenger du ikke røntge for å finne ut av, det er helt åpenbart). De som har broren med samme symptomer har ikke fått tilbud om ny hund (ei heller ytret ønske om dette) og hun som har broren med utallige mentale brister (født sånn eller blitt sånn?) har hellet ikke fått tilbud om ny hund.

Edit: Det er ikke akkurat til å stikke under et stol at kullet Aiko kommer fra ikke var av de mest vellykka... :P

Endret av SandyEyeCandy
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå skal ikke jeg påberobe med noe kunnskap om dette, men mener å huske at det er noe i Agria sin avlsforsikring der de dekker HD dersom begge foreldrene som er parret er røntget fri. Hvis dette stemmer, så får jo oppdretter dette fra sitt forsikringsselskap. Ganske sikker på at jeg hadde noe lignende i kontrakten til Yaris.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Belgerpia

Refunderer ved HD/AA

Svak grad 25%

Middels grad eller mer 50%

Refunderes mot at eier skriftlig bekrefter at hunden ikke vil bli brukt i avl.

Tannmangel utover 2 x P1 - kr 500,- pr. tann opp til 25% av valpeprisen

Bittfeil - som kommer tilsyne først etter tannfelling - 25% av valpeprisen, valper med bittfeil før overtakelse selges til redusert pris.

Katatrakt - halve kjøpesummen mot at eier skriftlig bekrefter at hunden ikke vil bli brukt i avl.

Testikkelmangel - halve kjøpesummen refunderes når hunden er 18 måneder.

Samtlige garantier iht. kontrakt opphører når hunden fyller to år. Det står klart i kjøpsloven at man skal reklamere på mangler innen rimelig tid. I min kontrakt er det tydelig anført når det forventes at man sjekker for defektene over.

De mottar også en skriftlig påminnelse om dette når valpene fyller ett år.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det eneste NKK har tatt med i sin kontrakt er vel testikkelmangel.

Ellers er det som Sandy sier, opp til kjøper og oppdretter å sette grensene.

I tillegg så kommer jo, som vi har sett i endel saker, kjøpsloven inn.

Vi var i kontakt med forbrukerrådet ang Fanta. Det eneste vi hadde der var at hun var mentalt ustabil og at vi kunne dokumentere at hun absolutt ikke var den eneste hunden fra det kullet med de problemene hun hadde. Forbrukerrådet rådet oss til å sende inn papirer og mente vi hadde en god sjans til å få kjøpesummen tilbake i bytte mot hunden, faktisk. Alternativt halve kjøpesummen tilbake pga "feilvare". Nå ble det aldri gjort da vi fant et hjem til henne, og det kan jo også hende de tok feil og at vi ikke ville hatt rett på det. Men de mente i alle fall det.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I tillegg så kommer jo, som vi har sett i endel saker, kjøpsloven inn.

Ja, for de som er villige til å gå veien kan man få refundert for det meste. Men det er umulig å sette opp en fasit, iom at folk (både kjøper og selger) har forskjellige krav til hva som er feil og hva som kan/skal refunderes.
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Vill var 12kg ved 17 uker/4mnd, og har endt opp på 19,5kg og rett over 50 cm😅 Roet seg betraktelig etter 5mnd😅
    • Tenkte det passet fint med en liten oppdatering, nå som jeg snuser litt innpå forumet igjen og Sydney har blitt en gæmlis Om tre dager har hun rund dag, og har vokst et ordentlig hvitt skjegg. En god gammel dame har hu altså blitt, men ennå sprek som bare det. Akkurat nå chiller vi etter å ha tatt oss en fin tur på fjellet Lett og deilig regn, og lite folk. Tok ikke med kamera, så blir mobilbilder! Hun ser så kompakt og rar ut her, haha Er igrunn spinkel.
    • 13-åringen min har også bare ett gir, og hun løper alle turer. Hun har i tillegg en del muskelsvinn, bilyd på hjertet og en skranglete skulder, så en frisk 13-åring tenker jeg i hvert fall det er uproblematisk å løpe med. Jeg har fått beskjed fra veterinæren om at jeg bare skal la min styre tempoet som hun vil.
    • Jeg har en eldre hannhund på 13 år, blandingshund, mor er husky. Han er et sportstype, bygd lett og rask. Veier 26-29 kg, varier i vekt, pga han fortsatt blir like surrete når nabotispene har løpetid 🙊 Han har alltid vært med på lange gåturer og sykling/løping/ski. Har redusert litt på turene som han er med på, men har han med på intervall løping, maks 4 km.  Han er usedvanlig sprek og holder koken på tur, dersom han sakker tempoet så følger jeg han. Veterinæren sier han er ekstremt sprek og frisk for alderen. Har minimalt med muskelsvinn og bevegelsesapparatet er som på en unghund. Ellers frisk med god hjerte/lunge helse. Hun mener han bare har godt av løpeturene, men jeg bekymrer meg alltid for at det blir for mye.. Han har aldri vist tegn til at det er for mye, han elsker å løpe, og vi går både før og etter løpingen. Han henter seg like fort inn som alltid etter løpeturene.  Har han aldri med på løpetur i solsteik eller over 20 varmegrader. Da holder vi oss til å gå.    Er det noen som har eldre senior hund som de løper med? Skjønner at jeg bare skal være veldig fornøyd med sprek og frisk gammelmann i hus, men jo eldre han blir, jo mer bekymret blir jeg for at noe skal skje han ❤️ 
    • Ja, de roer vel kanskje ned voksingen veldig nå fremover, ikke like eksponensiell som den har vært til nå  
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...