Gå til innhold
Hundesonen.no

Mollyville Bostons - våre hunder


Mollymor
 Share

Recommended Posts

Noen bilder fra helgen. Fotograf er Stine Sleveland, kennel Readyforaction.

Jeg står litt luftig, Molly står perfekt!

600017_10151776900871549_1254066534_n.jpg

travet er enda ikke perfekt, men det vil komme seg. Tror og håper vi...

531569_10151776901381549_352411645_n.jpg

Litt overstilt framme, og hun må slappe litt av i bakbena slik at vinklene kommer bedre fram, men men... Flinke Molly! Hun ser meg dypt i øynene i håp om å få smake på den deilige kjøttbollen mor holder i hånden. Når dommeren kommer, pleier jeg å sette meg litt ned slik at hodet står mer naturlig og hun ser framover og ikke opp i lufta.

Det ble bare en vg på lørdag, men vi tar den. Dommeren hadde helt rett i at hun mangler brystkasse og at hun beveger seg noe valpete. Vi skal trene masse framover! Og vi skal kose oss masse, for uansett hva dommeren sier, er jo Molly verdens vakreste, snilleste og flinkeste hund. HELT objektivt!

418370_10151776900986549_391561748_n.jpg

Skal legge inn litt egne bilder etterhvert, må bare få lagt dem inn på pc'en først.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 109
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

God jul til alle på sonen!

Slik ser det ofte ut når jeg trener hundene. Jeg begynner med en, mens de andre gjør noe helt annet. Men det tar ikke lang tid før alle går og står og gjør det de får beskjed om. Mor har goode godbite

Dagen i går var en lang en. Jeg tok 07-flyet til Oslo, og belaget meg på å vente lenge... Og det gjorde jeg, jeg ventet til kl 11, og siden de hadde sagt på Cargokontoret at det var maks så lenge det

  • 3 weeks later...

562764_10150962381721688_825185239_n.jpg

Molly bader... Ser dere hvor utrolig synd det er på henne?

Men skal man på utstilling, må man være ren og pen! Så vi tok et skikkelig bad på mandag. Vi reiste på tirsdag, først til Bø sommarland, så til Tusenfryd, før vi kom fram til Vestby på torsdag. Lørdagen ble brukt til shopping på Norwegian Outlet som var rett over veien til hytteparken, og på Sandvika storsenter. Jentene hadde det veldig gøy, og Molly hadde det kjølig og godt i bobilen imens. (Plassert i skyggen, men plenty vann tilgjengelig, fuktig håndkle å ligge på og med lukene åpne, pluss at vi var innom og sjekket ofte) Synes synd på hunden som måtte være helt alene, men det ser ikke ut til at hun led noen nød. Hadde aldri turt dette i en vanlig bil, og heller ikke i bobilen på søndagen da gradestokken steg til 28 grader i Oslo.

Fredagskvelden gikk vi rundt og hilste på boston terriere og eierne etterhvert som de dukket opp på hytteparken. Molly var på froskejakt. Hun fant 8 frosker! Så måtte hun bade, IGJEN...

264903_10150968387281688_1843409065_n.jpg

Boston Terrierspesialen lørdag 18.aug 2012; vg jk

Kritikken fra dommer Margareth Wildman

"Dark B/W - Baby - 10 months, typical head, Clean skull, dark eyes, eyes could be bigger, wide muzzle, mouth could be wider. Nice bones, little long in body and tail."

Likevel en meget vellykket dag, der vi traff mange flotte mennesker og Boston Terriere, med grilling etter konkurransen. Jeg bestilte "nesten" en ny valp. Kombinasjonen det er snakk om tror jeg veldig på, og jeg ble veldig gira da jeg fikk høre om dette. Hannen er helt fantastisk! Han ligger (langt) bak i Molly's stamtavle, og jeg ønsker mer av hans gener. Tispen er også en flott dame, og jeg tror dette kan bli noe stort. Jeg er litt usikker på om jeg skal ønske meg en tispe som vi kan avle videre på, eller en hanhund som vi kan bruke på Molly eller hennes avkom senere. Må diskutere dette mer med oppdretteren det er snakk om, da hun nok kan gi meg gode råd.

NKK Bjerke, søndag 19.08.2012; Exc jk 3.jkk.

Kritikken fra dommer Sean Delmar:

"Nice clean cheec, good ears, a little upfaced, a little er/gh (what?) in shoulder, exc topline, nice texture in coat, nice clean movement behind, a little long in body."

Jeg er fornøyd! Jeg ser Molly er helt anderledes i ringen enn på trening, og det er nok mine nerver som spiller inn. Hun som pleier å være energisk og oppmerksom, blir plutselig treg og "overlegen" Hun ser ikke på meg når vi løper, og jeg må nesten dra henne med meg. Selv om jeg lokker med de beste godbitene, og prøver å være glad og oppmuntrende, så ser det ut som om hun enten synes det er en pine, eller at hun prøver å ikke "irritere" meg. Og når vi er ferdige i ringen og vi prøver igjen utenfor ringen, er hun sitt gamle jeg igjen, løper pent ved siden av meg, glad og kontaktsøkende. Vet ikke om jeg kan trene av meg nervene, eller om kun gjentakelse hjelper. Vi må nok stille mer for å finne det ut.

I dag er det på'an igjen med ringtrening, får høre om noen har noen gode tips der.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 weeks later...

Da er vi hjemme fra Tromsø. Jeg er veldig glad vi tok turen opp og stilte for Inger Dahle på NKK i Tromsø i helgen.Molly ble BIM med STORCERT, bare 11 mnd gammel. Jeg er så glad! Nå er vi liksom i i havn med vårt første mål. Jeg vet nå at Molly vil bli Champion. Hun har et stort og et lite cert, så det skal nok la seg gjøre å få et lite cert til om et års tid.

NKK Tromsø, 02.09.2012: EXC, 1JKK, CK, BTK, CERT, BIM

Kritikken fra dommer Inger Dahle (som forøvrig sa at Molly hadde et skikkelig sussefjes og plantet et stort kyss på snuten :-)):

11 mnd Utm type, Fem hode, Kunne hatt noe bredere snuteparti, Fin overlinje, Utm bevegelser, Helhetsintrykk må ikke bli grovere.

Nå er det å sette seg nye mål. Jeg vet ikke om det blir i utstillingsringen eller om det blir noe annet.Jeg sitter forresten her og venter på svar ang en spennende tispe jeg har lyst på. Det er uutholdelig spennende!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Da er det bestemt, vi får et nytt familiemedlem om en mnd eller tre...

Jeg skal importere en herlig og lovende Bostontispe fra Slovakia. Meget bra stamtavle, og foreldre som har gjort det veldig bra i ringen.

Valpen heter Heureka Beauty Gremlins, er født 27.07.12 og er fem uker gammel. Jeg planlegger å hente henne når hun er 10-12 uker gammel. Hvis vi klarer å få alle papirer i orden, kommer jeg altså til å dra ned og hente henne om 5-6 uker, hvis ikke, blir det en mnd ekstra pga rabiesvaksine...

hermine1.jpg?t=1346747245

Far: WW09, EW08, Int CH, ChSK, Ch.CR, HCh, JChSK, ClubCh Ax Dagbei

Mor: SKCh Gold Gelb Box Csini (China)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bilder av foreldrene er vel påkrevd?

Faren til snuppa :

WW12 WW09 EW08 IntCh SkCh CrCh SkJCh ClubCh AX DAGBEJ.

Han er vakker som en gresk gud!

Ax35rB.jpg

Gleder meg sånn til å møte og bli kjent med denne snuppa.

Håper også å få treffe foreldrene, at vi har tid til å hente valpen der den bor og slipper et kjapt møte på en flyplass...

Håpet er at hun skal gli rett inn i familien, og at hun og Molly skal bli bestiser. Selvfølgelig har jeg store håp for utstilling og avl med snuppa, men først og fremst at hun skal bli vår venn og kosemosehund på samme måte som Molly.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Søknad sendes mattilsynet i dag.

Valpen er chippet og har fått pass og stamtavle, nå venter jeg på at oppdretter skal sende meg Breeders Declaration, slik at søknaden blir komplett. Jeg håper det går gjennom, for billetter er bestilt ;-)

Vi reiser ned 03.10 og kommer hjem 06.10.

Jeg hadde ikke regnet med at vi skulle få ny hund så raskt, men noen ganger får man tilbud man ikke kan si nei til, og dette er et slikt. Så får vi håpe at valpen blir det vi håper på. Her er et bilde fra hun var 4 uker, i dag er hun 6 uker og jeg håper oppdretter sender nye bilder i dag.

Heureka.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk, takk alle sammen. Vi er SÅ enige, hun er herlig.

Jeg har fått litt nye bilder. I går var Heureka, 6 uker. Ikke oppstilte bilder, men herlig med lek- og kosbilder også. Gøy å se at alle koser seg og leker sammen, både mor, far og barn.

Heureka ser på når mamma China og Pappa Ax leker.

HhryJ.jpg

Søster Hosana og mamma China legger pappa Ax i bakken, mens Heureka holder vakt.

HhryI.jpg

Hahaha, det kiler, Hermes! Pappa Ax leker med Hermes og Heureka

HhryCH.jpg

Pappa Ax leker med Heureka, Hermes (han) og Hosana (tispe) ser på.

HhryH.jpg

Pappa Ax med sine barn, Hermes til venstre, Hosana nederst og Heureka delvis skjult.

HhryG.jpg

Familiens vakthund, Am. Staffen Tigra, mamma China bakerst, pappa Ax foran prøver å sniffe seg fram til hvem som slapp fisen...

HhryF.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, vi gleder oss kjempemye til å få denne snuppa hjem.

Har noen bilder fra forrige uke, da hun var fem uker. Oppdretter hadde ikke noen til å hjelpe seg, så bildene ble litt så som så, men man kan se at hun har gode kvaliteter...

Heureka5wg.jpg

Heureka5wd.jpg

Heureka5wc.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå er det bare tre uker til vi reiser ned og henter Heureka . Vi fikk en telefon fra Mattilsynet i går om at søknaden gikk i orden og at de ville sende skriftlig svar veldig snart. Fly og hotell er bestilt, og vi reiser ned 03.10. Vi tar oss noen dager i Bratislava som turister før vi henter Heureka og vender nesen hjemover den 06.10. Så blir det en overnating på Gardermoen før vi endelig er hjemme igjen den 07.10.

303965_10151012732546688_1086556623_n.jpg

Jeg gleder meg så ufattelig mye til å hente denne lille søtnosen og klemme på henne! Det gjør resten av familien også, og jeg tror Molly vil bli ekstatisk over en lekekamerat! Men jeg tror jeg må ordne med en plass der Molly kan få være i fred også. Hun liker å leke, men også å slappe av. Så hun må ha et eget fristed der valpen ikke kommer til.

Jeg gleder meg veldig til neste uke også, for da får vi nemlig enda en... ;-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ikke før har vi fått tilbud om, og ordnet med import av en valp, så får vi jammen meg enda mer fantastiske nyheter. Denne gangen er det en hanvalp på 4,5 mnd. Han er helt fantastisk, og jeg gleder meg virkelig til han kommer. Regner med han kommer i løpet av en uke eller to, så nå blir det travelt! To valper og en unghund i hus samtidig, hvordan skal det gå?

SunwoodClearedForTakeOff.jpg

Det begynner jammen meg å ligne en kennel. Jeg må vel nesten få sendt inn søknad om kennelnavn?

Heureka Beauty Gremlins' tråd

Cassandra's Molly BJ's tråd

  • Like 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kan jo fortelle litt om erfaringen så langt med å importere hund fra USA.

Jeg har vært i kontakt med mattilsynet, og fikk beskjed av dem om at dette måtte være i orden:

Hunden må:

  • være ID-merket
  • være vaksinert mot Rabies og det må ha gått 21 dager siden den ble vaksinert. Rabies vaksinen kan ikke taes før valpen er 3 mnd. (Lillegutten vår ble vaksinert 11.08.12, 15 uker gammel, ca 3,5 mnd, og kunne dermed reise 01.09.12)
  • ha vanlige vaksiner, ha health certificate for EU hvor dette er dokumentert
  • behandles mot revens dvergbendelorm max 10 dager før avreise
  • ha en klinsisk helseundersøkelse i løpet av de siste 24 timer før avreise, noe som skal dokumenteres EU health certificate, denne må stemles og signeres av USDA, ikke en vanlig veterinær.

Hunden trenger IKKE EU-pass, Health Certificate for EU er nok, der skal alt om hundens helse og opprinnelse stå. CHip nr og Reg nr står også der, samt navn og adresse til både oppdretter og eier.

En ting som er spesielt siden hunden blir sendt alene som cargo, er at jeg må sende den som komersiell frakt, som egentlig gjelder for dyr som skal selges videre, eller når man importerer flere enn fem hunder. Vet ikke helt forskjellen, for jeg har da ikke satt meg så nøye inn i hva som kreves for Ikke-komersiell import, men dette er iallefall reglene jeg må følge (og alle andre som sender hund som cargo)

Nå er vi kommet så langt at kun ormekur og klinisk helsetest gjenstår. Regner med dette blir ordnet neste uke og så kommer han kanskje i slutten av uken. Hihaa, hvor det går.

Når jeg mottar flightnr må jeg melde fra til grensekontrollen slik at hunden kan bli sjekket av grenseveterinær før jeg får hente den på Gardermoen. Og så er det gjennom tollen etterpå.

Og så må dere jo få se enda et bilde av duttebassen. Som kanskje noen av dere har lagt merke til, har jeg nå mottatt stamtavlenavnet. La meg presentere Sunwood Cleared For Take Off (som snart er nettopp det):

sparklemannybabies026.jpg

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



×
×
  • Opprett ny...