Jump to content
Hundesonen.no

Fjelldronningens Juli - "Bina"


everyday41

Recommended Posts

Hei!

Nå er det på tide å presentere vår lille beauty; Fjelldronningens Juli, eller Bina til vanlig (med trykk på i-en :) ). Hun er valp fra Lapperix Balko "Indy" og Mallalasses Asca. Bina ble født 12. juli, 2010, i Sandefjord, og var i en søskenflokk på syv. Da valpene var seks uker, pakket jeg, samboeren min og familien min i bilen, og kjørte til Sandefjord fra Stavanger for å hilse på. Og tilbake samme dag, selvfølgelig. Det sies jo at hundefolk er rare, og det er tydelig at det er noe som begynner tidlig.

To uker senere, 5. september, var det på tide å pakke i bilen igjen, bare at da var det kun jeg og samboeren min som dro, da det er vår hund. :P

Hjemturen gikk kjempefint, og hun ble ikke bilsyk. Selvfølgelig var sola på det høyeste, som ikke falt helt i smak hos frøkna. Dette endte med at jeg hadde et stort og fint håndkle foran meg som dekket det som kalles utsikt. Samtidig skal jeg ikke klage på å måtte se på valpisen som sov. :P

Det er som sagt jeg og samboeren min som eier valpen, men akkurat nå bor jeg hjemme grunnet oppussing av leilighet, så vi får mye hjelp fra familien. Vi er like grønne alle seks. Så vi prøver litt og feiler litt, men tror nok hun trives hos oss. :wub:

Som nevnt i en annen tråd, har jeg lyst til å prøve det meste, så får vi se hva som fanger interessen vår. Vi skal prøve oss på agility, spor, kløv, lydighet og utstilling (hvis noen i nærheten av Stavanger er ruttiser på utstilling og har tips til å lære valpen å stå pent og slikt, si ifra :D )

Frøkna lærer fort og er veldig lærevillig, så lenge hun får godbit for det. Samme om det er valpeforet hun får, eller skinke. Men det skal sies at rumpa smeller en tanke raskere i bakken når hun vet hun får skinke, fiskepudding etc. :P Vi øver veldig mye kontakt og innkalling, og diverse triks og lydighetsøvelser. Det virker som hun liker å bruke nesa og er en rev på "søk". :P

Og så litt bilder:

(Det er dessverre en del mobilbilder, da det er den som oftest er tilgjengelig. Om man skal hente kameraet, er sannsynligheten liten for at valpis ligger i samme stilling når man kommer tilbake. :P )

3 uker (Bilde tatt fra oppdretter

1_tispeyy.jpg

4 uker (Bilde tatt fra oppdretter

bina.jpg

6 uker (Fra da vi var på besøk)

binus.jpg

Sommer2010579-1.jpg

binusrer.jpg

Ett øre opp og ett øre ned. :P (Har egentlig andre bilder hvor man ser det mye bedre, meen)

September2010059.jpg

Hst2010155-1.jpg

Bilder fra lapphundtreffet 31.10.10

DSC_1165-1.jpg

DSC_1154-1.jpg

DSC_1155-1.jpg

DSC_1180-1.jpg

DSC_1183-2.jpg

Uups, bildespam.. :P:P

Edit: Vi går forresten på valpekurs, og skal på første fellestreningen i morgen. Det blir spennende! :P

Link to comment
Share on other sites

Tusen takk for kjekke og koselige kommentarer. :icon_redface::)

Vi kommer helt sikkert til å treffes på utstillinger etter hvert, for jeg kan jo ikke la være å stille ut en slik skjønnhet. :P:) Det må bare passe med skole og slik.

Update fra første fellestreningen på valpekurset i dag; Bina var kjempeflink, og vant dagens challenge! :lol: Challengen var å følge etter meg med blikkontakt,mens jeg gikk bakover. Neste gang er det det beste og mest kreative trikset med targeting som gjelder. Målet er å gå for gull (eller evt klikker som premie) da også. Herfra går det bare oppover! :P:)

Vi har trent en del kontakt i det siste, men tydeligvis litt for godt, for i natt var det slik: :) , som førte litt til :) , som videre gikk over til et raskt løft opp i senga, som heldigvis endte med :D:P . :P

(Nei, jeg har ikke noe problem med en myk pels i senga. :D Jeg tviler på hun gidder å sove der når hun blir eldre og får mer pels. Hun gidder ikke ligge lenge nå heller, så jeg nyter det mens jeg kan :whistle: )

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.


  • Nye innlegg

    • Glemt å oppdatere med 7 måneders bilde. Ikke har jeg fått veid eller målt han heller. Kommer tilbake med det senere.    Vel, her er Tempo 7 måneder gammel. 
    • Jeg tenker det er viktig at du tar dette på alvor. Hun signaliserer at hun ønsker avstand, og om det ikke respekteres kan det eskalere. Jeg ville som det sies over fått henne grundig sjekket for om hun kan ha smerter. Ville også vurdert å lære inn en fast liggeplass som er litt unna folk, som du kan kommandere henne til når du tenker at det kan oppstå knurring.
    • Jeg hadde tatt henne til en kiropraktor/rehab og fått en skikkelig gjennomgang. Er hun røntget (hofter/albuer/rygg)? Det KAN være hun har vondt, og rett å slett knurrer fordi hun er redd folk skal komme for nærme. Knurring er jo ett signal på at hun ønsker å være i fred.
    • Dette står på DKK's sider: Visse kategorier af hunde kan ikke udstilles: Hunde, der mangler den ene eller begge testikler (kryptorchister) kan ikke udstilles. (Testikler skal være normale og på normal plads). Undtagelse: For hunde, som har fået fjernet den ene eller begge testikler på grund af en skade eller sygdom, er det muligt at søge dispensation hos DKK. Dette foregår ved at søge om dispensation fra dopingreglerne ved at udfylde en særskilt dispensa- tionsansøgning, som ligger på DKK’s hjemmeside – link: https://www.dkk.dk/alle-emner/sundhed- og-sygdom/doping Sammen med dispensationsansøgningen skal der indsendes dokumentation for, at hunden har haft ”normale testikler på normal plads” før operationen. Dette kan være i form af en dyrlægeer- klæring eller dokumentation fra tidligere deltagelse på udstillinger eller prøver, hvor hundens te- stikelstatus er blevet tjekket. Herudover skal der vedlægges dokumentation fra en dyrlæge, hvor den præcise årsag til fjernelsen af den ene eller begge testikler fremgår. Det er kun i tilfælde af tilskadekomst eller alvorlig sygdom (f.eks. kræft), at hunden kan opnå dispensation, og det altid er op til DKK at vurdere, om den bag- vedliggende årsag og/eller den indsendte dokumentation er tilstrækkelig. Den dispensation, DKK kan give, gælder alene hundens mulighed for at deltage på en udstilling el- ler en prøve. Det vil sige, at dommeren ikke kan undlade at bedømme hunden eller diskvalificere hunden pga. testikelmangel. Det vil dog stadig være op til den enkelte dommer at vurdere, om der f.eks. er fejl (ud over testi- kelmangel), som ikke længere kan konstateres grundet indgrebet, så DKK vil aldrig kunne forud- sige, hvordan en hund, der mangler den ene eller begge testikler, vil blive bedømt. Kopi af dispensationen skal vedhæftes hundens tilmelding eller indsendes til arrangøren inden til- meldingsfristens udløb - og medbringes på selve udstillingen.
    • Dette står på SKK's sider: Detta gäller vid kastrering Här finner du svar på frågor om kastrerade hundar och deras rätt att delta vid utställning (inkl exteriörbeskrivning), prov, tävling eller beskrivning. Nationella Dopingkommissionen berättar vad som gäller. Kastrerad hanhund Kirurgiskt kastrerad hanhund Hanhund som kastrerats kirurgiskt medges generell dispens att delta vid prov, tävling eller beskrivning. Detta innebär att ansökan om dispens inte behöver ske. Kemiskt (medicinskt) kastrerad hanhund Hanhund som kastrerats genom medicinsk behandling medges inte dispens för deltagande vid utställning (inkl exteriörbeskrivning), prov, tävling eller beskrivning, oavsett bakomliggande orsak till behandlingen. I begreppet beskrivning innefattas olika former av mentaltest/-beskrivningar. För hanhund som kastrerats via medicinsk behandling råder 6 månaders karenstid innan deltagande återigen kan ske vid någon form av utställning (inkl exteriörbeskrivning), prov, tävling eller beskrivning. Har den kemiska kastrationen skett med chipimplantatet Suprelorin gäller 6 månaders karenstid utöver angiven verkningstid enligt FASS vet. Vilket innebär för; Suprelorin 4,7 mg: Verkningstid enligt FASS vet 6 mån + 6 mån karenstid = 12 mån efter applicering innan deltagande återigen kan ske. Suprelorin 9,4 mg: Verkningstid enligt FASS vet 12 mån + 6 mån karenstid = 18 mån efter applicering innan deltagande återigen kan ske. Observera att verkningstid samt karenstid kvarstår oförändrat även om hanhunden under denna period blir kirurgiskt kastrerad. Veterinärintyg för kirurgiskt kastrerad hanhund När veterinärintyg åberopas för en kastrerad hanhund ska detta vara utfärdat på av SKK godkänd blankett (se exempelvis F145 Sveriges Veterinärförbund eller motsvarande). Uppgifter som ska finnas med för att intyget ska accepteras är: ras, registrerat namn, registreringsnummer, ID-nummer, vad ingreppet avser, åtgärd, anledning till åtgärd och kommentar om testiklarnas utseende och placering Hva andre land sier, vet jeg ikke. Vil tro det er likt DKK.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Create New...