Gå til innhold
Hundesonen.no

Løpetid ?


Recommended Posts

Jeg overtok en sheltietispe i slutten av januar,og fikk da vite at neste løpetid skulle være i mars/april.

Jeg kjenner ikke såååå godt til oppførsel rett før-under,og etter løpetiden.

Så jeg tenkte jeg skulle spørre..

Vi var med på hundetrening på torsdag,og da merket jeg at det var en hannhund som var veldig interessert i henne.

Hun sa klart ifra at han skulle holde seg vekk.

Men så etter en annen stund,kom en annen hannhunde og "jukket" på henne,og det godtok hun.

Den første var en mellomstor blanding. "jukkehunden" var en tibbe.

Om det er av betydning.

I tillegg så er hun vàr for min andre hund jeg har her hjemme.

En kastrert bc-hanne.

Hvis han nærmer seg meg,skal hun ta han.Hun napper etter han,og er generelt veldig bitchy,

Hun er ikke sånn til vanlig.

I tillegg syns jeg hun virker veldig slapp,innendørs.

Hun ligger på plasser hun normalt ikke pleier å legge seg.

Som ved gangdøren. Der er litt kjøligere enn inne i stua.

Hun sover stortsett hele dagen inne.

Ikke for det.. Hun er generelt rolig inne,men jeg syns liksom hun virker litt "slapp" nå,i forhold til når hun kom hit og de første ukene..

Hva er tegn på løpetid? og at den nærmer seg? :)

Det er ingen "spor" etter henne,enda. Så den har nok ikke kommet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 weeks later...

Hei!

Vi har en St. Bernhard tispe. Nydelige jenta<3 Hun har stakkar vært uheldig på sine 16 mnd, med blant annet tidlig operert AD. Hun fikk tidlig sin første urinveisinfeksjon, og har siden har rundt 3-4 stk. Den siste gikk veldig langt før vi oppdaget og hun tok derfor ultralyd som viste en tykk blærevegg. Antibiotikakuren tok det overraskende fort iflg. dyrlege. Dette var for 2-3 mnd siden.

For ca to uker siden begynte hun å slikke seg mye og vi fryktet en urinveisinfeksjon til. Dro til dyrlegen og oppdage der at hun dryppet noe gulgrønt. Ingen utslag på urinprøve, ingen blod e.l. Etter dette hovnet hun veeldig opp og det kom mye gulgrønn utflod som satt seg på gulv og andre steder. Slikkingen trappet seg opp. Nytt dyrlegebesøk etter en uke til med dette. Nå har påsken gått, og for 2 dager siden sluttet utfloden (vi renset med saltvann de to siste dagene). Nå er hun fortsatt hoven, men ingen blod eller utflod. Det skal sies at hun aldri har hatt løpetid, så vi krysser fingere og tror at det er det!

Bekymringen kom i dag da har hatt kraftig diarè. Hun har ikke feber, den har vi målt hver dag. Hun har også hatt oppkast et pr ganger på disse to ukene, men da kun etter å ha spist gress. I går fikk hun kokt fisk og kylling da vi slapp opp før tørrforet, kanskje det er grunnen?

Dyrlegen sa at hun hadde noe utslag på sist urinprøve som lignet noen celleforandringer? Noe unormalt for en så ung tispe da hun, og at det var vanskelig å si hva det var.

Vi har brukt opp hele forsikringen vår, og økonomien makter ikke veldig mange fler ultralyder o.l. Kan noen hjelpe med erfaringer fra første løpetid som kan ligne på dette?

Som sagt kan diareen kanskje forklares, også oppkasten. Men nå er hun så stakkars slapp i sengen sin at matmor og matfar begynner å bli veldig bekymret:(

Hun har forøvrig vært veeldig poppis blant hannhunder. Spesielt de siste mnd. Men hun lar de bare holde på stakkar..

Håper på historier som kan ligne, evt. tips og beroligende råd!

Takk:D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ble det sagt noe om livmorbetennelse eller vaginitt? Fikk hun noe antiniotika for utfloden sin?

Takk for svar!

De har nevnt vaginitt nesten hver gang vi har vært inne og endt opp med urinveisinfeksjon. Denne gang var ikke annerledes, men skjønner at det er vanskelig for dyrelegene å konkludere med det? Ingen antibiotika. Årsaken var å se om det kom blod, fordi dette kunne tyde på første løpetiden. Fikk selvfølgelig spm om allmenntilstand, matlyst osv. Vanskelig å vite med slapphet, fordi hun har måttet blitt holdt i ro i samme periode, fordi halthet på AD beinet er kommet tilbake litt. Og det skaper jo en lettere deppressiv hund kan du jo tro:(

Livmorbetennelse nevnte hun, men fordi hun ikke har feber eller har andre symptomer så virket det som det ikke var særlig sannsynlig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Om de tar prøver av utfloden (dype innvendige prøver) så ser de jo hvilke bakterier det er som forårsaker utfloden. Noe utflod er normalt, men så mye at det setter flekker, og atpåtil er grønnfarget tyder på bakterievekst... Og jeg hadde ikke latt det gå over av seg selv, iom at det er nesten umulig for livmora å tømme seg selv (pga utforming og oppoverbakke over bekkenet) uten rier. Ergo kan det ligge å brygge og brygge til det blir virkelig ille.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Her anbefalte også veterinæren Hill's i/d, helst boksmat men den er så dyr så jeg gikk for tørrfor. Min ble fin i magen etter to dager på i/d, i tillegg til Zoolac og Canikur. Går du for tørrfor er det viktig å bløte det opp først.
    • Høres ut som dere har det meste på stell! Kjør på tenker jeg 😁
    • Hill’s ID boksemat har vært redningen de gangene jeg har hatt erfaring med skikkelig mage-/tarminfeksjon hos hund, ikke vet jeg hvorfor denne maten er så effektiv sammenlignet med vanlig skånekost, men det er det. Burde brukes etpar dager lenger enn man tror er nødvendig, og gjerne også DiaTab eller medisinsk kull som tilskudd.
    • Vil gjerne høre deres erfaringer om hund og diare, om hvor langvarig en mage-/tarminfeksjon kan være:  Tispen min er snart 9 år gammel. For halvannen uke siden fikk hun løs mage/diare. Etter noen dager ga jeg henne probiotika, uten at det så ut til å hjelpe.  Tok kontakt med veterinærklinikken, der klinikksekretæren mente at det ikke var noen grunn til konsultasjon så lenge hun var pigg og hadde matlyst. Hun foreslo å bruke Webiotic.  Tispen fikk Webiotic i tre dager, og avføringen ble normal. Nå, tre dager etter avsluttet kur, har diareproblemet kommet tilbake (oppe to ganger i natt...). Jeg har gitt henne probiotika. Det er nå helg, og problemet er jo ikke akkurat akutt. Men har tenkt å ta kontakt med veterinæren igjen på mandag.  Jeg vet jo ikke om klinikken vil mene om tispen "kvalifiserer" til konsultasjon, siden dette ikke ser ut til å gi seg. Bør jeg insistere? I bakhodet lurer jo tanken på tarmkreft. Men altså, hunden virker pigg og spiser. Hadde blod i avføringen tidlig i sykdomsperioden, men ikke nå.  Noen som har noen erfaringer å komme med?  
    • Så denne tråden nå og vil bare skyte inn noe; Det er altfor tidlig å forvente noen som helst grad av renslighet for en valp på den alderen. Den har ikke rukket å utvikle blærekontroll nok til å engang vite i forkant når den må på do. Den vet det ikke før den plutselig tisser seg ut. Nå er det en stund siden du skrev innlegget, og jeg antar at du har begynt å se forbedringer på denne fronten den siste tiden?    
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...