Gå til innhold
Hundesonen.no

Bakterier i V&H


edlitam

Recommended Posts

Jeg hadde en kunde innom butikken forrige dagen som var veldig forskrekket over at vi solgte Vom og hundemat. Hun hadde hørt fra vetrinæren sin at foret var farlig fordi det kom så mye bakterier i det når det ble tint. Ernæringsmessig mente vetrinæren at det ikke var ille i det hele tatt. Dette er første kunden som nevner det, men jeg tenkte om det faktisk stemmer. Nå er det ikke snakk om å pølsen ligge på kjøkkenbenken over en lengre periode men la de ligge i kjøleskapet i to dager eller noe :icon_confused:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvor mye bakterier som kommer TIL avhenger jo av opptining og oppbevaring, er det i lufttett boks er det omtrent ikke noe. Og ja, det inneholder bakterier i seg selv, so what? Bakterier er naturlig, til dels sunt og ingenting å bli hysterisk for. Svekkede individer kan selvsagt bli dårlige av råtten mat, men ikke av naturlig mengde bakterier som den er vant til. De aller fleste mennesker har mer bakterier av den farlige typen i nese og svelg, samt under fingernegler enn man finner i rått kjøtt, enten det er frosset eller har stått i kjøleskap i 4 dager...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest lijenta

og mennesket som eier hunden og oppvevaring av pølsa her er det mange hvisatte om atte. Men både dyr og mennesker kan bli dårlige av bakterier bare det er rett bakterie og mange nok. Selv om jeg vet det så kommer jeg til å fortsette å fore på V&H på hundene

Lenke til kommentar
Del på andre sider

hunden hadde visstnok blitt ekstremt dårlig av å spise en slik pølse, det kan nok ha mer med hunden å gjøre enn pølsen kanskje :)

Hunder som ikke er vant til annet enn tørrfôr, ikke middagsrester engang kan bli "steinsjuke" av et måltid rått. De spyr, har diare og hele sulamitten. Det har veldig lite med bakterier å gjøre, det er bare magen som ikke er vant til noe nytt.

Samme gjelder enkelte råfôrede hunder, de kan bli skikkelig magesjuke av et måltid tørrfôr (mer sjeldent, råfôrede hunder har som regel jernmage om de ikke har sensitivitetsproblemer).

Så om damen skulle dukke opp igjen, eller noen andre skulle bekymre seg for bakteriene, så vet du hva du skal svare :) Er de fortsatt i tvil, ja da kan de jo gi maten frossen, nix tilførte bakterier.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hunder som ikke er vant til annet enn tørrfôr, ikke middagsrester engang kan bli "steinsjuke" av et måltid rått. De spyr, har diare og hele sulamitten. Det har veldig lite med bakterier å gjøre, det er bare magen som ikke er vant til noe nytt.

Det kan jeg skrive under på. Jeg begynte med vom og hundemat på mine 3 cavalierer for noen år siden, på to av de gikk det fint, men den 3 ble forferdelig dårlig. Det gikk greit etterhvert, men det gikk tregt å venne henne på det. I begynnelsen kunne hun ikke få mer enn en t skje om dagen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er ikke så lang holdbarhetstid, så hvis noen gir gammelt kjøtt er det masse bakterier i det, og man kan bli dårlig i magen. Rått kjøtt må behandles riktig. Jeg tar heller opp mindre mat og oftere, og har det max 2-3 dager i kjøleskapet.

Og noen blir dårlig i tilveninngsperioden som noen sier her. Jeg begynte direkte med 100% rått og ingen av mine ble noe dårlige. Så ble positivt overrasket.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

V&H bør vel behandlast som vanlig rått kjøtt? Sidan det er det det er? ;) Og som med

all anna forbytte bør en vel ikkje gi magen sjokk av å gå rett over til noko nytt...

..ellers er det vel ikkje noko nytt at veterinæra som ofte selger "sitt" tørrformerke ikkje vil

gå god for vom;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

V&H bør vel behandlast som vanlig rått kjøtt? Sidan det er det det er? ;) Og som med

all anna forbytte bør en vel ikkje gi magen sjokk av å gå rett over til noko nytt...

..ellers er det vel ikkje noko nytt at veterinæra som ofte selger "sitt" tørrformerke ikkje vil

gå god for vom;)

Nei, det bør ikke behandles - det kan gies rått, eller frossent (men det er jo rått da). :) I all hovedsak skal hunder kun ha rå ting, og de takler rå ting bedre enn behandlete ting. (Se nedenfor.)

Jeg gidder ikke å bytte gradvis, og mine hunder har aldri problemer med fôrbytter. For ja, det hender jeg går tom, og da tar vi fra tørrfôrsekken vi vant for snart et år siden og som har stått åpen siden da! :lol: At hunder ikke tåler ting, er en myte som dyrleger og fôrprodusenter har skapt. Hunder BLIR sensitive av å spise kun behandlet mat (tørrfôr) og ensidig kost (kun tørrfôr), og DERFOR må de få gradvise fôrbytter, og DERFOR tåler de ikke ubehandlete ting så godt. Er det motsatt; at hunden er vant til rått og ubehandlet, tåler de derimot vanligvis alt mulig. :) Inkludert bakterier og litt for gammel mat.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg byttet til vom og hundemat i går. Våknet av brekningslyder i 6 tiden i dag, men kom bare opp litt gult slim. Kastet opp da vi sto opp i 12 tiden og, eller brakk seg da, kom ingenting opp. På tur bæsjet han EN gang, han som bæsjer 3-4 ganger :blink: så jeg er veldig spent på hvordan ting blir når han har vendt seg til det altså :D

Jeg kommer til å kjøpe 5 kg pølser, tine dem litt så jeg får skjært i riktige porsjoner, også fryse ned igjen, for å ta opp en dagsrasjon hver dag.

Hva slags olje bør jeg tilsette for at bæsjen ikke skal bli for hard? (Ble litt ot)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest lijenta

For å sikre at det ikke blir for tregt i avføringen så har jeg bare gitt vanlig olje jeg har i huset har da stort sett gått i soyaolje her og det virker da som det ahr holdt. Det er da på en hund som er plaget med treg mage. Den andre hunden får bare v&H og har ikke treg mage.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, det er bakterier i rått kjøtt.. Big surprise :P Men tviler på at det er no værre enn en grisehale som har ligget til mørning nedgravd i blomsterbeddet til mutter i et par uker :P

Her i huset går det meste i bikkja (bortsett fra ting som er farlig da, sjokolade, druer, rosiner o.l) og hun er så og si aldri dårlig (bank i bordet) :)

Bikkjer er jo hovedsaklig i stand til å spise nesten hva det skal være, og de er jo i stor grad åtselsetere fra naturens side, så det og kun stappe i de tørrfor mener nå jeg er like feil som enkelte mener det er å stappe i de andre ting.. :P

Jeg synes i hvertfall det er veldig greit å ha en hund som ikke blir sjuk av å få en kjøttstrime fra grillen en sommerdag, eller å nesten dø av en tørr kjeks fra ungene i huset :) (satt på spissen selvsagt :) )

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg byttet til vom og hundemat i går. Våknet av brekningslyder i 6 tiden i dag, men kom bare opp litt gult slim. Kastet opp da vi sto opp i 12 tiden og, eller brakk seg da, kom ingenting opp. På tur bæsjet han EN gang, han som bæsjer 3-4 ganger :blink: så jeg er veldig spent på hvordan ting blir når han har vendt seg til det altså :D

Jeg kommer til å kjøpe 5 kg pølser, tine dem litt så jeg får skjært i riktige porsjoner, også fryse ned igjen, for å ta opp en dagsrasjon hver dag.

Hva slags olje bør jeg tilsette for at bæsjen ikke skal bli for hard? (Ble litt ot)

Hvis du tiner fôret og fryser det igjen, må du være forberedt på at det endrer utseende og struktur. Ernæringsmessig har det ikke noe å si, men grunnen til at opptint kjøtt ikke skal fryses igjen er at proteinene derved omformes til en grøtet masse.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvis du tiner fôret og fryser det igjen, må du være forberedt på at det endrer utseende og struktur. Ernæringsmessig har det ikke noe å si, men grunnen til at opptint kjøtt ikke skal fryses igjen er at proteinene derved omformes til en grøtet masse.

Men å halvtine en blokk eller en pølse for oppdeling og refrysing er ikke noe problem, så lenge de ikke tiner helt har jeg aldri opplevd at de har skiftet utseende eller struktur.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg byttet til vom og hundemat i går. Våknet av brekningslyder i 6 tiden i dag, men kom bare opp litt gult slim. Kastet opp da vi sto opp i 12 tiden og, eller brakk seg da, kom ingenting opp. På tur bæsjet han EN gang, han som bæsjer 3-4 ganger :blink: så jeg er veldig spent på hvordan ting blir når han har vendt seg til det altså :D

Jeg kommer til å kjøpe 5 kg pølser, tine dem litt så jeg får skjært i riktige porsjoner, også fryse ned igjen, for å ta opp en dagsrasjon hver dag.

Hva slags olje bør jeg tilsette for at bæsjen ikke skal bli for hard? (Ble litt ot)

Her i huset funker det best med en brødskive i løpet av dagen :) Har prøvd fiber og kli i maten, men da ville hun ikke spise, for det ble ekkelt :P

Så nå får hun enten litt brød ved sidenav, eller en neve eller to med tørrfor i løpet av dagen :)

Mengde tørrfor eller brød regner jeg med at man abre må teste seg frem til :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nei, det bør ikke behandles - det kan gies rått, eller frossent (men det er jo rått da). :) I all hovedsak skal hunder kun ha rå ting, og de takler rå ting bedre enn behandlete ting. (Se nedenfor.)

Jeg gidder ikke å bytte gradvis, og mine hunder har aldri problemer med fôrbytter. For ja, det hender jeg går tom, og da tar vi fra tørrfôrsekken vi vant for snart et år siden og som har stått åpen siden da! :lol: At hunder ikke tåler ting, er en myte som dyrleger og fôrprodusenter har skapt. Hunder BLIR sensitive av å spise kun behandlet mat (tørrfôr) og ensidig kost (kun tørrfôr), og DERFOR må de få gradvise fôrbytter, og DERFOR tåler de ikke ubehandlete ting så godt. Er det motsatt; at hunden er vant til rått og ubehandlet, tåler de derimot vanligvis alt mulig. :) Inkludert bakterier og litt for gammel mat.

Det var da voldsomt;) Når eg skreiv behandle, så betyr det å oppbevare kjøttet rett. Behandle betyr nødvendigvis ikkje å videreforedle:p Er fullstendig klar over at det skal forast rått iom at eg bruka det sjøl...

Og dei fleste hunda er blitt "sensitive" og då er det faktisk lurt å gå over til vom gradvis.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Gråtass

Nå MÅ ikke hundene spise V&H for å ikke være sensitive i magen. Alle mine hunder får tørrfor og jeg har med ett unntak aldri foret med noe annet som fullkost. Men de får matrester om jeg har, pålegg som har gått ut på dato, melkeprodukter, både rå og varmebehandlede bein, krydret mat og gammel frysemat. Jeg har hunder med punktlærsmage, de tåler det meste.

Bakterier er det jo i all mat og over alt elelrs, noen er "snille" og noen gjør oss syke, de fleste normale hunder over spestadiet tåler jo de aller fleste bakteriene som finnes. De aller fleste kan også spise fordervet mat med små utslag som løs mage, litt kvalme, men ikke direkte syke. Det er ikke nødvendigvis en fordel å beskytte hunder mot bakterier heller..

Jeg har heller aldri som Huldra noen overgang på for, de får det jeg har enkelt og greit. Jeg har tilgang på masse forskjellige typer for (samme produsent) så det blandes om hverandre. Jeg tror mye av allergier og intoleranser på både hunder og folk er problemer vi skaper oss selv.

Edit: la til et avsnitt

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvis du tiner fôret og fryser det igjen, må du være forberedt på at det endrer utseende og struktur. Ernæringsmessig har det ikke noe å si, men grunnen til at opptint kjøtt ikke skal fryses igjen er at proteinene derved omformes til en grøtet masse.

Ah, takk for heads up :) Tenker ikke å tine det helt egentlig, bare slik at jeg kan dele det opp litt lettere. Gjør ikke noe om jeg må bruke litt krefter, men orker ikke sage meg igjennom dypfryste pølser :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • https://www.spleis.no/project/445754 Jeg har null venner å minimalt med familie så jeg har ingen nettverk så håper på at dere kan være så snille å hjelpe meg å dele. Forventer ingenting og setter ekstremt stor pris på all hjelp vi får ❤️ Bucky kom inn i livet mitt som en liten sjarmør med et stort hjerte. Han er min bestevenn, min lille baby og midtpunktet i livet mitt. Han har gitt meg utallige smil, trøstet meg når livet har vært tøft og spredd mye glede til alle han møter Etter jeg kom hjem fra operasjon på Jack (andre hunden min) på tirsdag så jeg at Bucky ikke var i form å det var rett inn på dyresykehuset med han. Viste seg at han hadde svulst med veske i buken. Etter en rekke prøver og bilder så kom de frem til at han har kreft i leveren. Jeg tokk da valget i å prøve å gi han en kjanse da han fortsatt har mye livsglede igjen. Han ble operert på torsdag og de fikk ut hele kreften. Han mener at det er den possitive typen men vi vet ikke mer før prøvene kommer tilbake om 3-5 uker. Han så heller ikke tegn til noe flere kuler men vi må ta ct om noen uker/måneder igjen for å se om det er flere inni leveren. Men så langt så virker alt bra å jeg får kanskje hente han hjem i morgen ❤️ På tlf i sta så nevnte veterinæren at regningen er nå på nærmere 90 000kr (ink ligge over til mandag). Jeg har igjen ca 50 000kr på forsikringen i tillegg til noe på buffer konto men det er ikke nokk da jeg måtte ha en operasjon på Jack som blir delvis dekket og har måtte ut med en del penger i sommer da hvitevarer røyk og måtte spyle tett rør osv.. Så har valgt å prøve å spørre om hjelp selv om jeg syns det er flaut å ikke liker å spørre om hjelp..  Har over lengre tid prøvd å selge det jeg eier på finn uten hell så tviler på at jeg plutselig får solgt noe mer der nå, skal prøve å male bilder å selge men sliter mye med kronisk migrene utmattelse depresjon osv.. så vet ikke hvor mye jeg får til der. plukker også sopp på bestilling men var helt tørka ut når jeg skulle inn å se på onsdag så max uflaks. Har også valgt å kutte ut behandlinger,legetimer og medisiner fremover for å ta vare på Bucky å få betalt ned det jeg evt må ta opp i lån  
    • Det er masse ekle planter der ute. I områder med f.eks. borree (urt), hundegress eller boress (også gress) er det høyst sannsynlig noe plantemateriale som sitter fast i svelget. De nevnte gressartene har blader som kan forårsake skader, men det finnes mange flere gressarter som har frø med mothaker fra *******. 
    • Det kan være at strået har forårsaket et sår eller noe som holder på å gro. Hvis du er usikker, ta en telefon til dyrlegen og hør hva de sier. Jeg ville sett det an et par dager til om hunden ikke er plaget ellers.
    • For ca 3 dager siden startet hunden min å nyse noe voldsomt. Plutselig kom det masse neseblod, og mens jeg hastekjørte til vetrinæren kom det plutselig et gress-strå ut av nesa hans… Dro det forsiktig ut, og da stanset både blødning og nysing og lillemann var like kvikk og glad som ellers!  Bare snu bilen å komme seg hjem…  De siste to dagene har han gått rundt å «harket» innimellom. Det virker som om han har noe ubehag i halsen. Ser ingen gress eller noe annet som sitter bak i svelget… Såå kan det være ubehag fra strået som kom ut av nesa?  Eller bør jeg ta han til vetrinær og få sjekket? Føler meg som en hysterisk hundeeier her jeg sitter, så hvor lenge skal jeg se an «harking» før jeg ringer dyrelege?🤣 Han har ingen problemer med pust, og harkingen kommer hvis han blir litt gira 
    • Ede er bra i magen igjen, etter en lang periode på kost bedre egnet for gris enn en hund. He doesn't seem to mind ^^ Jeg uttalte nylig at det som en periode har tedd seg som Sir Edeward nå har begynt gjenoppta mange uvaner han hadde som yngre. Kampen om kjøkkenbenken, motvilje mot utgangsstlling, vil ikke slippe leker på kommando. Han har begynt te seg valpete igjen, på alle måter.  When Dickhead Awakes var en boktittel jeg lekte med da jeg planla hundeholdet. Selv om han fortsatt sitter og tisser som en jente og spiser som en toåring, så blir nok de neste sidene i denne dagboken hetende nettopp det.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...