Gå til innhold
Hundesonen.no

Lavkarbo


Marthe
 Share

Recommended Posts

Jeg forstår jo at jeg må gjøre en livstilendring. Og det er jeg innstilt på, både for meg og gubben.. Og joda, jeg burde absolutt ut å rørt meg litt mer. Men slik kneene mine er nå, så tør jeg egentlig ikke mer enn det jeg må gå pga skole. Det er jo faktisk en del det da, samt hundene må jo få sitt ;) Så jeg sitter jo ikke på rævva heeele dagen :P

Jeg har jo telt til den store gullmeldalje hva jeg spiser og ikke spiser.. Nå er jeg lei, og da begynte jeg nesten å spise enda mindre, men ligger under 2000kcal om dagen. Liker ikke særlig brus, potetgull osv. fra før, så det blir naturlig nok ikke så mye karb i løpet av en dag alikevel. Likevel går jeg ikke ned.. Holder meg veldig stabil, og gjort det i mange år, og derfor lurer jeg på om jeg skulle ha fått vekk det lille ekstra.. Men klarer ikke å leve på under 1300 kcal i løpet av en dag..

Og jeg regner me at jeg må gi opp noe, og det gjør jeg lett.. Men synes det er litt vanskelig når jeg bor andre steder i helgene og spiser da mat andre lager.. Ikke bestandig like enkelt å komme med spesielle ting da ;)

Men skal sjekke ut fedon jeg ;) takk for tips =)

Kutter du ned karbo til ca 20 gram om dagen så kan du spise så mange kalorier du bare ønsker uten å røre deg noe mer enn det du beskriver (går jeg ut ifra). Men du må jo velge enten eller. Du får ikke alt servert i en pakke som passer deg perfekt, du må jobbe litt og gjøre noen offer på veien. Løsningene finnes, (også for middagsbesøk og alt det der) men det er du som i stor grad må tilpasse deg etter løsningene, ikke omvent.

Men igjen, det viktigste er at du finner noe du kan leve med på sikt, ikke let etter kortvarige dietter. Ellers blir det bare jo-jo og du ødelegger forbrenningen din.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 311
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Og da skjønner ikke jeg helt dette styret, jeg, for akkurat dette greier man vel med helt normalt kosthold også? Jeg tror de aller aller fleste hadde oppnådd de samme resultatene ved bare å droppe all

Det er mulig, men for min egen del (som jeg jo kun kan snakke for) så har det gjort en vesentlig forskjell å kutte ut brød, pasta, ris og poteter. Jeg har mye mer energi, er ikke oppblåst, og vekta gå

Jeg hopper masse innlegg, men tenkte bare å informere (mest TonjeM) om at kolesterolverdiene mine har gått ned fra ganske så høye til innenfor referanseområdene. Det med masse mettet fett i kosten og

Kutter du ned karbo til ca 20 gram om dagen så kan du spise så mange kalorier du bare ønsker uten å røre deg noe mer enn det du beskriver (går jeg ut ifra). Men du må jo velge enten eller. Du får ikke alt servert i en pakke som passer deg perfekt, du må jobbe litt og gjøre noen offer på veien. Løsningene finnes, (også for middagsbesøk og alt det der) men det er du som i stor grad må tilpasse deg etter løsningene, ikke omvent.

Men igjen, det viktigste er at du finner noe du kan leve med på sikt, ikke let etter kortvarige dietter. Ellers blir det bare jo-jo og du ødelegger forbrenningen din.

Jeg leter selvfølgelig ikke noen letvindt løsning, og er selvfølgelig innstilt å på å gjøre noen offer.. Leste bare i tråden at noen ble dårlig hvis de spiste litt sjokolade eller lignende, og så for meg at jeg det ble veldig hardt å holde med å ikke spise noen karb. Derfor jeg ble litt skeptisk og derav spørsmålene mine..

En annen ting jeg lurer på er om dette vil gå utover leveren på noen måte? Så det sto det også i et tidligere innlegg.. Har nå forbud ifra lege å spise paracet, samt alkohol, så dumt å gjøre noe som ting blir værre av.. Selvfølgelig må jeg snakke me lege om dette, men tenkte jeg skulle høre her hva dere viste ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Om du har helseproblemer så bør du definitivt høre med lege først, ikke ta medisinsk råd fra fremmede over internett sånn sett. Og ta blodprøver jevnlig for å sjekke leververdier.

Jeg blir dårlig om jeg spiser mye enkle karber ja. Men det tror jeg at jeg egentlig ble før også, men nå som kroppen fungerer så mye bedre kjenner jeg det også derfor mye mer. Insulinrush er ikke noe særlig deilig for noen vil jeg tro.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Om du har helseproblemer så bør du definitivt høre med lege først, ikke ta medisinsk råd fra fremmede over internett sånn sett. Og ta blodprøver jevnlig for å sjekke leververdier.

Jeg blir dårlig om jeg spiser mye enkle karber ja. Men det tror jeg at jeg egentlig ble før også, men nå som kroppen fungerer så mye bedre kjenner jeg det også derfor mye mer. Insulinrush er ikke noe særlig deilig for noen vil jeg tro.

Jeg skal selvfølgelig høre med lege først. Men hvis det er allmenviten innenfor lavkarbo-kretsen at dette går utover levra ell noe, så tenkte jeg å høre om noen av dere hadde noe info ;)

ahh da forstår jeg litt bedre hvorfor det var snakk på at noen ble dårlig etter feks sjokolade ;) Tusen takk for svar ;) Man får vel bare begynne litt forsiktig og prøve ;) Middagene er jo uansett sunnere enn mye annet der ute =)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Om du skal i ketose betyr det at kroppen selv må lage karbohydrater av fett. Denne prosessen foregår i leveren. Det er mulig det er en ekstra belastning for de med nedsatt leverfunksjon, det vet jeg ikke, men ketose i seg selv er en helt naturlig tilstand de fleste går ut og inn av uansett karboinntak.

Det finnes forresten sukkerfri sjokolade og Atkins bars for de (sjeldne :whistle: ) gangene det passer seg. Som sagt, det finnes løsninger på det meste. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Da er 4 uker på lavkarbo overstått, og kroppen kjennes fin :ahappy: Vekta rusler pent nedover og jeg får kommentarer på det av de fleste, og det er jo selvfølgelig veldig hyggelig :D Det går veldig lett å finne på mat i farta, så lenge jeg har rømme, fløte eller kokosfløte i hus. Men jeg gidder ikke å bake så ofte, så tar gjerne Fiberrik solsikke til lunsj med et lass pålegg på. Har også blitt flinkere til å putte litt i munnen jevnlig, enten det nå er en bit salami, en osteskive eller annet. Ny Line --> :banana:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

12,9 pr 100? Det spørs jo helt hvor manlegger seg på lavkarbospekteret det. Men jeg synes å huske at det er dyrt da jeg så det i butikken, og et slikt type brød er veldig enkelt å lage selv til en brøkdel av prisen.

Så flott, Line! Banandans it is! :banana:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har vært på kurs i dag, og der ble det servert lunsj. Jeg hadde desverre ikke tid til å gå på butikken og kjøpe en salat eller noe istedenfor, og dermed ble det karb - masse karb... Baguette med diverse pålegg på. Heldigvis var baguetten av den grove typen, men det merkes nå gitt. Jeg brøt av mesteparten av brødet og kastet, men alikevel kjenner jeg at kroppen får et annet sug. Blir ikke like mett, blir raskere sulten igjen, og føler meg mindre vel enn normalt. Det verste er likevel suget etter flere karbohydrater nå - pasta, ris, pottis.... Må få i meg noe skikkelig mat kjenner jeg...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Men må man egentlig øke fettmengden i maten veldig mye for å kunne gå på lavkarbo? Jeg tenker på å kutte ut en del av karboene jeg spiser. "Problemet" er jo at jeg er veggis, og da er kanskje ikke det det letteste, og blir kanskje en noe ensformig og kjedelig kost? Jeg spiser melkeprodukter, men ikke egg. Jeg tåler ikke store mengder fett i maten, da blir jeg dårlig, og det er av samme grunn jeg har kuttet kjøttet (jeg blir dårlig av det også). Jeg er også glutenallergiker (ikke cølliaki, hos meg slår det ut på smerter i ledd). Ikke tåler jeg bønner heller, annet enn grønne bønner, som asparges og brekkbønner (jeg reagerer på sausen de evt ligger i også, uten at jeg spiser selve bønnene), spirer tåler jeg heller ikke. :rolleyes2: Men jeg tåler heldigvis nøtter av alle typer.

Blir det en vanskelig og håpløs jobb for meg å gå på lavkarbo egentlig? Nå er mat ganske vanskelig og håpløst fra før av, så jeg er vant til det. Men jeg vil liksom ikke sitte å tygge på et salatblad bare heller. :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Men må man egentlig øke fettmengden i maten veldig mye for å kunne gå på lavkarbo?

Helt enkelt, ja. Om du kutter karbohydrater må du tilføre kroppen annen form for energi og siden proteiner er en dårlig kilde til energi, så står du igjen med fett. Fett har andre heldige effekter også, det har jeg skrevet om endel av allerede i tråden.

Om det fungerer for deg eller ikke må du finne ut av selv. Sett deg ned og se på hva du tåler og ikke, hvilke fettkilder du kan få i deg (melkeprodukter, ost, oljer, nøtter, avocado, kokosolje ect?) og hvor mye karber du kan kutte. Det finnes masse muligheter der, helt sikkert, jeg vet av laktoseintolerante lavkarbovegetarianere liksom, men da er man på et nivå de færreste av oss trives på. Det blir mange offer, man må nesten være litt nerd eller bli direkte syk av karbo for å klare det på sikt.

Du sier du blir dårlig av mye fett i maten, men det kan være kombinasjonen mye fett og mye karbo. At du fungerer på mye karbo, lite fett, eller lite karbo mye fett. Men om du ikke tåler mye fett så er nok ikke lavkarbo noe for deg. Da kommer du bare til å sulte kroppen din, du vil bli slapp og dårlig og det vil ødelegge forbrenningen din.

Fin artikkel, Jeanette. :) Svenskene ligger langt foran oss her.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vedr dette med å tåle fett - gubben min tålte ikke fett før - ethvert tilløp til fet mat måtte kombineres med mye alkohol for at han ikke skulle få intens kvalme og tilbringe resten av døgnet på do. Idag har han dog spist egg&bacon til lunsj - ingen bieffekt i det hele tatt - ikke antydning til kvalme en gang. I det hele tatt har ikke gubben vært kvalm en eneste gang etter å ha lagt om til lavkarbo. Så jeg tror som Mari, det er noe med kombien av karbohydrater og fett som kanskje ikke går bra, eller at fettforbrenning fremfor karbohydrat-forbrenning innebærer nettopp at fett tåles.

Nå sliter gubben allikevel med mye karbohydrat-savn.. så her en kveld "sprakk" han og tok en is (vi hadde fryseren full da vi la om kostholdet), spiste isen mens han så på nyhetene. Så reiste han seg for å gå ut - og oppdaget at han var helt skjelven og svimmel, måtte bare sette seg ned - skikkelig insulinrush som slo han helt ut.. en svært overbevisende demo må jeg si.

Men selv så sliter jeg litt :hmm: Hadde det veldig bra de første 2 ukene, men nå sliter jeg med energimangel simpelthen - tungt å gå tur, eier ikke krefter liksom. Det likner overhode ikke på lavt blodsukker pga for mye insulin, er mer en gjennomgående utmattethet fremfor svimmelhet og skjelving. Så jeg lurer på om det er den kjipe kroppen min som motsetter seg å gi fra seg energi.. Men men, håper det går over! Nå skal jeg bake lavkarbobrød - skikkelige saker - bare 4 g karbo pr 100 g!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

mhmmmm - sellerirot :heart:

idag prøvde vi å lage fløtegratinerte sellerirot - guri malla å godt.Så kan slenge ut oppskriften :D

500 gram sellerirot (var litt i overkant til 2 personer - vi er stappa :lol: )

Ost (vi brukte jarlsberg)

Olje

2 dl fløte

Krydder

Hvitløk

Salt,pepper og evt chilipulver

Rensket selleriroten og skjærte den i passe skiver, ostehøvelen ble alt for tynne skiver med. Så skjærte vi masse skiver med ost.

Finhakket hvitløk.

Så tok vi litt olje i bunn av forma, la lag med sellerirot, så strødde over hvitløk, salt, pepper og chilipulver, så et lag med ost, olje, sellerirot,krydder etc. Siste laget var bare Ost så helte vi over 2 dl fløte og vann. Men det viste seg at vannet trengte vi ikke for det ble bare igjen i forma. Evt ta bare litt vann. Så stekte vi den i 40 minutters tid +- hvor tykk den er på 200 grader.

Var kjempegodt :D

IMG223.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gosj så lyst jeg har på potetgull, popcorn, cheese doodles, sjokkis, smågodt osv osv osv :frantics: Nesten så jeg vurderer en planlagt sprekk snart - nesten...

*Gå og finne noen nøtter og en smakebit mørk sjokolade...*

Kjøp noen Atkins bars til slike dager. Chocolate Decadence har de på Rema, men Peanut Buttercups (iherb) er nok min favoritt. BIlligst på iherb.com.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Michellus

Har vært i en nedgangsperiode nå. Var blakk i noen uker så vi måtte henge oss på spisevanene til pappa for å overleve *dramatisk*. Så det betydde rett og slett tilbake til karbohelvete og alt som fulgte med det.. Sambis ble skikkelig skuffa da han innså at det var karbisene som gjorde han dårlig i magen (true story bro) og vil tilbake fort som f. Det vil forresten jeg også da jeg ikke har følt meg bedre på innsiden før i mitt liv! Dessuten er det god og fet mat og jeg raste ned i vekt den første uka selv med glipper i form av brus.

Nå som pengene tusler inn på kontoen straks skal vi tilbake igjen så fort som mulig. Så har jeg også fått en lavkarbokokebok som skal utnyttes på det groveste. Det jeg liker best med den er at det er et slags kart over hvilke matvarer som er lavkarbo og hvilke som ikke er det. DET liker jeg :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi er vi vår 4. uke her.. gubben sliter - han kjaser fælt om skolebrød, fersk loff og pommes frites..

For egen del synes jeg imidlertid det er strålende. Men tenkte jeg kunne ta et par oppskrifter (knasgode greier..)

Musli

1 dl solsikkekjerner

1/2 dl sesamfrø

1/2 dl gresskar kjerner

1 dl grovhakkede mandler

1 dl grovhakkede valnøtter

1 dl kokosmasse

2 ss kokosolje

1 ss kakao (har så langt ikke hatt det, så har laget uten)

1 ss kanel (+ingefær gir veldig god smak)

Ha frø&hakkede nøtter i langpanne i ovn i 150 grader i 20 min. rør av og til

Ha i bolle etterpå og rør inn kokosolje (den smelter av det varme)

Ha i kanel,kakao etc

Hvis blandingen virker fuktig skal man tilleggstørke det i ovnen. Det har jeg prøvd men det hadde ikke et spøtt virkning. Så jeg har det i kjøleskap. Muslien sammen med vaniljekesam + tyrkisk yoghurt er rene desserten!

Muslien kan brukes til å lage en slags "sjokolade/energybar (som det egentlig heter)

1 dl kokosolje

2 ts sukrinmelis

1/2 ts vaniljepulver

2 1/2 dl musli

en klype knust havsalt (det smakte pyton synes jeg, så det har jeg droppet)

Varm kokosolje og rør inn sukrin og vanilje pulver

Kjør muslien i en blender slik at den blir litt finere men ikke mel (har ikke blender jeg men det funker uten også)

Legg bakepapir i en form (og størrelsen på den formen er et kjempeproblem.. har ingenting passe stort eller passe lite jeg så det blir litt rare barer), hell i blandingen og sett formen i fryseren i 15 min

Etterpå del opp i passe biter (vanskelig sak dette, de knekekr som bare det..)

Glasur (ikke nødvendig fant jeg ut, de er gode uten samt at jeg får visst vondt i hode av mørk sjokolade så det har jeg droppet)

50 g mørk sjokolade med minst 70 % kakao

2 ss kokosolje

1 ss sukrinmelis

1 ss kremfløte

1. smelt sjokolade og kokosolje i gryte

2. rør inn melis og fløte

3. pøs over barene og sett i kjøleskap til det har stivnet

Så da har man lavkarbo-godteri også!

Det er vanvittig mye god lav-karbo mat altså!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hurraaaaa, er det lavkarbotråd her også :banana: . Jeg har gått på lavkarbo siden mai, og har fått et nytt liv. Jeg går aldri tilbake. Jeg er mett når jeg har spist for første gang i mitt liv tror jeg (jeg ble helt på gråten første gangen det skjedde, jeg visste ikke at det gikk an), jeg får puste ordentlig (jeg har hatt tett nese aldri så lenge viste det seg), jeg er MYE bedre i stoffskiftet, jeg er mer opplagt, har mindre smerter i ledd, har nesten ikke eksem lenger og sist men slett ikke minst: det viste seg at det bor et (relativt) hyggelig menneske uten ekstreme humørsvingninger der inne. Mannen min kommer til å gripe inn hvis jeg skulle true med å falle av vannvogna for å si det sånn :D .

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • For det første høres det ut for meg som du trenger litt hjelp med båndtreningen. Er det noe kurs å finne i nærheten? Ihvertfall anbefaler jeg deg å søke opp tråder om båndtrening her på forumet. Hvis du har holdt på å snudd retning i evigheter ser det ikke ut til å fungere, og du må gjøre noe annerledes. En ting kan jobbe med inne er kontakt, og det å få hunden til å følge med på deg. Si kontaktord når du står foran hunden - gi godbit så fort hunden ser på deg,gjenta dette fem ganger. Ta et par-tre slike økter i løpet av dagen, beveg deg etterhvert litt lengre unna. Så kan du si "fot" og bruke enten godbiten eller håndtarget om du har det, til å få hunden til å følge ved siden av deg et par meter. Når dette sitter godt inne, kan du bruke det for å få inn hunden og holde seg ved deg litt ute. Generelt vil jeg heller anbefale å bruke en sele og langline og la hunden bevege seg slik den vil, og heller trene korte økter med kort bånd i løpet av turen. Da kan du gå uforstyrret til nærmeste grøntområdet eller parkeringsplass, og trene slik som beskrevet over. Det er ikke et mål at hunden skal gå fot hele turen, men at du kan få ham inn til deg og under kontroll ved behov, og forhåpentligvis sjekke inn med deg underveis på turen.  Antitrekkbånd er vanligvis ikke det samme som struphalsbånd, og jeg vil si at det er bare en positiv ting om folk bruker det ved behov. Men det vil ikke lære hunden å gå pent i bånd, det må du gjøre ved siden av. Hvis trekkingen er et stort problem går det an å bruke grime når du ikke vil trene på båndtreningen eller bruke langline.  Det finnes også seler med feste foran (noen "vanlige" seler har feste på ryggen og foran i tillegg, så det er enkelt å flytte mellom"), slik at hunden blir snudd mot deg når den trekker. Igjen må dette brukes sammen med trening, men det gjør det litt lettere. Ellers ville jeg ikke brydd meg så mye om hva andre tenker og mener så lenge du gjør det som er best for hunden. Lykke til!
    • Er redd noen skal tro jeg er slem med han. Har en på ett år og som fortsatt drar i begynnelsen av dagens første tur. Dermed må jeg snu rundt mye og få han til og fokusere på meg. Overhørte naboen si jeg hadde antidra bånd på hunden til andre og det syntes jeg var skikkelig ubehagelig. Jeg bytter til kort bånd vist han drar i stede får og gå rundt med langline så jeg får mer kontakt bare. Ikke noe anti dra bånd ( vet ikke hva det er men går ut i fra hun mener strammehalsbånd noe han ikke bruker men han bruker halsbånd vist han skal gå der det er vann får han elsker og bade så slepper jeg at lykta på selen skal bli ødelagt. Kan ikke akuratt trene på dette inne og jeg må trene han på det. 
    • Usikker på om massiv fremgang i hverdagslydighet skyldes endring av metode, økt mental modenhet med mer impulskontroll, "varmen" (ikke veldig), eller en kombinasjon, men vi koser oss. Ikke en lyd på verken bussen, Posten eller Felleskjøpet i dag. Ble helt rørt av hvor flink han var til å sitte pent og pyntelig og vente uten labber på disken eller konsert. Å manøvrere pent mellom hyller med leker og tygg og snacks var deilig nok. Måtte nesten klype meg i armen da han bare var lydig ved disken også, begge steder. Det kom noen raptusbyks da vi nærmet oss hjemme igjen, men kjapt under kontroll med cue på en øvelse og en leke, og da det i neste øyeblikk kom et helt heat av saftige skinker i kondomdress på hjul -  bakfra - bare en meter fra oss, så satt han bare pent og pyntelig og så på de fly forbi uten impulser til å jage etter for å bite noen i rumpa. Amazing!  Godgutten 🥰
    • Eurasier er en selvstendig rase, og den krever en del aktivisering, på sine premisser. De har også hatt en del svakheter mentalt. Dette med usikkerhet er i høy grad genetisk, så det er viktig å gjøre god research på oppdrettere og linjer. God sosialisering er selvfølgelig også viktig, men eurasier er ikke en utpreget sosial rase. Når det gjelder "gneldring" så er det svært få hunder som gneldrer uten mål og mening så lenge de får den aktiviteten de trenger. Men noen raser er avlet for å vokte eller varsle, og de vil naturlig nok bjeffe når de opplever forstyrrelser, og terskelen der kan variere. Mange små hunder er avlet for å varsle, mens jeg kommer ikke på så mange store hunder (type str eurasier) som er kjent for å "gneldre". Noen spisshunder, som lapphundene, islandsk fårehund mm. kan bjeffe en del i arbeid og når de blir ivrige. Eurasier er forøvrig også en spisshund og ikke nødvendigvis helt stille. Om det er en rase som passer deg eller ikke er vanskelig å si, siden du ikke sier noe annet enn at du bor i leilighet. Skal du ha hund til tur og kos? Vil du gå kurs, og evt. drive med hundesport? Er det viktig at den går overens med andre hunder? Lett å trene/ha løs?  Hvor mye tid vil du bruke på pelsstell og støvsuging? Anbefaler å lese litt her, andre innlegg fra samme bruker på forumet, som har hatt en eurasier med sine utfordringer, men også kommet veldig langt med ham:   
    • Vurderer eurasier som neste hund, og ønsker å høre fra alle som har om både positive sider og utfordringer, anbefaling/fraråding av rasen. Hannhund eller tispe? Tisper er jo mindre, men da må en ta med løpetid og humørsvingninger med det etc. Hannhunder er kanskje mer stabil i humøret? Men samtidig større og mer 'territorielle? Er jo pluss og minus på begge sider. Bur idag I leilighet, liker og gå turer, men har ikke behov for en høyaktiv rase, ønsker heller ikke ha så liten da de har en tendens til og være gneldrete. Og lest og hørt at Eurasier er ganske stille på det punktet. Selv om de lager lyd selfølgelig, det er naturlig, men ønsker ikke sånn typisk gneldring.  Men blir jo litt usikker når en leser at de kan bli veldig skeptisk/nervøs til andre, en vil jo ikke 'feile' med hunden en skal få, ønsker jo velge riktig da det skal fungere i  mange år fremover. Kommer alltid tilbake til Eurasier da, falt litt for de, men har aldri hatt den type rase før. Har hatt labrador blanding, og spaniel før og de er jo litt mer førerorienterte.  Er det sånn at en må trene sosialisering i typ '3 til 4' timer hver dag eller holder det med 'minutter' noen dager,  det vil jo variere dager da man må jobbe etc sef. Blir jo sef mer enn noen minutter, men håper dere skjønner hva eg mener🙈 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...