Gå til innhold
Hundesonen.no

Hvordan baker man paprika i ovnen?


Mirai
 Share

Recommended Posts

Var på sånne homeparty-opplegg i går og der spiste vi noe helt fantastisk vi var med på å lage. Men, det var laget med pastry (hva heter det på norsk? butterdeig?) og det vil jo ikke jeg spise sånn kjempemye av, jeg kommer til å stappe i meg så mye som mulig nemlig.

Så, jeg tenker at jeg skal lage og bruke det samme fyllet, men heller legge det inn i en uthult paprika (eller en halv paprika) med noe ost over.

Problemet er, hvordan er det best å gjøre dette i forhold til å ikke ende med en svart paprika? Hele greia må være i ovnen i 20-25 minutter.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, det kan jeg jo kanskje gjøre, jeg tenkte at folie kunne virke, men har aldri laget noe sånt før. Tenkte det var best å høre med sonenoraklene ^^

Fyllet trenger ikke å stekes så mye fra toppen, da vi lagde det i går ble det dekket over med deig over og under, og så inn i ovnen.

Fyllet som skal være inni er en blanding av små oppskjærte biter med kylling og brokkoli (samt et par skjeer majones og hvitløk). Det var originalt også paprika i den, men det blir jo veldig mye paprika om jeg baker det i en paprika også.

Er det noen andre måter jeg evt. kan gjøre det på? Det smakte så utrolig godt, men jeg prøver å vri hjernen for å gjøre det litt sunnere.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er vokst opp med paprika i alle varianter (noen fordeler med innvandrerfamilie som faktisk skjønte hva paprika var da det endelig kom til Norge på 70-tallet).

Måten jeg lager fylt paprika på, er å steike kyllingkjøttdeig og ønska andel grønnsaker (feks nettopp brokkoli og hvitløk) og mens kjøttdeigen steiker, enten grille paprikaene sånn at jeg kan dra av skinnet, eller skolde dem (dette tar ganske lang tid sammenligna med hvordan tomater oppfører seg når de blir kokt). Jeg har på forhånd skjært av toppen og hult dem ut, for de blir så uhåndterbare etter grillinga. Så fyller jeg dem og setter i ildfast form. Fordi alt er stekt på forhånd, skal det ikke stå så lenge, bare til konsistensen blir helt perfekt. Dryss gjerne ost rundt stilken på paprikaene. Jeg ville bytta ut majonesen med egg i din oppskrift, forøvrig... :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg pleier å skjære av toppen på paprikaen som "lokk" og fylle den med god mat, f.eks. løk, kjøttdeig, mais, tacofyll, purre, litt fløte, og legger litt ost på toppen. Paprikaen tåler helt fint å stå i ovnen i 20 minutter uten å bli svart. Om du søker etter "fylt paprika" så er det en million oppskrifter og varianter på nett, nesten. ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, jeg har søkt før, men jeg liker å spørre her, får mer personlige erfaringer og ikke bare en oppskrift som jeg ikke vet så mye om sluttresultatet på :)

Okei. Jeg får dra meg avgårde og kjøpe ingrediensene!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, jeg har søkt før, men jeg liker å spørre her, får mer personlige erfaringer og ikke bare en oppskrift som jeg ikke vet så mye om sluttresultatet på :)

Okei. Jeg får dra meg avgårde og kjøpe ingrediensene!

Jeg har stort sett tittet litt på oppskriftene for inspirasjon til hva man kan putte i, brukt mine egne preferanser, fyllt opp, og kastet paprikaene i ovnen i 20 minutter. :)

Vi har ofte ris eller hvitløksbrød til.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har gjort det på samme måte som sandra, stekt opp mesteparten av innholdet først og fylt også stekt ferdig med ost osv i ovnen. Husker ikke temp, fant en oppskrift på nett.

Har russiske i familien og der går det mye i fylt paprika ol til middag

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Yellow

Har laget det en del før! Synes det er så godt, spesielt "tacovarianten". Min bedre halvdel derimot, vil ikke gå med på fulte paprika til middag. :aww:

Steke tacokjøtt som vanlig med krydder, finhakket løk, mais og evt. bønner om man måtte ønske det. Blande inn ca. 1 spiseskje creme fraiche og fylle blandingen inn i store paprika. Ferdig i ovnen når paprikaen begynner å ta litt farge.

Kan selvsagt bruke andre krydder og slik også, og evt. med litt ris istedet for noen av ingrediensene.

Vet ikke hvordan man gjør det med butterdeig, da.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dette hadde jeg til middag i går :D Jeg gjør det på easy peasy latskapsvarianten, så man kan sikkert gjøre det bedre :P Steker kjøttdeig pluss ønsket fyll, slenger det oppi paprikaen (eller squash som jeg hadde i tillegg til paprika i går), strør ost på toppen og har i ovnen til det ser godt ut. Aldri fått brent paprika av den grunn (: Iblant har jeg andre halvdelen av paprikaen som lokk, andre ganger bruker jeg det i fyllet.

Namnamnam.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Paprika nummer en ble veldig kjedelig. Fyllet var:

Kylling, brokkoli, hvitløk, et par skjeer med majones, og en skje matfløte oppi paprikaen. Det ble ikke tørt, bare veldig kjedelig. Tok to halve paprikaer og la sammen inni folie ca 25 minutter.

Hjelp! Mannen er hjemme igjen klokka åtte, innen den tid må jeg vite hvordan jeg skal ordne det så det blir bedre :P vi skal ha hvitløksbaguetter til.

Creme fraiche inni paprikaen kanskje? To båter istedet for en helt paprika og ost på toppen skal jeg hvertfall gjøre.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg lurte å lage dette til mamma en dag, men dere.. hva kan jeg ha det "til" ? *dum :icon_redface:*

også lurer jeg på hvor mye dere steker det på?

Ris, hvitløksbaguetter eller ingenting hvis du lager nok :) Sikkert mange andre muligheter og, men er i alle fall det jeg har pleid å ha :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Håper det er greit jeg kupper tråden din litt IW? :P

Hvis jeg tar to røde paprikaer.. kan jeg fylle de med stekt løk, stekt kjøttdeig, biter fra gul og grønn paprika (eller blir det kjedelig?) og kanskje oppkuttet tomat? Hva er best da? Rå tomat ved siden av? Rå tomat som jeg putter sammen med kjøttdeigen, paprikaene og løken?

Mamma er veldig glad i stekt løk, kan jeg steke løken så putte den oppi paprikaen sammen med det andre?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Få hunder krever pelsstell mer enn 2-3 ganger i uken, spørsmålet er mengden klipping og børsting. Med kravene dere har ville jeg vurdert en voksen omplasseringshund, der dere vet litt mer hva dere får. En valp er mye jobb, både å lære inn renslighet, hverdagslydigheten og det å lære inn å være alene hjemme. Ingen hunder er født trent til å være alene, og det kan ta mye tid. Selv med en omplasseringshund må dere regne med å bruke noen uker på tilvenning til å være alene hjemme en hel arbeidsdag i nytt hjem. Med valp må dere regne med å være hjemme de første 4 ukene eller så, og videre ha mulighet for tilpasning, ha med valp på jobb, korte dager eller hjelp fra andre, for å gradvis tilvenne lange dager alene hjemme. Vår forrige hund kunne ikke være alene en arbeidsdag før han var 6 måneder. I tillegg til daglig tur må dere huske at hunden må også ut innimellom for å gjøre fra seg, morgen og kveld. Den skal fôres, stelles, oppdras, og selvfølgelig ha kos og kvalitetstid. Det går mye tid på å ha hund utenom de 1-2 timene med tur. De fleste hunder setter også pris på mental stimulering i form av søk, triksetrening eller lignende. Jeg tenker umiddelbart at en collie kunne passet dere, enten kort- eller langhår. De krever litt børsting, røyter en del, men er relativt enkle hunder som ikke krever veldig mye. Men jeg vil også forslå at dere låner/passer en hund en ukes tid eller to, for å se om dette er et liv dere kan tenke dere. Det er ofte koslig med tanken på å ha en hund til selskap, men få er klar over hvor mye tid og fokus det faktisk tar i hverdagen.    
    • Jeg og min samboer ønsker oss veldig en pelskledd venn i vårt selskap, vi har følt oss klare til å skaffe oss en hund det siste halvåret. Vi har noen ønskelige krav når det kommer til hundens personlighet og atferd, men vi syntes det er vanskelig å finne den mest perfekte rasen for oss. Blant de kravene vi har er: - lite bjeffing. Dette er en grunn ved at vi bor i leilighet og ikke vil være til sjenanse for de andre beboerene.  - ikke en alt for aktiv hund. Vi har ikke hatt vår egen hund før, og er bekymret for om vi får gitt nok fysisk stimuli for rasen. Vi vil rett og slett ha en hund vi ikke er bundet til å måtte gå mer enn 2 timer om dagen med, fordi vi er usikre på vårt eget energinivå i denne sammenhengen.  - ikke et krav om å være mye ute i hagen. Vi bor i borettslag uten egen hage, men vi har et fellesområde med hage som vi kan benytte.  - vi trenger en hund som kan være alene hjemme. Vi er begge i 100% stilling i jobb på dagtid og hunden må være hjemme i opptil 8 timer alene på hverdagene. (utenom jobb er vi stort sett alltid hjemme). Som personer er vi veldig avslappet og rolige og ser etter en selskapshund som kan bli vår venn i hverdagen. Vi er ikke spesielt aktive av oss nå, men vi håper vi kan bli det med en hund i hus. Vi tar gjerne hunden med oss hvis vi skal bort, for å være mest mulig med hunden. Vi er i en familiekjær familie som vi er mye sammen med og ønsker å ha med oss hunden på besøk. Vi har ikke barn nå men vi ønsker oss det i fremtiden.    vi bor i en leilighet på 70 kvadratmeter på et boligfelt utenfor sentrum, med muligheter for både bading og skogsturer med voffsen.  selvom utseende på hunden ikke skal bestemme hvilken rase man skal velge så har vi noen ønsker til utseende. Vi ønsker en hund med en god pels å kose med, men som ikke krever noe særlig mer en pelsstell mer enn 2-3 ganger i uken. Vi har mest lyst på en hund mellom 7-25 kilo +/- som kan trives i leilighet.   vi har lenge vært inne på tanken på en golden retriver, men er usikker med tanke på aktivitetsnivået og størrelsen.
    • Jeg har heller ikke lov å gjerde inne utenfor, så jeg har en hau kompostgrinder stående som jeg drar ut og bruker som gjerde når jeg vil. Funker gull og ikke noen som kan si noe på det. 😊 Dog er egen hage et must når jeg en gang flytter, firte på det kravet her fordi jeg fikk så mye annet jeg ville ha og jeg kan gjøre som jeg gjør nå med grindene. 
    • Foreslår som Simira, langline. Da jeg bodde i Trondheim hadde jeg heller inne inngjerdet hage. Den lydige hunden gikk løs, den ikke så lydige var i langline. Haha, nei, si det. Man blir vandt med det etterhvert. Men det er mange ganger hvor jeg teller etasjene for å motivere meg  I tillegg har jeg drømt om å på en eller annen måte kunne gå rett ut fra 4.etasje og ned på gress. Vi koser oss ekstra mye når vi er på hytten hvor vi kan ta to skritt fra soverommet, også er vi ute.
    • Bodde i blokk (med heis) med marka like utenfor døra og parker i nærheten og synes det fungerte helt fint med valp/hund. Selvsagt deilig med egen hage som vi har nå, men det er først og fremst en større fordel for oss tenker jeg (tror ikke hunden bryr seg nevneverdig om å være ute i egen hage eller sitte en rolig plass ute i nærheten, med mindre hunden liker å være mye ute i hagen også alene da, som ikke har gjeldt hundene jeg har hatt/den jeg har). 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...