Gå til innhold
Hundesonen.no

Trenger tips om mat som er lett å svelge


ida

Recommended Posts

Nå har jeg hatt vondt i halsen siden lørdag. Ikke sånn litt sår hals, men virkelig skrikevondt. Kroppen knyter seg når jeg må svelge og kan jeg, så spytter jeg heller :) Rett i koppen supper og yoghurt går ned med et skrik et par ganger om dagen, ellers har jeg ikke spist noe som helst. Nå renner kiloene av og mine kragebein er ikke så vakre at de trenger å stå på utstilling. Noen tips til næringsrik svelgbar mat, anyone? Til orientering, det er et virus og må gå sin gang. Har tatt halsprøve og CRP.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hva med å kjøpe shake? Sånne måltidserstattere. Det er jo rett nok i hovedsak beregnet på slanking, men poenget er jo at de faktisk inneholder næring.

Er de noe gode?

Kanskje jeg skal koke noen grønnsaker og kjøre dem i blendern. Det er vel protein i yoghurt. Iallfall litt?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Pudding!Digger pudding i alle fasonger :) Eller Smoothies, sjokolademelk eller milkshake. Gosj kunne ønske jeg var syk jeg, så jeg hadde en unnskyldning. Neida, det er ikke morsomt å være syk. Riktig god bedring til deg!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Prøv å drikke en kopp te før du spiser varm (myk) mat. Det hjalp her når jeg hadde noe lignende. Melkeprodukter lager slim og kan hjelpe å smøre halsen litt. Kakao laget av melk og kakao/oboy? Sutte på drops kan også hjelpe. Ellers er ikke sånne måltidserstattere spesielt gode - men du slipper å se ut som et vandrende skjelett.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nudler (ikke så mye næring da), grøt, rett i koppen o.l, alle slags supper, yougurt, potetmos, smoothie, banan, fiskegrateng kanskje?

Ellers kan du jo prøve å mose forskjellige ting. Most banan, foreksempel?

God bedring! :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Koldskål.

1l skummet kulturmelk

1 boks Creme Fraiche

1dl sukker

1 vaniljestang/2ts vaniljesukker (anbefaler å bruke tørslefs, da det gir noe mere enn freia)

1/2 presset sitron.

4 eggeplommer (ikke eggehviten)

Bland fraichen og sukkeret sammen til sukkeret er smeltet, putt så eggeplommer, vanilje og bland sammen, så putt sitron og kulturmelk og rør godt. Putt i kjøleskapet la avkjøles og server. vanligvis servert med tvebakker, men det gjør nok vondt for deg. Det er godt, gir energi og ikke minst det er veldig godt å putte i halsen :D

åja, du kan mose frukt e.l. og blande sammen. det pleier å være ganske godt :) Banan, jordbær, bringebær, blåbær, fersken osv er knallgodt ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Koldskål.

1l skummet kulturmelk

1 boks Creme Fraiche

1dl sukker

1 vaniljestang/2ts vaniljesukker (anbefaler å bruke tørslefs, da det gir noe mere enn freia)

1/2 presset sitron.

4 eggeplommer (ikke eggehviten)

Bland fraichen og sukkeret sammen til sukkeret er smeltet, putt så eggeplommer, vanilje og bland sammen, så putt sitron og kulturmelk og rør godt. Putt i kjøleskapet la avkjøles og server. vanligvis servert med tvebakker, men det gjør nok vondt for deg. Det er godt, gir energi og ikke minst det er veldig godt å putte i halsen ;)

åja, du kan mose frukt e.l. og blande sammen. det pleier å være ganske godt :) Banan, jordbær, bringebær, blåbær, fersken osv er knallgodt ;)

Det der hørtes godt ut, men blir det ikke veldig mye? Dessuten vet jeg ikke hva tvebakker er, så det blir det nok ikke :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

På apoteket får du kjøpt afinutrin, det blandes i melk, blandet i hel melk gir dette deg alle de næringsstoffene du trenger, hvis dosering er fulgt. Den er ikke beregnet på slanking, men for å få i seg næringa man trenger uten å dette ned i vekt når man av en eller annen grunn ikke klarer å spise.

Den kommer i nøytralsmak og sjokolade, og den som smaker sjokolade smaker mer eller mindre som vanlig oboypulver.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tusen takk for alle tips. :blink: I dag har jeg klart å spise mine to brødskiver til frokost, men når ettermiddagen kommer er jeg redd det blir like vondt igjen. Det har hele tiden vært værst om kvelden. Da skal jeg prøve meg på en av deres spennende supper, tror jeg :lol:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det der hørtes godt ut, men blir det ikke veldig mye? Dessuten vet jeg ikke hva tvebakker er, så det blir det nok ikke :blink:

Nei, egentlig ikke faktisk. det er en 3 personers oppskrift. Og det holder seg godt i kjøleskap noen dager.

tvebakker er vel kanskje ikke det riktige ordet. Jeg pleier å spise noe som heter kammerjunker til istedet nemlig. Men det er ikke å få kjøpt i Norge.

Kavringer! det heter det :)9205.gif sånne. De knuses i hånden og puttes oppi til vanlig, men ved sår hals er det greit å ikke gjøre :lol:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Personlig er jeg veldig glad i bichon-rasene, selv om de krever litt klipping og børsting. Med riktig sosialisering og trening så er de fine familiehunder som kan være med på det meste. Om dere lener mot spaniel så synes jeg personlig at springeren er et bedre valg. Cockeren og de mindre (king charles og cavalier) har mye helseproblemer. De er fine familiehunder, men krever også litt pelsstell. Shetland sheepdog kan være et alternativ. Hvis dere ikke vil ha pelsstell i det hele tatt så ta en titt på dansk/svensk gårdshund. De kan bjeffe når det kommer besøk, går folk på veien, osv. men ikke noe mer enn de fleste andre små raser. De er glatthåret, men røyter da korte hår minst et par ganger i året, som er normalt for alle røytende raser. De er aktive og trenger både fysisk og mental aktivisering, og kan kanskje minne litt om beagle hvis det er utseende som trekker der. Mellompuddel eller dvergpuddel er morsomme og allsidige hunder, de må klippes/børstes.
    • Takk for utfyllende svar og gode råd!  Hvis vi skulle se på en mindre hund, er det noen raser du vil anbefale da?   Hvis vi lener mot spaniel: vil en cocker spaniel eller springer spaniel være et bedre valg? 
    • Har jobbet i kafé tidligere, og etter det jeg kan huske så benyttet vi oss av et spesifikt middel for å bløtlegge bestikk i noen minutter før steamer. Het vel «Dip-It» eller noe sånt.
    • Det ser jo ut som at det virker å bruke strup, men jeg ønsker ikke å bruke det på hundene mine uansett. Mykere metoder tar nok lengre tid, og krever sikkert mer av meg som hundefører, men jeg ønsker heller å legge inn den innsatsen enn å påføre smerte på hundene mine. Hva forskning sier er ikke så relevant for meg, når jeg ser at jeg klarer å oppnå det jeg ønsker uten å bruke brutale metoder så gjør jeg selvsagt det.  Ingen av mine hunder er enkle typer, så når det går an å få de til å fungere godt uten bruk av vold så tenker jeg det skal være mulig for de fleste. 
    • Det er veldig lenge siden jeg har brukt noe slik(da jeg gikk på folkehøyskole for 20+ år siden). Men jeg husker at man skulle skylle før man satte inn i maskinen. Jeg fant også dette, om det er til noe hjelp; Oppvaskmaskin til industri: Slik får du best resultat - Machine Products Storkjøkken AS
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...