Gå til innhold
Hundesonen.no

Tapas-tips?


Symra&Pippin

Recommended Posts

Tapas er bare det beste, selv om det tar litt tid innimellom. Her er mine favoritter:

1. Brokkoli og asparges Kutt ca 1 cm av den nederste biten på aspargesen, og skrell ca halveis opp stilken. Kutt brokkolihodet opp i fine buketter. Kokes i godt saltet vann i ca 5 min. Kvern over salt og pepper, og rasp over litt parmesan. Like god varm som kald.

2.tomat og løksalat Kjøp kepaløk/salatløk, den er best. Den er helt hvit og litt søt på smaken. Beregn ca 1 løk og 3 tomater pr to pers.Tomatene må være faste, jeg bruker helst små/medium størrelse. Skrell løken og skjær i tynne skiver og legg lagvis med tynne tomatskiver. Hell over god olje så det såvidt dekker, og legg i etpar fedd hvitløk. Om du er glad i hvitløk må du gjerne presse den for mer smak. Jeg bruker fersk basilikum og har godt med opprevne blader på toppen, tørket kan brukes, men ikke mer en en ts. Jeg lager denne dagen før, og lar den stå på kjøkkenbenken og trekke smak. Vender på skåla innimellom, men det er ikke nødvendig. (husk lokk/plastfolie om du skal vende på den)

3. BBQ kyllingvinger Black boy BBQ saus med honning helles over kyllingvinger i et ovnfast fat, settes i stekeovnen på ca 200 grader til sausen har karamellisert seg. Om du er redd for at det skal svi seg, dekk med alufolie med noen hull i, slik at fuktigheten slipper ut. Jeg lar det stå ca 30 min.

4.Chorizo Jeg liker den sterke varianten. Skjær i skiver, stek i god olje på medium varme sammen med små biter av gul og orange paprika. Retten er ferdig når skinnet på pølsa "krøller" seg, ca 5 min.

5.Saltbakte poteter Jeg liker faste små poteter, ikke mandel da den tåler for lite. Enten koker du potetene i GODT saltet vann (1 del salt til 3 deler vann) i ca 25 min, eller så dekker du en ildfast form med 1cm grov/havsalt, trykk potetene godt nedi, og hell over ca 1/2 l vann. Sett i ovnen sammen med kyllingvingene.

6. pesto og aioli Jeg bruker et glass med kjøpe pesto som jeg blander i en mixer med en pott basilikumblader, en hel hvitløk og en stor neve revet parmesan. Hell på god olje til du har en konistens du liker. Restene av denne står fint 2 uker i kjøleskap, så lenge beholder har lokk. Aioli er enkelt og greitt majones som du mikser med presset hvitløk etter smak. Jeg liker å kverne litt sort pepper i før servering. Står også minst 2 uker i kjøleskap.

7. Teriyakibiff En pakke biffstrimler får stå på kjøkkenbenken over natten og mørne. Hell av ev blod, og stek i godt smør på STERK varme, gjerne i wok. Når alle bitene er brunet, hell over teriyakisaus etter smak, og la det karamelliseres.

8. GODT BRØD. Jeg kjøper fint og grovt italiensk fjellbrød på Bunnpris, og deler det opp i store biter (ikke skiver)

(jeg har ikke prøvd meg noe av fisk ennå, men reker/scampi stekt i hvitløksolje er en lettvindt rett. Klem gjerne over sitron rett før servering)

Ha en god middag!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Min absolutte favoritt: Bacondadler! Nam nam! Du tar en daddel, fjerner steinen og skjærer den i to eller tre (kommer an på størrelsen på daddelen), du surrer bacon rundt.. jeg pleier å tenke at 1,5 gang rundt er nok men det er litt smak og behag. Stekes deretter på stekepanna. Nam nam! ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Veldig enkelt med hvite brødskiver som smøres med pesto på begge sider, og stekes/ristes på stekepannen. Fint tilbehør til kjøttbollene......

Edit:

Om du ikke lukter hvitløk etter å ha spist tapas, så er det ikke tapas du har spist..

Ikke sant ;) Jeg er stor fan av hvitløk, og hadde ikke orket å spise halvparten av de rettene jeg liker hadde det ikke vært for hvitløken. Så du sier som sant er - tapas uten hvitløk er ikke tapas.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

OH! Kom på en som jeg fikk servert i et selskap engang.. Men, er det noen som aner oppskrift eller lignende? Altså, i hovedtrekk var det scampi badet i chili og hvitløk. Og ja, jeg er ikke mer dum enn at jeg kan se hvordan det mest sannsynlig lages *flire* MEN, nå har det seg slik at jeg er elendig på kjøkkenet. Så hvis noen her inne kunne fortelle meg eksagt hva jeg skulle gjøre, så ville jeg vært über takknemlig!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

OH! Kom på en som jeg fikk servert i et selskap engang.. Men, er det noen som aner oppskrift eller lignende? Altså, i hovedtrekk var det scampi badet i chili og hvitløk. Og ja, jeg er ikke mer dum enn at jeg kan se hvordan det mest sannsynlig lages *flire* MEN, nå har det seg slik at jeg er elendig på kjøkkenet. Så hvis noen her inne kunne fortelle meg eksagt hva jeg skulle gjøre, så ville jeg vært über takknemlig!

Tin rå scampi, ta av eventuelt skall. Del en chili i to, skrap ut frøene med en skje. Del chili i små biter med skarp kniv. Fordel å ha på hansker her, chili i øyne er forferdelig, og chili er ugrei å vaske av fingrene. Skrell hvitløksfedd, kutt i små biter. Varm god olje i teflon- eller jernpanne, nest høyest temp på stekeplata. Ha oppi scampi, vendt de hele tiden. Når scampi begynner å få rosa farge, har du oppi hvitløk og chili. Når alle scampi er gjennomrosa er maten klar. En skvett sitron på toppen smaker også godt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tin rå scampi, ta av eventuelt skall. Del en chili i to, skrap ut frøene med en skje. Del chili i små biter med skarp kniv. Fordel å ha på hansker her, chili i øyne er forferdelig, og chili er ugrei å vaske av fingrene. Skrell hvitløksfedd, kutt i små biter. Varm god olje i teflon- eller jernpanne, nest høyest temp på stekeplata. Ha oppi scampi, vendt de hele tiden. Når scampi begynner å få rosa farge, har du oppi hvitløk og chili. Når alle scampi er gjennomrosa er maten klar. En skvett sitron på toppen smaker også godt.

Det hørtes ganske likt ut ift hva jeg husker derifra. Men er det ikke en greie med scampi at de ikke må ligge for lenge? Så er det snakk om sekunder her de har på platen eller? Tenker ift seighet o.l.

Dæven, nå ble jeg sulten!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det hørtes ganske likt ut ift hva jeg husker derifra. Men er det ikke en greie med scampi at de ikke må ligge for lenge? Så er det snakk om sekunder her de har på platen eller? Tenker ift seighet o.l.

Dæven, nå ble jeg sulten!

Om du vil ha de rå, så er sekunder fint. Ca 2 min tenker jeg, avhengig av hvor mange du har i panna. De blir gjerne seige om temp er for lav, og må steke "leeenge".

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Ja, jeg har brukt silver shade-dekken til hest om sommeren, og min erfaring er positiv. Materialet reflekterer sollys godt og bidrar til å holde hesten kjøligere, spesielt på veldig varme dager. Det gir også en viss beskyttelse mot insekter, selv om det ikke erstatter et eget fluedekken. Det er viktig å velge riktig størrelse og sikre at det sitter godt, slik at det ikke gnager. Jeg opplevde at hesten virket mer komfortabel, særlig under opphold på beite i solsteiken.
    • Lyden av ordet diary..  Vurderte i går å oppdatere om suksessen med ris, havregrøt, gulrot og brokkoli mos, ren kyllingfilet og egg, med en gradvis reintrodusering av tørrfor. Etter 2x kakao kunstverk av perfekt konsistens, som bare var å plukke fra gresset uten any smear, så det ut som en suksess, og Ede fikk V&H blandet med litt gulrotmos til kvelds. I morges viste det seg at jeg var litt snar med å trekke konklusjoner i går, og min vurderingsevne før morgenkaffe er heller ikke noe å skryte av. Det første som kom ut var fint, så jeg avfeide den siste klatten med softis som ingenting. ..og jeg glemte å tenke på at Ede ikke har fått intimbarbering på en stund. Rævskjegget hadde rukket gro nok til å kunne forveksles med ansiktet på en nykonvertert islamist, noe jeg smertelig ble gjort oppmerksom på da jeg noen timer senere måtte tørke stumpen hans fra en ladning med viskositet lik brun kjøttkakesaus ved 278°K. Det som først så ut som en grei tørkejobb viste seg å være det verste tilfellet av danglebær jeg ikke har hørt om før. Ord kan vanskelig beskrive den følgende halvtimen.  Det ble tørket og vasket og lugget i det nyanlagte talibanskjegget uten antydning til å nærme seg måloppnåelse. Ede begynte bli sår i stumpen og protesterte mot behandlingen, men forstod alvoret i situasjonen og samarbeidet tålmodig for å la meg prøve fikse problemet med dobbel effileringssaks, noe som heller ikke var noen quick fix. Vurderer begynne kalle ham Harald nå, etter Harald Hårfagre. Etter at effileringssaksen hadde gjort hva den kunne, så var det fortsatt en absurd mengde småsmuler av brun sement stuck i fløyelen rundt kaviarstjerna på den heltemodige pompen. Å finne frem sjampoen hadde liknende effekt på Ede som på røverne i Kardemommeby. Den heltemodige roen og tålmodigheten slo over i engstelse og han ville ikke samarbeide mer. Fordi han er hjernevasket fra barnsben til å forbinde dusjen med mat, så gikk han allikevel med på å la meg lukke døren bak ham, i håp om lysere tider, men forstod han var fanget i en felle øyeblikket etter, da jeg skrudde på dusjen uten at det luktet mat der inne. Ikke tale om at han ville gå med på det der. Han er for stor til å kunne tvinges nå, så å få den stumpen der inn over kantene på dusjsonen var det bare å glemme. Løsningen ble å massere inn sjampoen midt på gulvet og omstendelig vaske den ut igjen med vaskekluter og håndklær i flertall, mens han benyttet anledningen til å styrketrene muskulaturen rundt halefestet for å være bedre rustet til fremtidige konflikter av samme art.  Da det begynte vibrere truende i halsbåndet var jobben heldigvis gjort.  Nå som veslefjeset er rent og pent og utenfor PSTs søkelys, så er neste oppgave på tapetet å overbevise Harald om at det å stå stille med halen hevet mens jeg romsterer rundt analåpningen hans med en oppladbar, vibrerende, rosa plastdings er nødvendig for å gjøre neste tømming av belgen til en mindre traumatisk opplevelse for oss begge. ..med gulrot- og havregrøt som "lokkemiddel". Godt han ikke kan skrive Finn-annonser for omplassering eller ringe Dyrebeskyttelsen selv. 
    • Jeg tror nok forslaget var å få ny hund umiddelbart etter du har mistet den du har, ikke før. Det er fordeler og ulemper. Og ikke minst, folk er forskjellige.  Nå kan ikke jeg få ny hund pga. sykdom, men selv om jeg hadde kunnet det hadde jeg nok brukt god tid før neste kom i hus. Nå er det to år(!) siden vi mistet våre, og jeg kjenner jeg er mentalt klar for en ny hund. Men for min del sier helsa nei da, så det blir ikke med det første. Uansett tenker jeg det viktigste er å sette pris på den tiden man har, og ta vare på minnene når de er borte.
    • Tankk. Skal sjekke Librela. Når det gjelder ny hund så har jeg faktisk fått det forslaget av en del. Men hu blir sjalu på andre hunder hvis jeg er for "overstrømmende" så det blir evt om lenge til.
    • Fin tradisjon! Har ikke pleid å sette noen spesielle mål for hundeholdet, men kanskje det kan hjelpe på motivasjonen for ulike ting. Så, her er mine ikke så ambisiøse mål for resten av 2025 (om enn litt sent, hehe): - Har en del hundebøker liggende som jeg gjerne vil komme gjennom. Jeg leser igrunn lite bøker generelt, så blir ganske fornøyd hvis jeg kommer gjennom 2 i løpet av de neste 5 månedene - Sydney har muligens ikke så altfor lenge igjen, så hovedmålet blir å gi henne en så god pensjonisttilværelse som mulig og gjøre mitt beste for å holde henne i god helse.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...