Gå til innhold
Hundesonen.no

Trene brystmuskler


Mollymor
 Share

Recommended Posts

Molly, 10 mnd, har lite utviklet brystkasse, og jeg tenkte at jeg vil prøve å få litt mer muskler på henne. Jeg har blitt rådet til å gå i sand eller la henne svømme. Siden hun er kortneset, så blir hun ganske stresset av å svømme, og vil helst i land fortest mulig. Vi har lange sandstrender her som vi bruker nesten daglig til turgåing i sand. Når det blåser mye, lar jeg være, fordi jeg er redd for å få sand i øynene på hunden.

Men spørsmålet er:

  • hvordan forer man for å få mest mulig muskelmasse, hva, hvor mye, hvor ofte?
  • hvordan trener man best mulig? Altså hvilken trening, hvor mye/lenge og ofte?
  • andre ting jeg bør tenke på?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gåttfred var snaue 2 år før han virkelig begynte å legge seg ut i fronten.

Før det var han løs i bevegelsene, og ganske så spedbygd.

Har latt han gå mye fritt i terreng, skogen og fjæra.

Etter at han ble 1 år begynte vi å kløve 3-5 dager i uka, i fjæra og litt på tur.

15-20 minutter i trav på tredemølla ca 4 dager i uka i variert tempo og stigning har vi også hatt med i treninga.

Når vi trente mest på vårparten og forsommeren måtte jeg gi høyaktivitetsfor for han ble i snaueste laget på vanlig for, og det gav gode resultater.

Ellers må du nok ta tiden til hjelp, Molly er jo fortsatt veldig ung. :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

la hunden trekke kjetting. det gir utrolig fin muskelmasse i fronten. Men hvis hunden din bare er 10 mnd, så kan du ikke belaste spesielt mye enda. Men du kan begynne i det små. Også er det vitkig med en skikkelig trekksele, gjerne wp-sele.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Først og fremst er hunden din veldig ung og skranglete nettopp fordi hun er i vekstfasen (tenk skranglete tenåringsjente - jeg var 173 cm høy da jeg var 13 og veide omtrent 45 kg). Derfor kan du heller ikke belaste henne ordentlig enda, og må vente med tunge, fysiske utfordringer.

Det beste du gjør er å gi henne tid, sjøl om det vel neppe er det du vil høre. :P Gå gjerne turer med gummistøvler på og oppsøk blåbærlyngtuer og andre svampete underlag i skogen, og tråkk i vei oppover og nedover. Dette er flott trening også for mellomhender og de små musklene i frambein og lår. Jeg ville forøvrig tatt meg tid til å jobbe med svømmeteknikken hennes, for sjøl om hun er kortnesa, er det ingenting i veien for at hun kan bli god til å svømme. Ta på henne redningsvest og sett på ei line, og bær henne ut til hun ikke kan stå. Legg henne ned i vannet og hold i lina mens du lar henne svømme mot land på stedet hvil. Hvis hun bakser mye og blir panisk, legger du en hånd under henne for å støtte og få opp bakparten. Ros henne når hun slutter å plaske, og løft henne opp for pause etter ca 5 minutter. Hun vil da høyst sannsynlig klore og padle videre i lufta, så la henne henge på hofta di til hun puster rolig og har slutta å padle. Fortsett sånn, men ikke hold på altfor lenge i starten. :)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Ja, jo... Jeg får sikkert låne en turkamerat, men til konkurranser kreves det jo litt trening, og det hadde jo vært gøy med noen kurs innimellom. Det føles ikke som at jeg kan styre sånt selv når det ikke er min egen hund, men det kan jo hende det finnes en perfekt liten treningskamerat der ute.
    • Sikkert mange som sier ja takk til en sånn ordning så lenge man blir litt kjent først hvertfall. 
    • Er det ingen i nærheten som har en hund du kan låne? En oppdretter med flere hunder, eller noe? Nå var jo det for min og Odins del, men når jeg ikke orket å konkurrere med ham mer så gikk jo Lisa her på forumet konkurranser med ham. Men ja, livet som hundeeier er jo veldig i faser. Fra valpestadiet og få dem til velfungerende hunder i hverdagen, til å kunne ha dem med på aktiviteter og konkurranser, og så når de ikke er med på alt lengre igjen, og trenger mer oppfølging  helsemessig.
    • Akkurat nå har jeg lyst på en hund som kan henge med på lange fjellturer og som jeg kan konkurrere med, men som kan bo et annet sted så lenge senioren min fortsatt lever. Må jo bare innse at hun er en gammel hund som ikke lengre kan være med på alt jeg har lyst til, men vil jo også gi henne en god alderdom. Så ny hund i huset er uaktuelt så lenge hun er her. Hvorfor må det være så vanskelig...
    • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...