Gå til innhold
Hundesonen.no

Forskning på valpens første møte med familien


busy

Recommended Posts

Har aldri hørt noe om direkte forskning på det, ser for meg det er et generelt råd som har blitt gjentatt og gjentatt til det har blitt en slags uskreven lov.

Det er vel bare rein logikk - noen valper blir rent billedlig revet bort fra mor og søsken og synes det er "fælt og fali" - trenger tid å modnes inn i huset. Da er det jo ganske rasjonelt å vente med å invitere inn halve nabolaget.

Andre valper kunne ikke brydd seg mindre og her er det jo ikke noe vits å lukke alle sluser?

De fleste har jo en normal oppegående vurderingsevne til å ikke overdrive eksponering - etter valpens personlighet. Man trenger jo ikke så mye forskning for a backe opp en slik analyse? Hvem ville vel blitt utsatt for en fotballhall av mennesker første dagen du ble adoptert av en menneskefamilie? Oddsen for at du tar skade av det er jo rimelig stor, uansett hvor stødig du er :rolleyes2:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nei - men - Linn Palm (www.amor-siempre.com) skriver i disse dager et hefte om valpens første tid i nytt hjem. Hun har tidligere publisert ett om tiden hos oppdretter. Begge kan bestilles på websiden hennes, og det er ganske god lesning, selv for folk som har vært der før.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Er vel først fra fjerde generasjon at de potensielt kan stambokføres etter typegodkjenning?
    • F1 og F2 minst vil jo være i ett x register ala lundehund prosjektet. Det var vel først i år de mønstra inn noen hunder som fikk fullverdig vanlig nkk stamtavle og en av dem er vel allerede blitt utst champion. Dog usikker på hvilken generasjon de er.  Vet ikke om offentligheten har innsyn i x registeret? Isåfall burde det jo være mulig å sjekke der om noen har fått noe der. 🤔 Ev er nok den sikreste løsningen å sende en mail til NKK direkte å høre med dem. 
    • Skal sjekke litt rundt dette. Høre med hundehotellet som vi har brukt. De er flinke og driver med med kurs.  Tilbakemeldingen der ifjor ( like etter han ble kjemisk kastrert) var at han hadde godt hundespråk. De satte han sammen i et stor område med endel hunder, også hanhunder. Da hunder som var veldig trygge på seg selv. Vår hund "gjemte" seg og ville ikke ha kontakt med hannene, men lekte med tispene.  Det "positive" var at hundespråket var tydlig, og at de andre hundene respekterte dette. Men at han gjemte seg litt og var redd kan også være sammenheng med at den kjemiske kastreringen kanskje virket så han ikke var så "tøff"  Uansett er det bare tanker jeg har rundt dette.  Men det er iallefall en jobb som må gjøres.     
    • Haha, åå det er lenge å vente til da 🤣 Jeg tenker og håper at nå er verst. Nå kan de ikke gjøre så mye, som du sier @Stjerneskinn. Men de kan jo gjøre mer og mer jo eldre de blir. Da er det jo litt gøyere som du sier. De er søte den første tiden, små og med deilig fleece pels. Det er morsomt å se de oppdage verden. Men for hver dag som går tenker jeg at yes, han blir eldre 😂
    • Det er helt vanlig at hunden trigges når eier kommer fram til dem. Det mest sannsynlige er at eier tolkes som "backup" og hunden får mer mot av det. Hvis man er rimelig sikker på at hunden ikke vil skade den andre så er ofte en bedre løsning faktisk å gå motsatt vei og rope, men det kommer selvfølgelig helt an på situasjonen om det er trygt eller ikke. Det er mange gode instruktører i Innlandet, bare sjekk at de har formelle kurs innen adferd og språk hos hund, og gjerne innen passering, og ikke bare har "20 års erfaring med hunder". Det er noe med å forstå den teoretiske bakgrunnen for hvordan hunden oppfører seg slik den gjør.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...