Gå til innhold
Hundesonen.no

DeepEyes kull III


Guest Jonna
 Share

Recommended Posts

  • Svar 1.5k
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Hei folkens Da her jeg lest hele tråden, *puh* den var lang Jeg har herved meldt meg inn i sonen, måtte jo det siden det er jeg som skal ha Meera Gleder seg!!

Noen har spåkuler - jeg er sanndrømt. Og jeg drømte om Tallis fødsel i natt. Først kom det fire valper i en lett og fin fødsel, med korte mellomrom. Deretter stoppet ting litt opp. Jeg var fødse

Jeg har sett inn i krystallkulen min, og har følgende melding å komme med: Talli slår på stortrommen denne gangen hun, etter julens hyppige hyrdestunder, så det kommer hele åtte valper. Seks av disse

Tidslinjen på FB er jo GENIAL!

Ettersom blogtown gikk brått under fikk jeg ikke skrevet ned noe av det som var dokumentert der fra forje parring. Så nå fikk jeg en lys ide :ide: tidslinjen til FB!

Hun parret seg sist på dag 11 og 12. Så om hun følger samme rytme så er det vel parring 24-25 desember. :P

Foreløpig ikke mye action, han sjekker, Talli maser litt på han rett etter han har sjekket og Enzo går å legger seg og lader :yawn:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

:lol: Han så rimelig avslappet ut!

Hahaha :lol: De sløve øynene på det ene bildet, også ligger han som dø på det andre :P Talli med ørene bakover og øyne store som tinntallerkener! *fniiis*

Jeg liker timingen til Talli! Løpetid til bursdagspresang og parring til julepresang! :ahappy: Flinkeste, smarteste hunden det, tenker jeg!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

:lol: Ja, det der minner meg litt om en meget interessant diskusjon i chatten vedr ting oppdrettere egentlig fokusere på i avlen!

Men her ventes det i spenning og forventning..

Bevegelig mål TonjeM! :lol:

Det kommer stadig litt nærmere målet for hvert forsøk. De holder jo gjerne på en stund til Enzo blir sliten (*hostbedretrimmethundhost*) så må han ha pause. Da sitter jeg og Enzo i sofaen og ser en film og Talli er på kjøkkenet.

Dingsen har nå vært på rett sted, men desverre blir han litt for ivvrig i tjenesten da og ender med å smette ut igjen :lol:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Får vel utbrodere litt mer da :P

Nå for 30 min siden hadde vi det jeg vil si en 90% fullført parring. Enzo er for lav og jeg har ikke helt timingen til å gi han det siste "dyttet" for å løfte han. Og han vil IKKE stå oppå noe, nei det er under hans verdighet.

Men nå er det jo slik at hannhundene blir litt apatisk når de tømmer seg (for at de ikke skal rømme :P ) og jeg klarte helt fint i sted å holde de sammen. Kjente at alt var på plass utenom kulene og det fikk pumpet der noen minutter før han ble urolig og falt ut. Jeg kunne selvsagt "klemt" han fast, men de skal jo faktisk prøve igjen og ikke bli skremt. Men det sier jo litt om håndterinsvennelighet når jeg har da en fot og to armer omtrent brettet rundt de og de står helt rolig uten å la seg stresse av det :ahappy:

Talli er selv ett resultat av slik en parring, enda så lite fertil Blaze har vist seg å være. Så jeg tror dette kan gi resultater. :)

Nå skal de få prøve igjen før jeg drar på jobb evt vente til i morgen tidlig om det virker være litt labert. Enzo får være med meg på jobb (og jeg lurer på hvordan jeg skal overleve nattevakten i natt :| )

386235_10151087595265072_834435071_22275975_800857148_n.jpg

Etterøkten ble det litt intimhygene og ørevask. Også fikk Talli ligge opp/ned og kose på fanget mitt. Der sovnet hun :lol:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Å jeg dør av latter her... *veldig appellerende til ens visuelle fantasi dette*

Enzo lurer sikkert på åssen han skal orke nattevakt han også.. han må jo bli litt sliten etterhvert!

Men, who cares how, så lenge det gir resultater!

Følger fortsatt spent med altså!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

*mentale bilder av Jeanette bak Enzo som igjen er på Talli* Bikkjefolk! :lol:

Det er bare på ett slikt forum man kan skrive slikt uten å bli sensurert *flirer* Det værste er at alle som leser her inne flirer litt, men alikavel leser man med store øyner :P

Å jeg dør av latter her... *veldig appellerende til ens visuelle fantasi dette*

Enzo lurer sikkert på åssen han skal orke nattevakt han også.. han må jo bli litt sliten etterhvert!

Men, who cares how, så lenge det gir resultater!

Følger fortsatt spent med altså!

Enzo er faktisk dø-sliten av forsøkene, så han er "fylt på" med V&H og oksens energistang (det MÅ jo gi resutlater :lol: )

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Og jeg har ligget tvekroket opptil flere ganger i løpet av dagen, etter Jeanettes noe mer intime fortellinger om hva som har foregått av dette og hint på Sessvoll :lol: :lol:

Ja du har jo fått den usensurert versjonen du, heldiggris :lol:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Round 2.

Da har de hatt en slik parring igjen, men denne gangen var ikke teknikken min god nok til å hjelpe støtte de. Så det ble ikke lenge de "hang sammen".

Snakket akkurat med eier og oppdretter av Enzo og hun har selv hatt to kull med slike parringer hvor det har blitt 5 og 7 valper. Da har hun bare "kjørt på" og latt det bli endel tømminger slik at noen kommer i tispen og latt de holde på til tispen ikke har villet mer.

Så da får vi se hvor lenge Talli er skjøge. Teknikken hans har blitt bedre og tiden han bruker på sprellet har blitt kortere, så skal brått se det blir mer enn assistert befruktning :lol:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

*fniser lattermildt og tenker tilbake på alle forsøkene i ørten kuldegrader i Kirkenes i fjor for å få litt liten hannhund til å rekke opp til litt stor tispe - inkludert parring i trapp, grave grøft til X'en og grave brøytekant til hannen*

  • Like 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Belgerpia

Men hvorfor går du ikke ut hvor Talli kan stå naturlig litt lavere enn han? Det er jo enklere for hundene også i forhold til underlag.

Noah sleit med å pare sin første tispe Wilma fordi hun var stor - Anne Grete måtte låne med seg dyret og når de bare fikk parkert seg sånn at hun stod i en helling med rompa opp og han ovenfor så gikk det strålende.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Men hvorfor går du ikke ut hvor Talli kan stå naturlig litt lavere enn han? Det er jo enklere for hundene også i forhold til underlag.

Jeg får lov til å ta i han, men han plasserer selv hvor Talli skal stå og dytter jeg i henne så stopper han. Holder jeg i Talli så går han sin vei.

Har prøvd både madrass på stuen, bygge opp med tepper og dytte noe under bena. Men han syns ikke det er aktuelt overhode, dytte han i rumpen derimot syns han er greit. :)

Men så lenge ting er på plass med sædavgang så tror jeg nok at det blir valper når jeg får de til å stå slik i 2-5 min. Før i dag så sto de slik til kulene hans begynnte forminske seg igjen. Så i teorien var han like lenge der inne som i ett heng.

Edit:

Og Enzo mener at slikt skal gjøres inne. Gubben ER sær :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
    • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
    • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
    • Jeg har en Dvergpuddel gutte valp som er 5 mnd. Han har siden han var ny hatt oppheng i sokker og biter og henger seg etter føttene dine så lenge d har sokker på. Hvordan få det til å slutte.    Å jokker på andre hunder under samvær ute, møtes på tur og får hilse og på alle størrelser og hunder i alle aldre. Hva gjør jeg? - helt fersk i hunde verden, ønsker kun seriøse svar😅😭
    • Er vel først fra fjerde generasjon at de potensielt kan stambokføres etter typegodkjenning?
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...