Gå til innhold
Hundesonen.no

Sykkelsele


tm10013
 Share

Recommended Posts

Hallo

Jeg har planer om å sykle til min hytte i sommer, det er ca. 9 mil. Jeg har da lyst til å ha med meg min hund, på sykkelturen. Det jeg lurer da, er om det finnes noe håp for en 5 år gammel kongepuddel, å gjennomføre dette. Hunden er generelt i god form og er på turer ofte, men sykling er noe nytt. Er det mulig, om jeg starter å gjøre "Linus" kjent med sykkelen så fort snøen har gått? Har planer om å gjennomføre dette i juli måneden.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ved gradvis økning av lengde på turene bør ikke 9 mil i seg selv være umulig.

Jeg er mere bekymret for såre poter. Hva slags underlag skal det sykles på?

I tillegg kan heteslag være et problem, så du bør sykle på en kald dag.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for svar!

Jeg kommer til å sykle på ren asfalt. Finnes det evt noe for å beskytte potene med da :twitch: ?

Potene kan beskyttes med potesokker. Jeg kjenner ikke til hvilke type potesokker som vil egne seg på asfalt.

9 mil på asfalt er etter min mening i å anbefale fordi asfalt er et hardt underlag å løpe på. Belastningen på ledd blir stor. Det anbefales for eksempel ikke å trave eller galoppere med hest på asfalt. Nå vet ikke jeg om hd og ad status er kjent på hunden? Jeg ville ikke ha syklet så langt uten visshet om at hunden ikke har hd eller ad.

Jeg bodde sammen med hundekjørere da jeg var student. Hvis jeg husker riktig så trente ikke de hundene hvis temperaturen var over 14 C. Dette skyldes en kombinasjon av fare for heteslag og veistøv (for mye kan ødelegge lungene). Hvis du først skal legge ut på langtur så synes jeg du bør vente til høsten.

Det enkleste blir kanskje å la hunden være hjemme? Da kan du sykle fortere også.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

9 mil på ren asfalt ville jeg ikke satset på. Det sliter mye på ledd med et så hardt underlag.

Med mindre du har planer om å sykle så sakte at hunden kan gå ved siden av, men tilogmed det tror jeg vil ta på på 9 mil!

Selv har jeg invistert i en sykkelvogn. Slik til barn, den fungerer ypperlig til hund så den får pauser, og jeg har plass til bagasje i den :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, du kan uten problem ta med hund på hurtigbåten mellom Trondheim og Brekstad :) Du må bare sørge for at du setter deg der det ikke er gulvteppe, som vil si rett ved kiosken (på den store).

Ang det å sykle fra Brekstad til Bjugn med hund, så har jeg vært meget skeptisk til det. "Hovedveien" er forholdsvis rett fram til Ervika, men der er 80sone. Det går også en liten vei, med mindre trafikk. Den er derimot smalere, med 80- og 60soner vekselvis.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Kan hende ja? Rocky rant liksom alltid litt på den siden som var tett såvidt jeg husker, på tross av nedsatt tåreproduksjon også. 🤔 Saltvannsdrypping og eventuelt falske tårer ble løsningen for oss. Var også snakk om en operasjon for å åpne inn mot munnen eller noe? For at spytt? Kunne fungere som tåreveske eller noe? Eller om det var for drenering pga den tette kanalen? Er så lenge siden at jeg husker ikke for å være helt ærlig. Ble ikke gjort i hans tilfelle uansett så kan ikke si noe om hvordan det hadde hjulpet heller. (Han hadde øyebetennelse ofte, så ble mye drypping)    Har du endra på fôr i det siste? Kan være en reaksjon på noe der eventuelt. 
    • Han er så fin @maysofie! 😍 Blir spennende å se hvordan han utvikler seg! 😍 
    • Gode hundemøter med hunder jeg kjenner først og fremst, ellers så kan de lære seg at ikke alle skal hilses på/være nøytrale. Jeg bor jo midt i et turområde for bydelen min, så smittepresset bare i «Hagen» er sånn sett høyt her, jeg liker jo ikke det akkurat, men så lenge det ikke går noe i området så begrenser jeg ikke der heller. Jeg føler meg absolutt tryggere når 12 ukers vaksinen er satt, men foreløpig så har valpene jeg har/har hatt fått 8 ukersen også før jeg hentet dem. (Tror de nye anbefalingene sier at den ikke er nødvendig lenger?)    Jeg avventer valpekurs til etter 12 uker, ikke pga vaksine, men fordi jeg vil at de skal ha mental stamina til å faktisk få noe særlig utav det. (Trening med distraksjoner etc) Kontaktlyd/innkalling/miljø har jeg liksom kunnskapen til å gjøre på egenhånd nå før den tid. Begrenset hvor mange valpekurs man kan gå som trener og få noe nytt utav dem, så valpene sosialisering og samarbeidet vårt er hovedfokuset mitt med ett valpekurs + eventuelt få en feeling for nye kursholdere i området etc jeg ikke har vært hos før. Førstegangs hundeeiere anbefaler jeg at går tidligere, fordi de som eiere/hundetrenere får noe utav det uten at valpen nødvendigvis trenger å klare hele øktene uten å få overtenning/bli overtrøtt. De trenger gjerne hjelp til å gjenkjenne sånt også, så sånn sett like greit at det skjer på kurset eventuelt. 
    • Tenker de er forskjellige og ting går i orden etterhvert. Om han bare vil på do og sovner fort etterpå så hadde jeg bare fortsatt med å gå ut. Men vært dritkjedelig sånn et det ikke er noe belønning i å våkne utover at han får gå på do. ❤️  Limit måtte jeg lufte ganske ofte, opptil ca halvt år gammel, men sovna fort igjen. Karma sover foreløpig 6-8 timer i strekk på natta, men er da VÅKEN når hun har vært på do. 😂(Turboturid den der) Så blir tidlige morgener og heller en hvil på sofaen ila morningen isteden. 😴
    • Men du sier ikke når dere legger dere, man kan ikke forvente at en liten valp skal sove 8t i strekk, det tar som regel litt tid.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...