Gå til innhold
Hundesonen.no

Hvordan baker man paprika i ovnen?


Mirai
 Share

Recommended Posts

Var på sånne homeparty-opplegg i går og der spiste vi noe helt fantastisk vi var med på å lage. Men, det var laget med pastry (hva heter det på norsk? butterdeig?) og det vil jo ikke jeg spise sånn kjempemye av, jeg kommer til å stappe i meg så mye som mulig nemlig.

Så, jeg tenker at jeg skal lage og bruke det samme fyllet, men heller legge det inn i en uthult paprika (eller en halv paprika) med noe ost over.

Problemet er, hvordan er det best å gjøre dette i forhold til å ikke ende med en svart paprika? Hele greia må være i ovnen i 20-25 minutter.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, det kan jeg jo kanskje gjøre, jeg tenkte at folie kunne virke, men har aldri laget noe sånt før. Tenkte det var best å høre med sonenoraklene ^^

Fyllet trenger ikke å stekes så mye fra toppen, da vi lagde det i går ble det dekket over med deig over og under, og så inn i ovnen.

Fyllet som skal være inni er en blanding av små oppskjærte biter med kylling og brokkoli (samt et par skjeer majones og hvitløk). Det var originalt også paprika i den, men det blir jo veldig mye paprika om jeg baker det i en paprika også.

Er det noen andre måter jeg evt. kan gjøre det på? Det smakte så utrolig godt, men jeg prøver å vri hjernen for å gjøre det litt sunnere.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er vokst opp med paprika i alle varianter (noen fordeler med innvandrerfamilie som faktisk skjønte hva paprika var da det endelig kom til Norge på 70-tallet).

Måten jeg lager fylt paprika på, er å steike kyllingkjøttdeig og ønska andel grønnsaker (feks nettopp brokkoli og hvitløk) og mens kjøttdeigen steiker, enten grille paprikaene sånn at jeg kan dra av skinnet, eller skolde dem (dette tar ganske lang tid sammenligna med hvordan tomater oppfører seg når de blir kokt). Jeg har på forhånd skjært av toppen og hult dem ut, for de blir så uhåndterbare etter grillinga. Så fyller jeg dem og setter i ildfast form. Fordi alt er stekt på forhånd, skal det ikke stå så lenge, bare til konsistensen blir helt perfekt. Dryss gjerne ost rundt stilken på paprikaene. Jeg ville bytta ut majonesen med egg i din oppskrift, forøvrig... :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg pleier å skjære av toppen på paprikaen som "lokk" og fylle den med god mat, f.eks. løk, kjøttdeig, mais, tacofyll, purre, litt fløte, og legger litt ost på toppen. Paprikaen tåler helt fint å stå i ovnen i 20 minutter uten å bli svart. Om du søker etter "fylt paprika" så er det en million oppskrifter og varianter på nett, nesten. ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, jeg har søkt før, men jeg liker å spørre her, får mer personlige erfaringer og ikke bare en oppskrift som jeg ikke vet så mye om sluttresultatet på :)

Okei. Jeg får dra meg avgårde og kjøpe ingrediensene!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, jeg har søkt før, men jeg liker å spørre her, får mer personlige erfaringer og ikke bare en oppskrift som jeg ikke vet så mye om sluttresultatet på :)

Okei. Jeg får dra meg avgårde og kjøpe ingrediensene!

Jeg har stort sett tittet litt på oppskriftene for inspirasjon til hva man kan putte i, brukt mine egne preferanser, fyllt opp, og kastet paprikaene i ovnen i 20 minutter. :)

Vi har ofte ris eller hvitløksbrød til.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har gjort det på samme måte som sandra, stekt opp mesteparten av innholdet først og fylt også stekt ferdig med ost osv i ovnen. Husker ikke temp, fant en oppskrift på nett.

Har russiske i familien og der går det mye i fylt paprika ol til middag

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Yellow

Har laget det en del før! Synes det er så godt, spesielt "tacovarianten". Min bedre halvdel derimot, vil ikke gå med på fulte paprika til middag. :aww:

Steke tacokjøtt som vanlig med krydder, finhakket løk, mais og evt. bønner om man måtte ønske det. Blande inn ca. 1 spiseskje creme fraiche og fylle blandingen inn i store paprika. Ferdig i ovnen når paprikaen begynner å ta litt farge.

Kan selvsagt bruke andre krydder og slik også, og evt. med litt ris istedet for noen av ingrediensene.

Vet ikke hvordan man gjør det med butterdeig, da.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dette hadde jeg til middag i går :D Jeg gjør det på easy peasy latskapsvarianten, så man kan sikkert gjøre det bedre :P Steker kjøttdeig pluss ønsket fyll, slenger det oppi paprikaen (eller squash som jeg hadde i tillegg til paprika i går), strør ost på toppen og har i ovnen til det ser godt ut. Aldri fått brent paprika av den grunn (: Iblant har jeg andre halvdelen av paprikaen som lokk, andre ganger bruker jeg det i fyllet.

Namnamnam.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Paprika nummer en ble veldig kjedelig. Fyllet var:

Kylling, brokkoli, hvitløk, et par skjeer med majones, og en skje matfløte oppi paprikaen. Det ble ikke tørt, bare veldig kjedelig. Tok to halve paprikaer og la sammen inni folie ca 25 minutter.

Hjelp! Mannen er hjemme igjen klokka åtte, innen den tid må jeg vite hvordan jeg skal ordne det så det blir bedre :P vi skal ha hvitløksbaguetter til.

Creme fraiche inni paprikaen kanskje? To båter istedet for en helt paprika og ost på toppen skal jeg hvertfall gjøre.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg lurte å lage dette til mamma en dag, men dere.. hva kan jeg ha det "til" ? *dum :icon_redface:*

også lurer jeg på hvor mye dere steker det på?

Ris, hvitløksbaguetter eller ingenting hvis du lager nok :) Sikkert mange andre muligheter og, men er i alle fall det jeg har pleid å ha :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Håper det er greit jeg kupper tråden din litt IW? :P

Hvis jeg tar to røde paprikaer.. kan jeg fylle de med stekt løk, stekt kjøttdeig, biter fra gul og grønn paprika (eller blir det kjedelig?) og kanskje oppkuttet tomat? Hva er best da? Rå tomat ved siden av? Rå tomat som jeg putter sammen med kjøttdeigen, paprikaene og løken?

Mamma er veldig glad i stekt løk, kan jeg steke løken så putte den oppi paprikaen sammen med det andre?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Helst vil vi jo at de ikke skal oppleve noe vondt i det hele tatt, men det er vanskelig. Jeg tenker det viktigste er om hun, og du, kan leve med det ubehaget som blokkeringen gir. Hvis ikke tenker jeg at risikoen ved operasjon kan være verdt det. Det er ikke en sykdom å være gammel, men det gjør jo at alle plager blir verre og mer risikable både å ha og gjøre noe med, som oftest. Jeg håpet selv i det lengste at det skulle enten bli akutt alvorlig eller at de bare skulle sovne hos meg, men til slutt måtte jeg jo ta den vanskelige avgjørelsen for begge to. Likevel er jeg trygg på at det var riktig tidspunkt for begge. Jeg tror at du også har nok innsikt til at du vet når det er på tide, selv om det er en prosess på vei dit. Håper dere får litt mer avklaring denne uken.
    • Tusen takk Dette er første gang jeg har gammel hund, og jeg synes det er kjempevanskelig å vurdere livskvalitet. Hun er jo helt klart ikke den samme hunden hun var som ung, men jeg tror ikke hun har det så forferdelig at hun selv ville valgt døden over det livet hun lever nå. Samtidig er hun jo på et punkt der noe som egentlig bare er en bagatell potensielt kan bli en dødsdom, fordi hun ikke kan dopes ned. Man sitter jo her i en umulig situasjon der ingen av alternativene egentlig er noe alternativ... Vi skal tilbake til veterinæren på torsdag for å ta en ny ultralyd av hjertet, så får vi se hva dommen blir da.
    • Håper det gikk bra. Trist at hunder eldes og får helseplager. De skulle vart evig, sunne og friske. Folk har så ulike syn på hunders ubehag ifbm aldring. Noen mener det er dyremishandling å la en hund ha noen aldersdomsplager i det hele tatt, og avliver tidlig for å la hunden slippe. Andre mener det er grotesk å ikke la det (ofte) kjæreste familiemedlemmet få fullføre livsløpet naturlig. Jeg vet ikke hvor på den skalaen du befinner deg, så jeg vet ikke hva jeg skal si eller ikke si for comfort ang. evt. narkose.  Håper det går bra med dere ❤️
    • Kanskje på tiden med en oppdatering her også. Shero: Shero er nå 11 år og pensjonist. Han har vært pensjonert fra agility konkurranse siden 2022, men har fått gå blåbær med mamma, men etter at han begynte å halte i ett løp i sommer er han heltidspensjonist. Før han ble pensjonert rakk han å delta på ett NM, hvor vi kom igjennom 1. løp. Han har fått prøvd seg på nose work, men vi sliten med at han skal appotere luktboksne så det er lagt litt på hyllen til jeg finner en løsning. Eskene skal uansett enten stås på eller etes opp så... Han har også fått prøvd seg på svømming, han vet ikke om han er helt fan av å svømme hvor han ikke kan stå.M Mamma og Shero. Shero & Max er slitene etter NM  Max: Max er nå 6 1/2 år gammel (hvor tiden flyr). Han bommet på stigefelt i sommer og traff, så nå er vi klasse 3 på heltid. Stigefelt brenner vist, hilsen Max. Max er en fin storebror til Yoshi og er glad han endelig har fått noen å leke med. Jeg har vært instruktør i agility i høst, og Max stilte opp som lånehund siste gangen. Veldig moro at han er trygg nok til å gå, siden sist jeg prøve å få han til å gå med noen utenom familen løp han rett til meg. Vi har også vært innom Sheltie-VM i Kongsvinger hvor vi hadde mye fint, men ikke full klaff.  Max på Sheltie-VM Max og Yoshi
    • Dette har jeg aldri hørt om. Uff, lykke til, håper det går bra!
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...