Gå til innhold
Hundesonen.no

Noen som er kjent på Rjukan? Must-sees?


Aya
 Share

Recommended Posts

Ja, haha, det er jo ikke akkurat NY eller London. Men jeg og kjæresten skal på en bitteliten ferietur, en overnatting, og vi har sett oss ut Rjukan som mål. Det er i godkjent kjøreavstand for en så kort tur, og det er jo masse historiske greier i området. Jeg har kikket litt, og funnet ut at vi kan få en guidet fottur i sabotørenes fotspor den ene dagen, og så dra til Vemork på museet der den andre dagen. Men, er det noen som har vært der på en lignende tur og har noe å si om muster og dont'er? Har også sett at de har sånn taubanegreier til langt opp på fjellet som virket gøy, men det er klart det er noe begrenset hva man får gjort på to dager.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja altså nå er du heldig for de driver og forbederer noe greier med vannkraft nettet der oppe, og derfor renner Rjukan fossen helt fritt et par uker...

http://www.varden.no...ksjon-1.7440737 og det er et temmelig spektakulært syn, Så du bør dra og se på fossen.

jeg var der sist helg, familien på min mors side bor der og vi har hytte der. Men jeg er ikke godt kjent.

Ellers så hoppet min kjære samboer i stikk der, det koster 700 kr og det var vistnok helt sykt. For de som ikke tørr hoppe (meg) så er det mulig å henge i en slangs vaier over elva.... du rusjer da i kabelen om du forstår hva jeg prøver å komme frem til. (zip line)

Ellers så kan du dra på juv tur eller rappelere ned fjell

Så er det Marispelet da! et teaterstykke som spilles ved Rjukanfossen https://www.facebook.com/marispelet

Kos deg! http://www.visitrjukan.com/ her er en oversikt!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hurra, takk for gode tips! Jeg har helt hysterisk høydeskrekk, så hverken strikk eller zip line er noe for meg tror jeg. Men det kan godt hende kjæresten synes det virker kult! Ååh, jeg HÅPER ikke fossen er avstengt innen vi skal på tur, for et syn!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Krossobanen (taubanen) er helt klart verd en tur om du liker fjellet. Og den nye stien opp til Kanonstillinga (kalt Solstien) er lettgått og samtidig kommer du over tregrensa. Fin tur for både tobeinte og firbeinte. og ikke spesielt langt heller :)

Rjukanfossen er en must, og selv juvet er ganske spektakulert om ikke fossen går. Men siden du vil til Vemork, som er Norsk Industriarbeidermuseum, så må du over den hengebroa over Maristijuvet.

Lyst på flere fjellturer så er en tur opp til Gaustatoppen å anbefale, spesielt i fint vær hvor du ser laaaangt fra toppen. Men nå er jo også banen inni fjellet åpen for publikum så du kan ta den i stedet for å gå opp. Jeg har aldri gjort det, men høres ut som en opplevelse!

Mår kraftverk har hva som i alle fall var Norges lengste tretrapp, men vet ikke om den er åpen for publikum.

Tinn museum har en rekke gamle hus som representerer flere perioder av norsk byggestil/måter. Hvis man er interessert i den slags (jeg synes det er artig).

Så er det jo mange, mange fine utgangspunkter for fjellturer rundt Rjukan. Men siden dere er der 2 dager bare så er kanskje ikke det så aktuelt?

Er det kjempefint vær kan det bli varmt ned i dalen, og da kan en tur til Tinnsjøen anbefales. Da blir du i alle fall nedkjølt fort nok for den innsjøen holder ikke høye temperaturer :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har gått opp til Gaustatoppen og fulgt banen inne fjellet ned igjen. Det er endel år siden, sommeren 2006. Var ganske snål tur inne i fjellet. Så om dere ikke har tid nok til å gå turen opp, kan dere jo ta banen både opp og ned. (Hvis dere vil nyte utsikten) Må være klart vær hvis det skal være noen "vits", synes jeg iallefall.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest lijenta

Vemork, strikkhopp og tyttebæret og blåbæret(fører til Gvepseborg) ligger rett i nærheten av hverandre. Alle er verdt det. Så har du Gaustadtoppen, Krokan turisthytte som var den første hytta til turistforeningen nb mot Frøystul er det utsalg av geitost, geiterømme osv. Det er også en seter med kuer i drift som ligger oppi der eller innkjøringen ,for fra den setra så kan en gå til gaustadtoppen.

Oppe på Skinnarbu så er det vel et villrein senter eller noe lignenede.

Alle ting kommer fra hodet så det kan være noe som heter noe annet enn det jeg skriver nå. Så finner du det ikke på nett det som er av interesse så får du bare spørre.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Det kan ikke være en brist i en tå eller noe sånt da? Små sår har jeg også oppdaget at de blir fryktelig utilpass av, selv om de nærmest er mikroskopiske. Min hund ble tilnærmet invalid når hun hadde et bittelite gnagsår mellom to tær, ville ikke legge vekt på den foten i det hele tatt 🙈
    • Jeg forstår hva du mener, og jeg kan sette meg inn i situasjonen din. Om det hadde vært en hunderase som ikke var tallrik; der foreldredyr og linjer bakover utmerket seg, f.eks ved å ha god mentalitet og fantastiske brukshundsegenskaper ville jeg kanskje kunne ha firet noe på krava. Men om det er en tallrik rase (som schæfer, rottweiler, belgisk fårehund, golden eller labrador) ville det måtte en god del overtalelse til for at jeg hadde takket meg til en hund med potensielle leddsjukdommer eller mentale brister.  Hunder er levende vesener og vi er selvfølgelig ikke garantert at de holder seg friske. Og det kan jo hende at du uansett ender opp med en hund med både HD og svak mentalitet for det jeg vet. Men hvorfor ta sjansen? Om det så skjer, kan du i minste trøste deg med at du gjorde det du kunne for å få en frisk hund, og at bare har hatt uflaks. 
    • Det er en vanskelig balanse. Jeg er godt i gang med å analysere alt han gjør for å unngå skader og slikt. Går han rart, virker han mer sliten enn normalt. Spiser han som han burde? Hvis han begynner å røyte mer enn vanlig, er det tegn på stress og at han har ondt, eller er det på grunn av årstidsskifte? Mange krisetanker etter hvert, ja 😪 Enn så lenge tror jeg at jeg trykte på alarmknappen unødvendig.. Sikkert ikke siste gangen, i og med at han ikke er noe ungdom lengre.  Tusen takk svar, setter pris på at dere setter av tid til å hjelpe meg ❤️ 
    • Det er skummelt med godt voksne hunder. Hva er filleting og hva er viktig å legge merke til, liksom. God bedring, håper dette bare var en filleting!
    • Takk for svar, @simira❤️ er veldig nøye på å ta på ulldekken når vi har vært på trening/tur og han skal i bilen. han ligger mjukt og varmt inne buret. skal se på back on track dekken. Har jo lest og hørt mye bra om disse dekkene gjennom årene.  6 tenner er en del, men merker at han er mye mer oppesen etter operasjonen. Han virker mye mer fornøyd med livet   Den gode nyheten nå er at jeg *kan* ha vært en smuuule hysterisk. Etter tannoperasjonen nå i april ser jeg etter tegn til vondter på ham, jeg er kjemperedd for å overse ett eller annet. som jeg gjorde med tennene.. Jeg mistenker at det "kun" er våteksem som har oppstått innimellom tredepotene 😅 Kan hende et eller annet har vært kilt innimellom der, som jeg ikke har sett. Jeg syntes det gir mening i og med at vi har gått i mye vått terreng, og at jeg ikke har vært spesielt flink til å tørke ham. Pluss, han er allergiker og får fort sår og eksem av tilsynelatende ingenting. Har begynt behandling og håper det fort går over 😊 Har en bulldog med utypisk smerteterskel for kan ikke skjønne at det lille greiene kan gjøre *så* vondt. Blir om eieren: Dramaqueen!! Tusen takk for gode ønsker ❤️  Enn så lenge puster jeg letta ut. Men, vil fortsatt begynne med tilskudd til leddene. Noen forslag? Hva skal jeg se etter i et godt tilskudd, eller er det bortkasta pæng? 🤷‍♂️
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...