Gå til innhold
Hundesonen.no

mor er borte og ungene sultne! : (


meli18
 Share

Recommended Posts

Hei! :)

kattemor gikk ut ca kl 3 idag og er ikke kommet tilbake enda, vi er veldig bekymret!

det virker som ungene er veldig sultne, men vil ikke la seg mate, vi har prøvd å gi dem tørrfor for kattunger, velling og gourmet kattemat, men de vil ikke ha noe! :(

er det noen som har en anelse om hvordan og hva vi kan mate dem med?

Takk på forhånd! : )

ps. kattungene er 4 uker.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sånn kaffefløte som man får på kafè i små kuvertbegre har jeg lært at er livreddende for små puser. Det er jo førstehjelp, men hva de skal ha på sikt, kan vi vel google litt om :) Får håpe pusemamma kommer tilbake snart, da :hug:

"By the age of three weeks, and certainly by four weeks, kittens should be interested in drinking from a shallow dish. A small amount of finely ground solid food (turkey or beef baby food works well) can be introduced at four weeks and added to a dish of formula, starting the road to weaning (which can be completed by six to seven weeks).

Kittens should steadily gain weight (approximately 10 grams per day). If there is no weight gain, or if a kitten seems too quiet or is crying excessively, it should be seen by a veterinarian"

Formula: Spesiell morsmelkerstatning fra veterinær eller dyrebutikk.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Link

Nå er de altså store nok til å drikke av skål. De bør også ha begynt å spise litt, så du har kanskje noe kattungemat i huset? Ellers bør du nok ringe veterinærvakta for å få råd og det du trenger av morsmelkerstatning. De bør vel ha mat ca hver tredje time. Får håpe ammehjelpen på FB kan trå til :) De kan ikke være uten mat til i morgen. Nå er det dessuten helligdager, så det er stengt overalt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Skjær opp brød i terninger og dypp i kattemelk/kaffefløte, eventuelt kan du gi dem fiskepudding. Dette fikk våre kattunger når mammaen deres døde(påkjørt). Frem til de ble intreserte i oppbløtt kattemat/Våtfor.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

fikk i dem litt søtnet velling, er dette bra for dem? :)

Hva lager du vellingen av?

Husk å massere magen og igrunnen imitere moras slikking for å stimulere bæsjinga. Eller er de så store at det går av seg selv nå?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

bløt opp kattungefôret du har, om det er et av god kvalitet. Lag en velling av dette og "tving" i de de første munnfullene. Kattunger er stort sett MYE tregere til å spise på egenhånd enn det hundevalper er.

OM du har noe rå karbonadedeig og et egg så er dette ennå bedre, og noe som kattunger vanligvis lettere vil spise. Dette er IKKE fullfôr, men er greit som en nødløsning til mora forhåpentligvis kommer tilbake.

Melkerstatning er greit, men siden de er 4 uker gamle er det ofte ikke nok næring i dette. Men vil de ha det, så gi de det.

Alternativt lag egen av geitemelk, eller til nød fløte (laktose og kattunger er en heller dårlig kombinasjon, men fløte går). Ha i litt egg her også.

Blir moren borte lenge så må du finne fullfôr varianter. Royal Canin's "babycat mousse" er et bra og næringsrikt alternativ, babycat likeså (tørre biter). Babycat kan evt bløtes opp og gis som grøt. Varm det gjerne opp bitte litt også. Kattunger liker kroppstemerert føde ;)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hva lager du vellingen av?

Husk å massere magen og igrunnen imitere moras slikking for å stimulere bæsjinga. Eller er de så store at det går av seg selv nå?

4 uker gamle så klarer de dette selv. Moren hjelper ofte fortsatt til, og kattungene kan være litt uvillige. Men de klarer det. Så ingen krise om man ikke få stimulert de. Men lurt å gjøre uansett da de kan ha svelget en del luft og det gir vondt i små kattemager.

Samme med temperaturen. 4 uker gamle kattunger regulerer temperaturen fint selv, men de er små og blir derfor likevel fort kalde. Så en varm lun plass er nødvendig. Og de elsker jo alltid varmekilder. De er jo katter.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
    • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
    • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
    • Jeg har en Dvergpuddel gutte valp som er 5 mnd. Han har siden han var ny hatt oppheng i sokker og biter og henger seg etter føttene dine så lenge d har sokker på. Hvordan få det til å slutte.    Å jokker på andre hunder under samvær ute, møtes på tur og får hilse og på alle størrelser og hunder i alle aldre. Hva gjør jeg? - helt fersk i hunde verden, ønsker kun seriøse svar😅😭
    • Er vel først fra fjerde generasjon at de potensielt kan stambokføres etter typegodkjenning?
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...