Gå til innhold
Hundesonen.no

Upoppet popcorn!


Vala

Recommended Posts

Skrevet

Jeg har vurdert å kjøpe popcornmaskin fordi det nå går en mengde av det hver helg og da kan vi styre mengde olje og salt. MEN, jeg har ikke kommet over noen upoppete popcorn i butikkene jeg har sett i? Jeg har tittet i hyllene nær chips osv og i hyllene i nærheten av bakevarer (jeg er litt usikker på logikken min der, men har iaf sett etter :thumbs:).

Er jeg fullstendig blind eller er det bare noen fåtall butikker som selger dette? Hjeeeelp!

Skrevet

Alle butikker har da det? Spør i kassen hehe

De gangene jeg skal kjøpe har jeg iallefall aldri problemer med å finne det. Pleier stå sammen med peanøtter osv.

Skrevet
Alle butikker har da det? Spør i kassen hehe

De gangene jeg skal kjøpe har jeg iallefall aldri problemer med å finne det. Pleier stå sammen med peanøtter osv.

*flire* Vel ja, det er jo i de områdene jeg har lett selv. Men jeg får nok krype til korset å jage ned en som jobber i butikken (er bare fryktelig vanskelig å finne dem til tider og jeg eier ikke tålmodighet alltid).

Men hvordan er de "pakket" inn? I plastkrukke eller noe?

Skrevet
De jeg har kjøpt har vært i lange, smale plastposer på en måte...

Ok, notert ned.

Skrevet
Bare sånn apropos: man trenger slett ikke popcornmaskin for å lage det selv. Funker minst like fint med vanlig kasserolle og litt olje :)

Skulle akkuratt til å si det samme :thumbs:

Skrevet
Bare sånn apropos: man trenger slett ikke popcornmaskin for å lage det selv. Funker minst like fint med vanlig kasserolle og litt olje :lol:

Hehe.. jotakk jeg er klar over det. Men kombinasjonen lite tålmodighet og kokende olje tror jeg blir litt skummel :) Dvs potensielt skummel altså.

Har også funnet upoppet popcorn i plastkrukker... Så du kan se etter begge deler :thumbs: Men ja, pleier å stå med peanøtter o.l.

Ja, det er sånne plastkrukker jeg har sett etter. Men jeg får bare lete opp dem som jobber der :blink:

Skrevet
Hehe.. jotakk jeg er klar over det. Men kombinasjonen lite tålmodighet og kokende olje tror jeg blir litt skummel :thumbs: Dvs potensielt skummel altså.

Næsjda. Det går veldig fort så tålmodigheten blir ikke satt på prøve.

Skrevet

Det beste er å ta en god del smør og la smelte først i kaserollen, så ha i salt, og popkorn og husk å riste masse på kasserollen når det begynner å poppe. Rist mye til den er ferdig, så det ikke blir brent. Så ha litt mer salt på slutten. NAM. Hilsen popcorn eksperten. :thumbs:

Ps. har hatt popcorn maskin, men det ble satt på hylla fordi kaserollepopcorn smakte bedre, og det var mye enklere å rengjøre en kaserolle, enn maskinen. :)

Skrevet
Næsjda. Det går veldig fort så tålmodigheten blir ikke satt på prøve.

*flire* Du aner ikke hvor kort min "virker", men ok- jeg får forsøke meg.

Det beste er å ta en god del smør og la smelte først i kaserollen, så ha i salt, og popkorn og husk å riste masse på kasserollen når det begynner å poppe. Rist mye til den er ferdig, så det ikke blir brent. Så ha litt mer salt på slutten. NAM. Hilsen popcorn eksperten. :)

Ps. har hatt popcorn maskin, men det ble satt på hylla fordi kaserollepopcorn smakte bedre, og det var mye enklere å rengjøre en kaserolle, enn maskinen. :blink:

Det hørtes jo deilig ut. Er det sånn at en må putte popcorn'ene på tørkepapir etterpå for å få "tørket" vekk litt av olje/smøret?

Vi kjøper papirposer med popcorn man popper i microen. Enkelt og greit.

Men microen har jeg enda ikke fått erstattet, og jeg kan liksom ikke løpe avgårde å kjøpe en kun fordi jeg må poppe popcorn *flire*

Men ja, kanskje jeg skal forsøke det på "gamlemåten" :thumbs:

Men da, hvor mye olje i bunnen snakker vi om? Og må jeg varme det litt opp før jeg kjører popcorn'ene oppi? Er det noe ca. tommelfingerregel på hvor mye ex antall dl upoppet blir som ferdigpoppet osv?

Skrevet
Men da, hvor mye olje i bunnen snakker vi om? Og må jeg varme det litt opp før jeg kjører popcorn'ene oppi? Er det noe ca. tommelfingerregel på hvor mye ex antall dl upoppet blir som ferdigpoppet osv?

Jeg bruker en kasserolle på 4-5 liter, så dette er tilpasset det: Ca 3 ss olje i kasserollen. Skru på maks, vent til det blir varmt. For å teste slipp oppi to korn. Når de popper er det varmt nok. Ha så oppi ca tre håndfuller med popcorn (sånn tøm oppi hånda og slipp ned). Legg på lokk. Varm - rist - varm - rist. Når poppingen setter i gang for fullt trenger du ikke riste så mye, da rister det seg litt selv også. Når poppingen nærmer seg slutten tøm det over i en stor romslig plastbolle. Bruk finkornet salt (grovkornet fester seg ikke). Salt forsiktig, rist masse - smak. Fortsett til det er så salt som du ønsker. Du vil lære deg denne mengden etterhvert, men til å begynne med salt forsiktig og heller flere ganger. Dig in!

Skrevet

Man trenger ikke tørke vekk fettet :twisted:

Bruk matolje så det dekker bunnen godt. Hvis du popper det med salt er det lett for at saltet setter seg fast i bunnen av kaserollen bare. Det aller beste å bruke til popping er kokosfett, men det kan være tungvint selvom det er helt klart best. Hvis du vil ha smør på så smelter du det og heller over, og salter etterpå :)

Skrevet
Man trenger ikke tørke vekk fettet :ahappy:

Bruk matolje så det dekker bunnen godt. Hvis du popper det med salt er det lett for at saltet setter seg fast i bunnen av kaserollen bare. Det aller beste å bruke til popping er kokosfett, men det kan være tungvint selvom det er helt klart best. Hvis du vil ha smør på så smelter du det og heller over, og salter etterpå :ahappy:

Kokosfett?? Setter ikke det igjen en merkelig smak? Dvs merkelig eller ei, smak må det jo sette fra seg på popcorn'en?

Skrevet
Kokosfett?? Setter ikke det igjen en merkelig smak? Dvs merkelig eller ei, smak må det jo sette fra seg på popcorn'en?

Det er det som blir brukt på f.eks. tusenfryd, og det smaker best :ahappy:

Skrevet

Eh, tror jeg må endre litt på spørsmålet:

er det noen fra Bergen som har funnet slikt upoppet popcorn i butikken? De to butikkene jeg var innom idag hadde det nemlig ikke. Og da begynte jeg å lure på om det er et bergensfenomen???

Skrevet
Eh, tror jeg må endre litt på spørsmålet:

er det noen fra Bergen som har funnet slikt upoppet popcorn i butikken? De to butikkene jeg var innom idag hadde det nemlig ikke. Og da begynte jeg å lure på om det er et bergensfenomen???

De har det på rema 1000 i kjøkkelvik i alle fall. :twisted:

Denne har de:

prd_popcorn_upoppet.jpg

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Vi hadde en elghund som stod og ulte ved døra hvis det var løpetisper innen en mils radius (satt på spissen), og en annen elghund som ikke brydde seg i det hele tatt, så det er nok i alle fall til en viss grad individbetinget. Ellers har jeg bare hatt relativt små hunder (6-8 kg), men det har kun vært tisper, og de har vært veldig enkle mtp. løpetid (lite blod, ikke noe særlig hormonpåvirking mentalt utover at det skal markeres hver 5. meter på tur). simira nevner livmorbetennelse, jeg vet ikke om det er mer vanlig på småraser, men min forrige hund fikk i alle fall det. Men skal man ikke drive med avl eller andre raserelaterte aktiviteter er det jo ikke verre enn at man kastrerer.
    • Hvordan er rasene hunden er blanding av? Og ikke minst foreldrene? Det er jo ulempen med blanding, det er vanskelig å gjøre grundig research, men foreldrene og evt. tidligere kull kan jo gi indikasjoner. Hvis det er bevisst blandingsavl så ville jeg uansett håpet at de ikke ville avlet på en hannhund som er slik, men samtidig så ville de da kanskje ikke avlet på blanding heller, om de var opptatte av genetikk. Jeg kan ikke veldig mye om miniatyrhunder, jeg har kjent et par hannhunder som var slik du beskriver, og et par som er helt greie. Når det er sagt er jo tispene også "kjent" for mer gneldring og innbilte svangerskap og livmorbetennelse, så man velger jo litt sine onder. 
    • Hei! Jeg er helt ny i liten-hund-verden. Har tidligere hatt springer spaniel, boxer og schæfer, men skal nå få en liten blandingsrase.  Jeg er så usikker på valget av hannhund eller tispe! Personlig har jeg ikke en sterk preferanse, har hatt to tisper og en hannhund, og heller nok kanskje mer mot hannhunder. Men jeg hører fra mange med små hunder at hanner kan være veldig vanskelig å få stuerene, at de markerer inne og at de er så stressa rundt løpetid i nabolaget feks at de står og uler ved døra osv. Dette er ikke noe jeg har vært borti med store raser, verken min egen eller venner sine (vært aktiv i NRH og NBF-miljø i 15 år, så vært borti en del forskjellige raser) i det hele tatt, så er det en typisk type atferd for små hunder, eller er det mer individbetinget? Vi legger så klart til rette for rotrening og passe aktivitetsnivå osv osv.  Hadde vært fint å høre noe annet enn skrekkhistorier om små hunder, for akkurat nå lener jeg veldig mot tispe.
    • Vi har hittil foret vår valp på 13 uker med fire måltider om dagen og har planer om å gå ned til tre måltider om dagen. Ved fire måltider ga vi frokost ca 07-07.30, lunsj 12, middag 16 og kveldsmat 19.30.  hvilke tidspunkter forer dere valpene deres og hva har fungert for dere?
    • Hei @Betan, min erfaring strekker seg fra 2002 da jeg fikk min første bull-hund. Min første ambull ble født i 2007 og jeg har hatt mange verv i det norske raseklubbens styre, nå sitter jeg i den svenske klubbens styre. Jeg har som oftest hunder i par og jeg er utdannet innefor atferd men også jobbet som hundetrener i mange år. Nå for tiden konkurerer jeg med min ambull-tispe. Vi er i kl 3 i RL f.eks og har flere sporprøver bak oss, tatt i Sverige. Så erfaringen strekker seg fra egne hunder til mange av norges og sveriges ambuller. Holder det?
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...