Jump to content
Hundesonen.no

Hei Hei...alle sammen.


luci

Recommended Posts

Jeg heter Tove og bor midt i Norge, ha drevet aktivt med hund i ca 20 år. Jeg levde i en hundebobble der alt dreide seg om hundene. Måtte omplassere mine hunder etter en alvorlig sykdom som ikke ga meg så høye odds. Men vettu va nå er jeg på vei tilbake til hundebobblen min for der er livet mitt :icon_redface:

Jeg elsker alle hunderaser men må nok bare si at schæfer og pomeranian har den spesielle plassen. Er så heldig og fått opplevd å oppdrette 94 schæferhvalper på alle mine år og det har vært en stor opplevelse (ydmyk).

Ble eier av min første pomme i 96 og ble jo litt flere etter som årene gikk. Gikk da gradvis over til pommer.

Ha opplevd hundemiljøet på godt og vondt (mest godt da) og målet mitt nå er å starte opp med en liten pomme baby som jeg kan pøse litt innestengt kjærlighet på (stakkarn :blink: og med tiden håper jeg babyn blir like glad i utstilling og lydighet som matmor.

Har sett etter valp i 2 mnd men det er vanskelig, den diskusjon kan jeg ta senere :blink: Håper jeg kan være et positivt tilskudd i et forum som for meg virker veldig engasjerende og seriøst.

Er det noe dere lurer på er det bare å fyre løs :yawn:

Link to comment
Share on other sites

Hei og velkommen!

Hvor midt i landet er du fra da?

Kommer fra Mosjøen, byen midt i Norge :blink:

Tusen takk for hjertelig velkomst :icon_redface:.

Virker som dere er en flott gjeng, gleder meg virkelig til å bli bedre kjent med dere.

Link to comment
Share on other sites

Velkommen! Så flott at du har kommet deg inn i "hundebobla" igjen :icon_redface: Du får oppdatere oss når du har funnet valpen din, da. Slik jakt kan være frustrerende, men mest av allt spennende. Lykke til!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Det virker jo som at de det er snakk om i artikkelen tar godt hensyn til valpenes behov og utøver god dyrevelferd, og det er vel og bra. Uansett synes jeg det er skummelt med slike trender som involverer dyr, spesielt fordi man aldri vet hvordan det kan utvikle seg. Med en såpass stor etterspørsel, kan vi liksom ikke se bort ifra at det kan skapes mange useriøse aktører som ikke setter valpenes velferd i absolutt første rekke. Forholdene man har sett i utlandet som blir beskrevet i artikkelen er jo ren tortur…
  • Hvis han gjør fra seg rimelig raskt om morgenen så tenker jeg at han faktisk må ut da. Du sier ikke hvor ung, men det kan ta litt tid før de lærer seg å sove hele natta. Men det kan være at han også bare har behov for å røre litt på seg eller bytte liggested, så jeg ville prøvd uten bur.
  • Kast buret på søppeldynga der det hører hjemme.  Her er det ingen som står opp ‘før tiden’ med mindre det er snakk om dårlig mage eller lignende . De sover da også i sengen eller i kurver på gulvet for de som ønsker det.
  • https://www.nrk.no/stor-oslo/valpeyoga-har-kommet-til-norge-_-dyrebeskyttelsen-vil-ha-forbud-1.16816919 Pengegriske ‘grundere’ utnytter små hvalper til inntjening. Tragisk å se at over 40 % svarer at de vil benytte seg av tilbudet. Kanskje ikke overraskende når man ser hvor mange som stadig anskaffer seg vandrende lidelseshistorier på fire ben ..  Håper Dyrebeskyttelsen får gjennomslag her. 
  • Et lite problem, men kanskje noen har et tips eller to?  Har en unghund som våkner litt tidligere enn jeg ønsker på morgenen. Han våkner opp mellom 05.30 og 06.30. Før jeg fikk hunden våknet jeg av meg selv og sto opp en gang mellom 06.30 og 07.00. Tidsmessig er ikke dette noe stort problem, jeg får sove nok selv om jeg står opp 05.30. Jeg ønsker imidlertid ikke å stå opp før jeg må. Vil heller ha den timen på kvelden. Han pleier å sovne av seg selv på kvelden og vi legger oss rundt kl 22. Luftetur umiddelbart før han legger seg for natta. Har prøvd å ha han våken lenger, men det hjelper lite, det er bare jeg som får mindre søvn da. Hunden våkner og starter med å bevege seg litt i buret, strekke seg, og etter litt tid blir det piping/klynking. Jeg pleier å våkne da og han slutter med lyder når han vet at han har greid å vekke meg. Hvis ikke jeg våkner(svært sjeldent) så begynner han å bjeffe. Jeg er ganske sikker på at dette er noe jeg kunne løst ganske lett med ignorering og at jeg venta han ut. Utfordringen min er at jeg bor i blokk og har naboer jeg ikke ønsker å forstyrre med lengre bjefferunder på morgenen. Han lager nok lyd ellers. Vi pleier å ta en rask tur ut når han våkner, og da både tisser og bæsjer han ganske raskt. Rett inn igjen. Jeg er heller ikke helt sikker på om han da våkner fordi han må på do, eller om det er et potensiale for litt mer sammenhengende søvn. Han har fint greid å dressere meg til å stå opp litt før jeg vil, men jeg har latt det skje da det er viktigere for meg å ta hensyn til naboenes velferd.  Er det noen som har noen tips til hvordan man kan få hunden til å sove litt lengre på morgenen?   
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...