Gå til innhold
Hundesonen.no

Middagstips for kresne studenter


Recommended Posts

Skrevet

Dette har blitt gjort ;) Så nå er det hovedsaklig pasta og pølser (hvem liker ikke pølser liksom :icon_confused::lol: ) han ikke er så gira på.. Men, det er jo enkelt å unngå da :)

Er ikke så gira på pølser selv, egentlig, generelt ikke på helfakrikatet kjøtt, men spiser det jo. :) Typsisk for meg at biffer, svinebiffer, kyllingfileter, kalkun og denslags ikke er billig, hehe.

TS: Og nei da, alle kan være kresne, og er lov til å ikke like ALT, men er noen som bare har sett for seg at de ikke liker matvarer, når de egentlig gjør det i retten alikevel. :) Er ikke slik at jeg er noe glad i å gomle løk f.eks, men det gjør seg utmerket i mye mat.

Skrevet

Er ikke så gira på pølser selv, egentlig, generelt ikke på helfakrikatet kjøtt, men spiser det jo. :) Typsisk for meg at biffer, svinebiffer, kyllingfileter, kalkun og denslags ikke er billig, hehe.

TS: Og nei da, alle kan være kresne, og er lov til å ikke like ALT, men er noen som bare har sett for seg at de ikke liker matvarer, når de egentlig gjør det i retten alikevel. :) Er ikke slik at jeg er noe glad i å gomle løk f.eks, men det gjør seg utmerket i mye mat.

Både jeg og hundene mine ELSKER pølser :aww:

Skrevet

God og enken/billig oppskrift:

Steker opp en pakke med kjøttpølse i strimler og løk, hiver oppi kuttet kinakål og steker det til det blir "bløtt", hiver oppi championg og steker litt til. Så tar man saften av 2 appelsiner (evt. flere) og kutter opp litt ingefær og putter oppi. la det koke litt, samt ta i litt sojasaus :) Til slutt tar man litt majsenja for å få sausen litt tykkere. Koker opp ris, og serverer ;)

Skrevet

"risotto" Det er ikke ekte risotto da. Men kok masse ris med litt buljong, stek en pakke kjøttdeig, stek eventuelle grønnsaker dere spiser, jeg liker veldig godt å bare såvidt steke gulrot, sånn at den fremdeles er ganske hard, mais, eventuelt purre/løk, paprika ol. Hender jeg bruker tacokrydder på kjøttdeigen for å få litt mer smak, ellers funker diverse andre krydre. God mat for flere dager og kan tilpasse ingredienser etter hva man liker. :)

Eneste er at man skal huske på at ris skal kjøles ned fort om det skal lagres, er noe med bakterier og sånt. Så fort som mulig inn i kjøleskapet. Og ris er BILLIG om man ikke kjøper hurtigris og boil in bag ol.

Edit: Oppskriften er egentlig argyr sin, men vi hadde mye sånt da vi vokste opp hjemme. Men da med litt tomatpurre oppi.

Skrevet

800gr kjøttdeig

1 pose med taco krydder og bland dette.

Ta en skje og ta små klatter og legg i pannen, stekes til kjøttboller, tacokjøttboller

Kan serveres med pasta, potetmos, poteter(vanlig eller båtpoteter i ovnen). Kan også ha fløtesaus eller annen saus til.

:)

Jeg kjøpte inn mye kjøttdeig til samboers bursdag der vi skulle ha taco og det ble MYE igjen. De pakkene fryste jeg ned helt til jeg fant ut at jeg skulle lage tacokjøttboller. Lager de og spise litt til mat den dagen og frøs ned resten sånn at jeg kan ta de opp og varme de på panna når det passer :)

Skrevet

Strimlet svinekjøtt(eller kylling)

En kartong kremfløte

En spiseskje tomatpure

Ris eller pasta

Stek kjøttet, hell over fløte og bland inn tomatpure! salt og pepper etter smak.. Kok opp ris eller pasta:)

kjempe enkelt og mildt og godt på smak! koster vel rundt 50lappen om du handler det billigste alternativet!

Skrevet

Gullgryte:

Du trenger:

Kjøttdeig

1 glass thai curry

smør til steking

2 dl matfløte

1 rødløk

1 pk sukkererter

Stek kjøttdeig. Skjær rødløk i båter og fres sammen med kjøttdeigen.

Tilsett karrisaus og matfløte. La det koke inn et par min.

Sukkererter tilsettes like før servering, så de holder seg sprø.

Server med ris.

Ellers er det jo masse oppskrifter å finne på Matprat b.la :)

Skrevet

Gullgryte:

Du trenger:

Kjøttdeig

1 glass thai curry

smør til steking

2 dl matfløte

1 rødløk

1 pk sukkererter

Stek kjøttdeig. Skjær rødløk i båter og fres sammen med kjøttdeigen.

Tilsett karrisaus og matfløte. La det koke inn et par min.

Sukkererter tilsettes like før servering, så de holder seg sprø.

Server med ris.

Ellers er det jo masse oppskrifter å finne på Matprat b.la :)

Takk, den vil jeg teste ut, eventuelt med kylling/kyllingkjøttdeig. :D

Skrevet

Er ikke student (bare halvfattig nav-slave) men elsker slike tråder. Bare pøs på med tips folkens :)

Et tips om man liker kjøttboller er coop sine medlemstilbud (må være medlem da, men det er gratis å bli det) på 1 kg kjøttboller til 30 kr. De er faktisk gode også ! De har svinesnitzler på samme tilbudet, ei pakke

Noen over her foreslo ovnsstekte potetbåter og det er kjempe snadder ! En annen ting vi gjør er å kutte potet og gulrot i små terninger og steike i panne med olje, litt smør og salt/pepper. Nam nam :) (jeg fikser ikke kokt potet nemlig)

Skrevet

Lær deg å spise grønnsaker. :lol: Seriøst, det er billig, næringsrikt, mettende, sunt og delikat. Jeg spiser veldig mye gulrot, løk, blomkål og brokkoli, og det er gode, rimelige grønnsaker som er lette å like og lette å tilberede. Jeg er veldig tilhenger av å dampe grønnsaker, for da får de ikke sånn ihjelkokt konsistens. I tillegg har jeg for tiden veldig hekta på potet- og gulrotmos. Skjær opp poteter og gulrøtter i biter, kok noen minutter til de er møre, hell av vannet, mos grønnsakene, tilsett finhakket hvitløk, smør, salt, pepper og matfløte, og rør sammen. Helt nydelig! Og såpass saftig at du ikke trenger saus om du f.eks. spiser et stykke kjøtt ved siden av.

Og ellers er mine tips å bruke mye løk, hvitløk og gulrot i matlagingen. Det er en enkel og billig måte å få mye smak på. :)

Skrevet
Lær deg å spise grønnsaker. :lol: Seriøst, det er billig, næringsrikt, mettende, sunt og delikat. Jeg spiser veldig mye gulrot, løk, blomkål og brokkoli, og det er gode, rimelige grønnsaker som er lette å like og lette å tilberede. Jeg er veldig tilhenger av å dampe grønnsaker, for da får de ikke sånn ihjelkokt konsistens. I tillegg har jeg for tiden veldig hekta på potet- og gulrotmos. Skjær opp poteter og gulrøtter i biter, kok noen minutter til de er møre, hell av vannet, mos grønnsakene, tilsett finhakket hvitløk, smør, salt, pepper og matfløte, og rør sammen. Helt nydelig! Og såpass saftig at du ikke trenger saus om du f.eks. spiser et stykke kjøtt ved siden av.

Og ellers er mine tips å bruke mye løk, hvitløk og gulrot i matlagingen. Det er en enkel og billig måte å få mye smak på. :)

Er enig med Ingvild altså - lær deg å lik grønnsaker :D. Kjempelett, I know (jeg brakk meg om jeg fikk potet i munnen liksom). Sånn gulrot/potetmos er jo knallgodt, og kan varieres ved å blande inn kålrot også (da blir det liksom kålrotstappe da.... og herremin, nå fikk jeg lyst på pinnekjøtt!!).

Skrevet

Takk, den vil jeg teste ut, eventuelt med kylling/kyllingkjøttdeig. :D

Jeg synes i hvert fall at den er veldig god. Jeg er ikke så glad i kyllingkjøttdeig selv, men den blir sikkert god med det også :)

  • 3 weeks later...
Guest Yellow
Skrevet

Jeg synes i hvert fall at den er veldig god. Jeg er ikke så glad i kyllingkjøttdeig selv, men den blir sikkert god med det også :)

Har testet den ut med kyllinkjøttdeig (som jeg digger) og det ble godt, skal gjentas. :)

I dag blir det "restemat" her for å få brukt opp en del vi har før det går ut.

Tacogryte med svinekjøttdeig, tacokrydder, salsa, 2 store tomater, ost og en skvett melk. Serveres med ris og et pitabrød til hver.

Hadde man hatt litt bedre råd kunne man unnet seg en god salat til istedet for pitabrød, men ble billigmiddag i dag med det vi hadde. :D

  • 2 weeks later...
Skrevet

Hjemmelaget pizza kan også gjøres ganske billig, vertfall om man bare er to voksne som skal spise. Da holder jo en langpanne pizza til flere måltider også :)

Kjøp mat på tilbud og vær heller ikke redd for å kjøpe "billigmerker" for det er oftest like bra som dyrere. Har man fryser er det toppers med tilbudshandling. Sjekk også halv pris kurvene i butikkene, alt av kjøtt kan fryses den dagen det går ut på dato og holder seg i frysen. Yoghurt (som er blitt veldig dyrt) holder flere dager over best før dato, også :)

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Vi hadde en elghund som stod og ulte ved døra hvis det var løpetisper innen en mils radius (satt på spissen), og en annen elghund som ikke brydde seg i det hele tatt, så det er nok i alle fall til en viss grad individbetinget. Ellers har jeg bare hatt relativt små hunder (6-8 kg), men det har kun vært tisper, og de har vært veldig enkle mtp. løpetid (lite blod, ikke noe særlig hormonpåvirking mentalt utover at det skal markeres hver 5. meter på tur). simira nevner livmorbetennelse, jeg vet ikke om det er mer vanlig på småraser, men min forrige hund fikk i alle fall det. Men skal man ikke drive med avl eller andre raserelaterte aktiviteter er det jo ikke verre enn at man kastrerer.
    • Hvordan er rasene hunden er blanding av? Og ikke minst foreldrene? Det er jo ulempen med blanding, det er vanskelig å gjøre grundig research, men foreldrene og evt. tidligere kull kan jo gi indikasjoner. Hvis det er bevisst blandingsavl så ville jeg uansett håpet at de ikke ville avlet på en hannhund som er slik, men samtidig så ville de da kanskje ikke avlet på blanding heller, om de var opptatte av genetikk. Jeg kan ikke veldig mye om miniatyrhunder, jeg har kjent et par hannhunder som var slik du beskriver, og et par som er helt greie. Når det er sagt er jo tispene også "kjent" for mer gneldring og innbilte svangerskap og livmorbetennelse, så man velger jo litt sine onder. 
    • Hei! Jeg er helt ny i liten-hund-verden. Har tidligere hatt springer spaniel, boxer og schæfer, men skal nå få en liten blandingsrase.  Jeg er så usikker på valget av hannhund eller tispe! Personlig har jeg ikke en sterk preferanse, har hatt to tisper og en hannhund, og heller nok kanskje mer mot hannhunder. Men jeg hører fra mange med små hunder at hanner kan være veldig vanskelig å få stuerene, at de markerer inne og at de er så stressa rundt løpetid i nabolaget feks at de står og uler ved døra osv. Dette er ikke noe jeg har vært borti med store raser, verken min egen eller venner sine (vært aktiv i NRH og NBF-miljø i 15 år, så vært borti en del forskjellige raser) i det hele tatt, så er det en typisk type atferd for små hunder, eller er det mer individbetinget? Vi legger så klart til rette for rotrening og passe aktivitetsnivå osv osv.  Hadde vært fint å høre noe annet enn skrekkhistorier om små hunder, for akkurat nå lener jeg veldig mot tispe.
    • Vi har hittil foret vår valp på 13 uker med fire måltider om dagen og har planer om å gå ned til tre måltider om dagen. Ved fire måltider ga vi frokost ca 07-07.30, lunsj 12, middag 16 og kveldsmat 19.30.  hvilke tidspunkter forer dere valpene deres og hva har fungert for dere?
    • Hei @Betan, min erfaring strekker seg fra 2002 da jeg fikk min første bull-hund. Min første ambull ble født i 2007 og jeg har hatt mange verv i det norske raseklubbens styre, nå sitter jeg i den svenske klubbens styre. Jeg har som oftest hunder i par og jeg er utdannet innefor atferd men også jobbet som hundetrener i mange år. Nå for tiden konkurerer jeg med min ambull-tispe. Vi er i kl 3 i RL f.eks og har flere sporprøver bak oss, tatt i Sverige. Så erfaringen strekker seg fra egne hunder til mange av norges og sveriges ambuller. Holder det?
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...