Gå til innhold
Hundesonen.no

Gutte kompis


Djervekvinnen
 Share

Recommended Posts

Nå har jeg sjangs å få en fast lekevenn til Nitro, da en god veninne har fått seg hund. Dette er en portugisisk vannhund hanne på 1 år. Jeg tenkte at det er såpass mye aldersforskjell at det vil gå bra. Men så tenkte jeg å lufte tankene litt, så jeg vet at jeg "går riktig frem" med dette. Vil jo ikke at det skal bli bare bråk og tull.

De har møttes 2 ganger til nå. Hundene løse, mens vi andre har gått tur. I begynnelsen var det litt bjeffing mot hverandre og liff knurring. Etterhver så det ut som at Nitro skulle dominere han med å legge hodet over ryggen hans, en labb på ryggen og så jokket han litt på han (den andre stod da helt stille). Så var de ferdige og begynte å leke vanlig. Det så jo veldig bra ut.

Så møttes vi igjen igår. Etter litt gåing, slapp vi hundene løse. Men igår var det mye mer bråk. Ikke noe slossing, eller legging i bakken på noe vis, bare masse bjeffing mot hverandre (litt sånn in your face bjeffing) Så litt knurring, vising av tenner, skyte rygg (Nitro). Så løp de litt omkring etter hverandre (lek) og gikk omkring og snuste sammen. (De lekte ikke "fysisk" med å bryte og hoppe på hverandre, hvis dere skjønner, kun løping omkring) Så begynte de å bjeffe mot hverandre igjen, og sånn gikk det hele turen. På slutten var det helt klart ikke så mye bråk, men de hadde bråket jevnt og trutt. Første møtet var mye bedre for å si det slik.

Så, er dette noe de vil finne ut av? Skal vi som eiere blande oss inn på noe vis? Vil det være noen risiko for at de vil plutselig brak løs ilag og sloss? De har jo ikke vist tegn til noe slik til nå, bare litt markeringsbevov kanskje? Finne ut av hvem som er sjefen?

Jeg er jo ny med hannhunder, så da blir jeg litt usikker på dette med venn av samme kjønn- greia. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Stress kan det jo være tenker jeg, om de har fått herje løs sammen hver gang så kanskje forventningene er litt høye, kanskje det hadde hjulpet med et par treff uten hilsing og leking, bare gå på tur sammen? Ellers så kan de jo ha noen vanskelige perioder rundt 1 års alderen så det kan jo være at den lille komuniserer litt dårlig, er usikker eller bare synes ting er litt vanskelig og utstråler dette, som igjen påvirker Nitro? Time out i bånd hver gang det går litt over styr? Korte økter med løsslipp, så bånd også en kort økt igjen?

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for svar. De har jo bare møttes 2 ganger, så tror ikke de har så stor forventing riktig enda. Vi veksler litt med å gå og så slippe og så gå litt. Hundene er helt rolige i bånd rundt hverandre. Målet var å ha noen man kunne leke med på et fast basis, derfor er det viktig for meg at de blir vant til hverandre og kjent. De må nok bli kjent med hverandres lekemåte også. Nå viker det litt som at de kan være litt usikkre på hverandre på om hvordan de skal leke ilag. Vannhunden viker litt sånn knurrete under lek (litt sånn innoverpesing med knurrelyd, ala rottweiler) og det kan Nitro misforstå.

Jeg har tenkt litt på alderen til vannhunden. han er vel i puberteten nå ca og i utvikling. Men så lenge Nitro er voksen, burde det vel ikke by på problemer?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja jeg også :) (første møtet gikk vi i bånd nesten hele turen før løsslipp på slutten) Men en ting er å gå i bånd sammen, en annen ting er å forholde seg til hvernadre/bli kjent med hverandre løse. Punkt 1 går helt fint. pkt 2 er under testing :P Klart, går de ikke godt sammen, må vi jo bare gå båndturer sammen, men slik det ser ut nå skulle det gå fint så lenge de ikke plutselig finner ut av noe annet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Syns det høres ut som to hannhunder som har det gøy sammen, men som ikke er helt hundre prosent sikre på hverandre enda? Hermes kan "bråke" mye med noen av sine bedre hannhundvenner, men det er bare lek. Mye tenner og lyd, men mye moro også.

Jeg ville gått mye tur, mye i bånd, etter hvert også mye løs (men gå tur, ikke stå i ro). Tror dette løser seg helt fint om de møtes jevnlig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for svar. Ja det er litt slik jeg føler det også. At de bare må bli litt bedre kjent og se an hverandres kroppsspråk. Det tyder jo også på at det kan være mye lek /lite alvor, når det bare er lyd og ingen tegn til noen slossing. :) Neste playdate blir i helga. Spent på om det blir like mye lyd da.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Hei! Jeg har en hannhund på ett år som bruker å legge beinet (altså margbein, nammis) sitt på fanget mitt når vi er i sofaen, og spiser oppå meg. Hva betyr det, er det for at han vil dele eller bare vil ha min nærhet?
    • Jeg synes det kommer helt an på hvor på alvor de tar dette og om de virkelig er innstilt på å ta alle forholdsregler fremover. Hunden skal aldri være løs i hagen eller ute igjen, og eier må ha tilstrekkelig kontroll i bånd med sikret utstyr. Jeg ville hatt en ordentlig samtale med eier, der dere har satt dere ned sammen og diskutert dette uten å gå til angrep, men at du er nødt til å vite at noe lignende ikke skal skje igjen, og om du ser at de gjør det (f.eks har hunden løs eller eier mister bånd) så har du spart på dokumentasjon og vil anmelde.
    • Veldig synd at mange kommenterer uten å kjenne fakta!  NHL og NKK er de to stambokførende organisasjonene i Norge.  Hvorfor noen velger den ene framfor den andre, kan være forskjellig, men for å registrere i noen av registerne, må foreldrene være registrert i et godkjent register og for en del raser er det helsekrav og premiekrav for å registrere valper. Mange hunder er også registrert begge steder, og mange deltar på utstillinger i begge systemene.  Hvis mor er registrert i NHL, kan det jo f.eks være fordi hennes foreldre er registrert der, evt import fra et utenlandsk register anerkjent av Allianz og ikke FCI?  NHL er underlagt Allianz som er en paraplyorganisasjon på linje med FCI, og har medlemsklubber i mange land.  Allianz/NHL  godkjenner raser som ikke er godkjent i FCI, som f.eks Silken Windhound, Alapaha Blue Blood Bulldog og flere andre, men selvsagt kan ikke raser som er forbudt i Norge registreres.  Ifht avl ligger de forskjellige raseklubbers avlsregler til grunn, så valpekull som ikke ville vært godkjent registrert i NKK, vil mest sannsynlig heller ikke kunne registreres i NHL.  NHL har ingen ansatte, men blir drevet av noen ildsjeler som gjør en kjempejobb!  Jeg stiller i begge systemer og stortrives på NHLs utstillinger, der det alltid er lave skuldre og god atmosfære.  Så tro ikke alt du hører, men sjekk selv!   
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...