Jump to content
Hundesonen.no

Udregelig valp


Minadachs

Recommended Posts

sitter her tidlig på morran, og har lekt med Diego nå i tre kvarter. Til slutt ble han sliten og la seg ved siden av meg, da tok jeg bort lekene hans, så han roa seg helt ned. Men så greide jeg å miste fjernkontrollen i bakken så han skvatt, og nå sitter han å biter meg så det skriker her. Det gjør vondt, og jeg sier nei, men han gir seg ikke. Enda han vet at ett nei er ett nei. jeg henta lekene hans for å se om det hjalp, men ikke det grann. Kan det ha seg at han straffer meg fordi han muligens skvatt av lyden da jeg mista fjernkontrollen?

Link to comment
Share on other sites

Han straffer deg ikke, og husker sannsynligvis ikke smellet engang. De lever i nuet, disse hundene, og han synes sikkert at en liten powernap var alt han trengte for å kunne gå i gang med å lage seg en levende pipeleke (altså deg). :icon_cry:

Hvis han biter deg og alt du ønsker er at han skal slappe av, fungerer det ofte overranskende greit å binde dem fast utenfor rekkevidde av deg, og la dem sitte der til de er rolige. Nei betyr ingenting før de lærer seg hva det betyr, så det er mye bedre å vise dem hva man ønsker at de skal gjøre enn å si en meningsløs frase om igjen og om igjen. Han veit tydligvis ikke helt hva nei betyr, når responsen han får på bitinga er at du hyler og sier nei, og ergo gir han masse kul respons på rampinga, hehe.

Det høres ut som din lille laks har rimlig mye energi, da 45 minutters lek krevdes før han kunne slappe av. Har du prøvd å trene på ting mens du leker? Jeg mener at du feks trener på å vente med å ta leka, trener inn slipp idet dere har drakamp, øver å trille ball mellom dere osv. Jeg har gjort det med Aiko, og erfarer selvsagt at hun blir mye fortere sliten når hun bruker hodet i tillegg til den fysiske anstrengelsen. :whistle:

Link to comment
Share on other sites

Jøss, det var veldig lang lekestund! Jeg tror han var dautrøtt, hadde sovnedt, skvatt og våknet av lyden, og merket at han var overtrøtt, og at han ikke klarer å roe seg ned og derfor biter deg. Han vet heller tydeligvis ikke hva et nei er, når han likevel fortsetter med det han får nei for. :icon_cry:

Link to comment
Share on other sites

Vi lærte et usannsynlig viktig triks på valpekurset. Være i ro leken. Sarek ble holdt i fanget i en stilling slik at han ikke kunne sparke fra. Sprellet han, strammet vi bittelitt til. Når han slappet av slapp grepet. Slik klarte vi å få en valp som roet seg ned inne. Også godbiter da, når han roet seg ned. Etterhvert holdt vi han på gulvet mens vi satt "rundt" han med beina. Livredder her i huset under valperaptus på kveldene særlig.

Link to comment
Share on other sites

her kurerer vi valpebiting ved at valpen blir fjernet fra situasjonen om den biter. Ikke noe kjefting, ikke noe høy stemme. den blir bare rolig men bestemt fjernet. de lærer fort at om de biter da skjer det ikke noe gøy

Link to comment
Share on other sites

Jeg sa klart ifra NEI! men han bare hopper opp og tuller fælt. Hehe, ja blir lange lekestunder med han, han er 10 uker gammel, og skjønner at det klør i munnen, men men, han er nok bare sånn en valp skal være :icon_cry: haha

Link to comment
Share on other sites

Ikke noe vits i å rope nei om valpen ikke har lært hva ordet betyr. Kort ned på lekestundene så han ikke blir overgira, overse ham når han begynner å bite - da får han faktisk ikke lov til å leke. Og pass på at han har tyggeting til kløen i tenna.

Link to comment
Share on other sites

Jeg sa klart ifra NEI! men han bare hopper opp og tuller fælt. Hehe, ja blir lange lekestunder med han, han er 10 uker gammel, og skjønner at det klør i munnen, men men, han er nok bare sånn en valp skal være :icon_cry: haha

10 uker og tre kvarters leking og du lurer på hvorfor han er spinnvill??? Kutt ned leken til 10 minutter, finn noe han kan tygge på. Kong med leverpostei er stort sett en slager, for i flaske mm, kjøp en binge til han, stapp han i den om han er fullstendig ute å kjører. Frys ned ett eller annet nå i varmen som han kan gnage på, margbein f.eks. Skvetter han til om du mister noe, så javel da, sov han utenfor bingen så putt han bingen om han ikke klarer å roe seg av seg selv.

Han blir totalt overstimulert av at du leker med han så lenge.

Jeg har nettopp blitt "ferdig" med spinnvill schæfervalp og først NÅ har han skjønt hva nei er, altså så jeg kan stoppe han i de fleste situasjoner. En ti uker gammel valp har ikke forutsettinger for å skjønne det ordet når den er i ett kick. Det er som en unge på Tusenfryd som har fått i seg aaaaaaaaaalt for mye sukker. Du når ikke inn!

Gratulerer, du har fått en helt normal liten valp som kom uten oppdragelse :whistle:

Link to comment
Share on other sites

Tror også du leker for lenge med han, og derfor blir han spinnvill og biter litt hardere. Ser det på min egen valp, hvis jeg leker med henne for lenge blir hun kjempe oppgira og sånn små biting blir mye hardere. Da bruker jeg som oftest å stoppe og slutte leken, og overse henne litt til hun leker for seg selv eller går å legger seg å sover. Må også bare si meg enig i at en kong med leverpostei (jeg blander leverpostei og noen godbiter) er fantastisk, min valp eeeelsker den :icon_cry: Jeg mener en valp må lære seg å leke for seg selv også, selv om den skal ha mye oppmerksomhet i løpet av en dag må den også kunn styre litt for seg selv.

Link to comment
Share on other sites

Jeg har en 10 ukers boston terrier valp, og jeg leker praktisk talt aldri med henne. Okey, jeg har 3 andre hunder også - men de leker i hvertfall ikke - helt klart ikke med henne!

Vi koser på fanget - hvis hun blir piraya, øynene ruller nærmest rundt og hodet begynner å spinne - ja, da åker hun rett ned på gulvet, og jeg ignoerer henne totalt.

Henger hun fast i foten eller buksebeinet, sier jeg høyt AU, NEI eller klart styggere ord.. Og neida, hun skjønner ikke ordene mine - men visst skjønner hun at toneleiet betyr at hun skal slutte.

Umiddelbart jeg "når igjennom" så hun slutter - kommer fineste leke fram - stappes inn ivalpens munn, eller sendes bortover gulvet (leken - ikke valpen).. Vips er valpens "killing" rettet mot den leken.

Alt. løper hun etter en av de andre hundene, men da vankes det baaare knurr og glefs..

Man kan også tenke seg at man kan avlede med å ta valpen ut? Ikke for å herje leke eller vill leking - men en rolig "ut og tisse-tur"..

Susanne

Link to comment
Share on other sites

Du leker nok alt for lenge med valpen.

Har en på 12 uker her, og han er våken i 1- 1/2 time i gangen, og da er det ikke full lek! Om han ikke legger seg ned av seg selv etter så lang tid så må han tvangssove. Soving er viktig når de er valper! Om han er overtrøtt når han sovner er han mye mer urolig, vanskeligere å få i søvn og våkner etter kort tid og er like bajas.

Lek mindre og slapp av mer! :icon_cry:

Link to comment
Share on other sites

Jeg brukte gjesping (dempende signaler) på valpen min når jeg ville at den skulle roe seg ned.

Det fungerte overaskende bra.

Om valpen var overgira og satt og småbeit/dytta på meg for å få leke så så jeg bare rett på henne og gjespet stort. Gjerne et par ganger. Hun gjespet da tilbake og trakk seg unna.

Fikk dette tipset fra en bok av Turid Rugaas jeg ble anbefalt som het På talefot med hunden. Må vel innrømme at jeg ikke har lest hele boken, men dette trikset plukket jeg ihvertfall opp og det fungerte utrolig bra på vår hund.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Nei, jeg begrenser ikke pga. vaksinasjon. De hunder vi omgås er generelt både vaksinerte og friske, og det er de mine får hilse på i den perioden fordi jeg vil at de skal ha trygge, fine hundemøter. Tilfeldige andre hunder for de øve på å ikke bry seg med. Smitte i miljø tenker jeg lite på, da vi bor avsides og ikke bruker hundeparker ol. Valpekurs liker jeg vente med en måned eller to, slik at de er gamle nok til å trene gode økter og holde ut et helt kurs  
  • Sosialiseringsvinduet er frem til 12 uker sies det, selv om dette ikke stemmer helt så er det fortsatt veldig viktig å utsette valpen for det hen skal senere også, men i kontrollerte former. Både å fysisk møte andre trygge hunder for å utvikle språk og lære grenser, samt lære at man ikke skal hilse på alle hunder man møter på er viktig. Mange valper vaksineres før levering også, det har hvertfall de jeg har hatt vært selv om praksisen varierer litt. 
  • Vi har brukt Dog Breeding Science i Australia for å teste for ILM (Intestinal lipid malabsorption). Betalte rundt 400 kr og sendte spyttprøve.  De har utviklet en test for kelpier på denne sykdommen. Finnes visst og noen i Tyskland som har tatt utgangspunkt i testen som ble utviklet i Australia eller noe slikt, men vi brukte den i Australia da oppdretter tipset om den.  Fikk e-post om at hvis vi ønsket å teste noe mer så kunne de bruke prøvene til å teste i en kort periode. Ble litt nysgjerrig på fargetesting ettersom jeg håper han har arvet faren sin shaded/ghost tan farge. Men jeg vet ikke hvor mye svaret hadde gitt meg, jeg kan og bare vente å se hva han blir. Foreløpig tydelige antygdninger til at han vil bli shaded/ghost tan 😄
  • Jeg ville nok tenkt over hvorvidt hundene vi omgikkes var vaksinerte og friske, og ikke la valpen hilse på tilfeldige fremmede hunder. Jeg ville definitivt ikke oppsøkt hundeparker, f.eks. Men ellers tenker jeg at det er relativt trygt her i Norge så lenge man tenker seg litt om.
  • Nei. Jeg tenkte ingenting på begrensninger rundt andre hunder før 12 ukers vaksinen. Tilfeldigvis tok vi vaksine samme dag som valpekurset skulle ha første dag hvor valpene var med. Men jeg ville ikke latt det begrense meg heller.
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...