Gå til innhold
Hundesonen.no

How to groom a labrador


Ingvild

Recommended Posts

Jeg tar på meg det tunge ansvaret med å vise hvordan man vasker og steller en labrador, i likhet med hvordan andre har gjort det på sine raser. Som kjent er jo labradoren en rase med veldig krevende pelsstell, og det er ikke måte på hvilke forberedelser hundene må gjennom for å kunne sies å ha god pelskondisjon - og jeg stiller ikke ut hunden min engang! Så her følger altså en kort beskrivelse av denne avanserte prosessen man må gjennomgå for å få en vakker labradum:

Først tager man altså en labrador - som egentlig hadde planer om å sove - og setter den i dusjen. Legg gjerne merke til det vakre dusjforhenget vi har hengt opp fordi dusjkabinettet har blitt ødelagt.

4638734748_407a46fb63.jpg

Etter en gjennomskylling er det tid for å såpe inn. Tinka anbefaler grønnsåpe. Fungerer like godt på parketten som i hundepelsen.

4638124885_a4115b497c.jpg

Underveis i prosessen. Når man skal gni inn grønnsåpa, kan det lønne seg å gni litt mot hårenes groretning. Ikke nødvendigvis fordi man da får grønnsåpa bedre inn i pelsen, men fordi det faller av mer hår, slik at det blir mindre å støvsuge en annen dag.

4638125073_cc48661b5c.jpg

Etter en rask håndkletørking kaster man hunden ut på terrassen så hun kan sitte der og se sur ut mens pelsen tørker i sola.

4638125287_b134c0185b.jpg

Strengt tatt kan man gi seg nå, særlig siden hunden allerede har lagt fra seg halvparten av pelsen i dusjen.

4638125523_067cc0f68e.jpg

Men siden hun ser så fluffy og teit ut, er det jo fristende å finne fram karden og ta av litt mer løse hår!

4638125731_a54723b8aa.jpg

Så må man jo heller ikke glemme å sette prikken over i-en! Slik stygg haletupp kan jo ikke en familiehund ha, så den må nok stusses litt. Bruk helst en kjøkkensaks, det er ikke så farlig om det blir litt skjevt, det viktigste er at man prøver.

4638736006_7c7fb6fea7.jpg

Og idet du tar et skrytebilde av den nyklipte halen, noterer du deg samtidig at det fremdeles er mye løs pels igjen på hale og lår, så det er bare å fortsette med børstinga.

4638736232_0cbf7f9b5f.jpg

Til slutt går man jo dog lei av dette, og lar fluffy og hårete labrador være som hun er. Skulle man av en eller annen grunn ha et ønske om å style mer, kunne man klippet litt på de lange, tynne hårene som henger under buken - skjønt, man må være forsiktig med å klippe for mye, man må jo for all del unngå at labradoren ser slank ut om den skal på utstilling!

Og her er altså resultatet (det er finere om en dag eller to, når pelsen har lagt seg litt):

4638736446_2c46a8981d.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hahahaha :ahappy:

skjønt, man må være forsiktig med å klippe for mye, man må jo for all del unngå at labradoren ser slank ut om den skal på utstilling!

Fantastiske stylingtips... kanskje jeg får ta på meg ansvaret å lage en tråd for dalmatineren, som er enda mer komplisert enn labrador!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest janson

Herlig! :ahappy: Var veldig spent på hvordan på hvordan du løste dette, men det viser seg å være akkurat samme prosedyren som vi hadde på vår labrador.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Alternativet til kjøkkensaks er saksa på "leatherman"-multitoolen din. Den bruker jeg på hale-fjonene og sist men ikke minst nylig når jeg klippet "buksene" på lårene helt bort. Anbefales IKKE før utstilling, da vofsen ser utrolig tynn og pinglete ut... :ahappy:

Ellers gjør vi mye likt, spesielt når det kommer til pelsbørsting.... Den deilige følelsen av å se et tonn pels komme av etter vask, nesten så jeg pleier å høre støvsugeren takke meg!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det hadde jeg aldri trodd! :)

Reagerte forresten på dette:

Underveis i prosessen. Når man skal gni inn grønnsåpa, kan det lønne seg å gni litt mot hårenes groretning. Ikke nødvendigvis fordi man da får grønnsåpa bedre inn i pelsen, men fordi det faller av mer hår, slik at det blir mindre å støvsuge en annen dag.

Det nekter jeg nemlig å tro på; at den pelsen som forsvinner i dusjen ikke trengs å støvsuges en annen dag. Niks - det vokser nemlig ut ny pels hele tiden, og det faller alltid av samme mengde uansett hvor mye du fjerner på den eller den måten (dusj, kamming, furminator, osv). Jeg snakker av erfaring, da første hunden min hadde labradum-pels, og det var nemlig sånn det fungerte der. Tar overhode ikke høyde for at han var blanding forresten. :wub:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Kanskje på tiden med en oppdatering her også. Shero: Shero er nå 11 år og pensjonist. Han har vært pensjonert fra agility konkurranse siden 2022, men har fått gå blåbær med mamma, men etter at han begynte å halte i ett løp i sommer er han heltidspensjonist. Før han ble pensjonert rakk han å delta på ett NM, hvor vi kom igjennom 1. løp. Han har fått prøvd seg på nose work, men vi sliten med at han skal appotere luktboksne så det er lagt litt på hyllen til jeg finner en løsning. Eskene skal uansett enten stås på eller etes opp så... Han har også fått prøvd seg på svømming, han vet ikke om han er helt fan av å svømme hvor han ikke kan stå.M Mamma og Shero. Shero & Max er slitene etter NM  Max: Max er nå 6 1/2 år gammel (hvor tiden flyr). Han bommet på stigefelt i sommer og traff, så nå er vi klasse 3 på heltid. Stigefelt brenner vist, hilsen Max. Max er en fin storebror til Yoshi og er glad han endelig har fått noen å leke med. Jeg har vært instruktør i agility i høst, og Max stilte opp som lånehund siste gangen. Veldig moro at han er trygg nok til å gå, siden sist jeg prøve å få han til å gå med noen utenom familen løp han rett til meg. Vi har også vært innom Sheltie-VM i Kongsvinger hvor vi hadde mye fint, men ikke full klaff.  Max på Sheltie-VM Max og Yoshi
    • Dette har jeg aldri hørt om. Uff, lykke til, håper det går bra!
    • Frøkna har mest sannsynlig fått en blokkert spyttkjertel. I går skulle hun til utredning i CT, men forundersøkelse av hjertet viste at det ikke er et alternativ å dope henne ned slik hjertet er nå. Så hva i alle dager gjør jeg? Er det noen som har vært borti dette, og evt. fått utført noe slags behandling (f.eks. drenering?) under lokalbedøvelse? Hun ble satt på vanndrivende over helga for å redusere trykket på hjertet, så vil de ta en ny vurdering mtp. risiko ved narkose i neste uke,  men hun vil uansett være en høyrisikopasient så det er jo kjempeskummelt å gå den veien. Jeg har jo ikke lyst til å risikere livet hennes for en blokkert spyttkjertel, som tross alt ikke er livstruende og mest bare et irritasjonsmoment. Alt hva den stakkars hunden skal måtte gjennomgå 
    • Få en trener MED ERFARING (fra hundeklubben f.eks) ikke en som har tatt e kurs og er på sin første hund...  Dette må en hjelpe dere med in real life.  Har selv en valp på 16 uker som bodde på småbruk, men hun er miljøsterk og rå i miljø. Det er noe miljø og mye genetikk.  Kjenner ikke til Collie men tidligere slet de med nerver og det er jo bittelitt arvelig det... Det du opplever høres meget rart ut. Få hjelp hjem nå!!  Valpekurs er genialt, men treneren der har begrenset tid til å hjelpe med sånne problemer, men noe veiledning hjelper absolutt.   
    • Gratulerer med resultatene og hunden!
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...