Gå til innhold
Hundesonen.no

Recommended Posts

  • Svar 75
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

En frisk velernært kropp tåler basselusker godt! Vi i det overrenslige og desinfiserte Vesten er sykere enn de som lever i "skitnere" men ernæringsmessig likeverdige områder.

Slik deler jeg mine blokker. Nå er jeg ikke redd for basselusker, men jeg har egen V&H kniv, og ser helst at blodsøl fra V&H ikke havner for mye på kjøkkenbenken

Jeg får ikke hel blokk men i skiver, så det er veldig kjekt. Da kan man, hvis man vil, stable den akkurat slik man ønsker. Vi bare slenger sekkene rett i frysern vi, så ta vi opp 2-3 skiver i slengen

Guest Yellow
Skrevet

Jeg bruker bare pølser om jeg gir VogH, men da tiner jeg de alltid halvveis slik at det går fint å skjære gjennom med en brødkviv med bare litt makt, så deler jeg en halvkilospølse opp i 4 (ja, min hund spiser ikke så mye) og legger det tilbake posjonsvis i fryseren.

Ikke noe problem, det går fint med all slags frysemat. Eneste er at man ikke skal tine for så å fryse det mange ganger.

Skrevet

Er det rett fra produsenten?

Nei, via hundekjørerbutikken i elverum. Aner ikke hva de tar i trøgstad lenger? Mener det var billigere direkte derfra tidligere hvertfall.
Skrevet

Og en 20 kgs blokk er like stor som en Gildekasse, for å svare på det ;)

Takk - det lurte jeg faktisk på...

Synes det høres veldig styrete ut med all denne tining, deling, søl og sånn.. Takke meg til småpølsene - men det blir ikke spes økonomisk hvis man skal fòre mange hunder, da.

Har forhørt meg om pris på 1 og 5 kg pølsene. Mine 4 ville jo spist i underkant av 2 kg pr dag, så sånn sett ville jo en 5 kilos være ganske kjekk, da.. Får se hvilken pris man kommer fram til.

Susanne

Skrevet

Litt på siden;

men er ikke dette kjøttfarse på høyeste nivå? Bildet til Carro får jeg helt vondt i renslighetshjertet mitt, tenker bare ecoli, salmonella og alskens ugne uggabugga bakterier som kan være i denne kjøttfarsen. Det er jo ikke akkurat reinskåret indrefilet vi snakker om? Å stå med brødkniven på kjøkkenbenken *hyl* da måtte jeg bytta ut hele kjøkkenet før jeg hadde skåret grønnsaker eller brødskive der ever again :cry:

Det er mitt største problem med v&h. Ville ikke hatt det i fryseren min heller, da fryseren min brukes til menneskemat. Selv om det pakkes inn i plast, blir det ikke vakumpakka. Hadde jeg kunnet puttet en stor sånn enkeltstående fryser, brukt til en billig penge på FINN.no som kunne stått i garasjen, og KUN blitt brukt til dyremat kunne jeg vurdert det. Og selv da måtte jeg hatt øks/hjelpemiddel som KUN ble brukt til det og ingen ting annet. Man kødder ikke med bakterielusker :sweat:

Guest Kåre Lise
Skrevet

Nei, via hundekjørerbutikken i elverum. Aner ikke hva de tar i trøgstad lenger? Mener det var billigere direkte derfra tidligere hvertfall.

161,- ved kjøp av 10 skal det koste i Trøgstad med forbehold om at jeg kan ta feil.

Litt på siden;

men er ikke dette kjøttfarse på høyeste nivå? Bildet til Carro får jeg helt vondt i renslighetshjertet mitt, tenker bare ecoli, salmonella og alskens ugne uggabugga bakterier som kan være i denne kjøttfarsen. Det er jo ikke akkurat reinskåret indrefilet vi snakker om? Å stå med brødkniven på kjøkkenbenken *hyl* da måtte jeg bytta ut hele kjøkkenet før jeg hadde skåret grønnsaker eller brødskive der ever again :cry:

Det er mitt største problem med v&h. Ville ikke hatt det i fryseren min heller, da fryseren min brukes til menneskemat. Selv om det pakkes inn i plast, blir det ikke vakumpakka. Hadde jeg kunnet puttet en stor sånn enkeltstående fryser, brukt til en billig penge på FINN.no som kunne stått i garasjen, og KUN blitt brukt til dyremat kunne jeg vurdert det. Og selv da måtte jeg hatt øks/hjelpemiddel som KUN ble brukt til det og ingen ting annet. Man kødder ikke med bakterielusker :sweat:

Hmm det står mann på profilen din? :icon_confused:

Hva har vakuumpakka å si? Jeg har egen fryseboks nede for Snuskeluskemat men tar opp i egen egen skuff oppe, ser ikke noe problem i det og da er det ferdig delt som jeg tiner i kjøleskapet. Har og holdt på i 4-5 år og lever i beste velgående, vel tilsynelatende,, :D

Skrevet

Litt på siden;

men er ikke dette kjøttfarse på høyeste nivå? Bildet til Carro får jeg helt vondt i renslighetshjertet mitt, tenker bare ecoli, salmonella og alskens ugne uggabugga bakterier som kan være i denne kjøttfarsen. Det er jo ikke akkurat reinskåret indrefilet vi snakker om? Å stå med brødkniven på kjøkkenbenken *hyl* da måtte jeg bytta ut hele kjøkkenet før jeg hadde skåret grønnsaker eller brødskive der ever again :cry:

Det er mitt største problem med v&h. Ville ikke hatt det i fryseren min heller, da fryseren min brukes til menneskemat. Selv om det pakkes inn i plast, blir det ikke vakumpakka. Hadde jeg kunnet puttet en stor sånn enkeltstående fryser, brukt til en billig penge på FINN.no som kunne stått i garasjen, og KUN blitt brukt til dyremat kunne jeg vurdert det. Og selv da måtte jeg hatt øks/hjelpemiddel som KUN ble brukt til det og ingen ting annet. Man kødder ikke med bakterielusker :sweat:

En frisk velernært kropp tåler basselusker godt! Vi i det overrenslige og desinfiserte Vesten er sykere enn de som lever i "skitnere" men ernæringsmessig likeverdige områder.

  • Like 3
Skrevet

Litt på siden;

men er ikke dette kjøttfarse på høyeste nivå? Bildet til Carro får jeg helt vondt i renslighetshjertet mitt, tenker bare ecoli, salmonella og alskens ugne uggabugga bakterier som kan være i denne kjøttfarsen. Det er jo ikke akkurat reinskåret indrefilet vi snakker om? Å stå med brødkniven på kjøkkenbenken *hyl* da måtte jeg bytta ut hele kjøkkenet før jeg hadde skåret grønnsaker eller brødskive der ever again :cry:

Det er mitt største problem med v&h. Ville ikke hatt det i fryseren min heller, da fryseren min brukes til menneskemat. Selv om det pakkes inn i plast, blir det ikke vakumpakka. Hadde jeg kunnet puttet en stor sånn enkeltstående fryser, brukt til en billig penge på FINN.no som kunne stått i garasjen, og KUN blitt brukt til dyremat kunne jeg vurdert det. Og selv da måtte jeg hatt øks/hjelpemiddel som KUN ble brukt til det og ingen ting annet. Man kødder ikke med bakterielusker :sweat:

Det er farligere med helt sterilt enn et sunt anslag av bakterier, som faktisk er livsnødvendig for oss. Man SKAL ta det at man håndterer rått kjøtt på alvor, og jeg vasker jo selvsagt kniven og skjærebrettet jeg bruker til å dele opp V&H godt før jeg gjør noe annet med det, men det er ingen grunn til å bli hysterisk. Både vår kropp og hundenes kropp skal tåle basselusker. Om kroppen din aldri får oppleve noen former for basselusker fordi du har alt sterilt rundt deg, vil immunsystemet ditt knele ved den minste påvirkning. Du har vel lest alt dette om at vi vasker kroppene våre ihjel? Det ekke bra ;)

  • Like 1
Skrevet

*sukk* nei for all del, hvis jeg ikke trives med v&h på brødfjøla mi, så er jeg vel automatisk helt hysterisk og lever livet mitt "sterilt"...? :icon_confused:

Skrevet

Jeg har aldri V&H på benken min. Det ligger riktignok dypfryst (om baselusker overlever -18 og plastikk rundt så tror jeg verden går under snart) . Og tas kun opp når han skal få! Bruker egen sag for å dele vommen som blir omhyggelig tørket av etterpå, ikke fordi den skal bruks på annet, men for å ikke få bakterier i hundematen senere.

Skrevet

Litt på siden;

men er ikke dette kjøttfarse på høyeste nivå? Bildet til Carro får jeg helt vondt i renslighetshjertet mitt, tenker bare ecoli, salmonella og alskens ugne uggabugga bakterier som kan være i denne kjøttfarsen. Det er jo ikke akkurat reinskåret indrefilet vi snakker om? Å stå med brødkniven på kjøkkenbenken *hyl* da måtte jeg bytta ut hele kjøkkenet før jeg hadde skåret grønnsaker eller brødskive der ever again :cry:

Det er mitt største problem med v&h. Ville ikke hatt det i fryseren min heller, da fryseren min brukes til menneskemat. Selv om det pakkes inn i plast, blir det ikke vakumpakka. Hadde jeg kunnet puttet en stor sånn enkeltstående fryser, brukt til en billig penge på FINN.no som kunne stått i garasjen, og KUN blitt brukt til dyremat kunne jeg vurdert det. Og selv da måtte jeg hatt øks/hjelpemiddel som KUN ble brukt til det og ingen ting annet. Man kødder ikke med bakterielusker :sweat:

Mine uthevinger, og ja, jeg synes de gjør deg hysterisk. Jeg har egne kniver til voh jeg, men bruker samme fjøl, kjøkken(benk) og fryser som til mitt eget. Men alt vaskes i samme oppvaskkum, og jeg desinfiserer ikke.

*sukk* nei for all del, hvis jeg ikke trives med v&h på brødfjøla mi, så er jeg vel automatisk helt hysterisk og lever livet mitt "sterilt"...? :icon_confused:

  • Like 1
Skrevet

*sverte*, blir ikke kniven ren når jeg vasker den etter å ha delt om V&H? Kunne aldri finne meg inn å bekymre meg for sånn :huh: Som nevnt, litt bakterier er bare sunt, aldri vært skikkelig syk jeg :sweat: (nei, jeg har ikke egen skjærefjøl for fisk/kjøtt/grønnsaker heller)

Over til sånn blodsøl, IKEA har noen geniale oppbevaringsbokser http://www.ikea.com/no/no/catalog/products/40131909/ med rist bånn så blodet samles i bånn og luftehull i lokket, i forskjellige størrelser. Den passer supert til å ha V&H i kjøleskapet!

(hvorfor går det ikke an å skrive linken inni ordet lenger??)

Skrevet

*sukk* nei for all del, hvis jeg ikke trives med v&h på brødfjøla mi, så er jeg vel automatisk helt hysterisk og lever livet mitt "sterilt"...? :icon_confused:

Ditt første innlegg fremsto nå temmelig hysterisk ;)

Skrevet

Jeg betaler 360 kr pr blokk mener jeg. Ferdig oppdelt.

Angående basselusker så skal jeg ærlig innrømme at jeg tenker litt på det selv. Men jeg har hundematen i samme fryser som maten vår, og så står den maten som er tatt opp, i kjøleskapet vårt (ofte ikke tildekket) Nitro griser mye når han spiser og det blir kjøttsmuler rundt omkring. Ikke alltid jeg orker å vaske gulvet hver gang han spiser. Så egentlig er jeg ikke så nøye på det. Deler ikke det opp på noe vis selv, men bruker hansker når jeg deler skiven opp i skålen. Blodsøl blir det sjeldent, fordi jeg tar ikke opp så mye mat om gangen, og holder det mest mulig frosset.

Egentlig burde han spist ute. Blir litt lei av "griseriet" noen ganger, men tror det skal gå greit så lenge man ikke lar det stå for lenge, med tanke på ecoli og sånnt.

Skrevet

Kan hvem som helst få de oppskjært forresten? Vi kjøper jo i dyrebutikken som bestiller inn til oss. Kan de ringe og bestille oppskjærte 20-kger?

Guest Kåre Lise
Skrevet

Kan hvem som helst få de oppskjært forresten? Vi kjøper jo i dyrebutikken som bestiller inn til oss. Kan de ringe og bestille oppskjærte 20-kger?

Nei du må nok finne deg en forhandler som faktisk gidder gjøre dette for deg. 5kg er ett helt greit alternativ. :D
Skrevet

Nei du må nok finne deg en forhandler som faktisk gidder gjøre dette for deg. 5kg er ett helt greit alternativ. :D

Ah, tenkte kanskje det faktisk var på trøgstad de gjorde det. :) Er det kun de forhandlerne som står på siden deres eller finnes det private rundt om? Som som det gjør med NP?

5 kg er forsåvidt greit. Men også de må vi tine en stund og skjære i - blir litt søl og tar litt tid. Lenge leve latskapen.. :lol:

Guest Kåre Lise
Skrevet

Ah, tenkte kanskje det faktisk var på trøgstad de gjorde det. :) Er det kun de forhandlerne som står på siden deres eller finnes det private rundt om? Som som det gjør med NP?

5 kg er forsåvidt greit. Men også de må vi tine en stund og skjære i - blir litt søl og tar litt tid. Lenge leve latskapen.. :lol:

Nei men det jeg vet noen gjør er å hente ferskt i Trøgstad og posjonerer selv. Private forhandlere står listet på siden til V&H sammen med butikkene. 5kg kløyver du lett mens de er dypfrosne om du har verktøyet i orden. F.eks å slå på en morakniv med hammer eller annet kløyveverktøy. Aller enklest er naturligvis 1kg og 0,5kg og jeg har kapitulert til de, koste hva det koste vil, men nå selger Snusken jo maten sin selv da og betaler sin egen mat så det er jo greit nok, flinke gutten.. :D
Skrevet

Nei men det jeg vet noen gjør er å hente ferskt i Trøgstad og posjonerer selv. Private forhandlere står listet på siden til V&H sammen med butikkene. 5kg kløyver du lett mens de er dypfrosne om du har verktøyet i orden. F.eks å slå på en morakniv med hammer eller annet kløyveverktøy. Aller enklest er naturligvis 1kg og 0,5kg og jeg har kapitulert til de, koste hva det koste vil, men nå selger Snusken jo maten sin selv da og betaler sin egen mat så det er jo greit nok, flinke gutten.. :D

For langt til Trøgstad. Skal nevne kniven til mannen - jeg skrøt nok litt når jeg sa det blir mye jobb. Jeg gjør nemlig null nada niks.. :lol:

Skrevet

Jeg får ikke hel blokk men i skiver, så det er veldig kjekt. Da kan man, hvis man vil, stable den akkurat slik man ønsker. Vi bare slenger sekkene rett i frysern vi, så ta vi opp 2-3 skiver i slengen og legger i kjøleskapet. Vi hadde ikke kjøpt dette hvis vi ikke hadde fått dette på denne måten.

vom.jpg

Vi pleide å få det sånn, ekstreemt kjekt men når vi kjøper så mye som vi gjør så blir 60kr blokken fort endel nå man kjøper 15-20 blokker i slengen desverre.

En frisk velernært kropp tåler basselusker godt! Vi i det overrenslige og desinfiserte Vesten er sykere enn de som lever i "skitnere" men ernæringsmessig likeverdige områder.

Godt er det, ellers hadde vi og ungen her krepert :lol: Jepp, vi deler den ene fryseren med hundemat, og aldri vært noe problem. Tiner som regel den ene bloggen på benken også, på en tallerken eller noe.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Vi hadde en elghund som stod og ulte ved døra hvis det var løpetisper innen en mils radius (satt på spissen), og en annen elghund som ikke brydde seg i det hele tatt, så det er nok i alle fall til en viss grad individbetinget. Ellers har jeg bare hatt relativt små hunder (6-8 kg), men det har kun vært tisper, og de har vært veldig enkle mtp. løpetid (lite blod, ikke noe særlig hormonpåvirking mentalt utover at det skal markeres hver 5. meter på tur). simira nevner livmorbetennelse, jeg vet ikke om det er mer vanlig på småraser, men min forrige hund fikk i alle fall det. Men skal man ikke drive med avl eller andre raserelaterte aktiviteter er det jo ikke verre enn at man kastrerer.
    • Hvordan er rasene hunden er blanding av? Og ikke minst foreldrene? Det er jo ulempen med blanding, det er vanskelig å gjøre grundig research, men foreldrene og evt. tidligere kull kan jo gi indikasjoner. Hvis det er bevisst blandingsavl så ville jeg uansett håpet at de ikke ville avlet på en hannhund som er slik, men samtidig så ville de da kanskje ikke avlet på blanding heller, om de var opptatte av genetikk. Jeg kan ikke veldig mye om miniatyrhunder, jeg har kjent et par hannhunder som var slik du beskriver, og et par som er helt greie. Når det er sagt er jo tispene også "kjent" for mer gneldring og innbilte svangerskap og livmorbetennelse, så man velger jo litt sine onder. 
    • Hei! Jeg er helt ny i liten-hund-verden. Har tidligere hatt springer spaniel, boxer og schæfer, men skal nå få en liten blandingsrase.  Jeg er så usikker på valget av hannhund eller tispe! Personlig har jeg ikke en sterk preferanse, har hatt to tisper og en hannhund, og heller nok kanskje mer mot hannhunder. Men jeg hører fra mange med små hunder at hanner kan være veldig vanskelig å få stuerene, at de markerer inne og at de er så stressa rundt løpetid i nabolaget feks at de står og uler ved døra osv. Dette er ikke noe jeg har vært borti med store raser, verken min egen eller venner sine (vært aktiv i NRH og NBF-miljø i 15 år, så vært borti en del forskjellige raser) i det hele tatt, så er det en typisk type atferd for små hunder, eller er det mer individbetinget? Vi legger så klart til rette for rotrening og passe aktivitetsnivå osv osv.  Hadde vært fint å høre noe annet enn skrekkhistorier om små hunder, for akkurat nå lener jeg veldig mot tispe.
    • Vi har hittil foret vår valp på 13 uker med fire måltider om dagen og har planer om å gå ned til tre måltider om dagen. Ved fire måltider ga vi frokost ca 07-07.30, lunsj 12, middag 16 og kveldsmat 19.30.  hvilke tidspunkter forer dere valpene deres og hva har fungert for dere?
    • Hei @Betan, min erfaring strekker seg fra 2002 da jeg fikk min første bull-hund. Min første ambull ble født i 2007 og jeg har hatt mange verv i det norske raseklubbens styre, nå sitter jeg i den svenske klubbens styre. Jeg har som oftest hunder i par og jeg er utdannet innefor atferd men også jobbet som hundetrener i mange år. Nå for tiden konkurerer jeg med min ambull-tispe. Vi er i kl 3 i RL f.eks og har flere sporprøver bak oss, tatt i Sverige. Så erfaringen strekker seg fra egne hunder til mange av norges og sveriges ambuller. Holder det?
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...