Gå til innhold
Hundesonen.no

Gode hundebøker


Teserere
 Share

Recommended Posts

Har du lest en god hundebok som du anbefaler andre å lese?

Jeg anbefaler:

4104aXFhf7L._BO2,204,203,200_PIsitb-sticker-arrow-click,TopRight,35,-76_AA300_SH20_OU02_.jpg

"And it is time that someone stood up for dogdom: not the caricature of the wolf in a dog suit, ready to dominate its unsuspecting owner at the first sign of weakness, not the trophy animal that collects rosettes and kudos for its breeder, but the real dog, the pet that just wants to be one of the family and enjoy life."

Boken slår ulvemyten langt ned i støvlene. Og begrunner det hele bare så nøye og bra.

416Duu5BW6L._BO2,204,203,200_PIsitb-sticker-arrow-click,TopRight,35,-76_AA300_SH20_OU02_.jpg

"This is a fresh look at the world of dogs -- from the dog's point of view. The book introduces the reader to the science of the dog -- their perceptual and cognitive Abilities -- and uses that introduction to draw a picture of what it might be like to be a dog. It answers questions no other dog book can -- such as: What is a dog's sense of time? Does she miss me? Want friends? Know when she's been bad?"

Boken tar for seg hundens evne til å oppfatte verden med sine sanser. Du verden for en spennende bok!

Ps. beklager hvis det allerede eksisterer en slik tråd, men nå har jeg lett lenge uten å finne det!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bare sakprosa eller skjønnlitterært også? Hvis det gjelder romaner også, så er "Hunden som var Torsdag" en kjempesøt bok :) Handler ikke bare om hund, men er definitivt verdt å lese om man setter dyr høyt (og/eller liker god krim).

Hunden-som-var-Torsdag_productimage.jpg

Hvis det teller med bøker som man gjerne vil lese, så er denne en jeg vil lese ihvertfall :P

"Cesars regler"

cesars_regler2.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 weeks later...

Hvis det teller med bøker som man gjerne vil lese, så er denne en jeg vil lese ihvertfall :P

"Cesars regler"

cesars_regler2.jpg

heyheyhey, ikke undervurder cesar, boka hans om valpetida og videre i hundens liv er faktisk en veldig god, enkel og velformulert, velreflektert bok. ;)) den skrives jo i samarbeid med M. Jo Peltier som er ei ganske bra dame! boka heter "how to raise the perfect dog", og ja, jeg vil anbefale å lese den på ænglsk dersom man skulle ønske å lese den.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

heyheyhey, ikke undervurder cesar, boka hans om valpetida og videre i hundens liv er faktisk en veldig god, enkel og velformulert, velreflektert bok. ;)) den skrives jo i samarbeid med M. Jo Peltier som er ei ganske bra dame! boka heter "how to raise the perfect dog", og ja, jeg vil anbefale å lese den på ænglsk dersom man skulle ønske å lese den.

Undervurdere Cesar? I'm a fan :afro: Hehe jeg var faktisk helt seriøs, jeg vil gjerne lese den boka, jeg bare har ikke tid enda :) Skal passe på å lese den på engelsk når jeg får somla meg til å kjøpe den ihvertfall ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 weeks later...

:) Tar "utfordringen" Teserere..

Tekker frem noen bøker..av forskjellige grunner

«Hundeskolen, Familiehunden» (Marring, Holm og Grav). Pedagogisk oppbygd bok for valpe kjøpere. Tar for seg hundens utvikling. Treningstips og metoder. Problemløsning. Har også en fin oppslags del med problemløsning. Boka starter med «hjelp til å velge hund. Selv om dette kanskje er en bok for førstegangs hundeeiere synes jeg den er grei å bruke selv om jeg min siste hund er nr 8 (har 4 hunder nå). Anbefaler den til alle som kjøper og eller overtar hund..også till de som alt "bare" har en familiehund.

«Etologiboka» (Tappert) og «Om adferd og læring-for hundeeiere»(Øksenvad. Jeg har vært på 14 t «språkkurs» med Ø). Bra bøker om hundens utvikling, adferd, drifter og språk.

«Din hunds beteende i værdag og trening» (Gyllensten).Bra bok om å finne hundens motor og motivasjon..og om ulike typer hunder. Jeg har også vært på 2 foredrag med Gyllensten

«Agility, trene og tævla med din hund» Bra bok med god innføring i Agility

"Hundens stell og helse" Et leksikon for hundeeiere

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 weeks later...

Oi

Siden jeg har 300 hundebøker burde jeg kanskje skrive litt i denne tråden.

Disse bøkene er kanskje litt for viderekomne, men det ser dere selv- de fleste er på engelsk.

Dennison, Pamela: Bringing light to shadow

Scott and Fuller: Gentic and the social behavior of the dog

Blixt: mentalitetsboken

McConnell, P: The other end of the leash

Donaldson, Jean: Dogs are from Neptun, The cultur clash, OH behave

Book and Smith: Right on Target

Budiansky, Stephen: The truth about dogs

Killion, Jane: When pigs fly

Abrantes, Roger: Dog language

Handelmann: Dog language...

En fantastisk bok også på norsk

Holmgren: Fystræning for din hund

Hastings, pat: Structure in Action

Den beste hundeboken jeg har lest på flere år!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
    • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
    • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
    • Jeg har en Dvergpuddel gutte valp som er 5 mnd. Han har siden han var ny hatt oppheng i sokker og biter og henger seg etter føttene dine så lenge d har sokker på. Hvordan få det til å slutte.    Å jokker på andre hunder under samvær ute, møtes på tur og får hilse og på alle størrelser og hunder i alle aldre. Hva gjør jeg? - helt fersk i hunde verden, ønsker kun seriøse svar😅😭
    • Er vel først fra fjerde generasjon at de potensielt kan stambokføres etter typegodkjenning?
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...