Jump to content
Hundesonen.no

Whippet


monica_n
 Share

Recommended Posts

Jeg vet ikke om jeg la det ut riktig sted, men jeg prøver!

Jeg har blitt veldig fascinert av denne rasen(men har hatt litt fordommer..), kan noen utdype hva disse hundene krever av en eier? Hvilke aktiviteter passer de best til? Allsidig? Hvor mye aktivitet daglig? Sær/sta? Lettrent?

snakket med ei dame på jobben i dag som hadde schæfere og whippet, hun sa at det var en av de rasene hun hadde hatt som best taklet schæferne, deres aktivitet osv.. At de absolutt ikke var så "pinglete" som jeg har fått for meg :wub:

Så;fortell! Jeg vil vite ALT :wub:

Link to comment
Share on other sites

www.whippet.no De har ute en beskrivelse av rasen(under artikler) som jeg synses var ganske informativ :wub:

Jeg har ingen personlig erfaring med rasen, men har snakket en god del med en av oppdretterne fra Courtborne og har fått masse info av henne! (Kristinh her inne) og hilst såvidt på noen whippser på en utstilling også og fikk et veldig rolig intrykk av rasen :lol: (møtte en valp på 8mnd... trodde den var voksne. Var så rolig og avbalangsert atte :wub: )

Link to comment
Share on other sites

Hehe jupp :wub: Whippetene er noe for seg selv :lol: nå skal jo kullsøstera til yndlingswhipsen min ha valper (Courtborne Rock-A-Hula baby) Hjelper ikke på når en er valpesyk :wub:

Næh,hvem er det du har?

Link to comment
Share on other sites

Jeg har to whippeter og opplever dette som en veldig allsidig rase så lenge man ikke har ambisjoner om championater her og der.. Med det mener jeg at de gjerne går spor, trener AG og LP, men det er nok ikke noe å konkurrere med på høyere nivå. En whippet trenger noe mer motivasjon til tider, enn en del andre raser. De kan kjede seg lett, men om den først liker noe er det KJEMPEGØY!

Du vil nok oppleve at dette er litt avhengig av linjer..noen er mer utilmærmelige og "mynde-aktige" enn andre.

Min eldste har bronsemerket LP, og vi trener mot en debut i KL 1. Konkurrerer også i LC og går litt spor i ny og ne. På en god dag er han kjempeflink, på en dårlig dag (kald eller våt dag...) kan ting gå tregere. Det viktigste er at vi har det gøy!

Du kan lese litt om vår hverdag på www.signwillmiro.blogspot.com

Som whippeteier opplever jeg masse fordommer fra ulike hold, og også en del frekke kommentarer. Fakta er at jeg opplever dette som en perfekt selskapshund - med en høyt aktivitetsnivå. Den er utrolig tilpasningsdyktig, sterk og sunn. Den kan gå langtur i fjellet den ene dagen, og ligge på sofaen uka etter..

Link to comment
Share on other sites

Har ingen, men er totalt forelska i Sam (Courtborne Don't Be Cruel). Har ikke møtt ham irl da, men synst han er så inderlig pen :)

Ah,Sam er bror til min Felix(courtborne good luck charm),og den gutten ER virkelig en sjarmør kan jeg fortelle deg :poke:

Ellers synes jeg mara sin beskrivelse av whippeten er fin. De er veldig aktive om de får lov,men også skikkelige sofapoteter. De elsker å ha det mykt og varmt,og mine nekter ihvertfall å legge seg på gulvet uten et teppe :P Min eldste har bronsemerket i AG,men vi har ikke trent på lenge nå. Han var herlig å jobbe med de gangene han var skikkelig på,men det var heller sjelden,og det kreves litt ekstra tålmodighet med en whippet som heller kunne tenke seg å løpe ut på jordet ved siden av :P Men lettlærte er de,bare ikke så veldig lett-trente til tider :wub: Men som mara sier,det varierer litt på linjene også,hvor mye gjenstandsinteresse og lekelyst de har.

Kan jeg spørre hva slags kommentarer og fordommer du har fått høre mara? Bare nysgjerrig,ettersom jeg ikke har opplevd allverden av det selv :wub:

Link to comment
Share on other sites

Får en del kommentarer på at de er tynne og stygge. Har blitt truet med anmeldelse for vanskjøtting (undervekt), selvom gutten veier 16 kg og har masse muskler :P

Fra såkalte "hundemennesker" hører jeg at "Det der er ikke bikkjer, det er noe annet...", "De kan ikke trenes til noe som helst", "De bare står og skjelver med halen mellom bena" (Hvilket de bare gjør om de er skikkelig kalde!), "Hvorfor gadd du å kjøpe en sånn?" De kan ikke leke med andre hunder, de knekker de tynne bena sine, de er redde, de angstbiter etc etcc

Syns det er sprøtt hvor mye rart enkelte lirer av seg. Hvis jeg går forbi en hund jeg ikke liker holder jeg da vitterlig kjeft om det. Enkelte voksne mennesker åpner kjeften for ofte om ting de ikke har greie på..

MEN så er det enkelte som stopper bilen bare for å fortelle at hundene mine er verdens vakreste og snilleste, og da er det verdt drittslenging fra enkelte :):aww:

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Jeg har nå ei lita whippetjente på 3 mnd. Er den første og absolutt ikke siste. Jeg er helt forelsket <3

Jeg var ute å gikk tur i går, fikk 10 kr av en mass og han sa "her har du penger til mat til bikja di!" haha! Han hadde nemlig hatt en schæfer valp og den så ikke så tynn ut! hahaha, da har man virkelig peiling. Hadde jeg sett en whippet som så ut som en schæfer, da hadde jeg blitt skremt;)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Kjenner til de fordommene ja. Får stadig kommentarer om at jeg ikke har en hund, men ei lita skrøpelig rotte. At han er ubrukelig osv. Fikk også en kommentar da jeg skulle kjøpe han fra ei i hundeklubben; Jasså, du skal begynne med jakt da? Da måtte jeg le, er ikke mye jaktinstinkt i denne karen, han er uansett så flink på innkalling at det ikke merkes :)

<3 Whippet <3

:)

Link to comment
Share on other sites

Kjenner til de fordommene ja. Får stadig kommentarer om at jeg ikke har en hund, men ei lita skrøpelig rotte. At han er ubrukelig osv. Fikk også en kommentar da jeg skulle kjøpe han fra ei i hundeklubben; Jasså, du skal begynne med jakt da? Da måtte jeg le, er ikke mye jaktinstinkt i denne karen, han er uansett så flink på innkalling at det ikke merkes :)

En whippet skal ha jakt i seg, men det behøver da ikke være noe hindring til noe som helst.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...