Jump to content
Hundesonen.no

Skal få meg hund


Hundeelsker666

Recommended Posts

Hei,

Eg er en aktiv singel mann på 30 år som endelig skal ha meg hund! Raser jeg har tenkt på er litt store vakthunder fra Afrika. Jeg er veldig aktiv om dagene, den får mye trim. Jeg har ikke så mye erfaring med hund fra før, men jeg har sett mye på Cesar Milan og har tatt i bruk mange av metodene hans på andre hunder. Trur det vil fungere bra hvis jeg får en borboel f.eks.

Tips og råd mottakes med takk!

Link to comment
Share on other sites

Du bør for all del sette deg inn i trening av hund før du skaffer deg en Boerboel eller annen hund.

Cesar sier selv at han driver ikke med trening av hund.Han lærer ikke hunder sitt,bli,dekk,apport,osv.

Han hjelper derimot eiere som muligens har vært såpass uvitende eller late at de ikke har satt seg inn i litt grunnleggende trening før de skaffer seg hund.

Feks lærer han dem jo ikke hvordan de skal lære hunden: sitt,dekk,bli,gå fot.Men han tvinger hunden til å passere hunder,sitte pent osv.

Jeg synes ihvertfall at mange av problemene som Cesar løser er problemer som hadde vært unngått dersom eierne hadde naturlig lag med dyr/sundt bondevett samt en porsjon vilje til å lære om trening av hund på forhånd.

Det er i mine øyne to vidt forskjellige ting å bruke CM metoder på en hund som KAN alle øvelser,men er umulig og nekter å gjennomføre den,kontra en hund som aldri har lært noe og ikke vet hvordan utføre dem.

Mulig jeg er unormal,men svært mange av problemene på Cesartv er for meg uforståelige at folk sliter med.

Jeg har ikke noe imot at Cesar stepper inn å hjelper folk til å finne veien sammen med sin hund,men håper for all del ikke at du,eller noen andre skaffer en hund som er stor og sterk og får bruk for Cesarmetoder etter 8-16 mndr.

Vitsen med å lære seg om trening av hund er og ha mulighet til å håndtere den hunden du tar på deg ansvar for.

Det beste er jo derfor å ha litt forståelse for trening FØR man skaffer seg hund,slik at man ikke sitter med nesa i boka og midt i det mens valpen og uvanene til valpen vokser.For det skjer fort!

Ellers må jeg legge til at filosofien med å være rolig og bestemt er viktig å ta med seg.Ikke å flippe på hunden om den ikke hører etter,men bare gjenta det rolig og bestemt.En hund dør ikke av at man setter den på plass..men å sette på plass/kreve noe av en hund som man ikke har tatt seg bryet med å prøve å oppdra er frekkt mener jeg..

Hvordan kan en kreve noe av hunden når en selv ikke har gjort noe for å lære hunden noe ordentlig?

Link to comment
Share on other sites

Heisann jeg ser nå at jeg kan ha fremstilt meg selv litt feil. Det jeg mener med CM er at jeg har blitt mer bevisst på å forholde meg rolig hele tiden og at hunden skal vere i en "calm and submissive state of mind". Jeg bruker utelukkende positiv trening og det har jeg tenkt å fortsette med. Men jeg lurer på om jeg skal skaffe meg en Border Collie fra ekte gjeterlinjer som min første hund.

Link to comment
Share on other sites

Kan jeg spørre hvorfor du vil ha en border collie fra gjeterlinjer?

Jeg har selv en Border collie og en Amerikansk bulldog, og det er to vidt forskjellige hunder..

Hva fikk deg til å hoppe fra boerboel til Border collie?

Jeg tenkte mer på en blanding av Boerboel og Border Collie fra rene gjeterlinjer.

Ja takk begge deler!

Link to comment
Share on other sites

Jeg tenkte mer på en blanding av Boerboel og Border Collie fra rene gjeterlinjer.

Ja takk begge deler!

En blandingshund? Da kan du jo lete på finn.no. Veldig få som krysser hundene sine fordi en person vil ha en hund som ser akkurat sånn og sånn ut :D

Afrikanske hunderaser er jo litt spesielle for å si det sånn. Kjente ei jente med en Sørafrikansk boerboel. De har tendenser til å bli aggressive ved en alder av to år (pluss/ minus). Men hvorfor vil du ha deg en vakthund? Jobber du i securitas, politiet, et annet vaktselskap? Men så sier du at du vil ha deg en gjeterhund. Er Shæferhunden kanskje et bedre alternativ da? Den er opprinnelig en gjeterhund, men blir trent til vokting også.

Er enig med Inustaff i det hun sier. Du må lese ordentlig om hvilken type trening den spesifikke hunden trenger, for CM bruker metodene sine i rehabilitering, ikke trening, som sagt. Men det har du forklart deg litt nærmere lengre nede i tråden. BC fra ekte gjeterlinjer? Hvorfor det? De har da rikelig med gjeterinstinkt ifra før av, eller hva?

Link to comment
Share on other sites

Jeg tenkte mer på en blanding av Boerboel og Border Collie fra rene gjeterlinjer.

Ja takk begge deler!

Ja det hørtes artig ut laughing019.gif Om du mener dette alvorlig, så får du unnskylde meg, men tror du må sette deg ned med en rasebok OM du mener alvor med dette å kjøpe deg hund.

Camo: Troll er en som bare er ute etter å lage "kvalm" eller forsøker å få igang en diskusjon :D

Link to comment
Share on other sites

Hehe, nei jeg mente seff ikke deg.

Hihi helt greit :D

Litt border collie, litt boerboel og litt elefant der imellom en plass så har du nok din perfekte hund. Husk å si "shhhhhh" når den gjør noe uønsket da, ellers kan den dominere deg med snabelen sin. :rolleyes2:

Hahahahhaahahaha! Detter av stolen her jeg sitter :D

Link to comment
Share on other sites

Litt i tvil om jeg skal gidde å svare her, men det gjør jeg tydeligvis... Unnskyld meg, men du har da fått seriøse svar? Med mindre du karakteriserer svaret "les en bok om forskjellige hunderaser for å få et innblikk i rasen", som et useriøst svar, da.

Link to comment
Share on other sites

Hvis du vil ha "seriøse svar" hjelper det om du er litt mer spesifikk. Fordi er f.eks. et godt ord til dette formålet. Jeg har tenkt litt på Boerboel FORDI osv.

Ellers er viktige stikkord her: Hva ønsker du å bruke hunden til? kun familie/ tur? agility, lydighet, gjeting, jakt, spor, utstilling???

Hvilken størrelse kunne du tenkt deg? Hvor mye pels-stell ser du for deg at du kan "leve med"?

Vaktinstinkt?

jo mer opplysninger du gir oss, jo enklere for oss er det å gi deg et svar som passer til dine ønsker og behov.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Vri opp en vaskefille eller tyggeknute i vann og legg den i fryseren. Kulden lindrer kløen i tennene.
  • Hei! Etter å ha vært uten hund en stund nå er tiden innen for å begynne planleggingen av neste, tenkt til 2025. Jeg har noen tanker om rase selv, eller rettere sagt det er flere raser som ikke er aktuelle. Hunden kommer til å leve i en familie på fire(to barn på 5 og 7 år) å ha mulighet til å enten være med på jobb eller være hjemme med den andre parten på hjemmekontor.  Hunden kommer til å få ca. 1 time med fysisk aktivitet hver dag, pluss mental trening retning av det vi skal drive med.  Planen min er å konkurrere i lydighet å håper vi klarer å klatre oppover i klassene. Ellers litt smeller og nosework på si.  Det er viktig for meg at hunden(rasen), selv om man selvfølgelig må ta høyde for individuelle forskjeller er en stødig og trygg hund som kan være med familien på det meste. Ønsker en hund som har høy samarbeidsevne. Det er også et stort pluss om den ikke flyr etter vilt i skogen. Størrelse og pels har ingenting å si.  Forslag til rase? 🙂
  • Jeg vet at svar mitt er preget av at vår tispe ble operert for halvannet uke siden. Så jeg vil ikke skremme deg. Men med løpetid og redusere matlyst så ville jeg fulgte nøye med på formen. For livmorbetenelse er skummelt.  Om dere er usikre så ta en telefon til vetrinær og spør.  Men det kan være så enkelt som nye hannhunder i nærheten.     
  • Hei Kløing i tennene er satt i gang for fullt, og tennene faller fortere enn jeg rekker å følge med føler jeg. Med det så kommer også BITING! 🥲 Finnes det noe jeg kan gi valpen min som kan hjelpe mot kløen? Han har et bein spesielt for kløe i tenna (Nylabone), men hendene til mor er mye morsommere å tygge på. I tillegg så får han vanlige tyggebein han kan kose seg med (de med kylling rundt). Er det også vanlig at de sover mindre på denne tiden? At det gjør vondt når voksentennene kommer ut, og at han ikke vil sove pga. det?
  • Jeg har nylig kjøpt meg valp selv og bor i leiebolig. Huseier har på en måte tatt en risk med å leie ut til meg som har katter og nå hund i tillegg, men jeg har gjort så godt jeg kan for å unngå skader. Valpen min hadde grinder, men han hatet å være i de (han liker å sove i gangen) så de er ikke veldig i bruk lenger. Han har ikke ødelagt noe som jeg har sett, og jeg har en relativt liten leilighet (45kvm) hvor han er avgrenset til stue, kjøkken og gang. Boden har han null tilgang til (lukket dør til enhver tid), badet har jeg grind til (han gikk i kattedoen) og soverommet får han kun være i på natten. Da har jeg mest mulig oversikt over han. Uhell på gulvet skjer, det gjelder bare å tørke det opp fortest mulig tenker jeg. Har du gulvtepper og hunden tisser på de så pass på at du lufter og sjekker at det er tørt under teppene, så unngår du skader i gulv. 
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...