Gå til innhold
Hundesonen.no

Bakterier i V&H


edlitam

Recommended Posts

Jeg hadde en kunde innom butikken forrige dagen som var veldig forskrekket over at vi solgte Vom og hundemat. Hun hadde hørt fra vetrinæren sin at foret var farlig fordi det kom så mye bakterier i det når det ble tint. Ernæringsmessig mente vetrinæren at det ikke var ille i det hele tatt. Dette er første kunden som nevner det, men jeg tenkte om det faktisk stemmer. Nå er det ikke snakk om å pølsen ligge på kjøkkenbenken over en lengre periode men la de ligge i kjøleskapet i to dager eller noe :icon_confused:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvor mye bakterier som kommer TIL avhenger jo av opptining og oppbevaring, er det i lufttett boks er det omtrent ikke noe. Og ja, det inneholder bakterier i seg selv, so what? Bakterier er naturlig, til dels sunt og ingenting å bli hysterisk for. Svekkede individer kan selvsagt bli dårlige av råtten mat, men ikke av naturlig mengde bakterier som den er vant til. De aller fleste mennesker har mer bakterier av den farlige typen i nese og svelg, samt under fingernegler enn man finner i rått kjøtt, enten det er frosset eller har stått i kjøleskap i 4 dager...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest lijenta

og mennesket som eier hunden og oppvevaring av pølsa her er det mange hvisatte om atte. Men både dyr og mennesker kan bli dårlige av bakterier bare det er rett bakterie og mange nok. Selv om jeg vet det så kommer jeg til å fortsette å fore på V&H på hundene

Lenke til kommentar
Del på andre sider

hunden hadde visstnok blitt ekstremt dårlig av å spise en slik pølse, det kan nok ha mer med hunden å gjøre enn pølsen kanskje :)

Hunder som ikke er vant til annet enn tørrfôr, ikke middagsrester engang kan bli "steinsjuke" av et måltid rått. De spyr, har diare og hele sulamitten. Det har veldig lite med bakterier å gjøre, det er bare magen som ikke er vant til noe nytt.

Samme gjelder enkelte råfôrede hunder, de kan bli skikkelig magesjuke av et måltid tørrfôr (mer sjeldent, råfôrede hunder har som regel jernmage om de ikke har sensitivitetsproblemer).

Så om damen skulle dukke opp igjen, eller noen andre skulle bekymre seg for bakteriene, så vet du hva du skal svare :) Er de fortsatt i tvil, ja da kan de jo gi maten frossen, nix tilførte bakterier.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hunder som ikke er vant til annet enn tørrfôr, ikke middagsrester engang kan bli "steinsjuke" av et måltid rått. De spyr, har diare og hele sulamitten. Det har veldig lite med bakterier å gjøre, det er bare magen som ikke er vant til noe nytt.

Det kan jeg skrive under på. Jeg begynte med vom og hundemat på mine 3 cavalierer for noen år siden, på to av de gikk det fint, men den 3 ble forferdelig dårlig. Det gikk greit etterhvert, men det gikk tregt å venne henne på det. I begynnelsen kunne hun ikke få mer enn en t skje om dagen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er ikke så lang holdbarhetstid, så hvis noen gir gammelt kjøtt er det masse bakterier i det, og man kan bli dårlig i magen. Rått kjøtt må behandles riktig. Jeg tar heller opp mindre mat og oftere, og har det max 2-3 dager i kjøleskapet.

Og noen blir dårlig i tilveninngsperioden som noen sier her. Jeg begynte direkte med 100% rått og ingen av mine ble noe dårlige. Så ble positivt overrasket.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

V&H bør vel behandlast som vanlig rått kjøtt? Sidan det er det det er? ;) Og som med

all anna forbytte bør en vel ikkje gi magen sjokk av å gå rett over til noko nytt...

..ellers er det vel ikkje noko nytt at veterinæra som ofte selger "sitt" tørrformerke ikkje vil

gå god for vom;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

V&H bør vel behandlast som vanlig rått kjøtt? Sidan det er det det er? ;) Og som med

all anna forbytte bør en vel ikkje gi magen sjokk av å gå rett over til noko nytt...

..ellers er det vel ikkje noko nytt at veterinæra som ofte selger "sitt" tørrformerke ikkje vil

gå god for vom;)

Nei, det bør ikke behandles - det kan gies rått, eller frossent (men det er jo rått da). :) I all hovedsak skal hunder kun ha rå ting, og de takler rå ting bedre enn behandlete ting. (Se nedenfor.)

Jeg gidder ikke å bytte gradvis, og mine hunder har aldri problemer med fôrbytter. For ja, det hender jeg går tom, og da tar vi fra tørrfôrsekken vi vant for snart et år siden og som har stått åpen siden da! :lol: At hunder ikke tåler ting, er en myte som dyrleger og fôrprodusenter har skapt. Hunder BLIR sensitive av å spise kun behandlet mat (tørrfôr) og ensidig kost (kun tørrfôr), og DERFOR må de få gradvise fôrbytter, og DERFOR tåler de ikke ubehandlete ting så godt. Er det motsatt; at hunden er vant til rått og ubehandlet, tåler de derimot vanligvis alt mulig. :) Inkludert bakterier og litt for gammel mat.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg byttet til vom og hundemat i går. Våknet av brekningslyder i 6 tiden i dag, men kom bare opp litt gult slim. Kastet opp da vi sto opp i 12 tiden og, eller brakk seg da, kom ingenting opp. På tur bæsjet han EN gang, han som bæsjer 3-4 ganger :blink: så jeg er veldig spent på hvordan ting blir når han har vendt seg til det altså :D

Jeg kommer til å kjøpe 5 kg pølser, tine dem litt så jeg får skjært i riktige porsjoner, også fryse ned igjen, for å ta opp en dagsrasjon hver dag.

Hva slags olje bør jeg tilsette for at bæsjen ikke skal bli for hard? (Ble litt ot)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest lijenta

For å sikre at det ikke blir for tregt i avføringen så har jeg bare gitt vanlig olje jeg har i huset har da stort sett gått i soyaolje her og det virker da som det ahr holdt. Det er da på en hund som er plaget med treg mage. Den andre hunden får bare v&H og har ikke treg mage.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, det er bakterier i rått kjøtt.. Big surprise :P Men tviler på at det er no værre enn en grisehale som har ligget til mørning nedgravd i blomsterbeddet til mutter i et par uker :P

Her i huset går det meste i bikkja (bortsett fra ting som er farlig da, sjokolade, druer, rosiner o.l) og hun er så og si aldri dårlig (bank i bordet) :)

Bikkjer er jo hovedsaklig i stand til å spise nesten hva det skal være, og de er jo i stor grad åtselsetere fra naturens side, så det og kun stappe i de tørrfor mener nå jeg er like feil som enkelte mener det er å stappe i de andre ting.. :P

Jeg synes i hvertfall det er veldig greit å ha en hund som ikke blir sjuk av å få en kjøttstrime fra grillen en sommerdag, eller å nesten dø av en tørr kjeks fra ungene i huset :) (satt på spissen selvsagt :) )

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg byttet til vom og hundemat i går. Våknet av brekningslyder i 6 tiden i dag, men kom bare opp litt gult slim. Kastet opp da vi sto opp i 12 tiden og, eller brakk seg da, kom ingenting opp. På tur bæsjet han EN gang, han som bæsjer 3-4 ganger :blink: så jeg er veldig spent på hvordan ting blir når han har vendt seg til det altså :D

Jeg kommer til å kjøpe 5 kg pølser, tine dem litt så jeg får skjært i riktige porsjoner, også fryse ned igjen, for å ta opp en dagsrasjon hver dag.

Hva slags olje bør jeg tilsette for at bæsjen ikke skal bli for hard? (Ble litt ot)

Hvis du tiner fôret og fryser det igjen, må du være forberedt på at det endrer utseende og struktur. Ernæringsmessig har det ikke noe å si, men grunnen til at opptint kjøtt ikke skal fryses igjen er at proteinene derved omformes til en grøtet masse.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvis du tiner fôret og fryser det igjen, må du være forberedt på at det endrer utseende og struktur. Ernæringsmessig har det ikke noe å si, men grunnen til at opptint kjøtt ikke skal fryses igjen er at proteinene derved omformes til en grøtet masse.

Men å halvtine en blokk eller en pølse for oppdeling og refrysing er ikke noe problem, så lenge de ikke tiner helt har jeg aldri opplevd at de har skiftet utseende eller struktur.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg byttet til vom og hundemat i går. Våknet av brekningslyder i 6 tiden i dag, men kom bare opp litt gult slim. Kastet opp da vi sto opp i 12 tiden og, eller brakk seg da, kom ingenting opp. På tur bæsjet han EN gang, han som bæsjer 3-4 ganger :blink: så jeg er veldig spent på hvordan ting blir når han har vendt seg til det altså :D

Jeg kommer til å kjøpe 5 kg pølser, tine dem litt så jeg får skjært i riktige porsjoner, også fryse ned igjen, for å ta opp en dagsrasjon hver dag.

Hva slags olje bør jeg tilsette for at bæsjen ikke skal bli for hard? (Ble litt ot)

Her i huset funker det best med en brødskive i løpet av dagen :) Har prøvd fiber og kli i maten, men da ville hun ikke spise, for det ble ekkelt :P

Så nå får hun enten litt brød ved sidenav, eller en neve eller to med tørrfor i løpet av dagen :)

Mengde tørrfor eller brød regner jeg med at man abre må teste seg frem til :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nei, det bør ikke behandles - det kan gies rått, eller frossent (men det er jo rått da). :) I all hovedsak skal hunder kun ha rå ting, og de takler rå ting bedre enn behandlete ting. (Se nedenfor.)

Jeg gidder ikke å bytte gradvis, og mine hunder har aldri problemer med fôrbytter. For ja, det hender jeg går tom, og da tar vi fra tørrfôrsekken vi vant for snart et år siden og som har stått åpen siden da! :lol: At hunder ikke tåler ting, er en myte som dyrleger og fôrprodusenter har skapt. Hunder BLIR sensitive av å spise kun behandlet mat (tørrfôr) og ensidig kost (kun tørrfôr), og DERFOR må de få gradvise fôrbytter, og DERFOR tåler de ikke ubehandlete ting så godt. Er det motsatt; at hunden er vant til rått og ubehandlet, tåler de derimot vanligvis alt mulig. :) Inkludert bakterier og litt for gammel mat.

Det var da voldsomt;) Når eg skreiv behandle, så betyr det å oppbevare kjøttet rett. Behandle betyr nødvendigvis ikkje å videreforedle:p Er fullstendig klar over at det skal forast rått iom at eg bruka det sjøl...

Og dei fleste hunda er blitt "sensitive" og då er det faktisk lurt å gå over til vom gradvis.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Gråtass

Nå MÅ ikke hundene spise V&H for å ikke være sensitive i magen. Alle mine hunder får tørrfor og jeg har med ett unntak aldri foret med noe annet som fullkost. Men de får matrester om jeg har, pålegg som har gått ut på dato, melkeprodukter, både rå og varmebehandlede bein, krydret mat og gammel frysemat. Jeg har hunder med punktlærsmage, de tåler det meste.

Bakterier er det jo i all mat og over alt elelrs, noen er "snille" og noen gjør oss syke, de fleste normale hunder over spestadiet tåler jo de aller fleste bakteriene som finnes. De aller fleste kan også spise fordervet mat med små utslag som løs mage, litt kvalme, men ikke direkte syke. Det er ikke nødvendigvis en fordel å beskytte hunder mot bakterier heller..

Jeg har heller aldri som Huldra noen overgang på for, de får det jeg har enkelt og greit. Jeg har tilgang på masse forskjellige typer for (samme produsent) så det blandes om hverandre. Jeg tror mye av allergier og intoleranser på både hunder og folk er problemer vi skaper oss selv.

Edit: la til et avsnitt

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvis du tiner fôret og fryser det igjen, må du være forberedt på at det endrer utseende og struktur. Ernæringsmessig har det ikke noe å si, men grunnen til at opptint kjøtt ikke skal fryses igjen er at proteinene derved omformes til en grøtet masse.

Ah, takk for heads up :) Tenker ikke å tine det helt egentlig, bare slik at jeg kan dele det opp litt lettere. Gjør ikke noe om jeg må bruke litt krefter, men orker ikke sage meg igjennom dypfryste pølser :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Med denne innstillingen kommer du til å få mange overraskelser i hundeholdet ditt i årene som kommer:) 
    • Tenker at du først og fremst må stikke fingeren i jorda å innse hva slags gener valpen din har. Alle disse tre rasene har grunnleggende mye jaktinstinkt. Alt beror seg ikke på at du er flink til å trene hunden din i valpestadiet. Om du har valp etter foreldredyr/linjer med mye stress og lite impulskontroll har du mildt sagt en jobb foran deg Jeg hadde aldri, ALDRI stolt på min amerikanske bulldog alene rundt små dyr eller katter. Det ville høyst sannsynlig blitt blodbad. Ikke fordi han var slem, ond eller dårlig trent. Men fordi han hadde ett voldsomt jaktinstinkt. Jo før du innser at det mest sannsynlig kan være tilfelle med din hund og, dess bedre er det. Tilrettelegg for minimalt med triggere for hunden din og å holde dyra skilt når du ikke hjemme eller kan følge godt med på interaksjonen mellom dem er mitt beste tips til deg. Pluss, trene på impulskontroll og konsentrasjon. Atferden på hunden din kommer garantert til å forandre seg når den går igjennom de forskjellige kjønnsmodningsfasene - kanskje spesielt dersom du har hannhund.  Fortsett å trene gjennom hele livet til hunden din så minimerer du sjansen for at noe går galt. 
    • Jeg meldte en bekymring til mattilsynet i sommer. Hadde masse bevis på at dyrene ikke hadde det bra, hadde samtaler på telefon, SMS, mailkorrespondanse med saksbehandler fra Mattilsynet, pluss jeg lagde egen googledisk-folder med bilder og videoer av forholdene som hun/de fra Mattilsynet hadde fri tilgang til. Jeg vet også at Mattilsynet var der i hvert fall en gang på befaring. Det endte i at eieren fortsatt har dyrene, noe jeg syntes er heeelt hårreisende.  Hundene hadde tak over hodet, tilgang til mat og vann - så da var det ikke skjellig grunn til omplassering. På tross av at de konstant sto ute, sloss så blodet sprutet og ikke ble møkka for... Nå har jeg flytta, men da jeg fortsatt bodde i området stod det to voksne pluss fire/fem valper i samme hundegård. Alle utenom den ene var forholdsvis store driv- og jakthunder på rundt 25/30 kilo. Tror også at Mattilsynet har sykt mye å gjøre, med lite ressurser til å gjennomføre alt, at de kun har mulighet til å befare bekymringer der dyr er døende eller har veldig, veldig kummerlige livsforhold. Det du beskriver er selvfølgelig helt ******, men trolig ikke nok til at Mattilsynet kommer til gjøre noe.. Dessverre.
    • Som jeg nevnte så er alle rasene i blandingen kjente for å ha sterkt jaktinstinkt. Noe av denne kunnskapen kommer for min del fra Linn som har hatt ambull i mange år, og vi kjenner begge både oppdrettere og aktive hundesportsfolk med alle disse rasene og er aktive i sine respektive raseklubber. Det betyr ikke at det er umulig, men definitivt en langt større utfordring enn om du hadde kjøpt en labrador eller en cocker spaniel. Og det synes jeg oppdretter burde visst om med en slik kombinasjon, men tiltroen min til oppdrettere som blander slike raser er heller ikke veldig stor.  Det er jo uansett bra om det går fint, og så lenge man er bevisst på hva slags hund man har så er det bedre.
    • Hvor har du det fra??? Mage hunder blir feilaktig kalt for kattedrepere, uten at det er noe hold i det. Ja, hundene våre, uansett rase, har jaktinstinkt i større eller mindre grad, men at ambull er så mye verre enn mange andre hunder, har jeg vanskelig for å tro.  Nå kan jeg uansett fortelle at det gjøres store fremskritt her i huset. Hunden har lært seg å sitte når kattene passerer, og han viser en mye lavere interesse for de nå enn i begynnelsen. Han kan fint ligge rolig i ene enden av sofaen og en av kattene ligger i den andre delen uten at de gjør noe stort nummer av hverandre. Så jeg syns vi er på rett vei 🙂
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...