Gå til innhold
Hundesonen.no

Hva spiser du på veikroer?


Zitka
 Share

Recommended Posts

Hva jeg spiser på ei veikro er helt avhengig av humør, og hvordan de presenterer maten. Jeg velger meg gjerne stekt ørret med rømme og agurksalat om de har det, men jeg kan også velge biffsnadder, men det er som regel en giganedtur når snadderbitene enten er overstekt eller for lite stekt, når soppen er bare hermetisk champignon som ikke er stekt, og pommes frites'en er slapp - og alt flyter i bernaisesaus.

Jeg kunne ønsket meg et bedre utvalg av pastaretter, jeg. Salat spiser jeg helst ikke sammen med varm mat, så det er bortkasta for min del :D. Kjøttkaker i brun saus og burgere hopper jeg glatt over - det her helt uinteressant faktisk :).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 53
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Hvordan kan fiskeboller, kvalitet og smak settes i sammenheng *unnskyld, jeg bare måtte*

Husmannskost leeeeenge før junk food! Dessverre blir det mer og mer av junk food og mindre og mindre "ordentlig" mat på veikroene synes jeg. Så da dropper vi det gjerne og kjører et annet sted.

Gammel og seig i tillegg da, iom at det ikke kom seg unna oksen eller gampen som trakk på et tonn stein..

Er generelt veldig kresen på ferdigmat, liker ikke noe burgere annet enn hjemmelaget av kjøttdeig eller på McD f.eks, hehe.

Har kjøpt toast for å være på den sikre siden flere ganger, har mange ganger blitt veldig skuffet av selv biffsnadder, tenkt når BIFF ikke blir spiselig. :(

Kresen på ferdigmat men liker McD? Her er det jaggu noe som ikke rimer :lol:

Jeg spiser aldri på veikroer lenger, men før kunne jeg finne på å kjøpe en burger eller noe. Hadde de tilbudt salater kunne jeg nok ha handlet der igjen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kresen på ferdigmat men liker McD? Her er det jaggu noe som ikke rimer :lol:

Jeg spiser aldri på veikroer lenger, men før kunne jeg finne på å kjøpe en burger eller noe. Hadde de tilbudt salater kunne jeg nok ha handlet der igjen.

Jepp, ikke glad i ferdigmat generelt, men Quarterpounder fra McD smaker utrolig godt, er jo veldig bra råvarer der blitt faktisk, rent, norskt storfekjøtt, er vel Gilde som produserer kjøttet deres.

Liker ikke noen ferdigburgere fra butikker, bensinstasjoner eller noe, men Mc kan ikke en gang sammenliknes med kvaliteten man får på veikroer/bensinstasjoner i hamburgere spør du meg. :) Finnes ikke slintrer, brusk og andre ekle saker, bare rent og saftig kjøtt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hva spiser du som regel når du/dere stopper på en veikro når dere er på bilturer?
Spiser sjelden eller aldri på veikro, men om jeg er døden nær, kan jeg spise pommes frites.

Og er det noe du savner (mest vekt på mat)?

Salatbar, frukt, litt mer kreative fiskeretter enn laks med agurksalat, grove baguetter med andre påleggsalternativer enn roast beaf og gris.
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vet dere egentlig hva husmannskost er for noe? Hva spiste fattige husmannsfamilier som ikke hadde til salt i grøten engang? Vassgraut-vassgraut og vassgraut tenker jeg. Så jeg vil iallefall ikke spise husmannskost på veikro. Tradisjonsmat, ja, men ikke husmannskost.

Men til spørsmålet: Spiser helst kylling. Ikke kyllingfilét. Det er for tørt og smakløst. Skikkelig kyllinglår med skinnet og smaken i behold. Salat, tomat og agurk. Og pommes frites.

Om de serverer tradisjonskost så kan jeg bare ikke motstå komlemiddag.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Spiser sjeldent på veikroer, de gangene jeg har gjort det har jeg enten bestilt tradisjonsmat - de få stedene det har vært, og da har kvaliteten på maten ikke vært noe særlig, eller pommesfrites m/ kylling eller pølse.

Savner litt mer "ordentlig" mat, og tradisjonsmat - fiskeboller! Og litt mer kvalitet og smak på maten.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mine understrekninger. Hvordan kan du da vite hvordan kvaliteten og smaken på maten sånn jamnt over er på veikroene? :D

Har blitt dratt med på veikroer når jeg har vært med å reist, og da har kvaliteten på maten vært æsj. Derfor blir det veldig sjeldent nå som jeg reiser selv. :P

Hvordan kan fiskeboller, kvalitet og smak settes i sammen heng :lol:

*unnskyld, jeg bare måtte*

:rofl:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg spiser I ALLE FALL ikke husmannskost! :lol:

Det hadde kanskje tettet hullet i magen din??

Vet dere egentlig hva husmannskost er for noe? Hva spiste fattige husmannsfamilier som ikke hadde til salt i grøten engang? Vassgraut-vassgraut og vassgraut tenker jeg. Så jeg vil iallefall ikke spise husmannskost på veikro. Tradisjonsmat, ja, men ikke husmannskost.

Om de serverer tradisjonskost så kan jeg bare ikke motstå komlemiddag.

Tradisjonsmat er vel rakfisk og smalahove, er det ikke? Husmannskost slik du tenker stemmer nok fra 1800 tallet, og i trange perioder både før og etter har nok vassgrøten redda liv. Det er ikke de "store rike" bøndene og hertugene som innførte det du kaller tradisjonskost, de hadde nok med å henge med på kontinentets matvaner de. Det var derimot husmenna som måtte få hver smitt og smule til å telle som kom opp med mange av våre

fantastiske matretter :)

http://www.tradisjoner.no/

http://www.ik1.no/sokeorddetaljer/Husmannskost/

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi kjører mellom Tromsø og Røros ganske ofte og har da testa en del veikroer på veien opp gjennom årene. Jeg kan ikke akkurat påstå at jeg gleder meg.

Som mange andre savner jeg litt mer ordentlig mat hos de fleste. Biffsnadder som bader i fett og har kald bernais-saus er ikke akkurat godt. (Hva er dealen med kald saus, egenlig? Har fått det servert flere steder nå.)

Stort sett stopper vi på matbutikker og plukker opp brød/polarbrød og litt enkelt pålegg, så slipper vi hele greia. :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fordi jeg er litt snobbete i matveien skyr jeg veikro så langt det går.. De gangene man "må", så byr det nesten alltid på problemer fordi jeg ikke spiser kjøtt. Overkokte poteter uten saus er liksom ikke godt. Eller kinakål og mais fra hermetikk. Ender vel opp med pommes frittes som regel.

Hva jeg savner? Bedre råvarer jevnt over, samt vegetariske alternativer.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

På bensinstajson spiser jeg så og si alltid baguetter eller Luna når shell hadde det, pølse er ikke noe for meg. På veikroer blir det ofte til Biffsnadder og burger :D Og jeg synes det tilogmed er godt :lol: Det er jo litt stas å spise på veikroer da, siden vi gjør det så sjeldent :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi kjører mellom Tromsø og Røros ganske ofte og har da testa en del veikroer på veien opp gjennom årene. Jeg kan ikke akkurat påstå at jeg gleder meg.

Som mange andre savner jeg litt mer ordentlig mat hos de fleste. Biffsnadder som bader i fett og har kald bernais-saus er ikke akkurat godt. (Hva er dealen med kald saus, egenlig? Har fått det servert flere steder nå.)

Stort sett stopper vi på matbutikker og plukker opp brød/polarbrød og litt enkelt pålegg, så slipper vi hele greia. :P

Bernaise SKAL serveres kald den, det er en norsk ting at den skal være varm :lol:

Tvilsomt, da det høyst sansynlig hadde fått magen min til å slå fullstendig krøll på seg med høyt innhold av fett, kjøtt og korn. ;)

Korn/mel ja, men masse fett og kjøtt? Hvor skulle de fattige husmenna uten salt til maten få tak i det?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Jeg skal hente valp om 14 dager, og nå ser det ut som tispen min får løpetid svært snart. Har noen erfaring med å få en ny valp inn i familien samtidig med at den voksne hunden får løpetid? Bør jeg be om å utsette henting av valpen?
    • Det er mange måter å gjøre dette på. Og man bør definitivt ha en plan, for alenetrening fram til en hel arbeidsdag kan ta tid. Med den siste hunden vår tok det 6 mnd. Jeg var da delvis ufør, så mannen hadde ham med på kontoret de dagene jeg var på jobb. Personlig mener jeg at man bør være hjemme med valpen minimum en uke, helst to, for å bruke tid sammen, bli kjent både med hverandre og den nye hverdagen, og etablere litt rutiner, før man i det hele tatt kan starte alenetreningen gradvis. Så bruker man tiden man har, men minst et par uker med systematisk alenetrening hjelper for de fleste. Når man må tilbake på jobb er det mange muligheter. Det viktigste er å ikke pushe valpen for lenge for tidlig, da risikerer man i verste fall å få en hund som ikke tåler å være alene hjemme i det hele tatt, og det er ganske slitsomt. Hjemmekontor. Ta med hunden på jobb.  Hundepasser/hundebarnehage (NB! Vær ekstremt nøye på hundebarnehage, der trenger valpen også tilvenning, og 5 dager i uken er alt for mye. Det er MYE stimuli, stress og påvirkning på slike steder, og det bør være en god plan for hvordan hundene får nok ro i løpet av dagen. Sjekk gjerne at de som håndterer hundene til daglig, altså ikke bare daglig leder, har kursing og faktisk kunnskap om språk og adferd hos hund, å "bare være glad i hunder" er ikke nok på slike steder). Om man er flere i huset, kan man flekse på jobbtid slik at en kan dra tidlig på jobb og komme tidlig hjem, og den andre drar sent. Nabo/familie/venn som passer valpen på dagtid og etterhvert stikker innom og lufter. Omplasseringshund som er vant til å være alene hjemme, heller enn valp. Da bør man også bruke tid på å bli kjent, og starte rolig og gå forsiktig frem med alenetrening på nytt sted, men så lenge de er vant til (og komfortabel med!) å være alene så bør treningen gå ganske raskt.  
    • Jeg lurer på hvor lenge man bør ta fri fra jobb for å være hjemme med den nye valpen, dersom man ikke har mulighet for hjemmekontor? Jeg har en valpebok der det anbefales 5-6 uker, men dette er jo ikke så enkelt i praksis. Det kan sikkert variere mye når valpen er tilvendt å være alene hjemme også. Noen tips?
    • Har ikke egenerfaring, men omgåttes en håndfull whippets. Tur i typisk norsk skog er meg bekjent ikke noe nevneverdig problem. Herjer hunden i skogen kan det såklart bli en skramme her eller der uavhengig av rase, men jeg har aldri hørt at det er noe vesentlig verre med whippet. Når det gjelder munnkurv mtp. jaktlyst så vil det hindre skade og drap av byttedyr, men jagingen og stresset blir jo det samme. Hunden skal ikke jage vilt (eller tamt strengt tatt) så du bør ha tilgang til åpne og/eller inngjerdede områder som hunden kan få løpe fra seg på. 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...