Gå til innhold
Hundesonen.no

BOT dekken + gammel stiv hund


Kristiin

Recommended Posts

Hvordan er bot-dekkenet med tanke på gamle hunder, som er stive, ømme, og kanskje litt vondt i litt muskler og ledd? Jeg tenker at, er bot-dekkenet noe vi kan bruke på hunden på langturer?

Det er på langturer og når hunden er løs og springer at den blir veldig stiv, og øm i bakføttene, det er dog en aldersrelater sak, hunden er 11 år..

Jeg tenkte og kjøpe Bot-dekken til Milla, til og ha under pauser på kalde treningsdager, i bilen ol.

Men nå begynner jeg og lure på om det er lurt og innvistere BOT til gamlemannen? Og om han da kan bruke dette dekkenet (og det vill hjelpe når han er med på fjellet, eller en god skogtur)på turer? Han har også blitt mye mer frostpinne av seg, han har aldri brukt dekken, men det siste året, har han begynt og fryse litt når det er kaldt ute..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg ville ikke brukt det så mye under turer, men heller før og etter. En tur er jo ofte bare en time eller tre, men aktivt bruk av dekkenet krever heller lengre tid. Tulla sover eksempelvis med det om nettene, eller har det på når jeg er på jobb. Da blir det ofte 5-10 timer i slengen, og jeg innbiller meg at det virker bedre da.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mener du at han helst skal ha det på hele tiden utennom på tur? Hvorfor er det ikke lurt og ha det på, på tur? Hvordan merker du at det virker bedre at det hjelper og ha det på, på natten? Hvorfor virker det bedre, om du har det på så lenge enn kort? Jeg mente og høre en plass at du ikke ska ha på bot så utrolig lenge om gangen... Kan minimum om dette, så jeg lurer :-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mener du at han helst skal ha det på hele tiden utennom på tur? Hvorfor er det ikke lurt og ha det på, på tur? Hvordan merker du at det virker bedre at det hjelper og ha det på, på natten? Hvorfor virker det bedre, om du har det på så lenge enn kort? Jeg mente og høre en plass at du ikke ska ha på bot så utrolig lenge om gangen... Kan minimum om dette, så jeg lurer :-)

Man skal for det første øke tiden gradvis, men det er jo ingen som dauer av å brått få det over lengre tid (eks natten). BOT skal jo øke blodsirkulasjonen, og den er ofte dårlig når hunden er i ro, ergo bør det brukes når man er i ro for å øke blodomløpet nettopp da. Når hunden er på tur, går blodet rundt lell. For at musklene ikke skal få sjokk, kan du bruke det som "oppvarming" til tur, men også etterpå. BOT er jo også smertelindrende og jeg innbiller meg at den effekten vil oppleves dårligere dersom man går med det konstant. Jeg kan ikke så mye jeg heller, men dette virker logisk for meg. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dersom du tar på dekkenet brått (uten tilvenning) feks over natten så kan du få stokk stiv hund dagen etterpå, spesiellt hvis den er gammel og stiv fra før, så det fra rådes på det sterkeste.

Chicka bruker sitt BOT dekken på turene våre, noen ganger på natten (da har hun på det tynneste BOT dekkenet), dette holder for å holde Chicka i orden (9år, middels hd på en hofte og forkalkning i det ene kneet)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi har det tynne til Tinka, bruker det inne, gjerne på natten, og om hun skal ligge i bil. Vi bruker det ikke noe særlig på sommeren egentlig, men når det begynner å bli mindre enn ti grader utendørs på natta, blir ryggen hennes også stivere, og da finner vi fram dekkenet.

I mine øyne har ikke BOT-dekkenet noen stor varmefunksjon, så det er like greit å kjøpe det tynne - det gir mer fleksibilitet og er lettere enn det tykke. På vinteren, når det er mange minusgrader og iiiiiskaldt, er det uansett bedre å bruke et ordentlig varmedekken for å gi hunden varme. (Tinka har Hurtta sitt, for eksempel.)

Som tidligere nevnt er det viktig med en gradvis tilnærming - start med ti minutter første dagen, og øk med 5-10 minutter hver dag en ukes tid. Når hundens kropp og muskler har blitt vant til hvordan dekkenet fungerer, er det ikke noe problem å ha det på i mange timer av gangen. Når det er ordentlig kaldt ute, faller temperaturen innendørs på natten og på dagtid når ingen er hjemme, så da kan Tinka ofte ha dekkenet på omtrent døgnet rundt for en kort periode.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Kanskje på tiden med en oppdatering her også. Shero: Shero er nå 11 år og pensjonist. Han har vært pensjonert fra agility konkurranse siden 2022, men har fått gå blåbær med mamma, men etter at han begynte å halte i ett løp i sommer er han heltidspensjonist. Før han ble pensjonert rakk han å delta på ett NM, hvor vi kom igjennom 1. løp. Han har fått prøvd seg på nose work, men vi sliten med at han skal appotere luktboksne så det er lagt litt på hyllen til jeg finner en løsning. Eskene skal uansett enten stås på eller etes opp så... Han har også fått prøvd seg på svømming, han vet ikke om han er helt fan av å svømme hvor han ikke kan stå.M Mamma og Shero. Shero & Max er slitene etter NM  Max: Max er nå 6 1/2 år gammel (hvor tiden flyr). Han bommet på stigefelt i sommer og traff, så nå er vi klasse 3 på heltid. Stigefelt brenner vist, hilsen Max. Max er en fin storebror til Yoshi og er glad han endelig har fått noen å leke med. Jeg har vært instruktør i agility i høst, og Max stilte opp som lånehund siste gangen. Veldig moro at han er trygg nok til å gå, siden sist jeg prøve å få han til å gå med noen utenom familen løp han rett til meg. Vi har også vært innom Sheltie-VM i Kongsvinger hvor vi hadde mye fint, men ikke full klaff.  Max på Sheltie-VM Max og Yoshi
    • Dette har jeg aldri hørt om. Uff, lykke til, håper det går bra!
    • Frøkna har mest sannsynlig fått en blokkert spyttkjertel. I går skulle hun til utredning i CT, men forundersøkelse av hjertet viste at det ikke er et alternativ å dope henne ned slik hjertet er nå. Så hva i alle dager gjør jeg? Er det noen som har vært borti dette, og evt. fått utført noe slags behandling (f.eks. drenering?) under lokalbedøvelse? Hun ble satt på vanndrivende over helga for å redusere trykket på hjertet, så vil de ta en ny vurdering mtp. risiko ved narkose i neste uke,  men hun vil uansett være en høyrisikopasient så det er jo kjempeskummelt å gå den veien. Jeg har jo ikke lyst til å risikere livet hennes for en blokkert spyttkjertel, som tross alt ikke er livstruende og mest bare et irritasjonsmoment. Alt hva den stakkars hunden skal måtte gjennomgå 
    • Få en trener MED ERFARING (fra hundeklubben f.eks) ikke en som har tatt e kurs og er på sin første hund...  Dette må en hjelpe dere med in real life.  Har selv en valp på 16 uker som bodde på småbruk, men hun er miljøsterk og rå i miljø. Det er noe miljø og mye genetikk.  Kjenner ikke til Collie men tidligere slet de med nerver og det er jo bittelitt arvelig det... Det du opplever høres meget rart ut. Få hjelp hjem nå!!  Valpekurs er genialt, men treneren der har begrenset tid til å hjelpe med sånne problemer, men noe veiledning hjelper absolutt.   
    • Gratulerer med resultatene og hunden!
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...