Gå til innhold
Hundesonen.no

Recommended Posts

Skrevet

Hva jeg spiser på ei veikro er helt avhengig av humør, og hvordan de presenterer maten. Jeg velger meg gjerne stekt ørret med rømme og agurksalat om de har det, men jeg kan også velge biffsnadder, men det er som regel en giganedtur når snadderbitene enten er overstekt eller for lite stekt, når soppen er bare hermetisk champignon som ikke er stekt, og pommes frites'en er slapp - og alt flyter i bernaisesaus.

Jeg kunne ønsket meg et bedre utvalg av pastaretter, jeg. Salat spiser jeg helst ikke sammen med varm mat, så det er bortkasta for min del :D. Kjøttkaker i brun saus og burgere hopper jeg glatt over - det her helt uinteressant faktisk :).

  • Svar 53
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Hvordan kan fiskeboller, kvalitet og smak settes i sammenheng *unnskyld, jeg bare måtte*

Husmannskost leeeeenge før junk food! Dessverre blir det mer og mer av junk food og mindre og mindre "ordentlig" mat på veikroene synes jeg. Så da dropper vi det gjerne og kjører et annet sted.

Gammel og seig i tillegg da, iom at det ikke kom seg unna oksen eller gampen som trakk på et tonn stein..

Skrevet

Pommes frites. Med mindre jeg har glemt at jeg ikke liker slike hamburgere, fordi det er så lenge siden sist. Da hender det jeg bestiller en slik en innser at det er kvalmt, blir dårlig i magen, og angrer.

Skrevet

Er generelt veldig kresen på ferdigmat, liker ikke noe burgere annet enn hjemmelaget av kjøttdeig eller på McD f.eks, hehe.

Har kjøpt toast for å være på den sikre siden flere ganger, har mange ganger blitt veldig skuffet av selv biffsnadder, tenkt når BIFF ikke blir spiselig. :(

Kresen på ferdigmat men liker McD? Her er det jaggu noe som ikke rimer :lol:

Jeg spiser aldri på veikroer lenger, men før kunne jeg finne på å kjøpe en burger eller noe. Hadde de tilbudt salater kunne jeg nok ha handlet der igjen.

Skrevet

Kresen på ferdigmat men liker McD? Her er det jaggu noe som ikke rimer :lol:

Jeg spiser aldri på veikroer lenger, men før kunne jeg finne på å kjøpe en burger eller noe. Hadde de tilbudt salater kunne jeg nok ha handlet der igjen.

Jepp, ikke glad i ferdigmat generelt, men Quarterpounder fra McD smaker utrolig godt, er jo veldig bra råvarer der blitt faktisk, rent, norskt storfekjøtt, er vel Gilde som produserer kjøttet deres.

Liker ikke noen ferdigburgere fra butikker, bensinstasjoner eller noe, men Mc kan ikke en gang sammenliknes med kvaliteten man får på veikroer/bensinstasjoner i hamburgere spør du meg. :) Finnes ikke slintrer, brusk og andre ekle saker, bare rent og saftig kjøtt.

Skrevet
Hva spiser du som regel når du/dere stopper på en veikro når dere er på bilturer?
Spiser sjelden eller aldri på veikro, men om jeg er døden nær, kan jeg spise pommes frites.

Og er det noe du savner (mest vekt på mat)?

Salatbar, frukt, litt mer kreative fiskeretter enn laks med agurksalat, grove baguetter med andre påleggsalternativer enn roast beaf og gris.
Guest Michellus
Skrevet

Husmannskost først, men noen dager er det selvfølgelig utrolig godt med en digg burger og gode chips til :D

Skrevet

Vet dere egentlig hva husmannskost er for noe? Hva spiste fattige husmannsfamilier som ikke hadde til salt i grøten engang? Vassgraut-vassgraut og vassgraut tenker jeg. Så jeg vil iallefall ikke spise husmannskost på veikro. Tradisjonsmat, ja, men ikke husmannskost.

Men til spørsmålet: Spiser helst kylling. Ikke kyllingfilét. Det er for tørt og smakløst. Skikkelig kyllinglår med skinnet og smaken i behold. Salat, tomat og agurk. Og pommes frites.

Om de serverer tradisjonskost så kan jeg bare ikke motstå komlemiddag.

Guest Gråtass
Skrevet

Sist jeg spiste på veikro, så spiste jeg elgkarbonader. Det var yummie. Jeg foretrekker middager fremfor junkfood, det kan jeg spise på mækkern.

Skrevet

Vet dere egentlig hva husmannskost er for noe? Hva spiste fattige husmannsfamilier som ikke hadde til salt i grøten engang? Vassgraut-vassgraut og vassgraut tenker jeg. Så jeg vil iallefall ikke spise husmannskost på veikro.

My thoughts exactely. :P
Skrevet

Spiser sjeldent på veikroer, de gangene jeg har gjort det har jeg enten bestilt tradisjonsmat - de få stedene det har vært, og da har kvaliteten på maten ikke vært noe særlig, eller pommesfrites m/ kylling eller pølse.

Savner litt mer "ordentlig" mat, og tradisjonsmat - fiskeboller! Og litt mer kvalitet og smak på maten.

Skrevet

Savner litt mer "ordentlig" mat, og tradisjonsmat - fiskeboller! Og litt mer kvalitet og smak på maten.

Hvordan kan fiskeboller, kvalitet og smak settes i sammenheng :lol:

*unnskyld, jeg bare måtte*

  • Like 4
Skrevet

Mine understrekninger. Hvordan kan du da vite hvordan kvaliteten og smaken på maten sånn jamnt over er på veikroene? :D

Har blitt dratt med på veikroer når jeg har vært med å reist, og da har kvaliteten på maten vært æsj. Derfor blir det veldig sjeldent nå som jeg reiser selv. :P

Hvordan kan fiskeboller, kvalitet og smak settes i sammen heng :lol:

*unnskyld, jeg bare måtte*

:rofl:

Skrevet

Jeg spiser I ALLE FALL ikke husmannskost! :lol:

Det hadde kanskje tettet hullet i magen din??

Vet dere egentlig hva husmannskost er for noe? Hva spiste fattige husmannsfamilier som ikke hadde til salt i grøten engang? Vassgraut-vassgraut og vassgraut tenker jeg. Så jeg vil iallefall ikke spise husmannskost på veikro. Tradisjonsmat, ja, men ikke husmannskost.

Om de serverer tradisjonskost så kan jeg bare ikke motstå komlemiddag.

Tradisjonsmat er vel rakfisk og smalahove, er det ikke? Husmannskost slik du tenker stemmer nok fra 1800 tallet, og i trange perioder både før og etter har nok vassgrøten redda liv. Det er ikke de "store rike" bøndene og hertugene som innførte det du kaller tradisjonskost, de hadde nok med å henge med på kontinentets matvaner de. Det var derimot husmenna som måtte få hver smitt og smule til å telle som kom opp med mange av våre

fantastiske matretter :)

http://www.tradisjoner.no/

http://www.ik1.no/sokeorddetaljer/Husmannskost/

Skrevet

Stopper svært sjelden på veikroer, kjøper heller baconpølse på Shell og har med matpakke. Finner vi pizzeria langs veien stopper vi der.

Finner svært sjelden noe jeg synes høres godt ut på Veikroer.

Skrevet

Vi kjører mellom Tromsø og Røros ganske ofte og har da testa en del veikroer på veien opp gjennom årene. Jeg kan ikke akkurat påstå at jeg gleder meg.

Som mange andre savner jeg litt mer ordentlig mat hos de fleste. Biffsnadder som bader i fett og har kald bernais-saus er ikke akkurat godt. (Hva er dealen med kald saus, egenlig? Har fått det servert flere steder nå.)

Stort sett stopper vi på matbutikker og plukker opp brød/polarbrød og litt enkelt pålegg, så slipper vi hele greia. :P

Skrevet

Fordi jeg er litt snobbete i matveien skyr jeg veikro så langt det går.. De gangene man "må", så byr det nesten alltid på problemer fordi jeg ikke spiser kjøtt. Overkokte poteter uten saus er liksom ikke godt. Eller kinakål og mais fra hermetikk. Ender vel opp med pommes frittes som regel.

Hva jeg savner? Bedre råvarer jevnt over, samt vegetariske alternativer.

  • Like 1
Skrevet

På bensinstajson spiser jeg så og si alltid baguetter eller Luna når shell hadde det, pølse er ikke noe for meg. På veikroer blir det ofte til Biffsnadder og burger :D Og jeg synes det tilogmed er godt :lol: Det er jo litt stas å spise på veikroer da, siden vi gjør det så sjeldent :D

Skrevet

Vi kjører mellom Tromsø og Røros ganske ofte og har da testa en del veikroer på veien opp gjennom årene. Jeg kan ikke akkurat påstå at jeg gleder meg.

Som mange andre savner jeg litt mer ordentlig mat hos de fleste. Biffsnadder som bader i fett og har kald bernais-saus er ikke akkurat godt. (Hva er dealen med kald saus, egenlig? Har fått det servert flere steder nå.)

Stort sett stopper vi på matbutikker og plukker opp brød/polarbrød og litt enkelt pålegg, så slipper vi hele greia. :P

Bernaise SKAL serveres kald den, det er en norsk ting at den skal være varm :lol:

Tvilsomt, da det høyst sansynlig hadde fått magen min til å slå fullstendig krøll på seg med høyt innhold av fett, kjøtt og korn. ;)

Korn/mel ja, men masse fett og kjøtt? Hvor skulle de fattige husmenna uten salt til maten få tak i det?

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Vi hadde en elghund som stod og ulte ved døra hvis det var løpetisper innen en mils radius (satt på spissen), og en annen elghund som ikke brydde seg i det hele tatt, så det er nok i alle fall til en viss grad individbetinget. Ellers har jeg bare hatt relativt små hunder (6-8 kg), men det har kun vært tisper, og de har vært veldig enkle mtp. løpetid (lite blod, ikke noe særlig hormonpåvirking mentalt utover at det skal markeres hver 5. meter på tur). simira nevner livmorbetennelse, jeg vet ikke om det er mer vanlig på småraser, men min forrige hund fikk i alle fall det. Men skal man ikke drive med avl eller andre raserelaterte aktiviteter er det jo ikke verre enn at man kastrerer.
    • Hvordan er rasene hunden er blanding av? Og ikke minst foreldrene? Det er jo ulempen med blanding, det er vanskelig å gjøre grundig research, men foreldrene og evt. tidligere kull kan jo gi indikasjoner. Hvis det er bevisst blandingsavl så ville jeg uansett håpet at de ikke ville avlet på en hannhund som er slik, men samtidig så ville de da kanskje ikke avlet på blanding heller, om de var opptatte av genetikk. Jeg kan ikke veldig mye om miniatyrhunder, jeg har kjent et par hannhunder som var slik du beskriver, og et par som er helt greie. Når det er sagt er jo tispene også "kjent" for mer gneldring og innbilte svangerskap og livmorbetennelse, så man velger jo litt sine onder. 
    • Hei! Jeg er helt ny i liten-hund-verden. Har tidligere hatt springer spaniel, boxer og schæfer, men skal nå få en liten blandingsrase.  Jeg er så usikker på valget av hannhund eller tispe! Personlig har jeg ikke en sterk preferanse, har hatt to tisper og en hannhund, og heller nok kanskje mer mot hannhunder. Men jeg hører fra mange med små hunder at hanner kan være veldig vanskelig å få stuerene, at de markerer inne og at de er så stressa rundt løpetid i nabolaget feks at de står og uler ved døra osv. Dette er ikke noe jeg har vært borti med store raser, verken min egen eller venner sine (vært aktiv i NRH og NBF-miljø i 15 år, så vært borti en del forskjellige raser) i det hele tatt, så er det en typisk type atferd for små hunder, eller er det mer individbetinget? Vi legger så klart til rette for rotrening og passe aktivitetsnivå osv osv.  Hadde vært fint å høre noe annet enn skrekkhistorier om små hunder, for akkurat nå lener jeg veldig mot tispe.
    • Vi har hittil foret vår valp på 13 uker med fire måltider om dagen og har planer om å gå ned til tre måltider om dagen. Ved fire måltider ga vi frokost ca 07-07.30, lunsj 12, middag 16 og kveldsmat 19.30.  hvilke tidspunkter forer dere valpene deres og hva har fungert for dere?
    • Hei @Betan, min erfaring strekker seg fra 2002 da jeg fikk min første bull-hund. Min første ambull ble født i 2007 og jeg har hatt mange verv i det norske raseklubbens styre, nå sitter jeg i den svenske klubbens styre. Jeg har som oftest hunder i par og jeg er utdannet innefor atferd men også jobbet som hundetrener i mange år. Nå for tiden konkurerer jeg med min ambull-tispe. Vi er i kl 3 i RL f.eks og har flere sporprøver bak oss, tatt i Sverige. Så erfaringen strekker seg fra egne hunder til mange av norges og sveriges ambuller. Holder det?
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...