Gå til innhold
Hundesonen.no

Hva alle hundeeiere burde vite - Nothing in Life is Free


Tibetanian
 Share

Recommended Posts

Guest Kåre Lise

Skjønner ikke at folk fortsatt henger igjen i de "teoriene" der. For ett slitsomt hundehold

Spørs vel på hvorvidt man faktisk leser og forstår innholdet eller bare henger seg opp i alphabegrepet. :-)
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nilif- opplegget er ikke noe nytt her inne på sonen. Det er et greit opplegg som passer noen hunder / eiere. Særlig med hunder med mye stress/koking i hodet synes jeg det er et bra opplegg (ihvertfall det jeg plukker fra det). Shibaen min hadde vel fått nada ut fra nilif-opplegget.

Linda: Det er faktisk greit for mange å ha vært innom slike teorier sånn at man kan plukke det man vil. Nilif-trenger ikke bli knytta til det gammeldagse alpha-konseptet. Det handler mer om faste regler for hunden.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har du hatt en dominant hund noengang?

Hva leggger du i dominant? Og hvis det er det jeg tror det er: Finnes det en mer "dominant" rase enn shibaen? Kanskje et par - tre?

Når sluttet hunden å stamme fra ulven?

Menneskene har vel aldri stammet fra ulvene såvidt jeg vet?

Endret av :)Kine
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Greit å plukke å finne det som passer. Har full tro på det, men syne ikke det var noe gode argumenter og sjakktrekk å bare legge det ut og snakke om alpha opplegget.Jeg har også faste rammer for min hund, men det ligger praktiske tanker bak aldri noe tanker om at hvis ikke så tar hunden over verden. Sier ikke at alle som bruker sånne "metoder" gjør det, men desverre henger mange igjen på det punktet og er ekstreme.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg tror du overvurderer hunden din. :)

Så jeg har overvurdert alle hundene jeg noen gang har trent? Sjiit...

Jeg lurer fortsatt på hva du legger i dominant? Jeg har vært borti ganske mange forskjellige hunder, og er veldig glad i de som er litt harde i nøtta, men alle har allikevel klart å skille mellom hunder og mennesker uten problem. Nå er det vel også forøvrig den "mykeste" av alle som har fått noe ut av nilif (pga stress og klare regler), så konklusjonen min er vel at det har lite med dominans å gjøre.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så dyr må automatisk være usmarte og ikke klare skille på bikjer på fire ben med forståelig og godt språk og teite to bente som hermer etter deres språk? Klarer en bikje skille katt og rådyr fra andre hunder klarer den nok også oss merkelige, At den tenker så grådig mye kan jeg ikke skryte på meg at de gjør, men de er nok ikke så dume som du prøver å fremstille dem.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Om en hund ikke ser forskjell på hunder og mennesker, hvordan har det seg da at noen hunder kan være hundeagressive, uten å være agressive mot mennesker, eller omvendt, f.eks.?

Hundene er domestisert, og det er stooor forskjell på hund og ulv!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hunden må da se forskjell..de oppfører seg helt annerledes mot mennesker en mot andre hunder.

Jeg er for det att man ikke skall behandle hunden for menneskelig, de trenger visse grenser osv, men det er stor forskjell på individer da, noen klarer seg fint uten den "strenge" delen andre trenger den strenge delen. :)

Jeg plukker litt her og der når det kommer til hvordan jeg oppdrar gutten min, lærer nye ting hver dag. Både her på Sonen (hvor man fort får høre: "er du sprø? hvorfor gjør du det?" noe som er greit nok så lenge man får hørte andre alternative metoder også lærer man jo mye bare ved å "studere" sin egen hund og finne ut hva som funker. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Cæsar Millan er forresten en genial hundetrener.

Cesar Milan er ikke en hundetrener. Han er en hundeatferds konsulent. Det sier han jo selv.

Det alle hundeeiere burde vite, er at all slags trening uansett metode/filosofi, legges opp etter individets behov.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Er det ingen i nærheten som har en hund du kan låne? En oppdretter med flere hunder, eller noe? Nå var jo det for min og Odins del, men når jeg ikke orket å konkurrere med ham mer så gikk jo Lisa her på forumet konkurranser med ham. Men ja, livet som hundeeier er jo veldig i faser. Fra valpestadiet og få dem til velfungerende hunder i hverdagen, til å kunne ha dem med på aktiviteter og konkurranser, og så når de ikke er med på alt lengre igjen, og trenger mer oppfølging  helsemessig.
    • Akkurat nå har jeg lyst på en hund som kan henge med på lange fjellturer og som jeg kan konkurrere med, men som kan bo et annet sted så lenge senioren min fortsatt lever. Må jo bare innse at hun er en gammel hund som ikke lengre kan være med på alt jeg har lyst til, men vil jo også gi henne en god alderdom. Så ny hund i huset er uaktuelt så lenge hun er her. Hvorfor må det være så vanskelig...
    • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
    • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
    • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...