Jump to content
Hundesonen.no

Hund i bil


Symra&Pippin

Recommended Posts

Hunder har pels, særlig mine. Likevel lurer jeg av og til på hvor behagelig det er å ligge i bilburet når jeg har satt fra meg bilen. Det blir fort knirkende kaldt nå for tiden.

Hvilke grenser opererer dere med når det gjelder kulde, hva gjør dere evt for å gjøre det litt lunere for hunden i bilen?

Link to comment
Share on other sites

Jeg har opplevd en beardis fryse skikkelig i bil, og syntes såååå synd på han...

Så nå får de pledd og tepper i burene sine hvis de skal være der i lengre tid, dessuten ville jeg vurdert å legge et teppe rundt hele buret også - hvis man skulle ha hunden der i lang tid.

Men nei, tror ikke jeg ville ha oppbevart noen av hundene i bilen nå noe særlig over en times tid eller så. Men det er selvsagt noen som er mer vant til kulden, og da vil de selvsagt tåle det bedre.

Susanne

Link to comment
Share on other sites

Nå har min litt mindre pels enn dine, men jeg har aldri sett henne fryse, nå blir det jo ikke sånn superkaldt her i Bergen da, men det har jo hendt at det er noen minus.

Jeg har lagt et varmt teppe oppå madrassen i buret hennes, mer har jeg ikke gjort. Lar henne heller ikke ligge så veldig lenge i buret da, men går fint at hun ligger der mens jeg er i butikken og handler eller lignende, men ikke i timesvis. Virker ikke som hun fryser når vi kommer tilbake.

Link to comment
Share on other sites

Nå ville jeg ikke hatt hund i bil annet enn for å stikke inn i butikken et fort ærend. Ikke går jeg fra dem bundet ute, heller. Den ene av mine hunder bader gjerne mellom isflakene og tar ikke skade av det, men det er noe helt annet med hund i bevegelse i kulda enn hund som må ligge stille.

Link to comment
Share on other sites

Kommer litt an på hvor lenge de skal ligge i bilen. Men om det kryper under minus 10 så er det sjeldent de er med. Mine bruker dekken, ganske mye egentlig. Og da blir det tykkere dekken, evt to. Og tykke tepper å ligge på. Før brukte jeg å henge tepper rundt burene, men de jeg har nå er ganske store, og jeg gidder ikke å styre med 3-4 tepper bak i der...

Link to comment
Share on other sites

Min ligger på teppe i buret, har aldri sett ham fryse og det er alltid en viss varme inni buret når jeg tar ham ut. Grunnen til at han ligger i bilburet en del er jo fordi vi er på brukstrening. Hadde han føltes kald, eller virket som om han frøs hadde jeg tatt dekken på ham i tillegg.

Link to comment
Share on other sites

Guest Snusmumrikk

Nå er ikke nødvendigvis mye pels det samme som god isolerende pels. Beardisen har masse pels, men den har ikke en tett god underull som isolerer (som f.eks. de polare spisshundene). Hunder med skikkelig underull har bedre forutsetninger for å ikke fryse. Også går det selvfølgelig en del på hva hunden er vandt til.

Min hund ligger en del i bilen nå (det pleier ikke være så veldig mange minus her). Jeg sørger for at han har et godt tjukt undnerlag og teppe og setter på dekken når det blir under null grader og han skal ligge der en stund. Jeg er egentlig ikke sikker på om hand trenger dekkenet, men han ligger og kooooser seg når jeg kommer tilbake når han har det på.

Link to comment
Share on other sites

Har vært ute med hundene på langturer i -10 kuldegrader og aldri sett de fryse. Lot den ene tispa mi være i bilen her for et par dager siden når jeg var borte et par timer, hun frøs ikke og hadde det godt, bilen var det helt ok temperatur inne i også. Så om man har kjørt en liten stund og har en hund i bilen, tror jeg ikke den vil ta skade av å sitte der litt. Men, om man ikke har noe formål med å ha hunden med annet enn å ha den bak i bilen, bør man jo spørre seg om det ikke er bedre at den er hjemm? :lol:

Edit:

Jeg driver med Dogo Canario forøverig, lite pels men kraftige.

Link to comment
Share on other sites

Når man har kjørt et stykke så har man forhåpentligvis fått opp temperaturen i bilen ~20grader...

er man 1time inne på en butikk så har fortsatt ikke temperaturen i bilen sunket noe i nærheten av 0...

Men å ha med hunden på jobb å la den være i bilen i bur hvor den ikke får rørt seg/produsert egen varme,

så blir det jo 7,5timer i -10grader...

Men, tykt pledd over buret å hunden holder "hulen" godt over 0grader bare med sin egen kroppsvarme...

Link to comment
Share on other sites

Man kan også bruke tepper, type sånne tykke som vi selv sover i å dekke over buret med. De holder merkelig godt på varmen, og hunden vil varme opp luften rundt seg med sin egen kroppsvarme og pust. Er en fordel å ikke ha så gigantisk bur da.

Link to comment
Share on other sites

Tja, jeg hadde de i bur en liten halvtime for noen dager siden, og da var det 15 minus. Bilen hadde ikke rukket å bli varm enda, men Tulla fikk ullgenser på, og begge ligger selvsagt på varme tepper. Aynï har jeg ingen klær til, og sokken med hull passet ikke.. :lol:

Noen ganger så må man rett og slett ha hunden i bil over lengre tid når det er kaldt. Da jeg tok hundefag på HiNT, bodde jeg i en hytte et stykke unna, og den ble fort kald. Dagene var lange (fra 8 til seks), så hunden måtte være med. Hunder fikk ikke bli med inn, så hun måtte være i bilen. Hun fikk da låne en ullgenser av meg til å ha på seg, pluss varme tepper inni buret og teppe over buret, pluss at jeg startet opp bilen og kjørte varmluft på full guffe i hver pause. Hun var nok ikke veldig komfortabel, men hun overlevde helt fint. Tempen lå et sted mellom 5 og 10 minus. Jeg har nokså tette plastbur nå, så tepper har jeg vel sjelden brukt etter at jeg skaffet meg de, men det skal jeg huske til neste gang det blir nødvendig.

Man kan også bruke tepper, type sånne tykke som vi selv sover i å dekke over buret med. De holder merkelig godt på varmen, og hunden vil varme opp luften rundt seg med sin egen kroppsvarme og pust. Er en fordel å ikke ha så gigantisk bur da.

Dyner mener du?

Link to comment
Share on other sites

Jeg har nå frysepinne Dilux, men hun får på seg to dekken, ett tykt flisdekken under, og bobledekken med pusefor ytterst. Hun Kan sitte i bilen i tre kvartet/time så lenge bilen er god å varm fra før av.. Er den iskald, så skjelver hun som ett ospeløv etter ti min..

Så.. I "varm" bil (over 0 grader) får hun sitte en time, og i kald bil (under 0) får hun sitte ett kvarter..

Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...

Om man bruker reflekterende underlag og ullteppe, eller skinnfell, så holder det på varmen underfra. En dyne oppå buret vil holde enda litt lengre på varmen. Ser at Pippi fryser om hun må stå i ro ute i mer enn noen minutter, og regner med at når bilen er kald vil hun sikkert fryse der etter en kort stund. Et skikkelig dekken bør jo holde på varmen en stund også. Tenkte å lage noe som kan brukes dersom hunden må holdes i ro og det er kaldt. Burde være enkelt å lage noe av en skinnfell vil jeg tro?

Har derimot ikke dårlig samvittighet for å la henne ligge i bilen når jeg handler, er bilen oppvarmet så går det en stund før det er utetemperatur inni der.

Link to comment
Share on other sites

Jeg har gode dyner og tepper inni buret deres. Pluss at jeg har et tykt ullteppe over buret. Er det veldig kaldt så har de også dekken på :)

De kunne godt ha sovet der i 5 minusgrader, men så mye mer hadde jeg nok ikke satset på :)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Lill med Perfect image er fremdeles aktiv med collie oppdrett både med lang og korthår. Enklest er nok å ta kontakt på Facebook med henne privat, tror ikke hun har tilgang på Messenger på kennel siden sin dessverre. Hun venter et korthårskull i disse dager (uke 17) og jeg vet hun har noen spennende planer fremover også. Verdt å ta kontakt, eventuelt mase litt om du allerede har sendt henne en melding! Ikke sikkert du får svar sånn helt med en gang da den dama har mange baller i luften, kan ikke annet enn å bøye meg i støvet for arbeidet hun gjør. 😂    Tine (kennel laabanden) som er tagget over her har i hvert fall 1 om ikke 2 korthårs hannhunder ledig akkurat nå, og er vel ikke utelukket at det blir en kort/langhårsparring der i fremtiden, men det kommer helt ann på hvilken hannhund det blir på kortis tispa hennes i fremtiden.  Ann Gjertrud (Kennel NoorWay) er jeg usikker på om avler fremdeles, men er ikke sånn kjempe kjempelenge siden jeg så en annonse fra henne så sant jeg husker rett. Hun var aktiv her inne før, om du søker på Noor, Ninja eller Miyagi (usikker på hvordan det skrives) så finner du henne nok. Men er ellers vanskelig å finne på nett om dagen svjv.  Hadde anbefalt @Kensington Gate , men tror ikke hun avler pr.d.d.    Du kan søke opp norsk collie markedsplass på Facebook, der deles det annonser. 😊 NCK fikk ny nettside for ikke så kjempelenge siden, men oppdateringene har gått sakte dessverre.   
  • Jeg kan ikke se å finne Kennel NoorWay noe sted - verken gjennom Google eller Facebook. Har du mulighet til å sende en lenke? Ellers noterer jeg meg resten av det du skriver, og vil legge stor vekt på gemytt! Takk for hjelpen 
  • Tusen takk for gode tips! Her har jeg litt å sjekke ut 
  • Jeg soser rundt i valpefeber, feriefeber og ferieplanlegging...
  • Ja, det kommer til å bli brukt sekk til valpen. Men vi har lyst til å kanskje leie en hytte og ta små dagsturer med både valp og godt voksen hund.  Sykkelturer utgår pga det blir for tungt med 30+ kg i sykkelvogn.  Alt kommer til å gå på valpens premisser.  Men vi vil gjerne ha turterreng som er ganske flatt, pga eldre hund med hofteplager, og pga tung sekk i krevende, kupert terreng er skummelt.  Setter gjerne tips på turrterreng, eller lettgåtte turer: hele sørlandet, Telemark og Asker område På forhånd tusen takk
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...