Gå til innhold
Hundesonen.no

Dine sparetiltak!


Ane
 Share

Recommended Posts

Tusen takk for svar! Jeg er helt med på den "lure seg seg til å tro at man har mindre penger". Har man penger på kortet som man kan bruke, så er det mye vanskeligere å la vær å bruke de. Jeg hadde nok klart meg på mye mindre penger enn det jeg gjør nå, jeg har jo klart det før når jeg tjente mindre. Men det er det å vite at jeg har jo penger :P

Ellers klarer jeg ikke å finne gode navn på kontoene :lol: Så de heter bare det som banken kaller dem for. Sparekonto er jo greit, student brukskonto er greit. Men jeg klarer ikke å komme på noe den siste skal hete, så nå heter den Brukskonto tillegg.

Jeg brukte (bruker?) det trikset før. Det fungerte kjempebra helt til jeg lasta ned app til telefonen med oversikt over kontoer og blant annet mulighet til å overføre mellom dem... Har blitt myyye dårligere til å la sparekontoen stå urørt nå som den er så tilgjengelig. :icon_redface:

Må ærlig innrømme at jeg ikke har noe særlig med sparetiltak. Jeg sparer litt på BSU hver måned og slår gjerne av lys i rom jeg ikke bruker, men det ser jeg på som vane og ikke sparetiltak. Kjøper den maten jeg har lyst på, skeier ut nå og da og har likevel så og si alltid penger igjen fra forrige lønning på lønningsdagen. :yes:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Beste sparetipset jeg har gjennomført? Slutte å røyke! (i november 2010) :D Det er etter å ha sluttet at man plutselig innser hvor sykt mye penger som bare ble tent på og gikk opp i røyk, bokstavelig talt!

Det andre sparetipset jeg har, er rett og slett å la være å dra til storsenteret...! Hvis jeg ikke ser butikkene, kan jeg ikke gå i dem heller og bruke masse kroner på dilldall jeg tror jeg må ha. Så noen ganger kan det gå ukesvis mellom hver gang jeg er i sånne bruke-penger-butikker.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå vet nå alle at det er dyrt og røyke, men for meg som allerede gjør det, så sparer jeg mye på å kjøpe røyk i sverige, og andre land. Sparer nesten 400kr på å kjøpe en kartong i sverige fremfor i Norge.

Prøver også å planlegge handling så mye som mulig. Blir fort dyrt om vi drar på butikken hver dag, for da har jeg lyst på noe nytt hver gang. :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her kan man sjekke sitt sløsenivå og sette inn sparetiltak alt etter resultatet :- )

http://www.dinside.n...slosekalkulator

Unnskyld??? "Kultursløsing", "aviser"???

Folk i dette landet bruker generelt et latterlig minimum på kultur - skulle vært artig å visst hvor sløsinga kommer inn i bildet.. Aviser?

Øhhh... teoriener kanskje at jo mindre man vet og jo dårligere opplyst man er jo smartere blir man på å shoppe klær og mat?

Djiiiises!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er mange som sliter med økonominen, selv om de tjener fett. Bare se på Luksusfellen på tv3. Jeg liker å se på det programmet, selv om jeg ikke sliter på den måten. Man kan få mange tips der, samt se hva kosekvensene er for å ikke betale regningene.

Mitt beste tips er vel å betale alle regninger før alt annet. Har man ikke råd der og da, ring og spør etter utsettelse. Så regninger, mat og bensin. Er det noen regninger som er unødvendig? Feks. blad abonemang, medlemskap her og der (treningssenter kanskje) osv, det kan man vurdere om man trenger. Er det noe til overs etter det viktigste, er det jo bare å bruke på andre ting eller spare dem. Ikke handle på kreditt. Spar opp til ting du ønsker deg. Vi har spart opp til alt vi har, tv, møbler, hunder osv. Er du fæl til å småshoppe etter jobb, ikke ta med bankortet, men kun ta med sertifikatet.

Vi har selv dårlig økonomi og alt må planlegges til den minste detalj. Samboer er lærling og jeg jobber bare halv stilling, så ikke mye å bli rik av. Men forhåpentligvis blir det bedre når samboer begynner å jobbe vanlig, selv om det da blir hans penger. Det vil jo uansett dryppe litt på meg siden vi deler på endel utgifter.

Så forresten på den "sløse" kalkulatoren. Det er kun godteri jeg bruker penger på av det der. 7300 kr bruker jeg da på det i året :P Og godteri er vel min største last..

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


×
×
  • Opprett ny...