Gå til innhold
Hundesonen.no

Recommended Posts

Skrevet

Tenkte vi kunne dra opp en oppskriftside for årets julegodt :)

Jeg tenker å lage hjemmelaget julegodt til hele familien i år, så litt inspirasjon hadde vært kjekt å få...

Noen som f.eks har en god oppskrift på hjemmelagde karameller - og masse annet deilig julegodt? :D

Skrevet

Ta ei eller to eggekviter oppi ei bolle. Bland i 5 - 10 dropar peppermynteekstrakt. Bland så ut med melis til deigen er relativt fast (obs, det går med MYKJE melis, det held ikkje med ei pakke),og evt ei lita klype tragant som konserveringsmiddel. Rull desse til små kular, på storleik med klinkekular. Trykk ei mokkabønne ned på kvar kule. La stå og tørke i ca. 5 dagar. Namnam :) .

  • Like 1
Skrevet

Lavkarbogodis - disse er supergode: Myke karameller

Denne har jeg testet ut, den var knallgod og skal lages i store posjoner til jul:

2 dl. kokosmelk

5 ss sukrinmelis

50g delfiafett

- Smeltes på middels varme i en kjele. Ta kjelen av plata

1 eggehvite

1 ts tragant

-Vispes sammen til en fast geleklump

Ha eggehviteklumpen oppi melkeblandingen og bruk stavmixer til å blande dette helt glatt. ( Her nytter det ikke med ei sleiv altså)

Bland i:

150g kokos masse, rør kraftig med ei sleiv.

Dekk en form (min var 15x20cm) med plastfolie, og bre røra utover.

Settes i fryser en times tid.

Smelt ca 150g mørk sjokolade ( jeg brukte sukkerfritt), sammen med 20-30 g delfiafett.

Kokosmassen deles så i biter, dyppes i smelta sjokolade (brukte to gafler)

Settes på papirkledd plate og avkjøles.

Oppbevares kaldt i en tett boks.

Kan fryses.

---

Peanøttsjokolade:

100 gram mørk sjokolade (jeg bruker sjokolade fra Sukkerfri)

150 gram peanøttsmør (finhakket peanøtter kan også brukes)

50 gram meierismør

2 ss fløte

Sjokolade smeltes, peanøttsmøret røres inn, så tilsetter man smør (smeltet) og fløte.

Hell blandingen i en kledd form, la stå i kjøleskapet til halvstiv, ta ut og del opp i ruter, sett tilbake og la bli stiv.

Denne kan man variere masse med. Har brukt kokos i den også, i tillegg til en dæsj rom. Snadder!

----

Ellers ligger det masse gode oppskrifter ute på Lavkarbo.no sine julemenysider.

Skrevet

Karameller:

3,5 dl sukker

1/2 ss vaniljesukker

2 ss melange

2 dl fløte

dersom du vil ha sjokoladesmak: 1/2 dl kakao

Bland alt i en gryte, kok opp og rør hele tiden med trevisp. Kok lenge, til massen blir tjukk. Kle en

langpanne med bakepapir, hell i røren, og la det stivne. Skjær opp i passe store biter :D Nam!

Skrevet

Ja, jeg vet jo det, men sukkeret krystalliserer seg jo ikke når det kokes opp og smelter? Det har ihvertfall aldri jeg opplevd :)

Jeg trodde du lurte på hvorfor man brukte kremortartari når du spurte hvorfor. Så feil kan man visst ta :) Det står sukkertøy på wiki, men det var en gjenganger i oppskriftene jeg brukte.

Skrevet

Kransekakedeig som deles i biter og rulles til små pølser og så stekes i ovnen til de er sånn passe gyldne. Så smelter man kokesjokolade og dupper endene oppi før man legger til tørk.

Psykt godt og så enkelt at selv jeg både gidder og klarer det...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Vi hadde en elghund som stod og ulte ved døra hvis det var løpetisper innen en mils radius (satt på spissen), og en annen elghund som ikke brydde seg i det hele tatt, så det er nok i alle fall til en viss grad individbetinget. Ellers har jeg bare hatt relativt små hunder (6-8 kg), men det har kun vært tisper, og de har vært veldig enkle mtp. løpetid (lite blod, ikke noe særlig hormonpåvirking mentalt utover at det skal markeres hver 5. meter på tur). simira nevner livmorbetennelse, jeg vet ikke om det er mer vanlig på småraser, men min forrige hund fikk i alle fall det. Men skal man ikke drive med avl eller andre raserelaterte aktiviteter er det jo ikke verre enn at man kastrerer.
    • Hvordan er rasene hunden er blanding av? Og ikke minst foreldrene? Det er jo ulempen med blanding, det er vanskelig å gjøre grundig research, men foreldrene og evt. tidligere kull kan jo gi indikasjoner. Hvis det er bevisst blandingsavl så ville jeg uansett håpet at de ikke ville avlet på en hannhund som er slik, men samtidig så ville de da kanskje ikke avlet på blanding heller, om de var opptatte av genetikk. Jeg kan ikke veldig mye om miniatyrhunder, jeg har kjent et par hannhunder som var slik du beskriver, og et par som er helt greie. Når det er sagt er jo tispene også "kjent" for mer gneldring og innbilte svangerskap og livmorbetennelse, så man velger jo litt sine onder. 
    • Hei! Jeg er helt ny i liten-hund-verden. Har tidligere hatt springer spaniel, boxer og schæfer, men skal nå få en liten blandingsrase.  Jeg er så usikker på valget av hannhund eller tispe! Personlig har jeg ikke en sterk preferanse, har hatt to tisper og en hannhund, og heller nok kanskje mer mot hannhunder. Men jeg hører fra mange med små hunder at hanner kan være veldig vanskelig å få stuerene, at de markerer inne og at de er så stressa rundt løpetid i nabolaget feks at de står og uler ved døra osv. Dette er ikke noe jeg har vært borti med store raser, verken min egen eller venner sine (vært aktiv i NRH og NBF-miljø i 15 år, så vært borti en del forskjellige raser) i det hele tatt, så er det en typisk type atferd for små hunder, eller er det mer individbetinget? Vi legger så klart til rette for rotrening og passe aktivitetsnivå osv osv.  Hadde vært fint å høre noe annet enn skrekkhistorier om små hunder, for akkurat nå lener jeg veldig mot tispe.
    • Vi har hittil foret vår valp på 13 uker med fire måltider om dagen og har planer om å gå ned til tre måltider om dagen. Ved fire måltider ga vi frokost ca 07-07.30, lunsj 12, middag 16 og kveldsmat 19.30.  hvilke tidspunkter forer dere valpene deres og hva har fungert for dere?
    • Hei @Betan, min erfaring strekker seg fra 2002 da jeg fikk min første bull-hund. Min første ambull ble født i 2007 og jeg har hatt mange verv i det norske raseklubbens styre, nå sitter jeg i den svenske klubbens styre. Jeg har som oftest hunder i par og jeg er utdannet innefor atferd men også jobbet som hundetrener i mange år. Nå for tiden konkurerer jeg med min ambull-tispe. Vi er i kl 3 i RL f.eks og har flere sporprøver bak oss, tatt i Sverige. Så erfaringen strekker seg fra egne hunder til mange av norges og sveriges ambuller. Holder det?
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...