Gå til innhold
Hundesonen.no

Stabyhoun Amigo - livet som veteran


jaktlykke
 Share

Recommended Posts

  • Svar 96
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Hipp hurra for godgutten min som fyller 10 år i dag :wub: Du og jeg har opplevd sååå mye på disse årene! I 2006 ble du godkjent ettersøkshund som aller første stabijhoun I 2007 ble du N UCH og N

I dag har Amigo feiret 11-årsdagen sin med en herlig skogstur i nydelig påskevær   

Amigo holder koken i skogen enda; vi gikk ordinær blodsporprøve i dag og han suste inn til en solid 1 premie - den 18:de i rekken! Matmor er superglad i pensjonisten sin

Posted Images

  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...

Selv om Amigo begynner å bli litt grå i barten så er det ingenting å si på luktesansen hans i alle fall :) For vi var på ordinær blodsporprøve hos Norsk Retrieverklubb avd. Bergen og Omegn på søndag og der stilte han i kamp mot 21 andre ekvipasjer.

Det var fryktelig varmt på søndag og det ble noen timer å vente før det var vår tur, men det så ikke ut for å hefte gamlingen.

Han startet på sporet i sitt sedvanlige rolige tempo og det hele fløt fint og jevnt. Et sted var han ute på tapsarbeid, ellers så gikk det hele rimelig greit følte jeg.

Det ble maaaaaaaaange timer å vente på resultatene - Amigo fikk seg en velfortjent badetur i den nærliggende sjøen og det satte han umåtelig stor pris på :) Ellers lå han stort sett i skyggen og purksov mens vi andre satt i solsteiken og ble både solbrente og øre i hodet.

Det er alltid like spennende når man leser opp kritikkene - man starter med alle nullene for så å jobbe seg oppover mot de som har fått 1 premie. Storm var også med på prøven - og han jobbet virkelig hardt i varmen - og ble belønnet med en fin 2 premie.

En etter en ble ramset opp av 1 premiene og enda hadde ikke Amigo blitt ropt opp. Jeg så at "min" dommer holdt igjen Amigo sin kritikk mens de andre leste opp sine - da visste jeg at han kom til å bli en av topp tre...

I alle fall - Amigo blir lest opp som prøvens tredje beste hund av 22 deltakere og i tillegg til 1 premien fikk han også HP! Det er stort for en HP skal henge veldig høyt :)

retrieverklubben-av-bergen-sporpr%C3%B8v

Kritikken hans - 6 x utmerket:

“Starter i et utmerket tempo. Går tidlig av sporet, men finner greit tilbake – fortsetter etter litt rundering i 1.vinkel. Ellers uten stopp og finner sporslutt etter 16 minutter. God ekvipasje, dyktig fører som leser hunden godt”.

  • Like 8
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 month later...

Nå krysses alt som heter fingre og tær for at Amigo skal bli far!

En laaaaaaang reise fra Bergen via København og Brussel før mini-Amigoene var framme i Moerbeke-Waas i Nederland i dag tidlig for å bli inseminert i Nieske, som er en brun stabij. De er ganske uvanlige og det blir spennende å se hvordan eventuelle valper vil se ut. Amigo bærer også på det brune genet fra sine besteforeldre.

Nieske sin oppdretter er også oppdretter av Amigo sin far (som døde for noen måneder siden i kreft, 13 år gammel). Det er litt stas å bli spurt da Amigo er første utenlandske hann som blir brukt i Nederland. Meeeen - det er mye som kan skje enda og jeg tør ikke puste engang før det har gått en måneds tid (? noe sånt ?) og de vet relativt sikkert om det er bebiser på vei.

Her er Nieske:

Nieske_zpsb857dd88.jpg

  • Like 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 weeks later...

Gamlingen har vært på ny blodsporkonkurranse; denne gang på Voss. Og han er i siget som aldri før han og gikk inn til en flott 1 premie :) Matmor ble akutt syk med migrene under sporgåingen men Amigo var "førerhund slash sporhund" så det gikk strålende :)

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 weeks later...
  • 8 months later...

Hipp hurra for godgutten min som fyller 10 år i dag :wub: :wub: Du og jeg har opplevd sååå mye på disse årene!

I 2006 ble du godkjent ettersøkshund som aller første stabijhoun
I 2007 ble du N UCH og N VCH
I 2008 ble du S VCH
I 2009 ble du F VCH og dermed også NORD VCH som eneste stabijhoun i VERDEN
I 2011 vant du The Hell of Leuvenum - første og eneste stabijhoun EVER til å ha klart det!
I 2012 ble du DK UCH
I 2012 ble du pappa til 8 herlige Ålenninger og Storm bor sammen med oss nå :wub:
I 2013 klinka du til med 4 vinnertitler på EN helg - Helsinki Vinner, Helsinki Veteranvinner, Nordisk Veteranvinner og Finsk Veteranvinner - wow!!

10 år er en anseelig alder men det viser ikke mye på deg at du er blitt pensjonist. Litt skranten i ryggen til tider men ellers er du sprek som en fole.
Du deltar fortsatt på blodsporprøver ( i fjor gikk du til 3 førstepremier hvorav ene med HP) og på de 9 utstillingene du var med på i fjor fikk du 6 CK :)

Du er min aller beste venn og pelsterapeut Amigo. Hva skulle jeg vel gjort uten deg...?

IMG_3073_zpsk2hjmj4z.jpg

  • Like 15
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Jeg hadde tatt henne til en kiropraktor/rehab og fått en skikkelig gjennomgang. Er hun røntget (hofter/albuer/rygg)? Det KAN være hun har vondt, og rett å slett knurrer fordi hun er redd folk skal komme for nærme. Knurring er jo ett signal på at hun ønsker å være i fred.
    • Dette står på DKK's sider: Visse kategorier af hunde kan ikke udstilles: Hunde, der mangler den ene eller begge testikler (kryptorchister) kan ikke udstilles. (Testikler skal være normale og på normal plads). Undtagelse: For hunde, som har fået fjernet den ene eller begge testikler på grund af en skade eller sygdom, er det muligt at søge dispensation hos DKK. Dette foregår ved at søge om dispensation fra dopingreglerne ved at udfylde en særskilt dispensa- tionsansøgning, som ligger på DKK’s hjemmeside – link: https://www.dkk.dk/alle-emner/sundhed- og-sygdom/doping Sammen med dispensationsansøgningen skal der indsendes dokumentation for, at hunden har haft ”normale testikler på normal plads” før operationen. Dette kan være i form af en dyrlægeer- klæring eller dokumentation fra tidligere deltagelse på udstillinger eller prøver, hvor hundens te- stikelstatus er blevet tjekket. Herudover skal der vedlægges dokumentation fra en dyrlæge, hvor den præcise årsag til fjernelsen af den ene eller begge testikler fremgår. Det er kun i tilfælde af tilskadekomst eller alvorlig sygdom (f.eks. kræft), at hunden kan opnå dispensation, og det altid er op til DKK at vurdere, om den bag- vedliggende årsag og/eller den indsendte dokumentation er tilstrækkelig. Den dispensation, DKK kan give, gælder alene hundens mulighed for at deltage på en udstilling el- ler en prøve. Det vil sige, at dommeren ikke kan undlade at bedømme hunden eller diskvalificere hunden pga. testikelmangel. Det vil dog stadig være op til den enkelte dommer at vurdere, om der f.eks. er fejl (ud over testi- kelmangel), som ikke længere kan konstateres grundet indgrebet, så DKK vil aldrig kunne forud- sige, hvordan en hund, der mangler den ene eller begge testikler, vil blive bedømt. Kopi af dispensationen skal vedhæftes hundens tilmelding eller indsendes til arrangøren inden til- meldingsfristens udløb - og medbringes på selve udstillingen.
    • Dette står på SKK's sider: Detta gäller vid kastrering Här finner du svar på frågor om kastrerade hundar och deras rätt att delta vid utställning (inkl exteriörbeskrivning), prov, tävling eller beskrivning. Nationella Dopingkommissionen berättar vad som gäller. Kastrerad hanhund Kirurgiskt kastrerad hanhund Hanhund som kastrerats kirurgiskt medges generell dispens att delta vid prov, tävling eller beskrivning. Detta innebär att ansökan om dispens inte behöver ske. Kemiskt (medicinskt) kastrerad hanhund Hanhund som kastrerats genom medicinsk behandling medges inte dispens för deltagande vid utställning (inkl exteriörbeskrivning), prov, tävling eller beskrivning, oavsett bakomliggande orsak till behandlingen. I begreppet beskrivning innefattas olika former av mentaltest/-beskrivningar. För hanhund som kastrerats via medicinsk behandling råder 6 månaders karenstid innan deltagande återigen kan ske vid någon form av utställning (inkl exteriörbeskrivning), prov, tävling eller beskrivning. Har den kemiska kastrationen skett med chipimplantatet Suprelorin gäller 6 månaders karenstid utöver angiven verkningstid enligt FASS vet. Vilket innebär för; Suprelorin 4,7 mg: Verkningstid enligt FASS vet 6 mån + 6 mån karenstid = 12 mån efter applicering innan deltagande återigen kan ske. Suprelorin 9,4 mg: Verkningstid enligt FASS vet 12 mån + 6 mån karenstid = 18 mån efter applicering innan deltagande återigen kan ske. Observera att verkningstid samt karenstid kvarstår oförändrat även om hanhunden under denna period blir kirurgiskt kastrerad. Veterinärintyg för kirurgiskt kastrerad hanhund När veterinärintyg åberopas för en kastrerad hanhund ska detta vara utfärdat på av SKK godkänd blankett (se exempelvis F145 Sveriges Veterinärförbund eller motsvarande). Uppgifter som ska finnas med för att intyget ska accepteras är: ras, registrerat namn, registreringsnummer, ID-nummer, vad ingreppet avser, åtgärd, anledning till åtgärd och kommentar om testiklarnas utseende och placering Hva andre land sier, vet jeg ikke. Vil tro det er likt DKK.
    • Hei! Jeg har verdens snilleste hund på 1,5 år. En labrador. Jeg har hatt veldig lite problemer med henne og hun er en veldig omgjengelig hund. Hun har derimot det siste halve året begynt å av og til knurre når folk kommer for nærme henne når hun slapper av. Jeg vet ikke helt hvorfor, men jeg mistenker at dette skjer når hun er sliten og overstimulert. Skjønner at hun selvfølgelig skal få lov til å ligge i fred når hun er sliten, men dette er ikke alltid like lett i praksis når hun knurrer selv når vi går forbi flere meter ved siden av henne. Hun legger seg også gjerne der folk er som under spisebordet, og kan knurre om en person går fra bordet og så kommer tilbake for å sette seg. Forsøkt å få henne til å legge seg andre plasser, men da kommer hun tilbake ikke lenge etterpå. Dette kan også skje på utsiden når hun ligger en plass (er uten bånd) og folk kommer forbi flere meter ved siden av. Hun har aldri glefset men knurrer og kan av og til gi et bjeff. Selv om personen som går forbi ikke går direkte mot henne, men bare forbi. Dette skjer som sagt ikke ofte, men ønsker gjerne tips til hva som er best å gjøre slik at man kan få en god løsning før det evt blir verre. Hun er ellers veldig glad i folk, og liker best å være helt oppi folk. Hun har ikke noe fast plass hun legger seg (som hun vokter f.eks) men det kan være hvor som helst. Noen som har noen tips, og tanker om at det kan være som jeg tenker at hun er sliten og at hun knurrer for å forsikre seg om at hun blir værende i fred? Visst jeg roper på henne og får henne bort fra der hun ligger knurrer hun ikke lengre, og oppleves som glad. 
    • Bruk kode "alrute15" for å få 15% rabatt på ruta, rutebånd, blindspots og targets hos Drammen Hundepark. Gyldig til 15. oktober 2024 https://www.nettbutikk.drammenhundepark.no/categories/rute
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...