Gå til innhold
Hundesonen.no

Dommeranvisning for bedömning av pustebesvär...


MollyC
 Share

Recommended Posts

De danske dommerne har nok blitt instruert i dette også. Merket at de også poengterer slike ting som trange nesebor i kritikkene og eksteriøre detaljer som er "ekstreme" (f.eks. ekstra store pelser, osv). Vet ikke hva NKK gjør i forbindelse med dette, men de pleier jo ikke være "dårligst i klassen" når det gjelder slike ting, så troligvis er de også aktive på denne fronten.

Og ja, det er kjempefint at også dommere får en utvidet utdannelse på slike ting og dette innslaget i opplæring sier tydelig at det faktisk finnes tydelige tegn å se etter. Det er (dessverre) ikke så lett som å bare måle neseryggen og automatisk fastslå verke det ene eller det andre mht til pustebesvær. Og det er utvilsomt et tydelig og godt sted å starte! De fleste av oss synes jo at pusting så absolutt burde være minstekrav for overlevelse, liksom...

Susanne

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

NKK jobber med å innføre RAS (Rasspesifick Avels Strategi) de også, samt at jeg har hørt fra en dommer at SRD (Särskilda Rasspesicka Dommeranvisningar) antagelig vil innføres enten i svensk format eller ved eget dokument. Men mulig RAS må på plass før de innfører SRD, i så tilfellet er det noen år inn i fremtiden. Tar jo tid å lage RAS for alle raser.

Men fokuset er jo der nå også, det hører man jo på alle typer av seminar som har noe med utstilling å gjøre. Og ellers i hundeverden for den saks skyld.

Et sunt eksteriør i sin helhet (og det går jo på mer enn nesas lengde) er jo veldig i fokus, og har vært i fokus i ganske mange år.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Så herlig at ferien din har begynt, og at du og hunden din skal nyte den sammen! Det høres ut som dere kommer til å få masse kvalitetstid sammen, noe som er så viktig. Når det gjelder naboene og hundevennen din, det er jo flott at de har så mye tillit til deg, men jeg skjønner godt at du ikke vil overta flere hunder! Det er jo en stor forpliktelse, og det er viktig å kjenne sine egne grenser. Håper dere får en fantastisk ferie sammen, du og hunden din! ❤️
    • Odin var også dement mot slutten, og det var tøft. Han hadde ikke samme uroen, han var bare forvirret, og ville være inntil oss hele tiden (nok en kombinasjon av døvhet/blindhet også). Vi fikk Eldepryl hos Renate Nydal, det hjalp litt en stund på uroen, men ikke store forandringer. Kan være verdt forsøket.
    • Du kan ta pulsen ved å kjenne på blodåren som går ned på innsiden av låret.
    • Frøkna her begynner å bli dement, og det er utrolig vanskelig å forholde seg til. Så snart det er "dødtid" hjemme begynner hun enten å vandre frem og tilbake, eller å gå i ring. Hvis jeg avbryter henne og tar henne med ut på tur eller trening "våkner" hun og er seg selv igjen, men hun må altså ha mental input hele tiden for å ikke gå inn i disse tvangshandlingene. Jeg antar at det i stor grad skyldes kjedsomhet og uro, men ettersom hun har en ødelagt skulder er det ikke mulig å gå lange turer med henne heller. Lite fysisk aktivitet bidrar helt sikkert til problemet. Hun går på Karsivan, men synes ikke det hjelper så veldig. Det er ikke noe særlig til livskvalitet sånn som hun har det nå, men jeg kan jo ikke underholde henne konstant. Er det noen som har hatt dement hund som har noen tips til hva jeg kan gjøre for henne? Andre typer medisiner som hjelper?
    • Jeg vet ikke hvordan det skilles mellom de ulike dachsrasene, men avlsrådet i raseklubben vil kunne hjelpe deg med dette. Jeg ser ingen grunn til at det skulle bli komplikasjoner hvis begge er friske, men det er mange andre hensyn å ta før man velger å avle, så ta kontakt med avlsrådet og be om hjelp der.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...