Gå til innhold
Hundesonen.no

Lavkarbo


Marthe
 Share

Recommended Posts

Jeg forstår jo at jeg må gjøre en livstilendring. Og det er jeg innstilt på, både for meg og gubben.. Og joda, jeg burde absolutt ut å rørt meg litt mer. Men slik kneene mine er nå, så tør jeg egentlig ikke mer enn det jeg må gå pga skole. Det er jo faktisk en del det da, samt hundene må jo få sitt ;) Så jeg sitter jo ikke på rævva heeele dagen :P

Jeg har jo telt til den store gullmeldalje hva jeg spiser og ikke spiser.. Nå er jeg lei, og da begynte jeg nesten å spise enda mindre, men ligger under 2000kcal om dagen. Liker ikke særlig brus, potetgull osv. fra før, så det blir naturlig nok ikke så mye karb i løpet av en dag alikevel. Likevel går jeg ikke ned.. Holder meg veldig stabil, og gjort det i mange år, og derfor lurer jeg på om jeg skulle ha fått vekk det lille ekstra.. Men klarer ikke å leve på under 1300 kcal i løpet av en dag..

Og jeg regner me at jeg må gi opp noe, og det gjør jeg lett.. Men synes det er litt vanskelig når jeg bor andre steder i helgene og spiser da mat andre lager.. Ikke bestandig like enkelt å komme med spesielle ting da ;)

Men skal sjekke ut fedon jeg ;) takk for tips =)

Kutter du ned karbo til ca 20 gram om dagen så kan du spise så mange kalorier du bare ønsker uten å røre deg noe mer enn det du beskriver (går jeg ut ifra). Men du må jo velge enten eller. Du får ikke alt servert i en pakke som passer deg perfekt, du må jobbe litt og gjøre noen offer på veien. Løsningene finnes, (også for middagsbesøk og alt det der) men det er du som i stor grad må tilpasse deg etter løsningene, ikke omvent.

Men igjen, det viktigste er at du finner noe du kan leve med på sikt, ikke let etter kortvarige dietter. Ellers blir det bare jo-jo og du ødelegger forbrenningen din.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 311
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Og da skjønner ikke jeg helt dette styret, jeg, for akkurat dette greier man vel med helt normalt kosthold også? Jeg tror de aller aller fleste hadde oppnådd de samme resultatene ved bare å droppe all

Det er mulig, men for min egen del (som jeg jo kun kan snakke for) så har det gjort en vesentlig forskjell å kutte ut brød, pasta, ris og poteter. Jeg har mye mer energi, er ikke oppblåst, og vekta gå

Jeg hopper masse innlegg, men tenkte bare å informere (mest TonjeM) om at kolesterolverdiene mine har gått ned fra ganske så høye til innenfor referanseområdene. Det med masse mettet fett i kosten og

Kutter du ned karbo til ca 20 gram om dagen så kan du spise så mange kalorier du bare ønsker uten å røre deg noe mer enn det du beskriver (går jeg ut ifra). Men du må jo velge enten eller. Du får ikke alt servert i en pakke som passer deg perfekt, du må jobbe litt og gjøre noen offer på veien. Løsningene finnes, (også for middagsbesøk og alt det der) men det er du som i stor grad må tilpasse deg etter løsningene, ikke omvent.

Men igjen, det viktigste er at du finner noe du kan leve med på sikt, ikke let etter kortvarige dietter. Ellers blir det bare jo-jo og du ødelegger forbrenningen din.

Jeg leter selvfølgelig ikke noen letvindt løsning, og er selvfølgelig innstilt å på å gjøre noen offer.. Leste bare i tråden at noen ble dårlig hvis de spiste litt sjokolade eller lignende, og så for meg at jeg det ble veldig hardt å holde med å ikke spise noen karb. Derfor jeg ble litt skeptisk og derav spørsmålene mine..

En annen ting jeg lurer på er om dette vil gå utover leveren på noen måte? Så det sto det også i et tidligere innlegg.. Har nå forbud ifra lege å spise paracet, samt alkohol, så dumt å gjøre noe som ting blir værre av.. Selvfølgelig må jeg snakke me lege om dette, men tenkte jeg skulle høre her hva dere viste ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Om du har helseproblemer så bør du definitivt høre med lege først, ikke ta medisinsk råd fra fremmede over internett sånn sett. Og ta blodprøver jevnlig for å sjekke leververdier.

Jeg blir dårlig om jeg spiser mye enkle karber ja. Men det tror jeg at jeg egentlig ble før også, men nå som kroppen fungerer så mye bedre kjenner jeg det også derfor mye mer. Insulinrush er ikke noe særlig deilig for noen vil jeg tro.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Om du har helseproblemer så bør du definitivt høre med lege først, ikke ta medisinsk råd fra fremmede over internett sånn sett. Og ta blodprøver jevnlig for å sjekke leververdier.

Jeg blir dårlig om jeg spiser mye enkle karber ja. Men det tror jeg at jeg egentlig ble før også, men nå som kroppen fungerer så mye bedre kjenner jeg det også derfor mye mer. Insulinrush er ikke noe særlig deilig for noen vil jeg tro.

Jeg skal selvfølgelig høre med lege først. Men hvis det er allmenviten innenfor lavkarbo-kretsen at dette går utover levra ell noe, så tenkte jeg å høre om noen av dere hadde noe info ;)

ahh da forstår jeg litt bedre hvorfor det var snakk på at noen ble dårlig etter feks sjokolade ;) Tusen takk for svar ;) Man får vel bare begynne litt forsiktig og prøve ;) Middagene er jo uansett sunnere enn mye annet der ute =)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Om du skal i ketose betyr det at kroppen selv må lage karbohydrater av fett. Denne prosessen foregår i leveren. Det er mulig det er en ekstra belastning for de med nedsatt leverfunksjon, det vet jeg ikke, men ketose i seg selv er en helt naturlig tilstand de fleste går ut og inn av uansett karboinntak.

Det finnes forresten sukkerfri sjokolade og Atkins bars for de (sjeldne :whistle: ) gangene det passer seg. Som sagt, det finnes løsninger på det meste. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Da er 4 uker på lavkarbo overstått, og kroppen kjennes fin :ahappy: Vekta rusler pent nedover og jeg får kommentarer på det av de fleste, og det er jo selvfølgelig veldig hyggelig :D Det går veldig lett å finne på mat i farta, så lenge jeg har rømme, fløte eller kokosfløte i hus. Men jeg gidder ikke å bake så ofte, så tar gjerne Fiberrik solsikke til lunsj med et lass pålegg på. Har også blitt flinkere til å putte litt i munnen jevnlig, enten det nå er en bit salami, en osteskive eller annet. Ny Line --> :banana:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

12,9 pr 100? Det spørs jo helt hvor manlegger seg på lavkarbospekteret det. Men jeg synes å huske at det er dyrt da jeg så det i butikken, og et slikt type brød er veldig enkelt å lage selv til en brøkdel av prisen.

Så flott, Line! Banandans it is! :banana:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har vært på kurs i dag, og der ble det servert lunsj. Jeg hadde desverre ikke tid til å gå på butikken og kjøpe en salat eller noe istedenfor, og dermed ble det karb - masse karb... Baguette med diverse pålegg på. Heldigvis var baguetten av den grove typen, men det merkes nå gitt. Jeg brøt av mesteparten av brødet og kastet, men alikevel kjenner jeg at kroppen får et annet sug. Blir ikke like mett, blir raskere sulten igjen, og føler meg mindre vel enn normalt. Det verste er likevel suget etter flere karbohydrater nå - pasta, ris, pottis.... Må få i meg noe skikkelig mat kjenner jeg...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Men må man egentlig øke fettmengden i maten veldig mye for å kunne gå på lavkarbo? Jeg tenker på å kutte ut en del av karboene jeg spiser. "Problemet" er jo at jeg er veggis, og da er kanskje ikke det det letteste, og blir kanskje en noe ensformig og kjedelig kost? Jeg spiser melkeprodukter, men ikke egg. Jeg tåler ikke store mengder fett i maten, da blir jeg dårlig, og det er av samme grunn jeg har kuttet kjøttet (jeg blir dårlig av det også). Jeg er også glutenallergiker (ikke cølliaki, hos meg slår det ut på smerter i ledd). Ikke tåler jeg bønner heller, annet enn grønne bønner, som asparges og brekkbønner (jeg reagerer på sausen de evt ligger i også, uten at jeg spiser selve bønnene), spirer tåler jeg heller ikke. :rolleyes2: Men jeg tåler heldigvis nøtter av alle typer.

Blir det en vanskelig og håpløs jobb for meg å gå på lavkarbo egentlig? Nå er mat ganske vanskelig og håpløst fra før av, så jeg er vant til det. Men jeg vil liksom ikke sitte å tygge på et salatblad bare heller. :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Men må man egentlig øke fettmengden i maten veldig mye for å kunne gå på lavkarbo?

Helt enkelt, ja. Om du kutter karbohydrater må du tilføre kroppen annen form for energi og siden proteiner er en dårlig kilde til energi, så står du igjen med fett. Fett har andre heldige effekter også, det har jeg skrevet om endel av allerede i tråden.

Om det fungerer for deg eller ikke må du finne ut av selv. Sett deg ned og se på hva du tåler og ikke, hvilke fettkilder du kan få i deg (melkeprodukter, ost, oljer, nøtter, avocado, kokosolje ect?) og hvor mye karber du kan kutte. Det finnes masse muligheter der, helt sikkert, jeg vet av laktoseintolerante lavkarbovegetarianere liksom, men da er man på et nivå de færreste av oss trives på. Det blir mange offer, man må nesten være litt nerd eller bli direkte syk av karbo for å klare det på sikt.

Du sier du blir dårlig av mye fett i maten, men det kan være kombinasjonen mye fett og mye karbo. At du fungerer på mye karbo, lite fett, eller lite karbo mye fett. Men om du ikke tåler mye fett så er nok ikke lavkarbo noe for deg. Da kommer du bare til å sulte kroppen din, du vil bli slapp og dårlig og det vil ødelegge forbrenningen din.

Fin artikkel, Jeanette. :) Svenskene ligger langt foran oss her.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vedr dette med å tåle fett - gubben min tålte ikke fett før - ethvert tilløp til fet mat måtte kombineres med mye alkohol for at han ikke skulle få intens kvalme og tilbringe resten av døgnet på do. Idag har han dog spist egg&bacon til lunsj - ingen bieffekt i det hele tatt - ikke antydning til kvalme en gang. I det hele tatt har ikke gubben vært kvalm en eneste gang etter å ha lagt om til lavkarbo. Så jeg tror som Mari, det er noe med kombien av karbohydrater og fett som kanskje ikke går bra, eller at fettforbrenning fremfor karbohydrat-forbrenning innebærer nettopp at fett tåles.

Nå sliter gubben allikevel med mye karbohydrat-savn.. så her en kveld "sprakk" han og tok en is (vi hadde fryseren full da vi la om kostholdet), spiste isen mens han så på nyhetene. Så reiste han seg for å gå ut - og oppdaget at han var helt skjelven og svimmel, måtte bare sette seg ned - skikkelig insulinrush som slo han helt ut.. en svært overbevisende demo må jeg si.

Men selv så sliter jeg litt :hmm: Hadde det veldig bra de første 2 ukene, men nå sliter jeg med energimangel simpelthen - tungt å gå tur, eier ikke krefter liksom. Det likner overhode ikke på lavt blodsukker pga for mye insulin, er mer en gjennomgående utmattethet fremfor svimmelhet og skjelving. Så jeg lurer på om det er den kjipe kroppen min som motsetter seg å gi fra seg energi.. Men men, håper det går over! Nå skal jeg bake lavkarbobrød - skikkelige saker - bare 4 g karbo pr 100 g!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

mhmmmm - sellerirot :heart:

idag prøvde vi å lage fløtegratinerte sellerirot - guri malla å godt.Så kan slenge ut oppskriften :D

500 gram sellerirot (var litt i overkant til 2 personer - vi er stappa :lol: )

Ost (vi brukte jarlsberg)

Olje

2 dl fløte

Krydder

Hvitløk

Salt,pepper og evt chilipulver

Rensket selleriroten og skjærte den i passe skiver, ostehøvelen ble alt for tynne skiver med. Så skjærte vi masse skiver med ost.

Finhakket hvitløk.

Så tok vi litt olje i bunn av forma, la lag med sellerirot, så strødde over hvitløk, salt, pepper og chilipulver, så et lag med ost, olje, sellerirot,krydder etc. Siste laget var bare Ost så helte vi over 2 dl fløte og vann. Men det viste seg at vannet trengte vi ikke for det ble bare igjen i forma. Evt ta bare litt vann. Så stekte vi den i 40 minutters tid +- hvor tykk den er på 200 grader.

Var kjempegodt :D

IMG223.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gosj så lyst jeg har på potetgull, popcorn, cheese doodles, sjokkis, smågodt osv osv osv :frantics: Nesten så jeg vurderer en planlagt sprekk snart - nesten...

*Gå og finne noen nøtter og en smakebit mørk sjokolade...*

Kjøp noen Atkins bars til slike dager. Chocolate Decadence har de på Rema, men Peanut Buttercups (iherb) er nok min favoritt. BIlligst på iherb.com.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Michellus

Har vært i en nedgangsperiode nå. Var blakk i noen uker så vi måtte henge oss på spisevanene til pappa for å overleve *dramatisk*. Så det betydde rett og slett tilbake til karbohelvete og alt som fulgte med det.. Sambis ble skikkelig skuffa da han innså at det var karbisene som gjorde han dårlig i magen (true story bro) og vil tilbake fort som f. Det vil forresten jeg også da jeg ikke har følt meg bedre på innsiden før i mitt liv! Dessuten er det god og fet mat og jeg raste ned i vekt den første uka selv med glipper i form av brus.

Nå som pengene tusler inn på kontoen straks skal vi tilbake igjen så fort som mulig. Så har jeg også fått en lavkarbokokebok som skal utnyttes på det groveste. Det jeg liker best med den er at det er et slags kart over hvilke matvarer som er lavkarbo og hvilke som ikke er det. DET liker jeg :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi er vi vår 4. uke her.. gubben sliter - han kjaser fælt om skolebrød, fersk loff og pommes frites..

For egen del synes jeg imidlertid det er strålende. Men tenkte jeg kunne ta et par oppskrifter (knasgode greier..)

Musli

1 dl solsikkekjerner

1/2 dl sesamfrø

1/2 dl gresskar kjerner

1 dl grovhakkede mandler

1 dl grovhakkede valnøtter

1 dl kokosmasse

2 ss kokosolje

1 ss kakao (har så langt ikke hatt det, så har laget uten)

1 ss kanel (+ingefær gir veldig god smak)

Ha frø&hakkede nøtter i langpanne i ovn i 150 grader i 20 min. rør av og til

Ha i bolle etterpå og rør inn kokosolje (den smelter av det varme)

Ha i kanel,kakao etc

Hvis blandingen virker fuktig skal man tilleggstørke det i ovnen. Det har jeg prøvd men det hadde ikke et spøtt virkning. Så jeg har det i kjøleskap. Muslien sammen med vaniljekesam + tyrkisk yoghurt er rene desserten!

Muslien kan brukes til å lage en slags "sjokolade/energybar (som det egentlig heter)

1 dl kokosolje

2 ts sukrinmelis

1/2 ts vaniljepulver

2 1/2 dl musli

en klype knust havsalt (det smakte pyton synes jeg, så det har jeg droppet)

Varm kokosolje og rør inn sukrin og vanilje pulver

Kjør muslien i en blender slik at den blir litt finere men ikke mel (har ikke blender jeg men det funker uten også)

Legg bakepapir i en form (og størrelsen på den formen er et kjempeproblem.. har ingenting passe stort eller passe lite jeg så det blir litt rare barer), hell i blandingen og sett formen i fryseren i 15 min

Etterpå del opp i passe biter (vanskelig sak dette, de knekekr som bare det..)

Glasur (ikke nødvendig fant jeg ut, de er gode uten samt at jeg får visst vondt i hode av mørk sjokolade så det har jeg droppet)

50 g mørk sjokolade med minst 70 % kakao

2 ss kokosolje

1 ss sukrinmelis

1 ss kremfløte

1. smelt sjokolade og kokosolje i gryte

2. rør inn melis og fløte

3. pøs over barene og sett i kjøleskap til det har stivnet

Så da har man lavkarbo-godteri også!

Det er vanvittig mye god lav-karbo mat altså!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hurraaaaa, er det lavkarbotråd her også :banana: . Jeg har gått på lavkarbo siden mai, og har fått et nytt liv. Jeg går aldri tilbake. Jeg er mett når jeg har spist for første gang i mitt liv tror jeg (jeg ble helt på gråten første gangen det skjedde, jeg visste ikke at det gikk an), jeg får puste ordentlig (jeg har hatt tett nese aldri så lenge viste det seg), jeg er MYE bedre i stoffskiftet, jeg er mer opplagt, har mindre smerter i ledd, har nesten ikke eksem lenger og sist men slett ikke minst: det viste seg at det bor et (relativt) hyggelig menneske uten ekstreme humørsvingninger der inne. Mannen min kommer til å gripe inn hvis jeg skulle true med å falle av vannvogna for å si det sånn :D .

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Nei, en slik statistikk finnes ikke. Vi kjenner til titalls antall hunder som er avlivet, noen bare for bagateller og andre uten bevis, vi vet siden vi har fulgt med i sakene hva som lå til grunn og hvordan de endte. Ifølgje Martinsen har alle som har klaga på avlivingsvedtak sidan 2014 fått avslag. Det finst ingen nasjonale tal for kor mange hundar som blir avliva kvart år. Berit visste ingenting då hunden vart avliva Quercus og Nala De siste fire årene har politiet sørget for at 77 hunder er blitt avlivet på bakgrunn av den nye hundeloven. Fra 2014 til 2018   Det har ikke blitt bedre etter den nye hundeloven kom i 2021 - 2022 for politi og rettsvesen som selv mangler kompetanse på hunder og hundeatferd bruker bare klipp og lim fra tidligere vedtak og domsavgjørelser. Dette er bare så trist både for hundene og deres eiere og jeg lurer på hvor mange saker vi ikke har hørt om enda. Noen av sakene er tilfeldig at vi fikk høre om og det var dette som var bakgrunn for å spørre her på forumet.                
    • Utallige? Hvor mange hunder har blitt avlivet i Norge etter anmeldelser de siste 10 årene? Jeg antar det finnes klar statistikk på dette?
    • "Vi" er to uavhengige personer, se brevet jeg linket til for våre fulle navn, som selv ikke har hatt noen hendelser med egne hunder eller hunder jeg har hatt for trening før omplassering. Vi har kun fulgt sakene fra sidelinjen, for min del fra rundt 2010, og har gjennomgått vedtak og dokumentasjoner vi har fått fra hundeierne. Jeg skulle virkelig ønske at det var slik som du tror, men sånn er det dessverre ikke. Det er derfor vi har valgt å engasjere oss for bak dette finner man utallige døde hunder og ruinerte hundeeiere som har mistet alt de eide hvor de prøvde å redde livet til hunden sin som betydde alt for dem, men alene har de ikke hatt en sjanse mot maktapparatet som overkjørte dem på en skremmende kynisk og ulovlig måte. Hvis du har Facebook, jeg er ikke der, så er det en gruppe Hund hjelper hund hvor flere av sakene er omtalt. En hund Tonic som var i bånd hvor en unge kom løpende og tråkket ham på poten, Tonic glefset og det ble et rift i buksa til gutten, Tonic ble avlivet. Luna sitter på kennel nå hvor eier kjemper i retten, en nabo påsto Luna lagde et lite blåmerke på ham, men det finnes ingen bevis. En annen hund, Rex i bånd som forsvarte seg selv mot en løs hund som bet den, begge hundene ble skadet, men Rex ble avlivet fordi han var størst. Huskyen Luk, også i bånd, slåss med en annen hannhund og der ble Luk avlivet fordi politiet trodde en husky er større enn en tervueren. Sistnevnte hendelse har jeg beskrevet i en kommentar under dette innlegget publisert i avisa Nordlys. Saken om Milo beskrives i selve innlegget og i brevet til justisministeren. I denne videoen er Luk, Luna og Milo.
    • Hvem er "vi" i denne saken? Det har vært flere avlivingssaker de siste årene, og mange som kjemper mot. Enkelte av sakene har virket ganske urimelige, men uten å ha førstehåndskjennskap til situasjonen og saksbehandlingen så er det vanskelig å si hva som er riktig. Politiet har rutiner for dette, og jeg vil tro at det langt oftere er tilfelle at slike saker blir henlagt, enn at en hund avlives. Både på grunn av kapasitet, bevissituasjon og fakta. En avliving foretas ikke normalt etter vurdering av en enkelt saksbehandler og om de har en god eller dårlig dag. Politiet har hundekyndige folk der minst to ulike vurderer en hund før et slikt vedtak. Jeg er sikker på at noen som kjenner systemet bedre enn meg kan beskrive prosessen fra anmeldelse til potensiell avliving av hund. Likevel er politiet også mennesker med ulike meninger og motivasjoner og systemet kan svikte.  Jeg har vært på forumet her en del år nå, og kan ikke huske at noen her har fått hunden sin avlivet etter anmeldelse, selv om noen har vært borti uheldige tilfeller med bitt. Men flere av sakene som har vært i media har selvfølgelig vært diskutert her også.
    • Jeg ønsker å høre om hundeeiere her på forumet har opplevd å få sin hund avlivet etter uhell hvor saken ble anmeldt til politiet? Uansett, dette er viktig informasjon om du ikke har opplevd det - enda. Vi har fulgt en del slike saker over mange år og er sjokkerte over hvor små hendelser som skal til, et lite rift i et klesplagg eller et lite blåmerke, hunden blir omtrent alltid dømt til døden selv om den har opptrådt helt normalt i gitte situasjoner. Gjengangeren i sakene er at politi og rettsvesen helt uten kompetanse på hund bryter hundeloven, forvaltningsloven og dyrevelferdsloven for å gå til slike drastiske skritt. Nå har vi sett så mye urett er blitt begått at vi har valgt å skrive brev til justisministeren, der har vi tatt for oss den siste saken hvor hunden Milo skal avlives selv om han sto fastbundet i et bånd på ca. en meter og uten fluktmulighet bet han en unge. Det finnes sprikende forklaringer på hendelsen, men felles for de to vitnene som ble avhørt er at hundens handlinger ikke kan betegnes som uprovosert, og det var ikke flere bitt eller skadeomfang som oppfyller kravet til betydelig skade. Andre tiltak skal da etter loven prøves først, men politiet går rett til avliving som de nesten helt uten unntak gjør uansett foranledning og skadeomfang. Et fåtall, kan telles på en hånd, har hatt flaks og truffet en menneskelig saksbehandler eller noen som kan litt om normal hundeatferd, men sånn skal det ikke være at hundens liv avgjøres av hvilket politidistrikt som får saken. Brev til Justis- og beredskapsminister Astri Aas-Hansen ligger her: Vi krever at politi og rettsvesen følger loven Vil du forebygge at din hund blir neste offer for offentlig maktmisbruk anbefales det på det sterkeste å underskrive brevet. Alle kan være uheldige og neste gang er det kanskje deg og din hund det gjelder, men da er ingen der som vil kunne gjøre noe for dette er siste mulighet for å få stanset denne praksisen. Alt annet er prøvd.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...