Jump to content
Hundesonen.no

Cocker Rebels første kull


cockerella

Recommended Posts

Valper1august012.jpg

De hadde det travelt, de små, og kom på dag 60. Halv fire kom den første tispa, så 4 tisper til som perler på ei snor før 3 de tre guttene avsluttet det hele. Klokka 7 var det hele overstått. Tenk, åtte små rebeller ble det. :getlost:

Link to comment
Share on other sites

Gratulerer så mye med de søte små, og lykke til videre :blink:

Du sa det gikk fort i svingene? :lol: Her gikk det enda fortere i går, tispa mi fikk syv vakre velskapte valper, første valpen kom klokka 11.00, nr 7 var ute klokken 13.00. Syv valper på 2 timer, det er også ganske fort hehe :getlost:

Link to comment
Share on other sites

Gratulerer så mye med de søte små, og lykke til videre :)

Du sa det gikk fort i svingene? :D Her gikk det enda fortere i går, tispa mi fikk syv vakre velskapte valper, første valpen kom klokka 11.00, nr 7 var ute klokken 13.00. Syv valper på 2 timer, det er også ganske fort hehe :)

Ja, det var fort! Jeg tenkte mest på at de kom på dag 60, og uten temperaturfallet som pleier å varsle om nær foreståede fødsel.

Link to comment
Share on other sites

Gratulerer :)

Er alle valpene blue roan, eller er det noen sort/hvite der også? *nysgjerrig*

Det er et par som er litt lite pigmetert under potene enda, så jeg er ikke heeltsikker, men jeg tror alle er blue roan.

Du fikk som ønsket ser jeg! :) Grattis så masse

Jepp, det er sjelden det går akkurat som man ønsker. Jeg trodde ikke mine egne øyne da det kom 5 tisper på rad før første hannen kom.

Link to comment
Share on other sites

To av valpene var betydelig midre enn de andre. De døde dessverre begge to. Hannen døde i går kveld, og tispa nå nettopp. Dermed er status 4 tisper og 2 hanner. De 6 synes i allefall å være livskraftige.

Link to comment
Share on other sites

Takk for medfølelsen. Jeg har veid alle 6 , og alle har lagt på seg. Det lover jo godt.

Jeg har lagt foreløpige navn på 4 av valpene.

Guttene har en flekk på henholdsvis høyre og venstre side, så da blir det:

Willoch og Lars , Sponheim blir for drøyt :)

Ei av tispene kaller jeg Floora fordi hun ble født på gulvet. Ei anna kaller jeg Butterfly på grunn av tegningene som ser ut som to sett sommerfuglvinger.

Jeg synes det er moro med navn og bruker en del tid på å pønske ut stamtavlenavn også.

Ellers så vokser de fint og har lagt på seg siste døgn også. Må si jeg er overrasket over hvor mobile de er på et så tidlig stadium - det hadde jeg faktisk ikke trodd. :)

Link to comment
Share on other sites

Vi har hatt det svært varmt her. I dag er det litt mer behagelig for både valpene og meg.

Jeg har lagt ut et slideshow av tispene på hjemmesiden min dersom noen vil se. Det var ikke lett å få fotografert sprelledyrene :P

Link to comment
Share on other sites

I dag er valpene en uke gamle. De spiser og vokser, helt fasinerende å se på. Lille lars ble den første som bikka 500 gram, en skikkelig kraftkar. Og Mazie er ei flink mamma :icon_confused: , akkurat som jeg trodde hun kom til å være.

http://i33.photobucket.com/albums/d65/cock...pene1uke006.jpg

Link to comment
Share on other sites

Nå har alle valpene åpnet øynene , helt eller delvis. Noen av dem er skikkelig spreke og har "gått" på alle fire.

I morgen er de to uker gamle, og da skal jeg ta bilder av dem enkeltvis, søtingene :whistle:

Link to comment
Share on other sites

Valpene%202uker%20Lars.jpg

Håper denne linken fungerer. Det er hodebilde av en av guttene , 2 uker gammel. Det var vanskelig å få tatt klare bilder av dem fordi de var så urolige.

Redigert: Det funket!

Det ligger bilder av alle på hjemmesiden :console:

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Det virker jo som at de det er snakk om i artikkelen tar godt hensyn til valpenes behov og utøver god dyrevelferd, og det er vel og bra. Uansett synes jeg det er skummelt med slike trender som involverer dyr, spesielt fordi man aldri vet hvordan det kan utvikle seg. Med en såpass stor etterspørsel, kan vi liksom ikke se bort ifra at det kan skapes mange useriøse aktører som ikke setter valpenes velferd i absolutt første rekke. Forholdene man har sett i utlandet som blir beskrevet i artikkelen er jo ren tortur…
  • Hvis han gjør fra seg rimelig raskt om morgenen så tenker jeg at han faktisk må ut da. Du sier ikke hvor ung, men det kan ta litt tid før de lærer seg å sove hele natta. Men det kan være at han også bare har behov for å røre litt på seg eller bytte liggested, så jeg ville prøvd uten bur.
  • Kast buret på søppeldynga der det hører hjemme.  Her er det ingen som står opp ‘før tiden’ med mindre det er snakk om dårlig mage eller lignende . De sover da også i sengen eller i kurver på gulvet for de som ønsker det.
  • https://www.nrk.no/stor-oslo/valpeyoga-har-kommet-til-norge-_-dyrebeskyttelsen-vil-ha-forbud-1.16816919 Pengegriske ‘grundere’ utnytter små hvalper til inntjening. Tragisk å se at over 40 % svarer at de vil benytte seg av tilbudet. Kanskje ikke overraskende når man ser hvor mange som stadig anskaffer seg vandrende lidelseshistorier på fire ben ..  Håper Dyrebeskyttelsen får gjennomslag her. 
  • Et lite problem, men kanskje noen har et tips eller to?  Har en unghund som våkner litt tidligere enn jeg ønsker på morgenen. Han våkner opp mellom 05.30 og 06.30. Før jeg fikk hunden våknet jeg av meg selv og sto opp en gang mellom 06.30 og 07.00. Tidsmessig er ikke dette noe stort problem, jeg får sove nok selv om jeg står opp 05.30. Jeg ønsker imidlertid ikke å stå opp før jeg må. Vil heller ha den timen på kvelden. Han pleier å sovne av seg selv på kvelden og vi legger oss rundt kl 22. Luftetur umiddelbart før han legger seg for natta. Har prøvd å ha han våken lenger, men det hjelper lite, det er bare jeg som får mindre søvn da. Hunden våkner og starter med å bevege seg litt i buret, strekke seg, og etter litt tid blir det piping/klynking. Jeg pleier å våkne da og han slutter med lyder når han vet at han har greid å vekke meg. Hvis ikke jeg våkner(svært sjeldent) så begynner han å bjeffe. Jeg er ganske sikker på at dette er noe jeg kunne løst ganske lett med ignorering og at jeg venta han ut. Utfordringen min er at jeg bor i blokk og har naboer jeg ikke ønsker å forstyrre med lengre bjefferunder på morgenen. Han lager nok lyd ellers. Vi pleier å ta en rask tur ut når han våkner, og da både tisser og bæsjer han ganske raskt. Rett inn igjen. Jeg er heller ikke helt sikker på om han da våkner fordi han må på do, eller om det er et potensiale for litt mer sammenhengende søvn. Han har fint greid å dressere meg til å stå opp litt før jeg vil, men jeg har latt det skje da det er viktigere for meg å ta hensyn til naboenes velferd.  Er det noen som har noen tips til hvordan man kan få hunden til å sove litt lengre på morgenen?   
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...