Gå til innhold
Hundesonen.no

Hårløst sårt område øverst på hale (halerot)?


Aya
 Share

Recommended Posts

Så akkurat at Zima har et område øverst på halen, fra roten og en fire-fem cm ned, som er fritt for hår, og hvor hun har endel småsår. Ser litt ut som typisk sommereksem hos hest. Noen som har vært borti dette? Kjerringråd?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, liknende iallefall. Ikke hårløse områder, men hunden hadde flass, merket det først på undersiden av haleroten selv.

Ble konstatert bakteriell infeksjon hos veterinæren, og måtte gå på litt antibiotika og en spesial-shampoo som skulle sitte inne en stund før den skyltes ut (ekstremt viktig at hunden ikke får kontakt med dette i øynene/ansiktet generelt.)

Men kan alltids prøve ut Aloe vera først og se om det går over av seg selv, gjør det dette, er det jo ingen hudinfeksjon, evt. en periode med Ester-c (syrenøytralt c-vit. som dermed egner seg godt til dyr) knust i maten.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Våre to hadde i høst enkelte hårløse såre områder. Spesielt den eldste hadde et ganske dypt sår bak ved halen. Vi fikk plasterspray med tjære av den sorten man bruker på hest. Det hadde vi på hennes sår. Begge hundene klødde imidlertid ganske mye, Yngste var hårløs på buk og innsiden av lår, mistet hår generelt og fikk store flassflak og skurv især på ørene. Fikk Stronghold av veterinær, han mente det var pelsmidd. Skrapeprøve (ikke der såret var, det grodde av seg selv) viste døde midd, så vi har fortsatt behanding med Stronghold på begge.

Vi får jo ikke vite om såret skyldtes midd, at de har klødd seg til sår. Men begge er fine nå og pelsen har vokst skikkeig ut igjen på unghunden.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tror det kan være halebetennelse hvis sårene er ved haleroten i nærheten av kjertelen de har der. Min hund hadde akkurat betennelse i halen og slik du beskriver det høres det ut som det samme.. Er det mye sår ville jeg dratt til dyrelegen med en gang å begynt med antibiotika og rensemiddel. Kan være lurt å barbere området slik at du ser alt. Trodde min hadde 2 sår, men etter barberinga så vi ihvertfall ca 10 små sår. Ser nesten ut som eksem.. Og hunden MÅ IKKE slikke på sårene, da kan det bli mye verre.

Etter 2 uker på antibiotika, skjerm om natta slik at han ikke slikker og rensing morgen og kveld er han nesten symptomfri etter en mnd;)

Ofte blir de plaget flere ganger og da er det bare å begynne med rensing og skjerm med en gang du ser sår. :twitch:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så akkurat at Zima har et område øverst på halen, fra roten og en fire-fem cm ned, som er fritt for hår, og hvor hun har endel småsår. Ser litt ut som typisk sommereksem hos hest. Noen som har vært borti dette? Kjerringråd?

Solo har klødd/gnagd bort pels der noen ganger. Snakk med Ane om det :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er ikke der hvor kjertelen sitter? For der er det kjent at det kan oppstå noe lignende.

Ene mi har mistet hår på halen, ikke helt på haleroten men litt lengre ned. Dette ble undersøkt av dyrlege og ble konstantert at det var pga kjertelen.. Ingenting ble gjort, for det var ikke noe farlig og hun skal ikke på utstilling eller lignende alikevel..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk folkens! Det blir såklart dyrlege på henne, for det ser ikke særlig behagelig ut, men ville forhøre meg litt med dere først. Troor ikke det er kjertlene (men jeg er jo ingen ekspert) - dette sitter på oversiden av halen først og fremst. Men hva vet jeg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 years later...

Drar opp denne igjen jeg. :)

Oppdaget et lite sår og hårløshet ca 1/3 ned på halen for en ukes tid siden. Prøvd å rense det, men ble væskefylt kul på halen. Så dro til vetrinær, infeksjon- så kulen ble kuttet opp, tømt, halen bandasjert og hunden satt på antibiotika. 

Men ingen vet hvordan det bittelille såret oppsto. Kan dette være noe med kjertelen? Kan problemer med kjertelen være et tegn på noe ugang i kroppen?

Noe erfaringer med kjertelen? (mot dannelse av sår, sykdom?)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
    • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
    • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
    • Jeg har en Dvergpuddel gutte valp som er 5 mnd. Han har siden han var ny hatt oppheng i sokker og biter og henger seg etter føttene dine så lenge d har sokker på. Hvordan få det til å slutte.    Å jokker på andre hunder under samvær ute, møtes på tur og får hilse og på alle størrelser og hunder i alle aldre. Hva gjør jeg? - helt fersk i hunde verden, ønsker kun seriøse svar😅😭
    • Er vel først fra fjerde generasjon at de potensielt kan stambokføres etter typegodkjenning?
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...