Gå til innhold
Hundesonen.no

Hvor går grensen ang. dominans?


bikkjene
 Share

Recommended Posts

Hunden min og jeg er ofte i hundeparken ett gjerdet område rundt en skog med mange hunder samla. Ofte kommer det hann hunder inn som plager hunden min med jokking og løping etterhverandre konstant. De henger da etterhverandre hele tiden og tispa mi løper vekk med hann hunden hakk i hæl hoppende på der bak.

Sist vi var der hadde vi kun vært der i fem. minutter da det kom en hann hund inn. Han gikk da etter tispa mi og jokka og løp og plaga henne og var etter henne hele tiden. Jeg stod der og jeg visste ikke når vi bare skulle gå da vi nettopp hadde kommet. Etter 10-15 min. hakk i hæl så bare dro jeg hjem igjen. Vanligvis er vi der ca. en times tid avgangen men ofte må jeg dra bare pga. plagsomme hanhunder.

Jeg vet at det er instinkter og man kan sikkert ikke gjøre noe med det siden det er sånn hann hunder er laget :D Men hvor går grensen til at vi må gå vekk? Dette skjer ofte mens vi er der i hundegjerdet og jeg aner ikke hva man egentlig bør gjøre da jeg ser på tispa mi at hun hater situasjonen helt stakkars.

Dette er veldig vanskelig for meg. Ofte når vi kommer sist inn så er det noenganger hannhunder etter tispa mi med en eneste gang som kom før oss. Skal vi da bare snu i porten å dra rett hjem igjen? Hvor går grensa? Hvor mye tåler tispene?

Tispa mi er der ikke i løpetida da det ikke er lov selvfølgelig :D

Tror dere det hadde vært bedre med egen "tispeleketid" i hundegjerdetparken? Det er eget "leketid for små hunder og valper der" Men tispa mi er for stor da.

Tispa mi er veldig glad i andre hunder og er veldig leken og hun hyler og og logrer av glede når hun kjenner seg igjen mens vi kjører dit. Kjempeglad og overlykkelig hund er henne da.

Bør jeg da slutte å gå dit? Hvor plagsomt er det for tispene?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du bør skjerme hunden din så hun slipper å bli plaget. Det er innmari dårlig gjort av hannhundeierene å la hunden sin holde på på den måten, du kan jo prøve å snakke med eierene til de/n hunden/e det gjelder, men om det ikke hjelper og du ikke klarer å skjerme henne, ville jeg tatt henne med meg og gått.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her skal åpenbart hannhundeier gripe inn. For meg høres det helt himmelropende ut at du blir tvunget til å dra fordi folk ikke har kontroll over hundene sine. Til en viss grad har tispen ansvar for å signalisere at det ikke er greit å bli jokket på, men alle vet at tilstrekkelig hormonelle hannhunder elegant ignorerer den slags. I så fall må hannhunden korrigeres, og hvis ikke det fungerer, fjernes fra situasjonen. Og dette er selvfølgelig eiers ansvar. Si ifra!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

hanhunder med "vett" jokker ikke i vei på tisper uten løpetid. Dette høres ut som en stresset hund, evnt med forhøyet kjønnsdrift. Det har nok lite med dominans å gjøre. Uanset grunn, burde hannhundeier spørre seg om hanhunden virkelig har godt av dette.

jeg hadde ikke funnet meg i at min tispe ble plaget, så om ikke hanhund eier fjerner sin hund eller hindrer den i å fortsette med dette, hadde jeg gått. På flekken.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er helt enig i at det er hannhundeiers ansvar. Min hund er fæl til å jokke selv, og jeg lar ham rett og slett ikke holde på. Det holder ikke med et strengt "nei!" her i gården, så jeg må dra ham bort. Som regel får han tre sjanser (ikke på samme tispe) - og så er det timeout. Kjører han på igjen etter en timeout så er det rett hjem for vår del. Det er pøblene som må dra, og ikke dere andre! Så si ifra!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dette er aberet med hundeparker/jorder. Slosskamper og mobbing oppstår.

Du får si ifra til eierne om at du ikke aksepterer dette, jeg ville også belaget meg på at problemet vil dukke opp med jevne mellomrom og derfor blitt komfortabel med å være en bitch på hundens vegne.

Et annet alternativ er å finne hundevenner til hunden din, som hun kan møte jevnlig og få en god relasjon til. Da blir det sjelden en issue med mobbing og tulleatferd. Jeg vil tro hun får mer ut av det, enn det jeg ser for meg er litt møljetreff med hunder hun ikke kjenner. Det skal også sies at jeg ikke er veldig stor fan av slike hundejorder, det er ofte mye stress og ikke like mye moro for hundene. Andre liker denne type interaksjon, så det er klart at det funker fint for mange.

  • Like 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det skal også sies at jeg ikke er veldig stor fan av slike hundejorder, det er ofte mye stress og ikke like mye moro for hundene. Andre liker denne type interaksjon, så det er klart at det funker fint for mange.

Ok, her ser det ut som jeg mener at folk liker stress og mobbing, og sånn er det jo ikke! Jeg mente at folk får det til å funke for seg og sin hund uten at det oppleves negativt for noen. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er grunnen til at uansett hvor omgjengelig hund jeg har så går jeg ikke til hundeparker.. Det er så mye duster rundt om kring.. Det burde vært en selvfølge og ikke la hunden sin plage andre, uansett hva som er grunnen og uansett hvor man er, dessverre er det ikke like selvsagt for alle.. Jeg ville sagt fra til eier, og om hunden blir skikkelig inn på sliten, hadde jeg gått og huka tak i den selv om ikke eier gjør det. Ellers så er siste alt og dra derfra. Med en dustehund pga uheldige episoder så ville ikke jeg tatt noen sjangser på det området..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Ikke lett å få til disse oppstillingsbildene av valp 😂 Men tenker jeg skal forsøke å få til 1 bilde i måneden.    Tempo 4 måneder gammel.  12 kg og 42 cm høy. 
    • Jeg ønsker at prisene på valpene sank betraktelig. Både på blandinger og rasehunder. Grunnen til det er at når man nå tjener så utrolig godt på hvert valpekull, så er jeg redd det bli mer rovdrift på tispene. Og mer useriøs oppdrett. Jeg vet om flere som sper på pensjonen ved å avle kull etter kull, år etter år (på flere tisper, men likevel). Han ene får opp til ca 50 valper pr. år, og sånn har han holdt på i mange mange år. Blir penger av det gitt... 
    • Han får typisk siste måltid i 20-tiden, og da er det oppbløtet, så han får i seg mye væske da. Har tenkt at dette kanskje er litt for seint og at han da får full blære en gang midt på natten. Vi legger oss ca. 22:30 og står opp klokken 07, så det er jo over 8 timer. Men som sagt har han jo klart dette fra han var 2 måneder gammel, så jeg syns det er rart at nå som han er større, så skal han plutselig ikke klare å holde seg lenger. Ja, jeg er streng på at det er kun ut for å tisse og bæsje. Han får ikke begynne å leke med pinner osv. Han sovner fort igjen etter å ha vært på do, så det er bra! 
    • Litt av problemet er at om man avler renrasede hunder så får man konsekvenser i det at man ikke får registrert valpene, mens med blandingshunder så er det litt mer "fritt frem". Dessverre. Og det er lite man kan gjøre så lenge hundene har tilgang til mat, vann og ly, og får det tilsynet de har behov for helsemessig.
    • Hei.. Jeg blir så frustrert.. Noen jeg så hadde valper liggende ute på finn i starten av året (valpene født i Desember), har nå parret tispa igjen på første løpetid etter forrige kull, dette skjer så ofte og jeg blir kvalm! Er det virkelig ingen lov som skjermer de stakkars tipsene for sånt? De blir jo brukt som pengemaskiner. "Oppdretter" får søte små valper og itillegg så tjener de GODT på det, vinn vinn tenker de..  Ikke bare skal de ha nytt kull, men rett etter å solgt valpene fra forrige kull så ble både mor og far (de eier begge selv) lagt ut for omplassering på finn, dette ett eller annet vås om at de skulle bruke tid på Gud og hadde blitt frelst og blabla. Jeg blir helt paff.. Men viser seg jo at hundene aldri ble omplassert allikevel for nå har de lagt ut ny annonse om at de venter valper i August, fra samme tispe og hannhund... Har forresten screenshot fra annonsen til forrige kull. Er det lov å holde på sånn? Rådrift på tispa for at de har funnet ut at de tjener gode penger på det?!  Gjelder forresten Malamute/husky blanding, hvite hunder, du finner de på finn 🤪
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...