Gå til innhold
Hundesonen.no

Telttur!


simira
 Share

Recommended Posts

Endelig kom vi oss på telttur igjen, Kovus første. Vi har en langsiktig plan om å gå fottur i Romsdalen, en gang... og så er det jo greit å kunne ta med hundene lengre til skogs en gang i blant. Jeg begynte for en stund siden å trene litt på å gå med vekt på tur (kjetting i en sekk :P ), men det forsvant litt da jeg begynte å jogge. Jeg føler meg jo uansett i bedre form enn på lenge, men var litt spent på å dra på skauen med 15 kg på ryggen. Hundene var også kløvet, men relativt lett siden de ikke er veldig trent på å gå med vekt. Kovu var litt uvant med det, Odin storkoser seg når han får jobbe litt ekstra. :)

Vi tok bussen til Solemskogen, planen var å gå i generell retning Sinober, telte et sted i nærheten der, og så gå enten rett hjem eller en lengre runde tilbake på lørdag, avhengig av været. På vei til bussen kom jeg på at jeg hadde glemt capsen min, og hadde heller ikke med solbriller. Eller kartet. Men man kan jo ikke gå seg vill i Nordmarka. Eller? Etter et en drøy time på ulendt og våt sti, der vi måtte klatre og hoppe over, gjennom og rundt myrhull, måtte vi gå en omvei rundt en myr og mistet stien. Dette endte med en times vasing i kratt og tett skog, slitsomt og ubehagelig for alle, men kanskje mest Odin. Etter at vi fant hovedstien gikk vi et lite stykke til mot Sinober, og slo leir et lite stykke fra et vann og et par bekker. Da var jeg så sliten at jeg var kvalm, og hadde vondt i føttene. Så snart vi hadde satt opp teltet gikk Kovu inn og la seg rett ned på et pledd, og ble der til vi vekket ham litt utpå lørdagsmorningen. :P

Lørdag var jeg litt øm i de fleste musklene som involveres i bæring av tung sekk og soving på ujevnt underlag. Vi pakket og kløvet, og trasket opp til Sinober, der vi tok en liten pause. Der bestemte vi oss for å gå veien ned til Nittdal og ta bussen hjem derfra. Det var kortere veier hjem, men absolutt ikke den mest utfordrende veien å gå. Er rimelig sliten, og spent på musklene i morra...

Kovu venter på bussen til Solemskogen.

P1030957.JPG

Pompel og Pilt på tur

P1030962.JPG

Stor og liten over myr og mark...

P1030964.JPG

Vi gikk gjennom mange fine områder

P1030966.JPG

Vi har gått oss "vill", Kovu er sliten og overtrøtt og leker løve i høyt gress

P1030968.JPG

Vi har stoppet litt og prøver å bestemme oss for veien videre. Kovu er lei.

P1030970.JPG

Endelig har vi slått leir! Siden det har kommet sånn ca. 20 mm regn det siste døgnet og vi camper i noe som er halvt myr, så tok vi sjansen på å tenne bål.

P1030972.JPG

Kovu har lagt seg til rette i teltet

P1030973.JPG

Kovu, sosial som han er, syntes det var kjempekoslig å få lov til å sove inntil!

P1030982.JPG

Morra-tryne

P1030986.JPG

Kose litt til før vi står opp?

P1030987.JPG

Kremt... jeg vaska håret rett før vi dro ut (på telttur, jada, men hadde ikke vasket håret på et par dager så det bare måtte gjøres). Sånn så det ut etter en natt i telt. Og nei, jeg hadde ikke med børste.

P1030991.JPG

Ridgeback i skogoppgang

P1030995.JPG

Pause på Sinober. Flinke gutta mine!

P1040001.JPG

Framme på bussholdeplassen flata Kovu ut. På bussen holdt han på å sovne stående, helt til han oppdaget at han hadde plass til å legge seg ned.

P1040004.JPG

Odin demonstrerer hva bikkjene har gjort resten av dagen

P1040006.JPG

  • Like 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så kjempekoselig ut! Syns jeg ikke liker å sove i telt, for jeg elsker å være ute i naturen :D

Du kan sove uten? Hvis ikke insekter er greia da... myggen slipper man dessverre ikke unna, ei heller edderkoppene, mauren og skogssneglene. :P Ikke min favorittdel av turen heller!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Så søøøt han er! Tror jeg kan skimte noen tegninger der, ja
    • Syns jeg begynner å se antydninger til at han har arvet pappan sin farge 😍 Flere som ser det? 
    • Nei, jeg begrenser ikke pga. vaksinasjon. De hunder vi omgås er generelt både vaksinerte og friske, og det er de mine får hilse på i den perioden fordi jeg vil at de skal ha trygge, fine hundemøter. Tilfeldige andre hunder for de øve på å ikke bry seg med. Smitte i miljø tenker jeg lite på, da vi bor avsides og ikke bruker hundeparker ol. Valpekurs liker jeg vente med en måned eller to, slik at de er gamle nok til å trene gode økter og holde ut et helt kurs  
    • Sosialiseringsvinduet er frem til 12 uker sies det, selv om dette ikke stemmer helt så er det fortsatt veldig viktig å utsette valpen for det hen skal senere også, men i kontrollerte former. Både å fysisk møte andre trygge hunder for å utvikle språk og lære grenser, samt lære at man ikke skal hilse på alle hunder man møter på er viktig. Mange valper vaksineres før levering også, det har hvertfall de jeg har hatt vært selv om praksisen varierer litt. 
    • Vi har brukt Dog Breeding Science i Australia for å teste for ILM (Intestinal lipid malabsorption). Betalte rundt 400 kr og sendte spyttprøve.  De har utviklet en test for kelpier på denne sykdommen. Finnes visst og noen i Tyskland som har tatt utgangspunkt i testen som ble utviklet i Australia eller noe slikt, men vi brukte den i Australia da oppdretter tipset om den.  Fikk e-post om at hvis vi ønsket å teste noe mer så kunne de bruke prøvene til å teste i en kort periode. Ble litt nysgjerrig på fargetesting ettersom jeg håper han har arvet faren sin shaded/ghost tan farge. Men jeg vet ikke hvor mye svaret hadde gitt meg, jeg kan og bare vente å se hva han blir. Foreløpig tydelige antygdninger til at han vil bli shaded/ghost tan 😄
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...