Gå til innhold
Hundesonen.no

Innlæring av fastbitt


Arielle
 Share

Recommended Posts

Hei.

Jeg ligger for tiden syk og da blir det desverre ikke mye trening, men jeg prøver så godt jeg kan å ta flere små korte økter gjennom dagen. Jeg har en stor terasse å trene på og jeg kan komme meg til en skog bare noen få min herfra men det blir kun max 1 gang om dagen og ikke mer enn en 15 min ca. Løsbitt og påvisning sitter. Har tidligere kun hatt mennesker han skal finne så de siste dagene har jeg trent på en ryggsekk, en veske og et teppe. Jeg har lakt løsbitte på toppen av gjenstanden og han tok dette med en gang og kom inn med løsbittet. Påvisning på gjenstandene gikk også meget bra.

Så nå ønsker jeg å lære inn dette fastbittet men vet ikke helt hvordan jeg skal gjøre dette med de begrensningene jeg har for tiden. Jeg har startet med at han skal holde fastbittet og dette går greit. Er det i det hele tatt mulig å lære inn fastbitt på egen hånd, uten hjelp fra andre personer? Hvordan kan jeg gjøre dette?

Jeg kan selvsagt få noen til å hjelpe av og til. Når jeg har besøk så er det ikke noe problem å få noen til å være med ut på terassen og trene noen minutter, men stort sett så er jeg alene og jeg ønsker virkelig å få dette til. Er så kjedelig når eg går glipp av så mye trening så hadde jeg klart å lære han fastbitt nå mens jeg er syk så hadde jeg i det minste hatt litt fremgang på disse mnd. Målet er også B-godkjenning i norsk redningshund i år og da er det greit å få litt trening i denne perioden jeg er syk også.

Noen som har noen bra tips til meg? :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du kan legge fastbittet på sekken de første gangene, deretter tar du det på ham og har det løst, slik at det detter godt ned foran snuten på ham når han bøyer seg. Antakelig kommer han til å plukke det opp da :) Om han ikke har apportert fastbittet før, ville jeg først tatt noen økter bare med hold fast og plukk opp rett ved deg, hvor du ikke har fastbittet på ham, men løst på bakken. Deretter legge det på sekken.

God bedring!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du kan legge fastbittet på sekken de første gangene, deretter tar du det på ham og har det løst, slik at det detter godt ned foran snuten på ham når han bøyer seg. Antakelig kommer han til å plukke det opp da :) Om han ikke har apportert fastbittet før, ville jeg først tatt noen økter bare med hold fast og plukk opp rett ved deg, hvor du ikke har fastbittet på ham, men løst på bakken. Deretter legge det på sekken.

God bedring!

Tusen takk for svar :) Han har apporter løsbitten og hold det fast men aldri trent med det rundt halsen men det virker som en god ide det som du skrev! :) Vi prøver det og håper at det virker :)

takk skal du ha :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Snusmumrikk

Jeg ville droppa å trene inn fastbitt på sekk jeg. Jeg ville ikke begynt med fastbitt før du har levende figuranter sånn at du har kontroll på at han ikke begynner å plukke opp bittet på avstand. Å lære dem fastbitt er veldig kjapt gjort når de kan melde med løsbitt. Så gi han heller vanskligere søk på sekk med løsbittmelding. Jeg trente ikke inn fastbitt i det hele tatt. Jeg bare heisa det ned og lot figuranten løfte det litt opp så han ble oppmerksom på det og plukka det (ikke pressa det inn i munnen hans selvfølgelig, han kunne plukking av alt mulig annet, inkl løsbitt som ser veldig likt ut, fra før). Siden han var så hjernevaska på både generell apportering og hadde vært gjennom noen økter med løsbitt fra før, så skjønte han poenget uten noe mer om og men. Og det er litt enklere å kontrollere så du ikke får avstandsmelding eller feilmelding når det er folk (med walkietalkie) som skal meldes på.

Edit: Jeg ville også hengt på han fastbittet, men heis det helt opp så han ikke får tak i det, mens han bruker løsbittmelding. Da blir det både et arbeidstegn, noe han er vandt til at alltid henger der og ikke bare forbindes med at det skal plukkes opp med en gang det kommer på.

Endret av Snusmumrikk
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Ja, jo... Jeg får sikkert låne en turkamerat, men til konkurranser kreves det jo litt trening, og det hadde jo vært gøy med noen kurs innimellom. Det føles ikke som at jeg kan styre sånt selv når det ikke er min egen hund, men det kan jo hende det finnes en perfekt liten treningskamerat der ute.
    • Sikkert mange som sier ja takk til en sånn ordning så lenge man blir litt kjent først hvertfall. 
    • Er det ingen i nærheten som har en hund du kan låne? En oppdretter med flere hunder, eller noe? Nå var jo det for min og Odins del, men når jeg ikke orket å konkurrere med ham mer så gikk jo Lisa her på forumet konkurranser med ham. Men ja, livet som hundeeier er jo veldig i faser. Fra valpestadiet og få dem til velfungerende hunder i hverdagen, til å kunne ha dem med på aktiviteter og konkurranser, og så når de ikke er med på alt lengre igjen, og trenger mer oppfølging  helsemessig.
    • Akkurat nå har jeg lyst på en hund som kan henge med på lange fjellturer og som jeg kan konkurrere med, men som kan bo et annet sted så lenge senioren min fortsatt lever. Må jo bare innse at hun er en gammel hund som ikke lengre kan være med på alt jeg har lyst til, men vil jo også gi henne en god alderdom. Så ny hund i huset er uaktuelt så lenge hun er her. Hvorfor må det være så vanskelig...
    • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...