Jump to content
Hundesonen.no

Nybyrjer!


Choovanski

Recommended Posts

Hei alle saman!

For ei og ei halv veke sidan vart det fødd ein nydeleg liten sjokoladebrun Labrador Retriever ein stad i Hardanger, som no veks seg stor og fin hjå oppdrettar. I mellomtida sit eg og mannen min spent og ventar, og les alle hundebøkene me kjem over! Like over nyttår ein gong kjem lille Balder til oss, og fram til då tenkte eg å henta så mange gode råd frå dykk her inne som eg kan.

Me har ikkje hatt hund før (eg vaks visst opp med ein Golden Retriever, men me måtte gje den frå oss før eg vart gamal nok til å hugse den skikkeleg), men har hatt lyst på i laaang tid - og endeleg er me i ein slik situasjon at det passer. Me bur landleg til med enorm hage og masse turterreng, og har både tid, lyst og råd til å få ein kvalp inn i vår lille familie - som no består av meg, min mann og kattungen Loke!

Så dersom de har gode råd å koma med, er de hjarteleg velkomne! Kanskje nokon har eit tips om kvalpekurs i Bergen og omegn?

Har lagt ved biletet me fekk av oppdrettar, så kan de sjå nurket...

Mvh Choovanski

Link to comment
Share on other sites

Velkommen hit og grattis med nurk! Søkefunksjonen på dette forumet er veldig anvendelig, her finner du mange diskusjoner om valper som biter, tannfelling, hjemme-alene-trening, burbruk, foring, valpesosialisering, valpekurs, renslighetstrening og haugevis av lignende emner. Og er det noe du ikke finner, så er det bare å spørre da vet du ;)

Link to comment
Share on other sites

Gratulerer - og lykke til ;)

Tid og tålmodighet har jeg hørt skal være bra den første tiden, og så får en se an sitt nye familiemedlem litt.

Første oppgaven er vel å skape tillit, og det gjør en vel med å vise at en er tilliten verdig. At du er glad i og ønsker deg hunden, og nå er i en situasjon hvor du har anledning til å ta deg av den, burde vel være et godt utgangspunkt tenker jeg :D

Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...

No har me endeleg vore og besøkt lille Balder! Han var einaste sjokoladebrune i kullet, resten er svarte. Me var så heldige å få treffa både mor og far, glade hunder begge to, far var veldig energisk! Lille Balder var i den rolege delen av kullet, det var me veldig glade for. Frykteleg tillitsfull, eg holdt han i armane mine og då stakk han snuten laaangt inn i halsgropa og begravde seg i sjalet mitt. Han fekk snuse på ei t-skjorte som katten vår fekk herje litt med før me drog, slik at han har kjent lukta før dei møtest. Så pakka eg valpen inn i den samme t-skjorta og tok den med tilbake til pus, som snuste lenge og syntest det var frykteleg interessant! Kullet var fire og ei halv veke gamalt, så hundemor byrja å bli litt lei av dei søte små, så tenker dei er avvent etter kvart no. Berre tre veker att til lille Balder kjem til oss! Eg gler meg sånn!

Link to comment
Share on other sites

Nåmmis! :)

Du skal ikke bekymre deg for katten, er han som Labradorer flest vil han bare leke og kose med katten. Verst blir det nok andre veien, om katta liker den innpåslitne bikkja ;)

De er fantastisk søte i den alderen, jeg besøkte min fettklump når de var 6 uker gammel, enda ganske rolige men begynte å få bra fart i halen og beina :) Husk å legge ut masse bilder!

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...
Guest Luckystaff
Litt sent å si "velkommen til oss!", men bedre sent enn aldri :)

godt det er flere enn meg som er seint ute! ;P Velkomen skal du være...

gleder meg til å se flere bilder av den lille! :)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Vri opp en vaskefille eller tyggeknute i vann og legg den i fryseren. Kulden lindrer kløen i tennene.
  • Hei! Etter å ha vært uten hund en stund nå er tiden innen for å begynne planleggingen av neste, tenkt til 2025. Jeg har noen tanker om rase selv, eller rettere sagt det er flere raser som ikke er aktuelle. Hunden kommer til å leve i en familie på fire(to barn på 5 og 7 år) å ha mulighet til å enten være med på jobb eller være hjemme med den andre parten på hjemmekontor.  Hunden kommer til å få ca. 1 time med fysisk aktivitet hver dag, pluss mental trening retning av det vi skal drive med.  Planen min er å konkurrere i lydighet å håper vi klarer å klatre oppover i klassene. Ellers litt smeller og nosework på si.  Det er viktig for meg at hunden(rasen), selv om man selvfølgelig må ta høyde for individuelle forskjeller er en stødig og trygg hund som kan være med familien på det meste. Ønsker en hund som har høy samarbeidsevne. Det er også et stort pluss om den ikke flyr etter vilt i skogen. Størrelse og pels har ingenting å si.  Forslag til rase? 🙂
  • Jeg vet at svar mitt er preget av at vår tispe ble operert for halvannet uke siden. Så jeg vil ikke skremme deg. Men med løpetid og redusere matlyst så ville jeg fulgte nøye med på formen. For livmorbetenelse er skummelt.  Om dere er usikre så ta en telefon til vetrinær og spør.  Men det kan være så enkelt som nye hannhunder i nærheten.     
  • Hei Kløing i tennene er satt i gang for fullt, og tennene faller fortere enn jeg rekker å følge med føler jeg. Med det så kommer også BITING! 🥲 Finnes det noe jeg kan gi valpen min som kan hjelpe mot kløen? Han har et bein spesielt for kløe i tenna (Nylabone), men hendene til mor er mye morsommere å tygge på. I tillegg så får han vanlige tyggebein han kan kose seg med (de med kylling rundt). Er det også vanlig at de sover mindre på denne tiden? At det gjør vondt når voksentennene kommer ut, og at han ikke vil sove pga. det?
  • Jeg har nylig kjøpt meg valp selv og bor i leiebolig. Huseier har på en måte tatt en risk med å leie ut til meg som har katter og nå hund i tillegg, men jeg har gjort så godt jeg kan for å unngå skader. Valpen min hadde grinder, men han hatet å være i de (han liker å sove i gangen) så de er ikke veldig i bruk lenger. Han har ikke ødelagt noe som jeg har sett, og jeg har en relativt liten leilighet (45kvm) hvor han er avgrenset til stue, kjøkken og gang. Boden har han null tilgang til (lukket dør til enhver tid), badet har jeg grind til (han gikk i kattedoen) og soverommet får han kun være i på natten. Da har jeg mest mulig oversikt over han. Uhell på gulvet skjer, det gjelder bare å tørke det opp fortest mulig tenker jeg. Har du gulvtepper og hunden tisser på de så pass på at du lufter og sjekker at det er tørt under teppene, så unngår du skader i gulv. 
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...